EVHARISTIJA IN DUHOVNIŠKI CELIBAT- PAPEŽ BENEDIKT XVI, EXORTAÇÃO APOSTÓLICA

 

 

Eucaristia e celibato sacerdotal

Posted: 28 Oct 2019 04:24 PM PDT

24. Os padres sinodais quiseram sublinhar como o sacerdócio ministerial requer, através da ordenação, a plena configuração a Cristo.

Embora respeitando a prática e tradição oriental diferente, é necessário reiterar o sentido profundo do celibato sacerdotal, justamente considerado uma riqueza inestimável e confirmado também pela prática oriental de escolher os bispos apenas de entre aqueles que vivem no celibato, indício da grande honra em que ela tem a opção do celibato feita por numerosos presbíteros.

Com efeito, nesta opção do sacerdote encontram expressão peculiar a dedicação que o conforma a Cristo e a oferta exclusiva de si mesmo pelo Reino de Deus.(75) O fato de o próprio Cristo, eterno sacerdote, ter vivido a sua missão até ao sacrifício da cruz no estado de virgindade constitui o ponto seguro de referência para perceber o sentido da tradição da Igreja Latina a tal respeito.

Assim, não é suficiente compreender o celibato sacerdotal em termos meramente funcionais; na realidade, constitui uma especial conformação ao estilo de vida do próprio Cristo. Antes de mais, semelhante opção é esponsal: a identificação com o coração de Cristo Esposo que dá a vida pela sua Esposa.

Em sintonia com a grande tradição eclesial, com o Concílio Vaticano II (76) e com os Sumos Pontífices (77) meus predecessores, corroboro a beleza e a importância duma vida sacerdotal vivida no celibato como sinal expressivo de dedicação total e exclusiva a Cristo, à Igreja e ao Reino de Deus, e, consequentemente, confirmo a sua obrigatoriedade para a tradição latina.

O celibato sacerdotal, vivido com maturidade, alegria e dedicação, é uma bênção enorme para a Igreja e para a própria sociedade.

(Papa Bento XVI, EXORTAÇÃO APOSTÓLICA

PÓS-SINODAL SACRAMENTUM CARITATIS, 22 de fevereiro de 2007)

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 27.10.2019

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 27.10.2019

Pred prikazovanjem sem slišal glas, ki je močno odmeval kot udarci, ki je trikrat dejal:

DOVOLJ!…DOVOLJ!…DOVOLJ!…

 Nastopila je tišina in potem je prišla sveta Družina: Naša Gospa in sveti Jožef z otrokom Jezusom, ki je bil med njima na oblaku. Zdelo se mi je, da je star tri do štiri leta. Naša Gospa je rekla:

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, sem vaša Mati in vas prosim: nehajte grešiti, bodite poslušni Bogu, spremenite življenje in odpovejte se svetu, da bi zaslužili nebesa.

Oče, Sin in Sveti Duh so zelo užaljeni zaradi neposlušnosti mož in žena, ki ne slišijo klicev, ki vam jih dajem v njihovem imenu.

Gospod je ogorčen in užaljen zaradi pomanjkanja vere mnogih kardinalov, škofov in duhovnikov, ki ne vedo več, kako biti luč za duše, ker so pokvarjeni od napak in grehov, ki jim jih ponuja svet.

Moje Srce je užaljeno zaradi brezbrižnosti in trdote src do ljubezni mojega Sina. Ne oddaljujete se od ljubezni mojega Sina. Njegova ljubezen osvobaja in rešuje vaše duše teme in vsega zla.

Prosite Božjega usmiljenja za grešno človeštvo, v nasprotnem primeru bo strašno kaznovano in mnogi kraji bodo izginili za vselej z obličja zemlje.

Že dolgo vas kličem k Bogu, vendar mnogi od vas niso hoteli verjeti mojim materinskim besedam, niso hoteli sprejeti milosti, ki vam jo Bog nudi po moji materinski prisotnosti.

Moja priprošnja pred Božjim Prestolom še vedno preprečuje, da bi velike katastrofe na boleč in strašen način padle na svet.

Bojujte se za nebeško kraljestvo. Bojujte se, da bi bili od Boga. Ne oddaljite se od Gospoda. Prosite posredovanja mojega Ženina Jožefa. On vam bo pomagal biti od Gospoda in izvrševati Božjo voljo.

Sveti Jožef, moj Prečisti Ženin, danes dobiva za vas velike milosti in blagoslove.

Dnevno se posvetite našim trem Svetim Srcem, sebe in vaše družine, da boste varovani pred vsem zlom.

Otroci, ne zavračajte mojih Materinskih besed. Poslušajte me. Pripadajte Bogu in spreobrnjenje in zveličanje bodo prišli in vstopili v vaša življenja in vaše družine. Ljubim vas in vas blagoslavljam. Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Sporočilo, ki mi ga je dal Sveti Jožef je bilo osebno zame, potem je govoril z menoj o skrivnosti, ki se nanaša na Sveto Cerkev. On, kot Varuh Svete Cerkve, je prišel posredovat po Božjem ukazu, da bi se izognili velikemu zlu, ki bi mnoge duše lahko vodilo v večno pogubljenje. Molimo, molimo, molimo!

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 26.10.2019

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 26.10. Manaus-AM.

Mir moji ljubljeni otroci.

Otroci moji, sem vaša Mati in vas kličem k Bogu a mnogi ostajajo gluhi za moj materinski glas.

Kličem vas k Bogu. Kličem vas k tistemu, ki je Odrešenik vaših duš.

Ne zaprite svojih src za Gospodov klic. On vas ljubi in želi vaše zveličanje. On želi vašo srečo, da bi razumeli njegovo Božjo ljubezen za vsakega izmed vas in prejeli njegov popoln mir.

Upognite svoja kolena na tla v molitvi. Ljudje so gluhi za Božji glas in hočejo narediti svojo človeško voljo, ki pa ni božja.

Otroci moji. Napake nad stašnimi napakami bodo sprejete in razglašene, kot da prihajajo od Božje volje, toda vse to izhaja od Satana in njegove teme in laži, ki hoče vaše duše voditi v večni ogenj.

Bojujte se otroci moji proti vsemu zlu, lažem in grehu. Recite vsem, da je Bog globoko užaljen in ne želi, da živite v grehu, daleč od njegovega Božjega Srca, njegove ljubezni, ki je večna.

Ne oddaljujte se od Svete poti k Bogu. Ne sprejmite Satanovih laži, ampak razglašajte Božje resnice, kajti sam one osvobajajo od greha in vam dajejo večno življenje.

Časi teme in trpljenja bodo prišli na svet, če se ne bo zadoščevalo za grehe in borilo proti napakam.

Če bodo ljudje nadaljevali v gluhoti bo prišla velika kazen nanje. Molite, molite, veliko molite in Bog bo imel usmiljenje z vami.

Zapomnite si, otroci moji: ne bojte se. Ne utihnite ampak zmagujte zlo in oznanjajte resnico. Resnica je moj Sin Jezus in on je z vami in vi ostanite združeni z njim v ljubezni, po zvestobi njegovi ljubezni in njegovi besede, ki rešuje in vam daje luč, luč, ki premaga temo.

Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam. V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

ROJSTNI DAN SVETEGA JOŽEFA – 27. OKTOBER 2019 2049 LET

 

27. oktobra 2019, Sveti Jožef praznuje 2049 let.

Sveti Jožef je razodel Edsonu Glauberju 4. oktobra 2007 dan svojega rojstva.

POVABILO NA SREČANJE ČASTILCEV PREČISTEGA SRCA SV. JOŽEFA IN TREH SVETIH SRC.

Pozdravljeni!
POSVEČENI SRCEM SVETE DRUŽINE, JEZUSA, MARIJE IN SV. JOŽEFA

Sporočam vam, da bomo letos imeli letno srečanje častilcev Prečistega Srca
Svetega Jožefa in svetih treh Src
Molitev in posvetitev Sv. trem Srcem
Nagovor
Pričevanja
Podelitev škapulirjev

Dne 27. oktobra 2019 bo molitveno srečanje v Grosupljem ob 14.00 uri
Dne 25.10. bo molitveno srečanje v Izoli po maši ob 19.00 uri pri sv. Roku.
Dne 6. novembra bo molitveno srečanje v Selah pri Ptuju ob 19.oo uri.
Dne 10. novembra v Mali Nedelji ob 15.00 uri

Vse vas prisrčno vabim, da ob skupnem srečanju obnovimo našo gorečnost v češčenju Prečistega Srca sv. Jožefa in posvetitev Svetim trem Srcem.

Lepo vas pozdravljam v svojem imenu in v Edsonovem imenu, ki nas po Marijinih sporočilih opogumlja, naj vztrajamo v češčenju Prečistega Srca sv. Jožefa in sv. Treh Src.
Nevenka Brozina 031 529 838

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 13.10.2019 ITAPIRANGA/AM

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 13.10.2019 Itapiranga-AM.

 Sveta Mati je danes prišla v spremstvu sv. Jožefa in malega Jezusa v njegovem naročju. Bila sta na levi strani Naše Gospe, na desni strani se je prikazala Irmã Dulce, razglašena za svetnico. Sveta Mati nam je dala sledeče sporočilo:

Mir, moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, jaz vaša mati prihajam iz nebes, ker vas neizmerno ljubim in želim, da bi bili nekega dne z menoj v nebesih, ob Jezusovi strani.

Ne obupujte. Molitev, žrtev, pokora ter vztrajnost vsakega izmed vas pritegne dež izrednih milosti na Itapirango, na Amazonijo in na ves svet. Veliko molite, da bi pripadali mojemu Sinu Jezusu. On vas ljubi in želi vaše zveličanje. Danes je moj Božji Sin prišel s Svetim Jožefom, da blagoslovi vse človeštvo in vsakega izmed vas.

Otroci moji, ne oddaljite se od poti, ki vam jo kažem. Ta pot je sveta in vodi v nebesa. Jaz vas sprejemam v svoje Brezmadežno Srce.

Gospa, ste sprejeli danes našo pokoro!

 

Da, moj sin. Vse kar ste vi danes darovali Srcu mojega Sina in mojemu Srcu je bilo sprejeto in se je spremenilo v velike milosti in blagoslove za Itapirango, za vaše družine in vse človeštvo.

Naredite vse, da bi si zaslužili mesto v nebesih. Ne zavajajte se s svetom. Svet je minljiv, nebesa so za vedno!

Blagoslavljam vsakega posebej in vam dajem poseben blagoslov. Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Danes zjutraj, ob 10h30 smo darovali pokoro tako,da smo hodili po kolenih od vhoda v Svetiščem do podobe Jezusa Križanega in darovali kot zadostitev za grehe sveta in za delo Naše Gospe.

Ko smo hodili po kolenih smo prosili odpuščanje in darovali pokoro za vse grehe, ki so jih naredili satanisti; osebe, ki prakticirajo okultizem, rituale macabro, oskrunjevalci svetišč in Cerkva, ki grešijo proti Jezusu v Sveti Evharistiji, v satanskih ritualih s strašnimi žalitvami, za vse zlo, ki so ga storili proti delu Naše Gospe. Nenadoma je pločnik postal strašno vroč kot živi premog, vsi so to čutili v svojem mesu. Mislil sem, da ne bom uspel, ker če bi poskusil olajšati roke na pločniku, bi zagorele enako, brez nobenega olajšanja.

Ko sem daroval to pokoro in pomislil na zlo, ki so ga čarovniki in zlobni storilci in macumberi naredili zoper delo Gospe, da bi ga uničili, in na to, da bi se pokesali in se spreobrnili, nisem več vzdržal bolečine in sem za trenutek vstal, a tudi podplati nog so gorele. Mislil sem: ne morem odnehati, pekel je za vedno a to ni zavedno, je samo za trenutek. Ponovno sem se pokleknil in nadaljeval z drugimi. Zdelo se je da pot je Jezusa Križanega je tako daleč, brez konca, a naredili smo pokoro do konca.  
Naša Sveta Mati je naročila naj povem prisotnim osebam, da trpljenje in bolečina, ki smo ju občutili ni bila nič drugega kot kapljica podobnega najmanjšega trpljenja duš v vicah. Če tista strašna bolečina ni zares nič manj kot najmanjše trpljenje v vicah, si ne moremo predstavljati kakšne so bolečine in trpljenje v peklu, ki je za vso večnost.

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 12.10.2019

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 12.10.2018 /Itapiranga-AM.

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, sem vaša Mati, prihajam iz nebes mojim Brezmadežnim Srcem polnim ljubezni, blagoslovov in milosti. Tu sem, ker vas ljubim in želim vaše večno odrešenje. Ali ste vi tu zaradi ljubezni mojega Sina Jezusa? Ljubite, otroci moji, molite vedno bolj in se posvetite za nebeško kraljestvo.

Ne s hrupom, ne z lažnim veseljem, da bodo otroci in mladi boljši, ampak s tem, da jih naučite moliti in pripadati Bogu, tako se bodo samo spremenili, ampak bodo spremenili tudi svet okoli sebe, ker bodo polni luči in ljubezni Boga.

Jaz sem Zavetnica vašega naroda. Jaz sem Kraljica Brazilije!

Prosite Gospoda po mojem Rožnem vencu za mir in spreobrnjenje brazilskega ljudstva. Jaz vas ljubim in vam povem, da vas želim varovati pred tolikimi nesrečami in žalostjo, ki lahko v kratkem udari Brazilijo in ves svet.

Molite, otroci moji, molite vedno bolj. Molitev je sveta in mogočna, od začetka do konca, ker kadar molite k Bogu in meni, smo prisotni. Vsaka molitev izmoljena z ljubeznijo in vero je prijetna svetim Božjim očem in mojim očem Matere. Sprejmite moj materinski blagoslov in mojo ljubezen. Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Danes se je Sveta Mati pogovarjala z menoj o skrivnostih za Brazilijo in Amazonijo. Molimo proseč Božjega usmiljenja za uboge grešnike. Žalostni dogodki se morejo dogoditi v zelo kratkem, če se ljudstvo ne bo spreobrnilo in delalo pokoro za svoje grehe. Če se ljudje ne bodo spremenili sedaj, se kesali svojih napak in se obrnili k Bogu, bodo morali potem nositi težak križ.

SPOROČILO NAŠEGA GOSPODA 07.10.2019

 

SPOROČILO NAŠEGA GOSPODA 07.10.2019 – MANAUS /am

Mir tvojemu srcu!

Moj sin, prišel bo dan, ko bo izpoved vere spremenjena. Vse to se bo zgodilo, da bo prišlo do zmot in heretičnih naukov, ki ne prihajajo od mene, ampak od Satana.

Besede veroizpovedi bodo spremenjene tako, da bodo ugajale vsem tistim, ki trdijo, da vedo resnico in da posedujejo božansko svetlobo, ki pa ni moja.

Ne pustite se prevarati.Veliko pomanjkanje vere bo prišlo na zastrašujoč način, kot še nikoli v zgodovini človeštva.

Borite  dober boj, vero ohranite! … Borite se za mojo čast, za mojo slavo in za resnico.

Poklical sem te in te poslal, da si priča moje ljubezni in moje luči med tvojimi brati, med volkovi, ki hočejo iztrgati ovce iz mojih rok, moje ovce, tako ljubljene in ranjene zaradi pomanjkanja vere in znanja, ker so jih zapustili tisti, ki bi morali skrbeti zanje in celiti njihove rane.

Moli, moli, moli, izpolnilo se bo vse, da bodo tisti, ki so sedaj neverniki videli in, da bo vse zlo in laži padle na tla v dobro mnogih, vseh tistih, ki se bodo pokesali, prosili odpuščanje, ker so dvomili in se oddaljili od mene in moje ljubezni.

Blagoslavljam te!

Jezus mi je dal razumeti, kadar je govoril o »pomanjkanju vere, ki bo prišla na zastrašujoč način«, da tisti, ki so sedaj tako verni in vzor za mnoge, bodo izgubili luč svojih duš in oči in bodo živeli v zmedi in zmotah, zaradi lažne poslušnosti in človeškega spoštovanja.

»Odrasla« ni vera, ki sledi modnim trendom in zadnjim novostim; odrasla in zrela vera je tista, ki je globoko zakoreninjena v prijateljstvu s Kristusom. To je prijateljstvo, ki nas odpre temu kar je dobro in nam da kriterije za razločevanje med resničnim in lažnim, med prevaro in resnico. (Papež Benedikt XVI v homiliji 18. Aprila 2005)

GOSPOD, NAJ NIKOLI NE IZGUBIM MOJE VERE, V ČASIH STRAŠNIH PREIZKUŠENJ, KI BODO PRIŠLE NA SVET!

APOSTOLSKA VEROIZPOVED

Verujem v Boga Očeta vsemogočnega, Stvarnika nebes in zemlje. In v Jezusa Kristusa, Sina njegovega edinega, Gospoda našega; ki je bil spočet od Svetega Duha, rojen iz Marije Device; trpel pod Poncijem Pilatom, križan bil, umrl in bil v grob položen; šel pred pekel, tretji dan od mrtvih vstal; šel v nebesa; sedi na desnici Boga Očeta vsemogočnega; od ondod bo prišel sodit žive in mrtve. Verujem v Svetega Duha; sveto katoliško Cerkev, občestvo svetnikov, odpuščanje grehov, vstajenje mesa in večno življenje. Amen.

NICEJSKO-CARIGRAJSKA VEROIZPOVED

Verujem v enega Boga, Očeta vsemogočnega, stvarnika nebes in zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari. In v enega Gospoda Jezusa Kristusa, edinorojenega Sina Božjega, ki

je rojen pred vsemi veki in je Bog od Boga, Luč od Luči, pravi Bog od pravega Boga. Rojen, ne ustvarjen, enega bistva z Očetom in je po njem vse ustvarjeno. Ki je zaradi nas ljudi in zaradi našega zveličanja prišel iz nebes. In se je utelesil po Svetem Duhu iz Marije Device in postal človek. Bil je tudi križan za nas pod Poncijem Pilatom, je trpel in bil v grob položen. In tretji dan je od mrtvih vstal, po pričevanju Pisma. In je šel v nebesa, sedi na Očetovi desnici. In bo spet prišel v slavi sodit žive in mrtve; in njegovemu kraljestvu ne bo konca. Verujem v Svetega Duha, Gospoda, ki oživlja. Ki izhaja iz Očeta in Sina. Ki ga z Očetom in Sinom molimo in slavimo. Ki je govoril po prerokih. In eno, sveto, katoliško in apostolsko Cerkev. Priznavam en krst v odpuščanje grehov. In pričakujem vstajenja mrtvih in življenja v prihodnjem veku. Amen.

P.S. NAUČITE SE VEROIZPOVED NA PAMET, ČE SE ŠE NISTE (nevenka)

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 6.10.2019

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 06.10.2019 – Manaus-AM.

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, prihajam iz nebes vas prosit za več vere, molitve in ljubezni. Z molitvijo Rožnega venca, ki jo dnevno molite v vaših domovih, vam more Gospod podeliti velike milosti in blagoslove in tolika zla bodo oddaljena od vas in vaših družin.

Molitev je močna in more spremenite vse stvari, tudi najtežje in najbolj nemogoče situacije. Ne obupajte pred preizkušnjami in težavami, ki se pojavijo na vaši duhovni poti. Zaupajte v Boga. Zaupajte v njegovo božansko ljubezen do vsakega izmed vas.

Hvala za vašo prisotnost tu, v tej noči. Nadaljujte z molitvijo za Sveto Cerkev za Božje služabnike, da bi bili razsvetljeni po Svetem Duhu in vodeni po Božanski volji Boga.

Ne puščajte molitve ob strani temveč jo stopnjujte vedno bolj, ker je nujno potrebna, v teh časih velikega boja.

Zaupajte, zaupajte, zaupajte. Bog je tisti, ki nikoli ne zapusti svojih otrok, ki molijo in zaupajo v njegovo Božjo Ljubezen.

Pokrivam vas s svojim Brezmadežnim plaščem in vam dajem poseben blagoslov. Vrnite se na svoje domove v Božjem miru . Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!