SPOROČILO PREJETO OD EDSONA GLAUBER – PO ZVOČNEM ZAPISU 29. MARCA 2017

 

Dragi bratje in sestre!

Objem vsem vam!

To glasovno sporočilo vam pošiljam, ker sem v tem času, tem obdobju, prejel sporočilo Svetega sedeža, kjer me v dokumentu prosijo za poslušnost in začasno za tišino. Zato vas obveščam, da so bila srečanja, ki bi morala biti v tem času v Italiji,odpovedana, dokler se zadeva ne uredi s Svetim sedežem oziroma s Kongregacijo za nauk vere. Zato prosim vse vas v tem času zamolitev, tišino, ljubezen in darovanje vsega Trem Svetim Srcem, da dobro premaga zlo, da resnica premaga vsako laž, da Mati Božja zmaga in postane bolj poznana kot kadar koli doslej. Prosim torej za molitev, žrtev in post. Spomnite se njenih sporočil, njenih navodil in jih v resnici živite, da bomo mogli tako pomagati naši Materi.

Objem vsem. Ko bo vse rešeno, se bomo čim prej videli in slišali.

Objem.

Edson

OP. Dragi prijatelji, častilci Treh Svetih Src, polagam vam na srce to sporočilo in vabim, da se pridružimo reševanju tega problema in podpremo  z našo molitvijo, žrtvijo, postom, evharistijo, ki jo darujmo za ta namen. Edson nas vabi k tišini, kar pomeni, da tega sporočila Kongregacije za verski nauk ne bomo kritizirali in sodili.. Vsaka stvar, taka ali podobna, ki se zgodi, Bog dopušča v vse večjo Njegovo slavo. Kajti delo Marije Kraljice Rožnega Venca in Miru je Božji načrt in nihče ne more ustaviti Božjih načrtov s svetom. 

V SLOVENIJI VAS VABIM, DA VZTRAJATE V MOLITVENIH SKUPINAH PRVIH SRED, Z MOLITVIJO ROŽNEGA VENCA SEDMIH ŽALOSTI IN RADOSTI SVETEGA JOŽEFA. TU JE OMENJENO LE 7 DOGODKOV, KI JIH JE SVETI JOŽEF ŽIVEL IN DOŽIVEL Z MARIJO OB NJUNEM POSLANSTVU SPREJETJA, VARSTVA IN VZGOJI BOŽJEGA SINA. MOLITE LITANIJE SVETEGA JOŽEFA IN POSVETITEV TREM SVETIM SRCEM SVETE DRUŽINE. SRCE JE BISTVO ČLOVEKA IN V SVETI NAZAREŠKI DRUŽINI JE VLADALA LJUBEZEN, DA SO BILA NJIHOVA SRCA ZDRUŽENA V ENI LJUBEZNI.

Nevenka 031 529 838

 

 

 

 

 

SPOROČILO NAŠE GOSPE 25.03.2017

 

SPOROČILO NAŠE GOSPE  25. MARCA 2017

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Moji otroci, poslušajte z ljubeznijo moja sporočila,  živite jih praksi in spomnite se vsega kar sem vam že povedala.

Živite iz vere in ljubezni. To so težki časi, ki sem vam jih prerokovala v preteklosti. Ne zapustite vaše varne poti: mojega Sina Jezusa. V njem je vaša moč, vaša luč, da boste imeli življenja v polnosti in miru, ki spreminja. Molite z več ljubezni in vere moj rožni venec. Molitev bo pot po kateri boste pomagali mnogim nezvestim duhovnikom ponovno pridobiti luč in milost od Boga.

Molite za Služabnike Boga, da bi imeli moč vedno reči resnični da Bogu in da bodo zvesti vzvišenemu daru duhovništva, ker mnogi ljudje več ne verujejo v besede mojega Sina in ne dajejo oddiha svojim srcem, ker so prenapolnjeni s stvarmi sveta kot pa luči in Božjih besed.

Jaz vas vse ljubim in vam vsem želim pomagati najti moč in božjo milost, da bi bili resnični pričevalci življenja, ki je izročeno rokam mojega Sina.

Jaz vas ljubim moji otroci, nikoli tega ne pozabite. Nebesa čakajo na vas. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

DANES IN JUTRI SKUPAJ MOLIMO ZA VSE MARIJINE NAMENE,

ZA VSE DRUŽINE POSVEČENE PREČISTEMU SRCU SVETEGA JOŽEFA IN SVETIM TREM SRCEM, ZA CERKEV, PAPEŽA, ŠKOFE, DUHOVNIKE IN POSVEČENE

ZA VSE, KI SO SE NAM PRIPOROČILI V MOLITEV:

Pozdravljen sveti Jožef, Davidov Sin, pravični in čisti, modrost je s teboj, blagoslovljen si med vsemi možmi in blagoslovljen je Jezus, sad Marije tvoje zveste neveste.

Sveti Jožef, vreden oče in varuh Jezusa Kristusa in svete Cerkve, prosi za  nas grešnike in izprosi nam od Boga Božjo modrost, sedaj in ob naši smrtni uri, Amen

 

 

Pozdravljena Marija
Vedno bodi blagoslovljena tvoja čistost, ker te je Bog ustvaril v tako mili lepoti. Tebi, o nebeška Kraljica, Sveta Devica Marija, danes izročam svojo dušo, srce in življenje. Ozri se milostno name in me ne zapusti, mati moja.
…brez tvojega svetega Blagoslova

Pozdravljena Marija
Vedno bodi blagoslovljena tvoja čistost, ker te je Bog ustvaril v tako mili lepoti. Tebi, o nebeška Kraljica, Sveta Devica Marija, danes izročam svojo dušo, srce in življenje. Ozri se milostno name in me ne zapusti, mati moja.
…brez tvoje svete Ljubezni

Pozdravljena Marija
Vedno bodi blagoslovljena tvoja čistost, ker te je Bog ustvaril v tako mili lepoti. Tebi, o nebeška Kraljica, Sveta Devica Marija, danes izročam svojo dušo, srce in življenje. Ozri se milostno name in me ne zapusti, mati moja.
…brez tvoje svete Luči
Amen!

 

SVETI JOŽEF V ZGODOVINI CERKVE – DO DANES

 

ESHATOLOŠKI RAZVOJ OZ. ZGODOVINA ODREŠENJA

UVOD

O Božjem odrešenjskem delovanju skozi zgodovino nas poučuje Sveto pismo. Branje spisov Cerkvenih učiteljev, svetnikov in tudi mistikov poglablja vedenje in vero, ker kažejo na Božje delovanje. Marija je v Medjugorju rekla, da nevednost ne reši pred peklom.

Stvarjenje – Noe – Abraham (Izak, Jakob) – Mojzes – sodniki – kralji / preroki – Jezus (Marija / Jožef)

Bog je že v raju napovedal Sina in Marijo. Skozi zgodovino je preko prerokov napovedoval in pripravljal čas za rojstvo Sina Jezusa. Pripravljal je Marijo za Mater svojemu Sinu in vsekakor je pripravljal tudi Jožefa, rednika svojega Sina.

RAZODETJE – CERKVENO IN ZASEBNO

Cerkveno (javno) razodetje – evangelij (končano s smrtjo zadnjega apostola) in zasebno – razna prikazanja in notranji govori. Preizkusiti duha oz. kakšen sad daje drevo.

ROŽNI VENEC

brevir nepismenih à primerjava Psalmi – Oče naš-i à rožni venec

SVETA SRCA

Čaščenje svetega Jožefa in Svetih Src ni nekaj novega, temveč se je skozi stoletja do danes vršilo na različne načine.

 

Presveto Srce Jezusovo – sv. Marjeta Marija Alacoque (1647 – 1690), Parey-le-Monial

Sem Brezmadežno spočetje – sv. Marie-Bernardet Soubirous, (1844 – 1879), Lurd, prvič 11. februarja 1858, nato še 17x, vedno z RV v roki.

Fatima, od 13. maja – 13. oktobra, pastirčkom Luciji, Frančišku in Jacinti

 

Pri tretjem prikazanju angela je v molitvi k Presveti Trojici rečeno: »Po neskončnem zasluženju presvetega Srca Jezusovega in Brezmadežnega Srca Marijinega te prosim za spreobrnjenje ubogih grešnikov.«

Drugo prikazanje, 13. junija

(Jezus) hoče na svetu vpeljati pobožnost do mojega  Brezmadežnega Srca. Tistemu, ki se je bo oklenil, obljubim zveličanje.

Tretje prikazanje, 13. julija

Zadoščujte za grehe zoper Marijino Brezmadežno Srce.

Peto prikazanje, 13. septembra

V oktobru bodo prišli tudi naš Gospod, Žalostna Mati Božja, Karmelska Mati Božja, sveti Jožef z Detetom Jezusom, da bodo blagoslovili svet.

13. Oktobra sončni čudež: prisotni romarji, vidci in vse prej omenjene osebe.

V soncu se je prikazala Sveta Družina; Marija,  sveti Jožef z Detetom Jezusom v naročju so blagoslavljali svet.

CERKVENI OČETJE, UČITELJI IN SVETNIKI

 

Sv. Avguštin (354 – 430, največji cerkveni oče in učitelj) pove, da iz edinosti v združitvi Src, Jezusa, Marije in Jožefa izhaja rešitev za vse človeštvo. To misel kasneje ponovi sv. Tomaž Akvinski (1225 – 1275, teolog in cerkveni učitelj, sholastik). (Niso imenovani kot Tri Sveta Srca).

 

Marija je sv. Brigiti Švedski (1302 – 1373) rekla: »Hči moja, na žalost mnogi ljudje nimajo pojma o tem, kakšno prednost je dal Gospod mojemu zaročencu Jožefu in kakšna je njegova priprošnja pri Bogu za vse, ki se mu priporočajo. Vedi, da je Jožef veliki zagovornik, da ubogim grešnikom doseže odpuščanje in milost. Hvaležna moraš biti Gospodu, da ti je to sporočil po meni. Od zdaj naprej vse svoje življenje časti mojega zaročenca. Zahvaljuj se Gospodu, da je podelil Jožefu tolikšne prednosti in milosti. Jaz sem bila presrečna, da sem ga dobila za zaročenca. V vseh svojih težavah moli k njemu in si iskreno prizadevaj, da ga častijo tudi drugi. Bodi gotova, da Bog daje na zemlji vse, za kar ga Jožef zaprosi v nebesih. Gospod bo na Jožefovo prošnjo delil izredne milosti. à Po knjigi Revelations sanctae Brigitte, 6. knjiga, 59. poglavje.  

 

Čaščenje svetega Jožefa je dediščina frančiškanskega reda že od daljnega leta 1370. Rečeno je, da bo oseba, ki bo leto dni vsak dan 7x zmolila Oče naš, Zdravo Marijo in Slavo ter premišljevala o 7 žalostih in radostih sv. Jožefa, dobila od Boga vso milost, ki je potrebna za njeno duhovno življenje.

 

Sv. Terezija Avilska (1515 – 1582), velika prenoviteljica karmeličanskega reda, je bila izredna častilka sv. Jožefa. Med drugim je zapisala: »Za katerokoli milost boste prosili sv. Jožefa, vam bo zagotovo dana.«

 

Dominikanec Izidor Izolan je leta 1587 v eni svojih knjig o svetem Jožefu zapisal: »V zadnjih časih bo večni Bog svetega Jožefa v kraljestvu vojskujoče Cerkve z največjo častjo poveličal /…/. Namestnik Kristusov na zemlji bo od svetega Duha razsvetljen ukazal, naj se praznik Kristusovega rednika in moža kraljice celega sveta po vsej vojskujoči, pravoverni in katoliški Cerkvi slovesno obhaja.«

 

Sveta Marija Agredska (1602–1665), bosonoga frančiškanka,  je po navodilu svojega duhovnega spremljevalca in spovednika v petih letih napisala spis Mistično Božje mesto, v katerem veliko piše tudi o svetem Jožefu.

Jezuit Jean Jacquinot je leta 1645 napisal knjigo Veličina svetega Jožefa. V njej je grafika z napisom zgoraj »Sveta zemeljska Trojica« in spodaj »Ta tri Srca so eno samo Srce«. Knjiga je bila ponatisnjena po originalu leta 1854 in 2013 (grafika na str. 106).

 

Sveti Ludvik Marija Monfortski (1673 – 1716), ki je najbolj poznan po knjigi Posvetitev Mariji za popolno predanost Jezusu Kristusu, je tudi sestavil molitev, ki jo je Jezus dopolnil Edsonu in jo sedaj molimo kot Pozdravljen, sveti Jožef …

 

Marija Cecilija Baij (1694– 1766), benediktinska opatinja, je po osebnem nareku samega Jezusa 23. januarja 1736 (na zaročni dan Device Marije in svetega Jožefa), začela opisovati življenje svetega Jožefa.

 

Sveti Alfons Ligurijski (1696 – 1787) je sestavil enaintridesetdnevnico z naslovom Mesec svetega Jožefa, po kateri je bilo uslišanih veliko prošenj tudi v našem času.

 

Srca Jezusa, Marije in Jožefa so upodobljena v stranskem oltarju na Malem Lošinju, ki je tako kot sama cerkev star več stoletij.

Avguštinki Ani Katarini Emmerich (1774–1824) je Sveti Duh že v najzgodnejši dobi v slikah odstiral skrivnosti stare zaveze, kasneje pa celotno življenje Jezusa Kristusa in Cerkve v času apostolov. Pri tem je večkrat omenjen tudi sveti Jožef.

Leta 1843 so bila natisnjena pravila Družbe na čast prečistemu srcu svetega Jožefa, katere je istega leta potrdil papež Gregor XVI. Ustanovitelj družbe je bil Italijan Mihael Bokka iz reda Oblatov. Namen družbe je bil častiti Prečisto Srce Jožefovo, ki je bilo tako prisrčno sklenjeno in zedinjeno s Srcema Jezusa in Marije. Člani družbe so si posebno prizadevali posnemati svetega Jožefa v popolni vdanosti v Božjo voljo. Papež Pij IX. (1846 – 1878) je tem častilcem podelil posebne delne in popolne odpustke. To družbo je v Sloveniji pospeševal duhovnik ljubljanske škofije Janez Volčič, ki je leta 1887 napisal knjigo Življenje preblažene Device in Matere Marije in njenega prečistega ženina svetega Jožefa. Knjiga je izšla pri Mohorjevi Družbi v Celovcu z dovoljenjem visokočastitega Krškega knezoškofijstva.

Janez Volčič: Upati tudi smemo, da se bo spolnila želja svetega Očeta, da bo namreč na priprošnjo svetega Jožefa ob svojem času sveta Cerkev rešena velike stiske, ki jo tako hudo tare in da bodo verni v češčenju svetega Jožefa vedno bolj vneti.

Nekaj povsem novega in podrobnejšega ter več od vseh drugih pa je pisala mistikinja, frančiškanska tretjerednica, Marija Valtorta (1897–1961). Prvotni naslov knjige je bil Spev o Bogu – Človeku, sedaj pa to veličastno delo v vseh jezikih nosi naslov Evangelij, kakor mi je bil razkrit. Časovno so nam mistična doživetja svetega Jožefa v tej knjigi najbližja, najobširnejša in povsem skladna z Evangelijem, Cerkvenim izročilom in Cerkvenim učiteljstvom. Jezus je pisateljici rekel: »V moji obnovljeni Cerkvi bo to najbolj brana knjiga.« Za to delo je Papež Pij XII. med zasebno avdienco 26. 2. 1948 trem duhovnikom rekel: »Ne razpravljajte o navdihnjenju, temveč ga tiskajte, in kdor bo bral, bo videl!«

PAPEŽI

 

Papež Sikst IV. (1471 – 1484) je leta 1479 določil 13. marec kot dan svetega Jožefa. Papež Gregor XV. je leta 1621 zapovedal, da se mora ta praznik obhajati  po vsem krščanskem svetu. Papež Klemen X. ga je leta 1670 povzdignil v praznik druge vrste, papež Klemen XI. (1700 – 1721) pa mu je določil posebne molitve pri sveti maši. Papež Benedikt XIII. (1724 – 1730) pa je zapovedal, da se svetega Jožefa časti v Litanijah vseh svetnikov.

 

Papež Pij IX, od otroških let velik častilec svetega Jožefa, je 8. decembra 1870 svetega Jožefa slovesno razglasil za zavetnika vesoljne Cerkve. S tem je izpostavil njegovo vlogo podpornika, zaščitnika in vodnika svete Družine, ki se je razširila na celotno Cerkev. Ob tej priložnosti je določil 19. marec za njegov godovni dan. Obenem je naznanil, naj se praznik rojstva svetega Jožefa in praznik njegovega varstva obhaja kot praznik prvega reda. Prav tako je zapisal, naj pri spominu svetnikov ob manjših praznikih mašniki v svojih mašnih molitvah dodajo tudi svetega Jožefa. V tistem času je divjala vojna, ki je potem tudi vdrla v Vatikan in prekinila I. Vatikanski koncil.

 

Papež Leon XIII (1878 – 1903) je na podlagi videnja dogodkov za 20. stoletje sestavil molitev K tebi pribežimo, o sv. Jožef (poznana je tudi njegova eksorcistična molitev Sv. nadangel Mihael).

 

Molitev k svetemu Jožefu sta napisala tudi papeža Pij X. (1903 – 1914) in Pij XI. (1922 – 1939).

 

Leta 1912, tik pred prvo svetovno vojno, je izšla knjiga z naslovom Lilija Izraela, ki govori o sv. Jožefu in v kateri je med drugim navedena razlaga o potrebnosti čaščenje sv. Jožefa.

 

Papež Pij XII. (1939 – 1958) je dodal še praznik Jožefa delavca, ki ga praznujemo 1. maja in sovpada s civilnim praznikom dela.

 

Papež Janez XXIII. (1958 – 1963) je uvrstil ime svetega Jožefa v rimski kanon.

 

Sveti papež Janez Pavel II. je v apostolski spodbudi Odrešenikov varuh zapisal, da bo sv. Jožef zaščitnik in vodnik Cerkve v prihodnosti. V apostolski spodbudi Odrešenikov varuh Sveti papež Janez Pavel II. pričakuje, da bo ob premišljevanju njegovih misli v vseh rasla pobožnost do sv. Jožefa, Zavetnika vesoljne Cerkve, in ljubezen do Odrešenika, ki mu je vzorno služil: sv. Jožefu je namreč Bog zaupal varstvo svojih najdragocenejših zakladov, Jezusa in Marije. Papež pričakuje, da se bo vse krščansko ljudstvo z večjo gorečnostjo zatekalo k sv. Jožefu, prosilo njegovega varstva in bo vedno imelo pred očmi tudi njegov ponižni in modri način služenja in sodelovanja pri odrešenjskem načrtu, ki ima svoj temelj v skrivnosti učlovečenja. Prav pri tej skrivnosti je bil Jožef iz Nazareta »udeležen« kot nihče drug razen Marije, Matere učlovečene Besede. Ta apostolska spodbuda papeža Janeza Pavla II., velikega častilca sv. Jožefa, predstavlja tovrstno najobsežnejši in najbolj sistematičen Cerkven dokument z meditativno-teološkim pristopom. Devetdnevnica istega papeža k sv. Jožefu se poslužuje glavnih misli omenjene spodbude.

 

Papež Frančišek je bil podarjen Cerkvi v sredo, ki je dan, posvečen sv. Jožefu, pred praznikom sv. Jožefa marca 2013. Isti papež je v svoj grb poleg Jezusovega imena postavil še simbola Marije in sv. Jožefa. Ob svojem ustoličenju, na slovesni praznik sv. Jožefa, je zaključil homilijo, v kateri je govoril o sv. Jožefu Varuhu Cerkve, z besedami: »V njem, dragi prijatelji, vidimo, kako se odgovarja na Božji klic: z razpoložljivostjo in pripravljenostjo!«

 

V Družini z dne 7.7.2013 smo lahko prebrali, da se ime sv. Jožefa od sedaj dodaja v drugo, tretjo in četrto evharistično molitev tretje izdaje Rimskega misala takoj za imenom blažene Device Marije.

 

Kongregacija za bogoslužje in disciplino zakramentov je 19. junija 2013 izdala odlok, po katerem se ime svetega Jožefa, ženina Device Marije, od sedaj dodaja v drugo, tretjo in četrto evharistično molitev tretje izdaje Rimskega misala takoj za imenom blažene Device Marije. Papež Frančišek se je odločil za uvedbo spremembe na podlagi številnih pobud vernikov z vsega sveta. Čaščenja svetega Jožefa je navzoče že od vsega začetka, saj je z »očetovsko skrbjo za Jezusa na čelu svete družine izpolnil v polnosti po milosti sprejeto poslanstvo v ekonomiji odrešenja, se pridružil začetkom skrivnosti človekovega odrešenja ter postal zgled velikodušne ponižnosti, ki krščanstvo spodbuja k velikim delom in pričevanju za skupne, človeške in preproste kreposti, potrebne, da bi ljudje pošteno in pristno sledili Kristusu. S pomočjo teh je Pravični, ki je ljubeče poskrbel za Božjo Mater in se z veseljem posvetil vzgoji Jezusa Kristusa, postal varuh najbolj dragocenih zakladov Boga Očeta.«

 

 

Slovenija je bila leta 1675 posvečena svetemu Jožefu (papež Klemen X.). Hrvaški Sabor je leta 1687 razglasil sv. Jožefa za posebnega zaščitnika Kraljevine Hrvaške. Zagrebški nadškof Alojz Stepinc je pri Svetem sedežu leta 1939 dosegel, da se praznik sv. Jožefa praznuje kot zapovedani praznik po vseh škofijah tedanje Jugoslavije. Hrvaški škofje so leta 2008 na 37. plenarnem zasedanju Hrvaške škofovske konference razglasili sv. Jožefa za glavnega zaščitnika Hrvaške.

 

Sveti Josip : život i lik po Bibliji i tradiciji / Josip Beljan, Glas Koncila, ZG, 2009

 

Leta 2013 je na Teološki Fakulteti v Ljubljani diplomirala Ema Štokovnik z delom  Veličina svetega Jožefa po literaturi Jean Galot – Saint Joseph (1964) pod mentorstvom Toneta Štruklja.

 

Priporočanje svetnikom je popolnoma v skladu z naukom in prakso svete Cerkve. Če so že v času življenja delali čudeže, jih toliko lažje delajo z nebes. Svetniki so naš vzor in priprošnjiki pri Bogu. Samo Devica Marija je imela na zemlji in ima sedaj na nebu višje mesto od svetega Jožefa.

 

Na zemlji je bil Jezusu za Blaženo Devico Marijo najbližji sv. Jožef. Iz tega sledi, da ima takšno mesto tudi v nebesih. Sv. Jožef je živel, kar so pričakovali starozavezni preroki in kralji. To in še več je vsebovano v: »Jezusov rednik in Marijin mož«. V slavi in veličini je tudi večji od vseh novo zaveznih apostolov, mučencev, očetov …, ker je bil mož nebeške Kraljice in imel očetovsko oblast nad Bogo-Človekom. Za papeža se reče, da je Kristusov namestnik na zemlji, sv. Jožef pa je bil namestnik Boga Očeta na zemlji.

 

Sredništvo sv. Jožefa temelji na dejstvu, da je bil na zemlji Jezusov oče in Marijin mož. Ti intimni odnosi se v nebesih niso končali, temveč so postali celo popolni. Zato tisti, ki kličejo k sv. Jožefu, vsekakor ganejo tudi Jezusovo in Marijino Srce, kajti vse molitve in prošnje k sv. Jožefu, se posredno dotaknejo tudi Src Jezusa in Marije.

 

Ako sta Jezus in Marija »ravnala« na zemlji po njegovih besedah, ga poslušata tudi v nebesih. Po Jezusu imamo dostop do Očeta, po Mariji k Jezusu, a po Jožefu k Mariji. Zdi se, da nam Gospod želi pokazati, da mu Jožef lahko dandanes prav tako »zapoveduje« kot mu je nekoč na zemlji. Ponižni položaj sv. Jožefa na zemlji je prešel v veliko moč posredovanja v nebesih.

 

 

Molitev rožnega venca sedem žalosti in radosti sv. Jožefa in čaščenje Sv. Treh Src se je v Sloveniji ponovno pričelo širiti leta 2012 po obisku Edsona Glauberja, amazonskega pol-Indijanca, ko so jo uvedle nekatere župnije. Njemu je bilo rečeno, da bo Slovenija za njegovo deželo najbolj častila sv. Jožefa.

 

 

Vera: … vstajenje mesa …

Vstali bomo torej v mesu, s poveličanim telesom, s poveličanim srcem, z očiščenim srcem. Če imata v nebesih srce tako Jezus kot Marija, ga ima tudi sv. Jožef – in imeli ga bomo tudi mi!

SVETI JOŽEF, ZAVETNIK : DRUŽIN, CERKVE, SLOVENIJE

OBUDIMO POBOŽNOSTI DO SVETEGA JOŽEFA, PRVEGA MED SVETNIKI, ZA MARIJO:

POČASTIMO NJEGOVO PREČISTO SRCE, NJEGOVO SRCE JE MORALO BITI SVETO IN PREČISTO, DA GA JE SAM BOG IZBRAL ZA VARUHA SVOJEMU SINU IN NJEGOVI DEVIŠKI MATERI. NJEGOVA NAJVEČJA KREPOST JE PRAVIČNOST. SVETO PISMO GA IMENUJE : PRAVIČEN MOŽ. V TEJ BESEDI SO ZAJETE VSE KREPOSTI  ŽENINA DEVICE MARIJE, PO BOŽJEM NAČRTU DOLOČENEGA ZA ZEMELJSKEGA OČETA BOŽJEGA SINA!

Sveti Jožef, varuj naše družine!

Sveti Jožef je MOGOČNI priprošnjik in zavetnik vesoljne Cerkve in slovenskih deželSveti Jožef je MOGOČNI priprošnjik za vse. Če ga je na zemlji klical za očeta sam Bog, mu tudi v nebesih ne bo odrekel nobene prošnje. Je iz Nazareta in mož Božje Matere Marije rojen: v Nazaretu umrl: v 1. st. Zavetnik vesoljne Cerkve in Slovenije; Tirolske, Štajerske in Koroške, Mehike (l. 1555), Filipinov (l. 1565), Kanade (l. 1624), Češke(l. 1654), Bavarske (l. 1663), Avstrije (l. 1675), Peruja (l. 1828); škofije Osnabrück in drugotni zavetnik nadškofije Köln.

Je zavetnik po njem imenovanih bratovščin in redovnih skupnosti; zakonskih parov in krščanskih družin ; otrok, mladine in sirot; devištva; delavcev, rokodelcev, tesarjev, drvarjev, mizarjev, kolarjev, inženirjev, grobarjev, vzgojiteljev; popotnikov; izgnancev; priprošnjik pri očesnih boleznih; v skušnjavah; v brezupnih položajih; pri stanovanjski stiski; umirajočih in za srečno smrt.

Češčenje Svetega Jožefa , ki  se imenuje tudi Marijin mož in Jezusov rednik, je doseglo vrhunec l. 1870, ko ga je papež Pij IX. Povzdignil v zavetnika vesoljne Cerkve. Jožefov praznik je bil že l. 1487 sprejet v rimski brevir, l. 1621 je papež Gregor XV. povzdignil 19. marec v praznik, ki ga je papež Klemen XI. 1. 1714 zapovedal za celotno Cerkev. Več stoletij pozneje, l. 1955, je papež Pij XII. razglasil 1. maj za praznik Svetega Jožefa delavca.

Na Vzhodu Sveti Jožef nima posebnega praznika; tam ga praznujejo skupaj z Marijo, kot praznik Kristusovih staršev, 26. decembra.

Papež Janez XXIII. je Svetega Jožefa 13. novembra 1962 sprejel v mašni kanon.

Tole pa je življenjska zgodba Svetega Jožefa. Sveti Jožef, ki je delal v Nazaretu kot tesar, se je zaročil z Marijo. Še pred poroko je devica Marija na čudežen način spočela otroka in Sveti Jožef se je hotel čisto po tihem od nje ločiti.

Tedaj se mu je v spanju prikazal angel in mu razložil čudežno spočetje. Od tega dne naprej sta Marija in Jožef živela v deviškem zakonu, imela sta t. i. »Jožefov zakon«.

Ko je moral Jožef z visoko nosečo Marijo na pot v Betlehem zaradi ljudskega štetja, ki ga je ukazal cesar Avgust, je Marija v nekem hlevu rodila sina. Jožef mu je dal ime Jezus in po angelovem nasvetu z materjo in otrokom zbežal pred Herodom v Egipt.

Po Herodovi smrti se je družina vrnila in naselila v Nazaretu. Ko je bil Jezus star dvanajst let, se je Jožef z njim odpravil na velikonočno romanje v Jeruzalem.
Tokrat Jožef zadnjikrat nastopa v evangelijih; morda je kmalu potem umrl. Možno pa je tudi, da je zaradi prirojene skromnosti od tedaj vedno ostajal v ozadju in zato v poznejših izročilih, ni več omenjen.

Češčenje in običaji. Sveti Jožef spada med osebe, ki jih Cerkev najbolj časti. Na Vzhodu se je to češčenje začelo že precej prej kot na Zahodu. Tu je prvič omenjen v nekem martirologiju šele okoli 1. 850.
Posebno frančiškani ter velike cerkvene osebnosti, kot so Brnerd iz Clairvauxa, Frančišek Saleški, Bernardin Sienski in Terezija Avilska, so spodbujali njegovo češčenje.
Relikvije Marijinega moža si lastijo italijanska mesta Rim, Loreto, Frascati in Orvieto.

S praznikom, ki se imenuje »Jožefovo«, so zlasti v alpskih deželah pa tudi v Italiji, povezani različni običaji, npr. razdeljevanje maslenega peciva, imenovanega Jožefovi kolački«.

Zakaj sta češčenje Svetega Jožefa in god postavljena prav na 19. marec, ni točno znano. Vzrok je morda praznik Marijinega oznanjenja Marijinega 25. marca ali to, da so v starem Rimu obhajali praznik boginje Minerve, boginje rokodelstva, 19. marca. Tu bi morda našli paralelo k »Jožefu rokodelcu«.
Upodobitve: Svetega Jožefa največkrat prikazujejo z Jezuščkom in/ali tesarskim orodjem.

Drugi načini upodabljanja (Jezusovo rojstvo v hlevu, beg v Egipt, umirajoč v naročju Marije, in Jezusa) temeljijo na Jožefovi življenjski zgodbi
.
V pariškem Louvru visi ena najslavnejših slik, Sveti Jožef tesar, Georgesa de la Toura.Nič manj pomembna ni slika Bartoloméja Estebana Murilla v Pradu, Sveta družina. Zanimivo je, da Jožef tu ni (kot sicer skoraj vedno) upodobljen kot starček.
Ena najstarejših upodobitev sploh menda je že iz 3. stoletja – je na epitafu družine severa v Lateranskem muzeju v Rimu; ta Jožefa prikazuje, ob Jezusovih jaslicah, z iztegnjeno roko nad otrokom in njegovo materjo Marijo.

© Stolnica.com 2015 – 17 

SPOROČILO JEZUSA 10.04.2013

ZA MEDITACIJO IN IZPRAŠEVANJE VESTI

 

SPOROČILO JEZUSA 19.04.2013

Danes, pred spanjem, ko sem bil v moji sobi sem slišal Jezusov glas, ki mi je dal pomembno sporočilo.

Nihče nima večje ljubezni kot tisti, ki da življenje za svoje brate!

Dati vse, ne da bi zahteval kaj v zameno. Ljubiti in odpustiti, tudi če ljudje ne želijo ljubiti, vi odpustite. Zapomni si da nosiš vedno v svojem srcu večjo ljubezen, Bog sam bo živel v tvojem srcu in se bo soočal.

Kdor ne ljubi ne odpusti, kdor ne odpusti ne zasluži nebes, ker nebesa so moje kraljestvo ljubezni in kdor nima ljubezni nima ničesar v njegovem življenju.

Moje Srce se trga, ker po tolikih letih, odkar pošiljam svojo Presveto Mater v Amazonijo in na mnoge kraje sveta, se resnično malo ljubi in malo odpušča.

Moj sin kje so tisti, ki pravijo, da me ljubijo?  Kje so moji zvesti služabniki, ki čakajo Gospodovega obiska? Kje so vsi tisti, ki so obdarjeni z mnogimi blagoslovi in milostmi, ki jih je dala moja ljubljena Sveta Mati?

Darovi in talenti, ki sem jih podaril, kje so? Kaj ste naredili z vsemi blagoslovi prejetimi iz nebes?… Nehvaležnost, hlad in zaničevanje in še vedno lahko rečem tišina in strahopetnost, strah pred zavrnitvijo in ne pokazati drugim, da nisi uspel in si padel; Vse to je povzročilo da so mnogi zapustili vero in se pustili zapeljati skušnjavam in pastem tistemu, ki je oče laži, ki jih želi voditi v večni ogenj.

Govorim vam, prosim vas, kažem vam način – pot, ki ji sledite, toda vsi: vsi možje in žene vsega sveta spreobrnite se, kesajte se svojih zločinov. Vrnite se sedaj, dokler vas kličem!

Rekel sem ti: nihče nima večje ljubezni od tistega, ki ga življenje za svoje brate!… Pomagaj mi rešiti duše, ki se pustijo ponovno preslepiti satanu, in ki se pustijo zapeljati v pasti, v iluzije, prevare in vi jim ne poveste resnice.
O človeštvo, za tako za tako majhno stvar, iz ure v uro izgubite tisoče milosti podeljene iz nebes…

Ostal sem presenečen za številne milosti, ki jih je Jezus dal in ko je  bral  moje misli, je dejal:

Vi ne morete razumeti radodarnosti moje ljubezni in niti ne dobrote mojega Božjega Srca. V tem trenutku sem začutil agonijo v mojih nogah, kot že nekaj časa trpim, od 2009. Ponovno so postala vidna znamenja kot običajno. Kadar se ona pojavijo vidna je to zato, ker hudobni ljudje delajo zaroto proti delu Device* z željo, da bi ga uničili. Jezus je videl mojo agonijo in trpljenje in mi je dejal:

Daruj vse Očetu za spreobrnjenje in zveličanje ter rešitev sveta. Moja Mati se je prikazala kot Kraljica Rožnega venca in Miru, da bi posredovala in prosila dar miru za vse človeštvo. Posreduj tudi ti in prosi moje srce to milost in podelil jo bom tistim, ki me zadnjo prosijo.

Prenašaj kritike in zavrnitve in tudi preganjanja: utihni kadar so govorice, ki ti grozijo in te želijo prestrašiti…Vse kar ni združeno z menoj ne bo ostalo na nogah!

Samo tisti, ki me sprejme in vzame v svoje srce bo vse prenašal z veliko močjo, korajžo in vero.

Daj mi svoje srce v popolno posest. Daj mi svojo ljubezen, ker te bo moja ljubezen vnela ,a  ne izgorela, kot goreči grm.

Jaz te ljubim in tako tudi vse človeštvo. Ono bo moralo, da se prečisti, iti skozi težke dogodke in preizkušnje. Vse se bo izpolnilo v sedanjih dneh. Moli, moli in stori naj molijo, ker samo tako se bo človeštvo spreobrnilo. Blagoslavljam te: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Nekaj minut nisem slišal Jezusovega glasu. Bil sem v kuhinji, da popijem nekaj vode in ko sem držal kozarec je njegov glas ponovno odmeval in napolnil prostor kjer sem bil.

Jezus mi je dejal:

Mnogi želijo prejeti tisto, ki nisem želel in pripravil zanje. Drugi želijo moje milosti, ki sem jih rezerviral za tiste, ki sem jih izbral in pripravil na zemlji, toda teh milosti in teh darov ne bodo prejeli oni, temveč tisti, ki sem jih izbral in katere jaz želim.

Kolikokrat si me pustil čakati na tvojo ljubezen!,,, Kolikokrat si me zapustil osamljenega, a jaz te nisem zapustil in preziral!… Prav tvoja šibkost in tvoje nepopolnosti so povzročile, da ti pomagam postati moj, ker moje usmiljeno Srce hrepeni po tvoji sreči in zveličanju, tebe, ki sem te toliko obogatil z mojo ljubeznijo.

Razkril sem ti moje skrivnosti, učil sem te kot Učitelj in Gospod. Sedaj želim, da si moj poslušen učenec, ki bo nesel vsem ostalim moja večna učenja. Ali ne vidiš, da so slepi in brez moči, da bi ponovno vstali. Ne želiš jim pomagat, da me srečajo in da bi pripadali meni?

Ah, moj sin pomagaj, tebi govorim na srce, pomagaj, da moje besede odmevajo zaprtim srcem močneje kot kdaj koli prej, da se bodo ta otrdela kamnita srca zdrobila in se odprla meni.

Dopusti, da te oblikujem vedno bolj z mojo večno ljubeznijo in dobroto. Mnogi ne znajo ljubiti: vsaj ti pusti, da te naučim, da boš potem lahko ti učil druge vse, kar si od mene prejel.

Govori moj sin, govori vsem o moji ljubezni. Moja ljubezen zdravi, moja ljubezen rešuje, moja ljubezen spreminja in osvobaja vaša življenja vsega zla.

Kako veliko ljubezen potrebuje človeštvo, da bi preživelo in premagalo sedanje temine. Hudič je sovraštvo, toda če se bo človeštvo naučilo ljubiti, bo obdano z največjo močjo, ki bo hudiča izgnal enkrat za vselej z  obličja zemlje. Ljubi, ljubi človeštvo, ker ljubezen premaga vsako zlo.

Od tedaj dalje, kot bi Jezus govoril mnogim ljudem, je dejal:

Sem z vami. Ne bojte se! Sem tu, da razblinim temine vaših življenj, da vas tolažim v vaših stiskah in olajšam vaše bolečine. Naj vas moj mir vedno objema in ostane z vami.

EG Coutinho

SPOROČILO 24.03.1995 EDSONU

 

SPOROČILO 24.03.1995 EDSONU

Sem Kraljica Miru. Molite, molite, molite. Svet mora veliko moliti, delati veliko žrtev in pokore. Molite rožni venec vsak dan za svet in za konec miru. Bog Naš Gospod je namenjen poslati poplavo kazni.

Jaz sem Kraljica Miru, Mati stiskanih in Mati Zdravja. Ne dvomite in ne bodite nejeverni. Poslušajte vse kar vam govorim. Če svet ne bo poslušal moja sporočila,  ga bo udarila velika kazen.

Če svet ne bo uvidel važnosti teh nebeških opozoril, potem bo udarila strašna vojna, kjer bodo mnogi trpeli. Strašno bo! Mnogi bodo umrli, če ne bodo poslušali mojih žalostnih materinskih klicev. Kako trpim zaradi tega! Kako boli moje Srce Matere, ko gledam vas, moje otroke, ki ne čutijo in ne  poslušajo kar jih prosim.

V Fatimi, ko sem se prikazala trem pastirčkom sem prosila neprekinjeno molitev rožnega venca. Sedaj, tu v Itapirangi vam pravim: cel rožni venec vsak dan za spreobrnjenje grešnikov, za mir v svetu in za konec vojne.  Dajem nujno in zaskrbljujoče sporočilo za ves svet: ne žalite več Boga Našega Gospoda, ker je že dovolj žaljen!

Zakaj moji otroci ne poslušajo teh mojih sporočil? Zakaj ne slišijo? Zakaj se delajo gluhe za klice Nebeške Matere, ki vam jih dajem? Vi ne veste kaj bo lahko udarilo ves svet. Zaradi tega prihajam, poslana od mojega ljubljenega Sina, našega Gospoda Jezusa Kristusa, da vas kličem k spreobrnjenju, molitvi in postu, pokori in še posebno k Sveti Maši. Pojdite k Sveti Maši, otročiči! Tam boste prejeli številne milosti mojega Brezmadežnega Srca in Presvetega Srca mojega Sina Jezusa.

Bolj ljubite mojega Sina Jezusa, ki se osamljen nahaja v Sveti Evharistiji. Zakaj resnično ne ljubite mojega Sina Jezusa kot bi morali? On je vaše vse. Ljubite ga.

Bog naš Gospod me pošilja, da vam govorim o njegovi veliki Ljubezni in da vam podeljujem milosti brez števila.

Otroci, bežite od nečistosti. Ne živite v grehu, ker greh podivja. Spovejte se. Spovejte se svojih grehov. Ne glejte televizije. Preko televizije greh vstopa v vaše domove, po takih nečistih in nemoralnih podobah.

Bežite od vsake nečistosti! Veliko molite za konec abortusov. Mnoge matere ne ljubijo več svojih otrok in jih ubijejo. Kako to boli moje Srce Matere!
Mnoge te osebe sodelujejo pri tem grehu se sedaj nahajajo v peklu, ker so umrle s tem težkim grehom. Jezus je dejal: vse kar boste storili mojim najmanjšim, ste meni storili! Abortus je velika žalitev proti Bogu.

Moje Brezmadežno Srce je popolnoma pokrito s trnjevo krono, zaradi tolikih grehov, ki jih nehvaležni ljudje storijo vsak trenutek. Ranite moje Brezmadežno Srce in Sveto Srce mojega Sina Jezusa. Sem vaša Mati in vas mnogo ljubim. Molite, molite, molite. Želim, da boste nekega dne vsi z menoj v Nebesih. Molite za Brazilijo. Če Brazilci ne bodo prisluhnili mojim opozorilom in ne bodo poslušali mojih klicev, bo v krakem kazen prišla na Brazilijo. Zelo bo žalostno! Mnogi bodo trpeli. Točim krvave solze za vse tisto kar se bo zgodilo… Naša Gospa gledajo pred seboj, v določen kraj, mi reče:

Ubogi Rio de Janeiro!… Molite, molite, molite!… Ubogi San Paulo! Zares ne poznate vrednosti velikih milosti, ki jih naš Gospod Bog ti daje z mojo materinsko prisotnostjo v tvoji sredini, v mojem velikem svetišču!

Spreobrnite se, spremenite življenje, odpovejte se lažnemu veselju in še posebno nečistosti.

Ponovno se je usmerila v vse nas, ki smo bili na njenem prikazovanju v Itapirangi, reče:
Naj vsi vsak dan molijo sveti rožni venec v zadostitev za grehe storjene proti Bogu našemu Gospodu.

Kadar bo naš Gospod Bog poslal znamenje vsemu svetu, mnogi bodo verjeli in se kesali, toda bo prepozno. Spreobrnite se sedaj. Ne pustite, da bi se spreobrnili kasneje.

Imejte vedno v svojih domovih blagoslovljene sveče, blagoslovljeno vodi, sliko Svetega Srca Jezusovega in mojega Brezmadežnega Srca, potem bo svet imel tri dni teme in to bo zelo kmalu.

Obljubim tistim, ki so ob moji strani, svoj blagoslov in varstvo. Jaz vas bom varovala! Moje Brezmadežno Srce je vaše varno zatočišče in dom, ki vas bo vodil k Bogu. Sem Kraljica Miru, Mati stiskanih in Mati trajne Pomoči in Mati zdravja. Poslušajte vse, kar vas prosi moj Sin Gospod. Danes, Bog naš Gospod me pošilja da razlijem nad vas posebne milosti. Živite moja nebeška sporočila: sporočila, ki jih pošilja moj Sin Jezus Kristus.
Nesite jih vsem mojim otrokom. Pomagajte mi. Računam na vašo pomoč. Hitro bo močno deloval v Itapirangi s temi mojimi nebeškimi sporočili. Izročite Jezusu svoja življenja in svoja srca. Odprite svoja srca. Ne zaprite jih. Imejte več ljubezni do molitve. Berite Sveto Pismo. Živite kar vas prosim. V tem postu se spovejte in delajte pokoro za uboge grešnike. Molite, molite, molite. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen. Nasvidenje kmalu!

 

SPOROČILO 24.03. 1995 EDSONU

Mir z vami!

Dragi otroci, sem Kraljica Miru, Božja Mati in vaša Mati. Otročiči mali, odprite svoja srca mojemu Sinu Jezusu. Bežite od vsakega greha. Jezus je vse za vas. On je Pot, Resnica in Življenje.

Otroci, prihajam danes tu, da vas kličem k spreobrnjenju. Tu v Itapirango me je poslal naš Gospod Jezus Kristus, da vam dam nujno in zaskrbljujoče sporočilo: spreobrnite se brez odlašanja! Veliko zlo se bo udarilo to ubogo grešno človeštvo.

 Vzemite svoje rožne vence in molite z veliko ljubeznijo, darujte mojemu Sinu Jezusu, v zadostitev za grehe sveta.

Želim, da molite rožni venec vsak dan za mir v svetu in konec vojne. Kmalu bom delovala močneje tu v Itapirangi,  po mojih nebeških sporočilih, potem želim, da vsi moji otroci najdejo luč in, da se nihče ne izgubi na pot v pekel. Imejte vero v to kar me prosite. Ne dvomite. Izročite mi svoje probleme in svoje stiske. Jaz sem vaša dobra Nebeška Mati, ki vas mnogo ljudi in daje v svoje Srce.

Prosila bom svojega Sina Jezusa, da razlije na vas milosti njegovega neskončnega Usmiljenja in da vas vse blagoslovi z veseljem in velikim mirom, da bo v vas mogel se naseliti globok mir.

Otroci, molite, molite, molite. Z molitvijo boste dosegli vse kar prosite. Potrebna je vera. Povečajte svojo vero. Molite rožni venec in obljubim, da se bom pridružila vaši molitvi in prosila svojega Sina Jezusa, da usliši vaše prošnje, po Njegovi Sveti Volji.

Jaz, Kraljica Miru, vam dajem svoj mir in moje blagoslove. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen. Se kmalu vidimo!

 

VSAKO PRVO SREDO V MESECU BO V ŽUPNIJI GROSUPLJE BLAGOSLOV IN PODELITEV ŠKAPULIRJEV SVETEGA JOŽEFA

 

Vsako prvo sredo v mesecu bo v Župniji Grosuplje podelitev škapulirjev svetega Jožefa.

Na prejem škapulirja se pripravljamo s 30. dnevnico k svetemu Jožefu.

Za vse informacije sem vam na voljo:Nevenka 031 529 838