POVABILO V MEŽICO

VSE, KI SE PRIPRAVLJATE IN BI RADI PREJELI ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA, VAS VABIM V MEŽICO V CERKEV SV. JAKOBA V NEDELJO 23. FEBRUARJA OB 15.URI.

NEVENKA 031 529 838

CERKEV SVETEGA JAKOBA v Mežici

CERKEV SVETEGA JAKOBA v Mežici

Župnija sv. Jakoba v Mežici leži v razširjenem delu zgornje Mežiške doline. Ustanovljena je bila leta 1783. Zavetnik župnijske cerkve in župnije je apostol Jakob starejši. Najstarejša pisna omemba kraja in cerkve sv. Valentina in Jakoba v Mežici je iz leta 1154. Zaradi večjega števila vernikov so leta 1840 staro cerkev podrli in na istem mestu zgradili sedanjo. Poleg župnijske cerkve je v župniji tudi gotska cerkev sv. Lenarta na Platu in kapela sv. Cirila in Metoda na Peci.

SPOROČILO DEVICE MARIJE 25.1.2014

Sporočilo Device Marije 25-1-2014

Mir, moji dragi otroci, mir!
V tem novem letu, jaz vaša mama prihajam in vas vabim na iskreno spreobrnjenje svojega življenja. Bog vas kliče po meni, da spremenite življenje, obnovite svoje srce, svoje življenje in se oddaljite proč od greha.

25.1.2013

Dovolj grehov!… dovolj tolikih žalitev Boga, moji otroci! Če želite mir morate moliti vedno več, da popravite strašne grehe in žalitve, ki so usmerjene zoper Boga.
Kolika bogokletstva in kolikšno pomanjkanje ljubezni!… Zadoščujte, zadoščujte in molite z vero in ljubeznijo, tako da se bo Bog usmilil vaših družin in celega človeštva, ki hodi po poti pogubljenja.
Koliko duš izgubljenih v grehu. Koliko mladih v temi in brez Boga. Koliki domovi so uničeni zaradi prešuštva in razveze.

Brazilija! Ne bodi nezvesta Bogu. Tvoji grehi so pritegnili veliko trpljenja. Brazilija! Vrni se, vrni se nazaj k Bogu!
Blagoslavljam svoje otroke in dvigam v nebesa njihove prošnje. Pokesajte se svojih grehov in bodite zelo ponižni, saj le ponižni bodo vstopili v nebeško kraljestvo. Vse vas blagoslavljam: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA – MEŽICA

VABLJENI 23. FEBRUARJA V MEŽICO, KJER BOMO IMELI POSVETITEV TREM SVETIM SRCEM SVETE DRUŽINE  IN PREJEM ŠKAPULIRJEV SVETEGA JOŽEFA

SREČANJE BO V CERKVI SVETEGA JAKOBA.

VABLJENI 23. FEBRUARJA V MEŽICO, KJER BOMO IMELI POSVETITEV TREM SVETIM SRCEM SVETE DRUŽINE  IN PREJEM ŠKAPULIRJEV SVETEGA JOŽEFA

SREČANJE BO V CERKVI SVETEGA JAKOBA.

Pričetek ob  15.oo uri  –  ČEŠČENJE  NAJSVETEJŠEGA (Rožni venec Božjega usmiljenja)                          15.45        Blagoslov z litanijami svetega Jožefa                                                          Kratek odmor)

16.15      Sveta maša

POSVETITEV SRCU SVETEGA JOŽEFA

Posvetitev Srcu svetega Jožefa

Tvojemu Prečistemu Srcu se v tem dnevu posvetimo o slavni sveti Jožef. Posvetimo ti naše družine in vse kar imamo. Kot si varoval Jezusa in Marijo o moj ljubljeni varuh, varuj tudi mojo dušo in moje življenje pred vsemi nevarnostmi, ki me obkrožajo in ogrožajo.

O slavni sveti Jožef, nauči me globoko ljubiti presveti Srci Jezusa in Marije, da bi s tem dosegel njuno globoko ljubezen do tvojega Prečistega Srca in ga oznanjal in častil, kot zasluži da bi ga častili in ljubili za  vso večnost. Amen!

IZ APOSTOLSKEGA PISMA O DRUŽINI

IZ APOSTOLSKEGA PISMA O DRUŽINI

“FAMILIARIS CONSORTIO” papeža Janeza Pavla II

(Cerkveni dokumenti št.  16, Ljubljana, april 1982)

13.JEZUS KRISTUS ŽENIN CERKVE IN ZAKRAMENT ZAKONA (str.17.tč. 9)

9. Kakor vsak od sedmerih zakramentov tako je tudi zakon z resničnostjo napolnjeno znamenje, stvarni symbol odrešenjskega dogajanja, vendar na svoj način. “Zakonci so tega deležni kot zakonci, v dvoje, kot par tako zelo, da pravi in neposredni učinek zakona (res et sacramentum) ni nadnaravna milost sama, temveč krščanska zakonska vez, svojevrstno krščansko občestvo v dvoje, občestvo, ki predstavlja skrivnost Kristusovega učlovečenja in njegovo skrivnost zaveze. Tudi vsebina te deležnosti pri Kristusovem življenju je nekaj specifičnega, svojevrstnega : zakonska ljubezen ima na sebi nekaj celostnega, nekaj kar zaobjame vse razsežnosti osebe; tiče se telesa in nagona, čustvene moči in afektivnosti, teženja duha in volje; naravnana je na kar najgloblje osebnostno enotnost, ki presega zgolj telesno združitev in usmerja k združitvi srca in duše.

(str. 82)

7. Ob sklepu te pastoralne poslanice, ki hoče pri vseh prebuditi pozornost za resnobne in hkrati veličastne naloge krščanske družine, bi rad prosil Sveto nazareško Družino za njeno varstvo.

Po skrivnostnem božjem sklepu je v njej mnogo let živel skrit Božji Sin. Zato je pravzor in zgled za vse krščanske družine. Ta sveta družina, edinstvena na vsem svetu, je živela nepoznana in v tihoti majhnega kraja v Palestini. Doživljala je preizkušnje: revščino, preganjanje in izgnanstvo; neprimerljivo in na vzvišen način je poveličevala Boga. Ta družina ne bo odrekla svoje pomoči krščanskim družinam, še več, stala bo ob strani vsem družinam na svetu: pri zvestobi vsakdanjim dolžnostim, pri prenašanju zaskrbljenosti in stisk življenja, pri velikodusni odprtosti za potrebe drugih, pri veselem spolnjevanju Božjega načrta glede njih samih.

Naj jih sveti Jožef, ,,pravični mož”, neutrudljivi delavec, zvesti varuh zaupanega mu dvojnega zaklada, stalno varuje, brani in razsvetljuje!

Naj bo Devica Marija, ki je Mati Cerkve, tudi Mati ,,domace Cerkve”! Naj po njeni materinski pomoči vsaka krščanska družina postane resnično ,,Cerkev v malem” (ecclesiola), v kateri se zrcali in v življenju izraža skrivnost Kristusove Cerkve! Ona, dekla Gospodova, naj bo zgled ponižnega in velikodušnega sprejemanja Božje volje. Ona, Mati bolecin ob vznožju križa, naj lajša bolecine vsem, ki trpe zaradi družinskih težav in naj obriše njihove solze.

In Kristus, Gospod, Kralj vesoljstva, Kralj družin, naj bo kakor v Kani prisoten v vsakem krščanskem domu kot izvir luči, veselja, vedrega zaupanja in moči. Na slovesni praznik, posvečen njegovemu kraljestvu, ga prosim, da bi vsaka druzina velikodušno prispevala svoj delež k prihodu njegovega kraljestva na ta svet, ,,kraljestva resnice in življenja, kraljestva svetosti in milosti, kraljestva pravičnosti, ljubezni in miru”;(l83) saj je to kraljestvo namen in cilj zgodovine.

Njemu, Kristusu Kralju, Mariji in Jožefu izročam sleherno družino. V njihove roke polagam to pismo, njihovemu srcu ga zaupam. Naj vam ga oni ponudijo, častiti bratje, dragi sinovi in hčere; naj oni podpro vaša srca za luč, ki sije iz evangelija v vsako družino!

Ko vam zagotavljam svojo stalno molitev, vam podeljujem vsem in vsakemu posebej iz srca svoj apostolski blagoslov — V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha

Dano v Rimu, pri Sv. Petru, na praznik Kristusa Kralja, dne 22. novembra 1981, v četrtem letu mojega papeževanja.

JANEZ PAVEL II., papež

 

SLUŽITI BOGU Z VSEM SRCEM

POJDITE, SLUŽITE GOSPODU, SVOJEMU BOGU!

Splošno je znano, da ne bi smeli služiti Bogu v skladu z našimi idejami in po naših okusih, temveč da  mu moramo služiti kot On zahteva in kot je Njegova volja.

1 Sam 7,3

Samuel je rekel vsej Izraelovi hiši: »Če se hočete z vsem svojim srcem vrniti h GOSPODU, odpravite iz svoje srede tuje bogove in Astarte, usmerite svoje srce h GOSPODU in služite samo njemu, pa vas bo rešil iz roke Filistejcev.«

 

1 Sam 12,20

Samuel je rekel ljudstvu: »Ne bojte se! Storili ste sicer vso to hudobijo, vendar se ne odvračajte od GOSPODA, temveč služite GOSPODU.

 

Ps 2,11

Služite GOSPODU radujte se v trepetu!

 

Ps 100,2

služite GOSPODU pridite predenj z vriskanjem!

 

Rim 12,11

Ne popuščajte v vnemi, temveč bodite goreči v duhu, služíte Gospodu.

 

Ef 6,7

Služíte z dobro voljo kakor Gospodu in ne kakor ljudem.

 

Kol 3,24

saj veste, da boste v povračilo prejeli dediščino od Gospoda. SlužíteGospodu Kristusu

SLUŽITI BOGU

POJDITE, SLUŽITE GOSPODU, SVOJEMU BOGU!

Splošno je znano, da ne bi smeli služiti Bogu v skladu z našimi idejami in po naših okusih, temveč da bi mu moramo služiti kot On zahteva, in kot je Njegova volja.

1. 2 Mz 10,8
Poklicali so torej Mojzesa in Arona nazaj k faraonu. Rekel jima je: »Pojdite, služite GOSPODU, svojemu Bogu! Kateri so, ki naj gredo?«
2. 2 Krn 30,8
Zdaj torej ne bodite trdovratni kakor vaši očetje, podajte roko GOSPODU in pridite v njegovo svetišče, ki ga je posvetil na veke, ter služite GOSPODU, svojemu Bogu, da se odvrne od vas njegova srdita jeza.
3. 2 Krn 35,3
Levitom, ki so poučevali vse Izraelce in bili posvečeni GOSPODU, je rekel: »Postavite sveto skrinjo v hišo, ki jo je sezidal Davidov sin Salomon, Izraelov kralj; ni vam je treba več nositi na rami. Služite zdaj GOSPODU, svojemu Bogu, in njegovemu ljudstvu Izraelu!
4. Tob 14,9
 
Služite Bogu po resnici in delajte, kar je všeč njegovim očem! Vašim otrokom naj bo zapovedano, da ravnajo pravično in z usmiljenjem, da se spominjajo Boga in slavijo njegovo ime ob vsakem času v resnici in z vso svojo močjo. 

SPOROČILO Z DNE 8.6.2011 MANAUS

SPOROČILO DETETA JEZUSA EDSONU  Z DNE 8.6.2011 MANAUS

Danes se je prikazala Sveta Družina. Jezušček je bil v naročju svetega Jožefa in je govoril. Bil je star na pogled približno leto in pol in čeprav majhen, je govoril veličastno kot kralj. Otročiček Bog je dejal:

Mir vsem vam!

Sin moj, širi v svetu pobožnost k Trem združenim Srcem. Ta pobožnost se je rodila v globinah mojega Presvetega Srca in je neizčrpen izvir milosti za grešno človeštvo. Ta pobožnost prihaja, da ozdravi ranjeno in utrujeno človeštvo, da bi se odprlo Božji milosti. Prišel sem z nebes s svojo Presveto Materjo in svojim Deviškim očetom Jožefom, da vas blagoslovim in vam rečem da, če želite blagoslove in varstvo z nebes, morate častiti, ljubiti in hvaliti naša sveta združena Srca: tako bo vaše življenje osvetljeno in obdano z lučjo in Božjo milostjo. Svet zasluži poplavo kazni, toda po Brezmadežnem Srcu Marijinem in Prečistem Srcu svetega Jožefa je moja pravičnost še zadržana in odložena. Posredujte, popravite in molite, da pridobite usmiljenje mojega Srca zase in za svet. Kdor ni ponižen ne razume naše svete prisotnosti med vami in nikoli je ne bo razumel; milost razumevanja skrivnosti in Božje prisotnosti bodo imeli tisti, ki se trudijo biti majhni in priznajo svojo ničnost pred menoj, mojo Materjo in svetim Jožefom.

Moliti; mnogi govorijo tolike molitve, toda malo jih je izrečenih z ljubeznijo in s srcem (*); molitve s srcem polnim grehov in nepopolnosti se ne morejo dvigniti v nebo. Molite, spreobrnite se, spremenite življenje: tako bodo vaše molitve imele vrednost pred našimi Tremi združenimi Srci.

Jaz vas ljubim in vas blagoslavljam. V imenu Očeta, Sina in Svetega Duha. Amen.

Mali Jezus je razprostrl ročice in v njegovih rokah se je pokazal škapulir svetega Jožefa. Ko mi ga je pokazal, mi je dal razumeti, kako je pomembno, da bi ta škapulir spoznalo vse človeštvo, posebno mladi. Hudič sovraži ta škapulir in noče, da bi se širil; toda otrok Jezus mi je dal razumeti, da je to milost podeljena vsemu človeštvu. Sovražnik ne bo uspel preprečiti, da ne bi prišel na tolike kraje : namreč sporočila Treh svetih Src in pobožnost k svetemu Jožefu se širijo zelo hitro v mnoge kraje sveta, ko  še ne vem kje, toda bom kmalu seznanjen.  Jezus bo storil velike čudeže, da bi ta pobožnost močno rasla v svetu in da bo prečisto Srce svetega Jožefa bolj ljubljeno in češčeno poleg njegovega Presvetega Srca in Brezmadežnega Marijinega Srca.

(*) tu sem razumel, da je Jezus govoril o nepopolnostih, ki se nanašajo na tiste, ki ne storijo ničesar da bi se spremenili. Mi vsi smo še nepopolni in lahko molimo slabo. Jezus želi, da bi razumeli kako veliko vrednost ima trud, ki ga naredimo, da bi se popravili, da spremenimo življenje, da sledimo, poslušamo in v praksi živimo nasvete svete Cerkve in njegove Matere. Nasprotno, tisti, ki se ne trudijo, da bi popravili svoje napake, izgubijo toliko milosti in utrpijo mnogo  škode in duhovne rane.”Resnično sredstvo za rane človeštva (bodisi materialnih, kot je lakota in krivica, bodisi psiholoških ali moralnih, ki so povzročene od lažnega udobja), je življenjsko pravilo, ki temelji na bratski ljubezni in ima izvor v Božji ljubezni. Zato moramo zapustiti predrznost in nasilje uporabljeni za pridobitev položaja večje moči, da bi s zagotovili za vsako ceno uspeh  ” (Benedikt XVI)

 

ČEŠČENJE PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA

IZ SPOROČIL SVETE DRUŽINE Z DNE 6.MARCA 1998 EDSONU GLAUBER

Jezus: “Jaz sem pravi mir.  Ta mir podeljujem vsem ljudem. Sem Jezus Kristus, Odrešenik vsega človeškega rodu. Želim, da bi vsi ljudje častili brezmadežno Srce moje Matere, presvete Device Marije in prečisto Srce svetega Jožefa. Iz ljubezni do grešnikov želi moje sveto Srce podeliti nov val milosti. Poglej, moj sin, skozi ti Srci (Jezus pokaže na srci Marije in svetega Jožefa) želim vse pritegniti k sebi, po teh srcih delim svojo milost in blagoslov. Po njiju bodo ljudje hitro prispeli v moje sveto Srce. Ljudem povej, naj ne zapravijo milosti, ki sem jim jo namenil. Če bodo častili omenjeni Srci, bodo častili in slavili mene. Presveto Mater Marijo in mojega deviškega rednika Jožefa sem izbral, da sta lahko skrbela zame, Božjega Sina, in mi stala ob strani v času mojega Božjega poslanstva na zemlji. Kdor ju bo častil, bo častil mene, počastil bo namreč mojo odločitev, da sem ju izbral za svoje zemeljske starše. Znova blagoslavljam vse svoje otroke v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen. Kmalu na svidenje!”

Fotografija: Što je Gospa rekla sv. Brigiti Švedskoj o sv. Josipu</p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Moja kćeri, nažalost mnogi ljudi nemaju pojma o tome koliku je prednost Gospodin dao mojem svetom zaručniku Josipu i kako je velik njegov zagovor kod Boga za sve koji mu se preporučaju.</p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Znaj, da je Josip veliki odvjetnik da siromašnim grešnicima postigne oproštenje i milost. Moraš biti zahvalna Gospodinu što ti je on to po meni objavio. Nastoj kroz čitav svoj život častiti moga zaručnika. Zahvaljuj Gospodinu što je udijelio Josipu tolike prednosti i milosti. Ja sam bila presretna što sam ga dobila za zaručnika. U svim svojim nevoljama moli se njemu i revno nastoj da ga i drugi časte. Budi sigurna da Bog daje na zemlji sve ono za što ga Josip u nebu zamoli. Gospodin će na Josipovu molbu udijeliti izvanredne milosti.</p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>(Iz knjige koju je odobrila Crkva „Revelationes sanctae Brigitte“ 6. Knjiga, 59 poglavlje)

SVETI JOŽEF, ZAŠČITNIK SVETE CERKVE,  STEBER DRUŽIN, OGLEDALO POTRPEŽLJIVOSTI, PROSI ZA NAS!