ARHIV

PATER PIJ

Zgodnje življenje

Francesco Forgione se je rodil očetu Graziu Mariu Forgioneju (1860 – 1946) in mami Marii Giuseppi de Nunzio Forgione (1859 – 192925. maja 1887 vPietrelcini, kmečki vasi na jugu Italije. Starši so se preživljali s pastirstvom. Krstili so ga v kapeli Santa Anna, ki stoji na ruševinah gradu. Pozneje je v tej kapeli postal ministrant.

Imel je starejšega brata Michela in tri mlajše sestre: Felicito, Pellegrino in Grazio (ki je pozneje postala nuna). Starša sta imela še dva druga otroka, ki sta umrla kmalu po porodu. Ob krstu je dobil ime Francesco, po enemu izmed umrlih otrok. Pij je trdil, da se je že pri petih letih zavestno odločil, da bo svoje celo življenje posvetil Bogu. Prav tako je zgodaj začel delati pokoro na sebi, tako da ga je mama grajala, ker je spal na kamnitem vzglavniku na kamnitih tleh. Do desetega leta je pasel koze. To je prestavilo njegovo izobraževanje.

Pietrelcina je bila zelo versko mesto, tako da je imela vera močan vpliv na Forgioneovo družino. Cela družina je hodila vsaki dan k sveti maši, vsak večer molila rožni venec in se postila od mesa tri dni v tednu v čast svete Marije. Čeprav so bili Francescovi starši in stari starši nepismeni, so se na pamet naučili zgodb iz Svetega pisma in jih pripovedovali otrokom. Njegova mama trdi, da je Francesco lahko videl in se pogovarjal z Jezusom, sveto Marijo in njegovim angelom. Kot otrok je misliil, da lahko vsi ljudje to delajo.

Kot mladostink je doživel razna videnja in zamaknjenja. Leta 1897, ko je končal tri leta v šoli, je Francesca začelo privlačiti življenje redovnika, potem ko je poslušal mladega kapucinskega redovnika, ki je takrat prosil za darove na podeželju. Potem, ko je to željo povedal staršem, so šli na izlet v Morcone, 21 kilometrov severno od Pietrelcine. Tam so jim povedali, da bi radi videli, da vstopi v kapucinski red. Redovniki so jih obvestili, da bodo sprejeli Francesca v svojo skupnost, ko bo izpolnil izobrazbene kvalifikacije.

Francescov oče je šel v Združene države Amerike, da bi našel delo, da bi lahko plačal inštrukcije za njegovega sina. V tem času, 27. septembra 1899, je Francesco prejel zakrament birme. Dobil je zasebne inštrukcije in uspešno opravil določene akademske zahteve. 6. januarja 1903, star 15 let, je vstopil v kapucinski noviciat v Morconeju, kjer je 22. januarja po fračiškovski navadi prevzel ime “fra[1] (brat) Pij v čast papežu in svetniku Piju V., zavetniku Pietrelcine. Naredil je male zaobljube revščine, čistosti in pokorščine.

Redovništvo

Da bi začel 6-letni študij za duhovništvo in dozorel za življenju v skupnosti, je odpotoval v samostan v Asizi. Tri leta kasneje, natančneje 27. januarja 1907, je naredil slovesne zaobljube. Leta 1910 ga je nadškof Paolo Schinosi posvetil v duhovnika vkatedrali Benevento. Štiri dni kasneje je opravil svojo prvo mašo v župnijski cerkvi Naše Gospe od angelov. Ker je bil slabega zdravja, so mu dovolili ostati doma do začetka leta 1916, pri čemer je zadržal svoj habit.

4. septembra 1916 so mu sporočili, naj se vrne v življenje v skupnosti. Tako je šel v skupnost z obilo kmetijske dejavnosti, vKapucinski samostan Naše Gospe Milosti v San Giovanni Rotondu. Skupaj s Pijem je skupnost štela sedem redovnikov. V San Giovanni Rotondu je ostal do svoje smrti, če izvzamemo vojaško dolžnost.

Ko se je začela prva svetovna vojna, so izbrali štiri redovnike iz skupnosti za vojaško dolžnost. Pater Pij je bil takrat spiritualsemenišču. Ko so vpoklicali še enega sobrata, je Pij postal odgovoren za celo skupnost. Avgusta 1917 so tudi Pija vpoklicali v vojsko. Čeprav ni bil dobrega zdravja, mu je bilo dodeljeno mesto v četrtem oddelku 100. čete italijanskih medicinskih enot. Zaradi poslabšanega zdravstvenega stanja so ga hospitalizirali sredi oktobra in ga odrešili dolžnosti šele marca 1918. Ko se je vrnil v San Giovanni Rotondo, so ga premestili v Santa Maria degli Angeli (Sveta Marija od angelov) v Pietrelcini. Pozneje so ga zaradi vse večjega slovesa kot čudodelnika premestili nazaj v samostan v San Giovanni Rotondo. Skupno je vojaško dolžnost opravljal 182 dni.

Peter Pij je potem postal spiritual in bil mnogim duhovni voditelj, saj jih je smatral za svoje duhovne brate in sestre. Za duhovno rast je imel pet pravil: tedenska spoved, vsakodnevno obhajilo, duhovno branje, meditacija in preiskovanje vesti.

Tedensko spoved je primerjal s tedenskim brisanjem prahu po sobi in priporočal meditacijo in samopreiskovanje dvakrat dnevno: enkrat zjutraj ob pripravi na dan in enkrat zvečer kot refleksijo. Njegov nasvet o praktični koristnosti teologije je velikokrat povzel v njegov zdaj že znani rek: “Moli, upaj in ne skrbi.” Kristjane je usmerjal tako, da bi v vsaki stvari prepoznavali Boga in imeli takšne želje, ki bi bile v skladu z Božjo voljo.

Šibko zdravje

Iz dnevnika očeta Agostina da San Marco, ki je bil v Lamisu Pijev spiritual, vemo, da je mladi Francesco Forgione imel veliko bolezni. Ko je bil star šest let je trpel za hudimi trebušnimi bolečinami, ki so ga za dolgo časa priklenile na posteljo. Ko je bil star deset se je okužil in dobil trebušni tifus. Star 17 let, potem ko je končal leto noviciata pri kapucinih, so ga poslali v sosednjo pokrajino, da bi začel študij – a nenadoma je zbolel in se pritoževal nad izgubo apetita, nespečnostjo, utrujenostjo, imel je obdobja, ko je omledleval, in pa hude migrene. Pogosto je bruhal in lahko je užil samo mleko.

Hagiografi pravijo, da so se v tistem času skupaj z fizičnimi boleznimi začeli pojavljati tudi drugi nerazložljivi pojavi. Po njihovih zgodbah so se iz sobe ponoči slišali čudni zvoki – kriki in rjovenje. Med molitvijo je bil Pij tako otopel, kot da ga sploh ne bi bilo. Eden od sobratov je trdil, da ga je videl v zamaknjenosti lebdeti nad tlemi (levitacija).

Junija 1905 je bilo Pijevo zdravje tako krhko, da so se nadrejeni odločili, da ga pošljejo v gorski samostan v upanju, da mu bo sveži zrak dobro del. A njegovo zdravje se je še naprej poslabševalo in zdravniki so priporočili, da se vrne v domače mesto. Tudi tam se je njegovo zdravje slabšalo.

Poleg bolezni v otroštvu je imel pater Pij tudi astmo. Prav tako je imel velika ledvična kamna ter pogoste trebušne bolečine. Imel je tudi kronično vnetje želodca (gastritis), ki se je kasneje izkazal za razjedo. Trpel je tudi za vnetjem oči, nosu, ušes in grla, kar se je sčasoma razvilo v kronično vnetje ušes.

Poleti leta 1915 so ga kljub slabem zdravju vpoklicali v vojsko. Po 30 dneh je bil poslan nazaj domov zaradi slabega zdravja. Zopet se je vrnil v vojsko, a so ga še enkrat odpustili zaradi slabega zdravja in ga poslali za šest mesecev v gorski vasico v San Giovanni Rotondo, kjer je bil ženski samostan in kjer je bilo vreme dokaj hladno tudi poleti. Po pol leta so ga nazaj vpoklicali v vojsko in ga po dveh mesecih spet poslali nazaj domov. Ob vrnitvi so ga ponovno razglasili za primernega za vojsko in ga poslali v Salove kasarne v Neaplju, kjer je ostal do marca 1917, ko so mu po rentgenskem slikanju diagnosticirali tuberkolozo. Zaradi te diagnoze so ga odpustili iz vojske.

Leta 1925 so mu operirali dimeljsko kilo. Kmalu potem se mu je na vratu pojavila velika cista, ki so jo ravno tako z operacijo odstranili. Še ena operacija je bila potrebna, da so odstranili maligni tumor iz ušesa. Po operaciji je Pij prejemal obsevanje.

Leta 1956 je imel plevralni izliv. Diagnozo je potrdil profesor Catalda Cassana, ki je odstranil tekočino iz telesa. Po tem dogodku je Pij ostal v postelji štiri mesece.

Na starost je pater Pij imel artritis.

Duhovno trpljenje

Pater Pij je verjel, da je ljubezen do Boga neločjiva od trpljenja in da je trpljenje za Boga način kako lahko duša pride do Boga. Pij je čutil, da je njegova duša izgubljena v kaotičnem labirintu, potopljena v totalno bedo, kot da bi bila globoko v peklu. Ko je bil v takšnem stanju, so njegovi učenci verjeli, da je Pija napadel hudič, tako fizično kot duhovno. Prav tako so verjeli, da je hudič uporabljal diabolične trike, da bi povečal Pijevo trpljenje. Pojavljal se mu je kot »angel svetlobe« in mu uničeval pisma, ki so prihajala od njegovih spiritualov. To je pritrdil tudi pater Augustino, ko je rekel:

Hudič se je pojavil v obliki mladih deklet, ki so nage plesale, potem kot križ, kot mladi prijatelj menihov, kot spiritualni ali pa provincialni oče, kot papež Pij X., kot angel varuh, kot sveti Frančišek in kot Naša Gospa.

Navedel je tudi naslednje Pijeve besede:

Zdaj je minilo 22 dni od kar je Jezus dovolil, da so hudiči izživljali svojo jezo nad menoj. Oče, celo telo imam poškodovano od udarcev, ki sem jih prejel od naših sovražnikov. Večkrat so mi celo raztrgali srajico, da so lahko udarjali po mojem golem telesu.

Oče Gabriele Amorth, starejši ekcorcist iz Vatikana je v intervjuju izjavil, da je pater Pij lahko razločeval med pravimi pojavi Jezusa, Marije in drugih svetnikov in iluzijami hudiča tako, da je previdno analiziral stanje svojih misli in občutja, ki so se mu pojavljala tekom prikazov. V enem svojih pisem je Pater Pij izjavil, da je ostal potrpežljiv med svojimi preizkušnjami, ker je trdno verjel, da so Jezus, Marija, njegov angel varuh, sveti Jožef in sveti Frančišek zmeraj z njim in mu vedno pomagajo.

SLOVENIJA 2013

SPOROČILO NAŠE GOSPE V SLOVENIJI 2013

MARTJANCI 30.5.2013
Marija je v Martjancih na praznik Svetega Rešnjega Telesa dala to molitev, ki naj se moli po domovih

O Jezus, ljubim te in ti darujem vso svojo ljubezen v spravo za grehe, ki jih vsakodnevno prejemaš od nehvaležnih ljudi, v Tvojem Zakramentu ljubezni. O Jezus, češčen v Presvetem Zakramentu, nagni se k nam v usmiljenju, k našim družinam in celemu človeštvu.
Podari svoji Cerkvi zmago nad vsakim zlom. Blagoslovi našega Papeža, našega škofa in vse duhovnike, da sledijo tvoji tako sveti poti, da bi stalno prejemali luč, moč in milost Svetega Duha za uničenje teme satana s sveto Božjo Besedo, ki nam jo je zapustil v Evangeliju. Blagoslavljaj naše družine in reši nas iz rok telesnih in duhovnih sovražnikov.
Naj po vaših Združenih svetih Srcih, Jezusa, Marije in Jožefa, vaša ljubezen in mir kraljujeta v naši domovini in po celem svetu. Amen!

DSC_7777_cerkev_sv_martina_big

 

 

 

 

 

 

 

MOLITVE DANE MED VIDENJI

SLOVENIJA 2013

 

FATIMA

 

N4.MON3247d

Manjša kot Lurd in zaradi tega še manj obiskana je druga velika Marijina božja pot katoliškega zahoda – Fatima na Portugalskem. Portugalska je na jugozahodnem delu Pirenejskega polotoka ki je bil od leta 711 pod arabsko oblastjo. Na portugalskem ozemlju je najbolj zahodna točka evropske celine – Rt Rocca zahodno od Lizbone. Ime kraja kamor od leta 1917, uradno pa od leta 1930, prihajajo romarji z vsega sveta je arabskega izvora. Po stari legendi, ki pa ima verjetno zgodovinsko podlago, je imel arabski poveljnik mesta Alcacer do Sal, ki so ga oblegali portugalci, hčerko Fatimo.
Ko so vitezi osvojili mesto, se je njihov voditelj zaljubil v lepo arabsko deklico, ki je tudi vzljubila viteza. Sprejela je krščansko vero in bila krščena na ime Quriana ter se poročila z vitezom. Ljudje, ki so jo poznali že od prej, so ji rekli kar Fatima. Ko je mlada žena kmalu umrla, je vitez, ki je odšel v samostan, dal nad njenim grobom zgraditi Marijino cerkev. Ko so ljudje hodili v cerkev so rekli:”Pojdimo k Fatimi!” In tako se je tistega kraja prijelo ime Fatima.
Fatima je vasica nekako v srcu Portugalske. Leži v pokrajini, ki je precej podobna naši Istri. Župnijo Fatima sestavlja več zaselkov. Eden od zaselkov se imenuje Aljustrel. Od tam so bili doma trije pastirci, otroci, ki se jim je 13. maja 1917 in nato vse do 13. oktobra 1917 vsakega 13. dne v mesecu prikazala Marija. To je bilo na gmajni, imenovani Cova de Iria – Sv Irene, zavetnice treh kraljev.
Ti trije otroci so bili: 10 letna Lucija Dos Santos, 9 letni Francisco Marto in njegova 7 letna sestrica Hiacinta.
Natanko na tistem kraju, kjer so otroci videli Mater Božjo, danes stoji kapelica s kipom, ki je narejen po opisu otrok. Drevo nad katerim je Gospa stala – nizek in košat graden (neke vrste hrast) – pa so ljudje razlomili in razrezali ter koščke odnesli domov kot relikvije.
13. maja 1917 je bila nedelja. Otroci, ki so pasli ovce, so se igrali; ko je sonce kazalo poldne so po krajevni navadi kleče molili rožni venec. Po molitvi se je nenadoma zabliskalo in menili so, da se pripravlja k nevihti, ko so pogledali k višku, so videli, da je nebo povsem brez oblačka. Tedaj so nad drevesom blizu sebe zagledali skrivnostno, čudovito lepo Gospo. Hoteli so zbežati, a Gospa jih je z materinsko dobroto zadržala, jim rekla, naj se ne bojijo, povedala, da prihaja iz nebes in jim naročila, naj prihajajo sem ob isti uri vsakega trinajstega v mesecu do oktobra. “Oktobra vam bom povedala kdo sem in kaj želim od vas.” Naročila jim je še, naj vsak dan molijo rožni venec za mir na svetu. V Evropi je tedaj divjala prva svetovna vojna. Otroci so sklenili, da bodo o prikazni molčali, vendar je Jacinta vse izklepetala mami. Male vidce so začeli nadlegovati z radovednimi vprašanji, vendar so ubogali Gospo ter 13. junija odšli v dolino Iria. Spremljalo jih je 50 ljudi. Marija jim je spet priporočala, naj molijo rožni venec za mir.
13. julija je prišlo sem že 3000 pobožnih ali radovednih ljudi – jim je med drugim naročila tudi to, naj pri molitvi rožnega venca pred vsako destko zmolijo prošnjo: “Jezus, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja in privedi v nebesa vse duše, posebno še tiste, ki so najbolj potrebne tvojega usmiljenja.” Ta molitev se je naglo razširila po vsem svetu.
Podobno kot lurško Bernadette so zdaj od vseh strani začeli pritiskati na fatimske pastirčke, da bi priznali, kako so si vse skupaj le izmislili.. Postavili so jih, vendar so otroci ostali pri svojem. Pri naslednjem prikazanju, 13. avgusta, je šlo v dolino Iria že
18 000 ljudi, septembra jih je bilo 30 000, pri zadnjem prikazanju, 13. oktobra 1917, pa kar okoli 70 000 in vsi ti so bili priča nenavadnemu astronomskemu pojavu. Sonce se je začelo naglo vrteti okoli svoje osi in je sipalo okoli sebe snope mavričnih barv, potem je začelo naglo padati ter je v vijugah poplesavalo. Prizor je trajal kakih deset minut in videli so ga vsi, tudi mnogi, ki so bili od tega kraja nekaj kilometrov vstran. To je bila čudežna potrditev, da je prikazen res prihajala iz nebes. Ta dan je Marija veliko povedala: “Jaz sem Gospa rožnega venca.” Želim, da mi na tem mestu postavijo kapelo v čast.” Potem pa je ponovno naročila, ” naj molijo vsak dan rožni venec in delajo pokoro za svoje grehe.”
V prejšnjih prikazovanjih je Marija priporočala tudi češčenje njenega Brezmadežnega Srca.
Obdobje prikazovanj je bilo tako končano, začela se je pet let trajajoča doba borbe, ko so nasprotniki z vsemi silami skušali zavreti češčenje Matere božje v dolini Irija. Škof iz Leiria je ustanovil posebno komisijo, ki je stvar natančno in strogo preiskala. Delal je sedem let.
13. oktobra 1930 je škof izdal uradno dovoljenje za romanje v Fatimo. Dva mala vidca sta med tem že umrla: najprej Francisco (1919), nato pa Hiacinta (1920). Lucija je 1921 odšla najprej v mesto Porto, 1925 pa je vstopila v samostan redovnic dorotejk, 1948 pa je postala karmeličanka, redovnica strogega reda v Coimbri. V javnosti se je pokazala 13. maja 1967, ko je ob 50 letnici fatimskih prikazovanj na to veliko božjo pot romal papež Pavel VI.
Marija je trem pastirčkom naročila, naj odgovornim sporočijo njeno željo, da na kraju prikazovanja zgradijo kapelo njej v čast. Leta 1925 so postavili temeljni kamen za veličastno cerkev, ki je bila posvečena 7. oktobra 1953 Kraljici presvetega Rožnega venca. Cerkev je grajena v slogu umirjenega baroka in portugalskega neo klasicizma, nad pokrajino kraljuje visok zvonik. Cerkev ima petnajst oltarjev – kolikor je skrivnosti Rožnega venca. 14 oltarjev predstavlja 14 portugalskih škofij, glavni oltar pa je “oltar sveta”. Okoli cerkve je vrsta stavb za romarje, tu so razni samostani in verski zavodi. Tudi tu je, kakor v Lurdu, velik križev pot. Trg pred cerkvijo sprejme lahko ogromno število romarjev. Ob priliki papeževega obiska za 50 – letnico prikazovanj (13. maja 1967) se je tu zbralo kar 2 000 000 romarjev. Tudi v Fatimi so vpeljali procesije z lučkami, blagoslov bolnikov, tudi tu se dogajajo številna čudežna ozdravljenja.
Ko je 1936 izbruhnila državljanska vojna v sosednji Španiji, je bilo 13. maja portugalsko romanje v Fatimo, pri katerem so Marijo, kraljico Miru, prosili, da bi njihovo deželo obvarovala vojne. Romarjev je bilo 250 000. Kar pol miljona pa jih je bilo dve leti kasneje, ko so se prišli zahvalit, da je bil ohranjen mir v njihovi domovini. 13. maja 1946 je bil slovesno kronan kip fatimske Matere božje, ki je nato romal po vsej Portugalski.
Leta 1947 so naredili lep posnetek fatimske Marije, ki je potem s helikopterjem potoval po vsem svetu. Spremljali so ga beli golobi, simboli miru. Leta 1951 so bile v Fatimi zaključne slovesnosti svetega leta in takrat se je tam zbralo 1 000 000 romarjev. Leta 1954, ob stoletnici razglasitve verske resnice o Marijinem brezmadežnem spočetju, je papež Pij XII.svet posvetil Marijinemu Brezmadežnemu Srcu in takrat se je spet v Fatimo zgrnilo veliko romarjev z vsega sveta. Prva skupina romarjev slovenskih in dežel bivše Jugoslavije ki je obiskala Fatimo marca 1968 leta. Sledilo je še več romanj, tako da je v jubilejnem letu obiskalo Fatimo okoli 1000 Slovencev.

13. maja 2000 sledi nadaljevanje:
V Rimu je Sv. Oče Janez Pavel II. ob navzočnosti nepregeldne množice romarjev proglasil za blažena oba fatimska pastirčka Frančiška in Jacinto.To proglasitev je radostna dočakala še živeča vidkinja Lucija. Hkrati je kardinal Sodano – državni sekretar Vatikana sporočil, da bo v roku enega meseca razkrita končno tudi tretja fatimska skrivnost.
Dne 21. junija je po internetu prišlo obvestilo, da je za dne 26. junija 2000 ob 11.30 sklicana tiskovna konferenca v avli Janeza Pavla II., kjer bo prefekt kongregacije za nauk vere kardinal Joseph Ratzinger uradno predstavil dokument z naslovom :”Tretja fatimska skrivnost”
Del tega dokumenta je bil že objavljen, čeprav urad kongregacije za nauk vere ni tega dokumenta
do sedaj še potrdil.
Sporočilo “Gospe” Marije iz Fatime

Dano Luciji 13. 10. 1917

Sledeče sporočilo je dala Lucija 22. maja 1958 patru Auguštinu Fuentes, postulatorju zadeve za beatifikacijo Frančiška in Hiacinte iz Fatime.
“Oče, Marija je zelo nezadovoljna, ker se ni vzelo zares njeno sporočilo iz 1917 leta.” Niso ga upoštevali niti dobri, niti hudobni. Dobri gredo po svoji poti brezskrbno in ne sledijo nebeškim normam, hudobni pa se držijo široke poti v pogubo. Prav nič jih ne vznemirjajo kazni, ki jim grozijo. Verjemite oče, Gospod bo kaznoval svet prav kmalu. Kazen nam nenehno grozi; kmalu bo prišla materialna kazen; predstavljajte si oče, koliko duš bo prišlo v pekel. In to se bo zgodilo, ker se ne moli in se ne dela pokore. To je vzrok za žalost Božje Matere.
Oče, povejte vsem, da mi je Marija mnogokrat rekla:
“Mnogo narodov bo izginilo iz obličja zemlje. Narodi brez vere v Boga bodo tisti meč, ki ga je Bog sam izbral, da kaznuje človeštvo, če ne bomo mi z molitvijo in zakramenti dosegli zanje milost spreobrnjenja”.
Povejte oče, da satan začenja odločilno bitko proti Mariji, kajti tisto, kar žalosti Srce Brezmadežne Marije in Jezusa, je padanje religioznih in duhovnih duš. On ve, da redovniki in duhovniki s tem, da zapustijo svoj vzvišen poklic, vlečejo mnoge duše v pekel. Mi smo skoraj še pravočasni, da zadržimo kazen Nebes.
Na razpolago imamo dve zelo uspešni sredstvi: MOLITEV IN ŽRTVOVANJE.
Satan naredi vse, da bi nas raztresel in nam vzel smisel za molitev: rešili ali pogubili se bomo skupaj.
Toda oče, treba je povedati ljudem, da ne smejo stati in čakati, da bo vrhovni poglavar (papež) pozval k spokornosti in molitvi, niti ne škofje, župniki, niti generalni predstojniki. Čas je, da vsak po lastni inicjativi opravlja sveta dela in preoblikuje svoje življenje glede na Marijine opomine!

Drugi del sporočila:
Hudič hoče zagospodovati nad posvečenimi dušami; poskuša jih spriditi, tako da bi zapeljal druge h končni nepokornosti. In zato uporablja vse vrste spletk in celo to, da predlaga posodobitev religioznega življenja. Iz tega izhaja nerodovitnost notranjega življenja in hladnost laikov glede odpovedi užitkom in popolnemu žrtvovanju Bogu.
Povejte oče, da sta dve stvari pomagali posvetiti Hijacinto in Frančiška: Marijina žalost in videnje pekla. Marija se nahaja kot med dvema mečema. Na eni strani vidi človeštvo zakrknjeno in nezainteresirano pred grozečimi kaznimi, na drugi strani pa vidi nas, ki teptamo zakramente in zapostavljamo kazen, ki se bliža s tem, da ostajamo neverni, čutni in materialistični. Marija je izrecno rekla: “Bližamo se zadnjim časom”. Rekla mi je to trikrat:
– Najprej je zatrdila, da je hudič začel odločilni boj-to je končni, iz katerega bo izšel zmagovalec ali poraženec – ali smo z Bogom ali smo s hudičem.
– Drugikrat mi je povedala, da so zadnja sredstva, ki jih ima svet: Sveti Rožni venec in vdanost Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.
– Tretjič mi je rekla – ko bodo izčrpana druga sredstva, ki jih ljudje zaničujejo, nam bo dala
s trepetom zadnje sidro rešitve, ki je Presveta Devica osebno; znaki solza, sporočila vidcev. Marija pravi, da nam ne bo več prizaneseno, če bomo še nadaljevali z žalitvami in neposlušnostjo.
Oče, mi je rekla Lucija, nujno je, da se zavemo strašne stvarnosti. Ne želimo napolniti duše s strahom, ampak poudariti nujen klic k stvarnosti. Odkar je presveta Devica dala veliko moč Sv. Rožnemu vencu, ni več materialnega ali duhovnega, narodnega ali mednarodnega problema, ki se nebi mogel rešiti s sv. Rožnim vencem in z našimi žrtvami. S tem, da ga bomo molili z ljubeznijo in vdanostjo,bo to pomenilo tolažbo za Marijo in bomo s tem obrisali toliko solza njenemu Brezmadežnemu Srcu!

Tesnobna opozorila

Slavna tretja skrivnost iz Fatime, ki jo je časnik “Nova Evropa” iz Stuttgarta, 15.10.1963 leta objavil pod naslovom “Prihodnost človeštva” Članek je priobčil “izvleček” iz Fatimske skrivnosti, katere objavo so pričakovali leta 1960.
13. 10. 1917 leta po več prikazovanjih, se je presveta Devica zadnjikrat prikazala otrokom iz Fatime: Luciji, Hijacinti in Frančišku. Po “čudežnem dogodku sonca”, je Božja Mati razkrila Luciji posebno sporočilo, ki pravi med drugim tudi to:

Ne boj se draga mala. Mati Božja sem, ki ti govori in prosi, da objaviš to sporočilo celemu svetu. Pri tem boš naletela na hud odpor. Dobro poslušaj in pazi nato, kar ti povem: Ljudje se morajo popraviti. S ponižnimi prošnjami morajo prositi odpuščanja za grehe, ki so jih storili, ali, ki bi jih mogli storiti.
Ti želiš, da ti dam nek znak, da bi vsi sprejeli moje besede, ki jih povem po tebi človeškemu rodu. Videla si “videnje sonca” in vsi verujoči, neverujoči, kmetje, meščani, modri, časnikarji, laiki, duhovniki – vsi so ga videli. In zdaj oznani v mojem imenu: Velika kazen bo prišla na ves človeški rod, ne danes, ne jutri, ampak v drugi polovici XX. stoletja. To sem že povedala otrokoma Melaniji in Maksimu v “La Salette”, in danes ponavljam tebi, ker so ljudje grešili in teptali dar, ki sem ga napravila.
Hudič vlada na najvišjih mestih in določa potek stvari. Uspel se bo praktično vriniti prav med vrhove Cerkve.
Uspel bo zapeljati duhove velikih znanstvenikov, ki izumljajo orožje s katerim bo mogoče uničiti v nekaj minutah velik del človeštva.
V oblasti bo imel mogočneže, ki vladajo narode in jih bo naščuval, da bodo izdelali ogromne količine tistega orožja. In če se človeštvo slučajno ne bo postavilo po robu, bom prisiljena pustiti mojemu Sinu proste roke. In tedaj boš videla, da bo Bog kaznoval ljudi z večjo strogostjo, kot je bil storil z vesoljnim potopom.
Prišel bo čas časov in konec vseh koncev, če se človeštvo ne bo spreobrnilo in če bi vse moralo ostati kot sedaj in še slabše, se bo moralo še bolj poslabšati, veliki in mogočni bodo pogubljeni skupaj z majhnimi in slabotnimi. Tudi za cerkev bo prišel čas njenih največjih preizkušenj.
Kardinali se bodo zoperstavili kardinalom, škofje škofom. Satan bo korakal v njihovih vrstah in v Rimu bodo velike spremembe. To kar je gnilo bo padlo. In to, kar bo padlo, se ne bo več dvignilo. Cerkev bo zamračena in svet bo pretresen z nasiljem. Prišel bo čas, ko ne bo noben kralj, vladar, kardinal, škof pričakoval Njega, ki bo vsekakor prišel, da bi kaznoval po načrtu Nebeškega Očeta.
“Velika vojna se bo vnela v drugi polovici XX. stoletja.Ogenj in dim bosta padala z neba, vode oceanov se bodo parile in pena se bo dvigala in vse preobračala ter vse potopila. Milijoni in milijoni bodo umirali iz ure v uro in tisti, ki bodo preživeli bodo zavidali mrtvim. Na katerokoli stran neba se bo oko obrnilo, bo stiska, revščina, ruševine po vseh krajih. Vidiš? Čas se vedno bolj bliža in brezno se širi brez upanja.
Dobri bodo umrli skupaj s hudobnimi, veliki z malimi, poglavarji Cerkve skupaj s svojimi verniki in vladarji skupaj s svojimi narodi. smrt bo povsod zaradi napak norcev in hudičevih privržencev, takrat bo – in samo takrat – vladal nad svetom.
Končno, takrat, ko bodo tisti, ki bodo preživeli vse te dogodke in bodo še pri življenju, bodo ponovno razglašali Boga ni njegovo slavo in mu služili kot nekoč, ko svet ni bil tako izprijen.
Pojdi moja mala in razglasi to sporočilo. Jaz bom s tem namenom vedno ob tvoji strani, da ti bom pomagala.”

Niti papež Janez XXIII niti Pavel VI. nista smatrala za primerno, da bi odkrila del skrivnosti iz Fatime svetu in v zadnjem času je tudi sestra Lucija Dos Santos izjavila, da je, ko je pisala tretjo skrivnost smatrala, da je ni primerno objaviti pred letom 1960, ker je dobršen del sveta nebi razumel.
Sveti oče Janez Pavel II. je 13. maja 2000 ob proglasiti Frančiška in Hijacinte za blažena v Fatimi izrekel besede: “I tempi sono maturi” Čas je zrel. Izgleda, da je Sveti oče želel objavo tretje Fatimske skrivnosti povezati z beatifikacijo Frančiška in Hiacinte, ki sta ravno ob tej viziji veliko trpela in molila za papeža.

TRETJI DEL SKRIVNOSTI OBJAVLJENE 13. JULIJA 1917 V COVA DE IRIA – FATIMA

( Prevedeno po izvirniku-rokopisu sestre Lucije.)

Pišem iz ubogljivosti do Vas, svojemu Bogu, ki mi to ukazuje po svoji odličnosti prevzvišenega gospoda škofa iz Leire in po vaši in moji Najsvetejši Materi.

Po dveh delih, ki sem jih že opisala smo videli na levi strani naše ljube Gospe malo višje angela, ki je držal ognjeni meč v svoji levi roki. Iz iskrečega meča so prihajali ognjeni zublji in zdelo se nam je, naj bi zažgali zemljo, toda ognjeni zublji so ugašali, ko so prišli v dotik s sijajem, ki ga je naša ljuba Gospa z desnico usmerjala proti angelu. Angel je s svojo desnico kazal proti zemlji in klical z močnim glasom: Pokora, Pokora, Pokora!
In videli smo v neskončni svetlobi, ki je Bog: “Nekaj, ki je izgledalo kot osebe v zrcalu, kadar gredo mimo njega” , v belo oblečenega škofa. Imeli smo občutek, da je to Sveti Oče.
Mnogi drugi škofje, duhovniki, redovniki in redovnice so se vzpenjali na strm hrib na katerega vrhu se je nahajal velik križ iz neobdelanega debla, kot da je iz plutovinastega hrasta z lubjem. Preden se je povzpel do njega, je Sveti Oče šel skozi veliko mesto, ki je bilo napol porušeno.
Drhteč in s klecavimi koraki, obtežen z bolečino in tesnobo je molil za duše neštevilnih mrličev, katere je srečeval na svoji poti. Ko je prišel na hrib, je pokleknil v podnožje velikega križa. Tu ga je ubila skupina vojakov, ki so streljali nanj iz strelnega orožja in s puščicami. Na enak način so umirali eden za drugim škofje, duhovniki, redovniki in razni ljudje možki in ženske različnih vrst in stanov.
Pod obema krakoma križa sta stala dva angela in vsak je imel v roki kristalno posodo za zalivanje.
V posodi sta zbirala kri mučencev in z njo napajala duše, ki so se bližale Bogu.

PRVA IN DRUGA SKRIVNOST

Zaradi tega moram povedati nekaj o skrivnosti in odgovoriti na prvo vprašanje. Kaj je skrivnost? Prepričana sem, da to lahko povem, ker imam za to dovoljenje iz Nebes. Božji poslanci tukaj na zemlji so me na različne načine in z različnimi pismi za to pooblastili. Verjamem, da vaša odličnost hrani eno tako pismo, ki izhaja od patra Jose Bernarda Goncalesa in v njem mi zapoveduje da pišem Svetemu Očetu. Ena točka v tem pismu se nanaša na objavo skrivnosti. Nekaj sem že povedala. Da nebi preveč podaljševala tega pisma, ki naj bi bilo kratko, se bom omejila na najnujnejše in prepustila Bogu, da izkoristim za to najboljši trenutek
V drugem pismu sem že opisala dvom, ki me je težil od trinajstega junija do trinajstega julija, ki pa je popolnoma zbledel po tem videnju. Dobro!
Skrivnost je sestavljena iz treh različnih delov od katerih sedaj želim odkriti dva dela.
Prva je bila torej vizija pekla.
Marija nam je pokazala veliko ognjeno morje. Zdelo se nam je, de se nahaja pod zemljo. Videli smo hudiče in duše potopljene v ta ogenj, kot da so prozorno črne ali rjavo razžarjene človeške oblike, ki so valovale po ognjenih zubljih, ki so jih nosili sem ter tja in buhteli iz njih skupaj z oblaki dima. Padale so na vse strani kot iskre pri velikem požaru brez teže in ravnotežja, tulile od bolečin in s kriki obupa, ki so izražali grozo in bi se človek ob njih tresel od strahu.
Hudiče smo spoznali po strašnih in gnusnih oblikah odvratnih nepoznanih živali, ki so bili prozorni in črni.
To videnje je trajalo samo trenutek. Hvala naši dobri nebeški Materi, ki nam je pred tem obljubila, da nas bo popeljala v nebesa, (v prvem prikazovanju) če ne, verjamem, da bi umrli od strahu in groze.
V nadaljevanju smo dvignili svoj pogled v Marijo, ki nam je govorila z dobroto in žalostjo:
– “Videli ste pekel v katerega padajo duše ubogih grešnikov. Da bi jih odrešil, želi Bog, da se v svetu ustanovi pobožnost do mojega Brezmadežnega srca. Če se bo delalo to, kar vam bom povedala, se bodo mnoge duše rešile in nastopil bo mir. Vojna se bo končala, toda če ne bodo prenehali žaliti Boga, bo v času papeževanja papeža Pija XII. izbruhnila nova še strašnejša vojna.
Ko boste zagledali noč, ki bo obsijana z nepoznano svetlobo, vedite, da je to veliki znak, ki vam ga Bog daje, da bo svet kaznoval zaradi njegovih zločinov z vojno, lakoto, preganjanjem Cerkve in svetega Očeta. (Noč obsijana z nepoznano svetlobo je bil polarni sij krvavo rdeče barve, ki so ga ljudje gledali na nebu pred drugo svetovno vojno nekega večera. Očividci zatrjujejo da je trajal štiri ure in ga povezujejo s štiriletno vojno.) Da bi se to preprečilo, bom prišla in zahtevala posvetitev Rusije mojemu Brezmadežnemu srcu ter za grehe zadostilno sveto obhajilo prvih sobot v mesecu. Če bodo sprejete moje zahteve, se bo Rusija spreobrnila in bo nastopil mir. Če ne, bo razširila svoje zmote po celem svetu, pospešila vojne in preganjanje Cerkve. Dobri bodo mučeni, Sveti Oče bo zelo trpel in različni narodi bodo uničeni. Končno bo zmagalo moje Brezmadežno Srce. Sveti Oče mi bo posvetil Rusijo, ki se bo spreobrnila a svetu bo podarjeno obdobje miru.

Ne slepimo se, da smo rešeni, vsekakor je prišel čas, v katerm besede ne zadoščajo več, ampak je treba takoj ukrepati, če hočemo, da bo vsak od nas lahko videl prek ognja….Luč.

DA BI LE NEKOLIKO RAZUMELI ZAKAJ SE MORAMO SPREOBRNITI,prenos (26)

Uredi

5 Odgovorov na

 1. tonckasays:

  ….zelo lepa pričevanja…..aleluja H MJJ vekomaj.

 2. Nevenkasays:

  V TEM TEDNU VAS PROSIM, DA VKLJUČITE V MOLITEV
  DRUŽINO, KI JE V STISKI IN NEVARNOSTI, DA SE RAZDRE.
  NAJ VAM BOG POPLAČA Z BLAGOSLOVOM VAŠE DRUŽINE!

 3. Nevenkasays:

  KLOBČIČ
  Mnogo je vernikov, ki rečejo: Molim, že …. let molim in ni spremembe.
  PRIDE ČAS MILOSTI IN PRIDE ČAS REŠITVE
  POSEBNO V DRUŽINAH, KO JE VSE ZVEZANO V KLOBČIČ ODVISNOSTI, GREŠNOSTI, SOVRAŠTVA, LJUBOSUMJA IN KAR JE TEMU PODOBNEGA, SE ZAČNE ODREŠEVANJE PRI ENEM ČLOVEKU.
  POTREBNA JE VZTRAJNOST, VZTRAJNOST IN ZAUPANJE, DA BOG SLIŠI NAŠE PROŠNJE. NE MOREMO PA PREJETI MILOSTI, ČE SMO V GREŠNEM ŽIVLJENJU, KER NE BOMO USLIŠANI.

 4. Nevenkasays:

  V BOŽJO SLAVO IN ZAHVALO PREČISTEMU SRCU SV.JOŽEFA
  Ko sem že mislila, da bo ostala naša družina brez vnujkov (imamo namreč eno vnukinjo) nam je sv.Jožef podaril še dva vnuka – za prvega so rekli, da ga ne bo po naravni poti, za drugega pa je minilo 12 let agonije s človeko, ki mu je telo in vsaka mišica pomenila vse.
  Bog nam je podaril po sinu čudovito nevesto in po hčeri čudovitega zeta. Kar je pri človeku nemogoče, pri Bogu je vse mogoče.
  Vsak dan sem za svoje otroke 1 leto molila in jih posvečala sv.Jožefu. Obe, nevesta in hči sta noseči z razliko 2 mesecev. Ko sem začela z molitvijo si tega čudeža nisem pričakovala.
  V tem času je Bog poskrbel, da se vrača tudi ena hči, ki je tavala po svetu in pri napačnih ljudeh in poteh več kot 10 let, imam namreč 3 hčere in 1 sina.
  Naša družina je nosila od prednikov prekletstva, zavračanje Boga, ljubosumja, sovraštva, zamere in neodpuščanja. Veliko je še tega, posebno pri otrocih, vendar vem, da bo Bog vse postavil na svoje mesto, saj vztrajno prosim sv.Jožefa za pomoč.
  Mnogo molitve je potrebno, da se tak klopčič zla začne odvijati, vendar pride čas milosti.
  Bogu, Mariji, sv. Jožefu in nekaterim svetnikom (p.Pij, p.Leopold Mandič, sv.Kancijan-i,in mnoge druge) in jih prosim, da se postavijo v vrsto pri Božjem prestolu s prošnjo, da moja in družine otrok postanejo svete in blagoslovljene.
  Hvala tudi sestram klarisam za molitve.
  Z.R.

  Pripis adm. :Nekatere detajle sem spustila zaradi vpletenih oseb, da se ne razkrijejo.
  Lahko pa rečem, da je BOG VELIK IN DA SVETI JOŽEF JE RES VELIK PRIPROŠNJIK V DRUŽINSKIH ZADEVAH.

  • nevenkasays:

   Samo nadaljujem pričevanje 13.
   Danes se je rodila ZALA, mami, kateri so pred leti rekla, da ne bo mogla imeti otrok po naravni poti. SVETI JOŽEF, HVALA TI, KER UMIKAŠ DELA TEME IZ TE DRUŽINE IN JIH BLAGOSLAVLJAŠ!

Dodaj odgovor

Prijavljeni ste kot Nevenka. Odjava?

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

PRIČEVANJA IN NAVODILO

Draga ZAKONCA!

Pišem vama kot če bi bila moja otroka, kar bi lahko bila, glede na mojo starost. Vem, da vaju ima Bog neizmerno rad in neizmerno ljubi vajina otroka. Bog hoče svojo ljubezen izlivati na vajina otroka prav po vaju. Bog nima drugega človeka, po katerih bi jima nudil ljubezen, topel dom, varno zavetje in dobro vzgojo za življenje. Prav vaju je izbral, da vam je podaril ta otroka.

Ali bi bilo prav, da bi vidva ta dragocen dar, ki vama ga je Bog zaupal ranila z ločitvijo. Vedita oba. Vedno bosta mož pa žena, ker sta si to vidva obljubila v sreči in nesreči v veselju in žalosti. Kar sta vidva pred Bogom obljubila to je Bogu sveto in bolj spoštuje in ceni kot vidva sama. Torej!

Ljubezen je potrpežljiva, milostljiva, dobrotljiva, .. ljubezen ne gleda svojega… ni egoistična.  Res je, da se po nekaj letih ohladi in ostane med zakoncema spoštovanje, ZVESTOBA; Nihče, ne starši, ne prijatelji, ne sodelavci nimajo pravice in jim je ne smemo dati, da bi vajin zakon uničili. Napake, ki ste jih storila vede ali nevede iz katerega koli razloga si z Jezusovo pomočjo odpustita. Vsaka odločitev, ločitev bo vplivala na vajine otroke in zarezala v njih globoke rane, mogoče bolj globoke kot tiste, ki sta jih vidva prinesla v zakon.

TOREJ: začnita s prijateljstvom. Pojdita v hribe – sama brez otrok in brez prijateljev, na take, da se bosta lahko sprehodila in videla drug drugega, se mogoče nekaj prav malega pogovarjala. Prav gotovo pa ne o temu kar vas ločuje. Odrecita se spolnosti za nekaj časa. Podoživljajta tiste prve srečne trenutke vajine zaljubljenosti. To se da, če le hočeš in v sebi ZATREŠ ČRVA, KI SILI, DA BI SI UNIČIL DRUŽINO.

Vse prijatelje, ki vam svetujejo ločitev odločno izbrišite iz svojega seznama prijateljev!!!!!!!!!!To niso prijatelji in ne želijo dobro ne vama, ne vajinim otrokom.

Mož, potrudi se biti iznajdljiv. Ponudi ženi tiste stvari, ki jih je rada imela ko sta se spoznala. In ti žena, upri se zavračanju lepote družine, ki sta si jo ustvarila.

Pojdita z otroci na sprehode, na pizzo, na dopust……….

Ne bojta se ljubiti drug drugega in oba otroke. VELIK BLAGOSLOV IN VELIKA MILOST SE BO PO SVETEM JOŽEFU IN SVETIH TREH SRCIH SVETE DRUŽINE RAZLILA NA VAJINO DRUŽINO.

BOG VAS LJUBI, NEIZMERNO LJUBI!
Pošiljam vama posvetilno podobo Svetih Treh Src, da bodo Srca Jezusa, Marija in Jožefa kraljevala v vaši družini.

ZA VSEM KAR SE V VAŠEM DOMU DOGAJA JE SATAN TISTI, KI HOČE RAZDRETI VAŠO DRUŽINO IN SE TRUDI NA VSE NAČINE, DA BI VAJU UNIČIL IN ODTUJIL IN RANIL VAJINA OTROKA. ON ČAKA PRIMERNEGA TRENUTKA, DA UDARI. V TEH ČASIH SO NA UDARU DUHOVNIKI IN DRUŽINE.

 

IN NE RECITA, DA NE VERUJETA, DA SATAN JE. SATAN JE IN JE SOVRAŽNIK ČLOVEKA, ZATO GA HOČE NA VSE NAČINE UNIČITI.

V milostih, ki sem jih prejela vas vse štiri blagoslavljam in kličem na vašo družino BLAGOSLOV PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA IN SVETIH TREH SRC.

p.s. opravita spoved in obiskujta redno nedeljsko

sveto mašo in skupaj vsaj kaj malega za začetek vsi štirje vsak dan zvečer zmolite.

 

RADA VAS IMAM IN ŽELIM, DA BI VAJIN ZAKON PO TEJ PREIZKUŠNJI POSTAL TRDEN IN MOČAN, DA BOSTA LAHKO POMAGALA DRUGIM, KI SO IN ŠE BODO V ENAKI SITUACIJI. TO JE VAJINO POSLANSTVO V PRIHODNJE: REŠITEV VAJINEGA ZAKONA IN POMOČ DRUGIM ZAKONCEM V STISKI.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

13. PRIČEVANJE –

SPOVED ZAKRAMENT OSVOBODITVE IN OZDRAVLJENJA

Najhuje pa je s človekom, ki sovraži. Duh sovraštva prevzame vodenje njegovih misli in ne dovoli, da bi v njem zavladalo veselje in mir.

Vseh teh duhov, ki delujejo v našem življenju, včasih jim lahko rečemo, da ima človek takšen karakter, se moramo  zavedati. ZAVEDANJE je pomembno, če hočemo prejeti dar osvoboditve. SPOVED je najmočnejše Božje delo osvobajanja.

Ko te muči kateri izmed duhov, ki nasprotujejo Bogu, sreči, veselju potem pokesaj se svojega sodelovanja z njimi in prejmi zakrament Svete spovedi, Evharistije in moli.

Spovedniku reci: Muči me duh…….n.pr. jeze…. Jezus, žal mi je, jaz se mu odpovedujem in te prosim za osvoboditev.

Četudi te mogoče duhovnik ne bo razumel,  ti vseeno opravi spoved tako, kajti Jezus pozna tvojo dušo, tvoj boj in tvoje misli.  In Jezus ti bo po duhovnikovih rokah odpustil, prejel boš odvezo in osvoboditev.

Mnogokrat, v večini primerov se ta greh ponavlja, zato je treba se ga večkrat spovedati. Vsakokrat, ko vidiš, da jeza premaga ljubezen. Toda vedi, vsakokrat bo imel ta duh vedno manj moči nad teboj.

VZTRAJNOST V MOLITVI IN ZAKRAMENTIH OBRODI SAD IN TA SAD OSTANE.

images (71)images (70)

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

12. PRIČEVANJE

KLOBČIČ – Z.R. 19.8.2015

Skozi trpljenje, skozi potrpljenje, molitev …. Gospod počasi postavlja stvri na mesti. Počasi se zlo : sumničenje, ljubosumje, sovraštvo,  ruši med mojimi otroci in prihaja do sprave, prihaja na dan tista ljubezen, ki so jo otroci imeli nekoč med seboj.

Seveda je vse še odprta rana, ki se brazgotini na različnih mestih in ob različnih situacijah. BOG DELUJE, POČASI, VENDAR SIGURNO.

Najhuje pa je s človekom, ki sovraži. Duh sovraštva prevzame vodenje njegovih misli in ne dovoli, da bi v njem zavladalo veseljo.

Vseh teh duhov, ki delujejo v našem življenju, včasih jim lahko rečemo, da ima človek takšen karakter, se moramo  zavedati. ZAVEDANJE je pomembno, če hočemo prejeti dar osvoboditve. SPOVED je najmočnejše Božje delo osvobajanja.

Ko te muči kateri izmed duhov, ki nasprotujejo Bogu, sreči, veselju potem pokesaj se svojega sodelovanja z njimi in prejmi zakrament Svete spovedi, Evharistije in moli.

Spovedniku reci: Muči me duh…….n.pr. jeze…. Jezus, žal mi je, jaz se mu odpovedujem in te prosim za osvoboditev.

Četudi te mogoče duhovnik ne bo razumel,  ti vseeno opravi spoved tako, kajti Jezus pozna tvojo dušo, tvoj boj in tvoje misli.  In Jezus ti bo po duhovnikovih rokah odpustil, prejel boš odvezo in osvoboditev.

Mnogokrat, v večini primerov se ta greh ponavlja, zato je treba se ga večkrat spovedati. Vsakokrat, ko vidiš, da jeza premaga ljubezen. Toda vedi, vsakokrat bo imel ta duh vedno manj moči nad teboj.

VZTRAJNOST V MOLITVI IN ZAKRAMENTIH OBRODI SAD IN TA SAD OSTANE.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Marija nas v svojih sporočilih vedno prosi, naj vodimo duše k njenemu Sinu Jezusu.

Pred 12 leti sem obiskovala gospoda in mu pomagala pri hišnih opravilih. Bil je zelo spoštljiv, vljuden in prijazen in je znal ceniti trud. Nekega dne sem prenehala z obiski, Jezusu pa sem rekla: Glej, da se njegova duša ne bo pogubila, čeprav je sedaj daleč od tebe. To te prosim. Po tolikih letih je doživel možgansko kap in ker je bil sam, ni imel pomoči. Danes sem bila opozorjena kako je z njim. Nemudoma sem odšla v bolnico na obisk. Popolnoma je nemočen in ni pri sebi. Vedela sem, da me je Gospod uslišal in poslal tja. Našla sem duhovnika in prejel je bolniško maziljenje in odvezo njegovih grehov. Bil je zelo vznemirjen-telo se je premikalo, vendar na koncu, ko smo z duhovnikom molili 2x Zdrava Marija sem videla njegove ustnice, da so se premikale. Molil je z nama. Videla sem, da je rekel Amen. Gospod, hvala ti! Vedno nas vzameš zares, ko te prosimo za duše. (nevenka brozina)

6. PRIČEVANJE

dragica jovanovič celjesays:

V župniji Sv. Duh Celje smo se 19. 03. 2015 na praznik Svetega Jožefa posvetili Trem Svetim Srcem. Na to posvetitev smo se še posebej pripravljali v času Svetega misijona, ki smo ga imeli v župniji od 06.03 do 15.03.2015. Nosili smo tudi MARIJO po domovih. Prvo srečanje molivcev pa je bilo na prvo sredo v mesecu decembru lani, ko smo začeli z pripravo nas je bilo samo 5, trije smo že prejeli škapulir lani v Mežici, sedaj nas je že 20 v skupini, in še vabimo nove, vsakega smo zelo veseli. Vsi, ki ste blizu Celja in imate možnost, pridružite se nam prvo sredo v mesecu zjutraj po sveti maši ki je ob 8 uri. Takoj po maši imamo molitev. PRIDITE , molimo skupaj Jezusa, Marijo in Jožefa za SVETO CERKEV in za VES SVET.
Lep pozdrav iz Celja!
Dragica Jovanovič

SV.DUHČDRAGICA

 

5. PRIČEVANJE

Marija Brus

To nevenka_si@yahoo.com Today at 4:24 PM

V letu 2014 sem molila k svetemu Jožefu za moževo mamo in sorodnike,da bi se med seboj pobotali in se vrnili k Bogu.Prav tako sem molila 33 Jezusovih vzklikov -devetdnevnica.V času Božičnih praznikov je prišla tašča na obisk k nam in tudi k svoji mami pri kateri ni bila že več let.Letos nas je presenetila tudi za Velikonočne praznike.Na velikonočni ponedeljek me je poklicala in povedala,da je bila po več kot 20 letih pri sveti spovedi.Bogu hvala za te milosti in svetemu Jožefu ki je to izprosil.

??????????

4.PRIČEVANJE

Ravno danes na praznik sv. Jožefa sem dobila službo. Eno leto sem bila brez sluzbe in sem bila brezposelna a sem vztajno molila k svetemu Jozefu za delo in ravno na njegov praznik sem zvedela da sem dobila sluzbo.
Hvala sv. Jožefu in vsem ki ste mi pomagali z molitvijo ali z dobrinami.
Polona

10410462_10204346477794957_6644756845074458626_n(3)

3.PRIČEVANJE

Pred približno 14 dnevi mi je hčerka padla in z zadnjim delom glavice udarila ob stopnico.Začela je malo jokati,na kar sem jo dvignila in je začela loviti zrak ter zavijati z očmi.V tistem trenutku, ko je povesila glavico sem vzkliknila: Marija, Mati Božja in Sveti Jožef pomagajta. Po nekaj sekundah me je pogledala in že je hotela, da jo dam na tla. Ko sem jo odložila je začela plesati, tekati in si peti,ter se smejati. Veliko milosti dobivamo prek Svetih Treh Src.Bogu Hvala. Marija Brus

2. PRIČEVANJE

prenos (6)prenos (5)

Začelo se je avgusta 2008. Moja hči je živela s fantom. Neporočena. Zanosila je in nosečnost je potekala normalno. V osmem mescu nosečnosti je rodila mrtvega otroka. Naredili so obdukcijo in druge preiskave. Nič ni bilo narobe z otrokom, nič dednega, nobene bolezni. Bila je punčka. Imenovali so jo Nikol. Imeli smo cerkveni pogreb. Bilo je hudo.

Po enem letu je spet zanosila in luč se je vrnila. Vsi smo bili srečni. V drugem mesecu nosečnosti je zdravnica na kontroli rekla, da ne čuti več utripa in da mora ostati v bolnici. Dete je umrlo. Spet je hči padla v obup, prizadetost. Še huje kot prvič. Moja hči je trpela. Vsi smo trpeli. Bila je brez volje za življenje. Če sem prej kaj rekla o Bogu in jih povabila k maši so me zavračali. Niso me dosti poslušali. Nisem vedela kaj naredit, kako pomagati svoji hčeri. Ona pa je samo govorila – ne bom mogla imeti otrok.Hudo mi je bilo gledti kako trpi in spreševala sem se, če jo bom še kdaj videla srečno, veselo in ožarjen nasmeh na obrazu moje hčere, takšen kot ga poznam jaz. Srce moje je jokalo. Nekako mi je uspelo jo prepričat da nadaljuje šolo. Govorila sem ji, da če se dogaja kaj slabega je tudi za nekaj dobrega in samo Bog ve zakaj. Tako je moralo biti.

Molim in sem molila in vedno bom molila za svoje otroke in za vse otroke in mlade tega sveta. V tem času še posobej za mojo mlajšo hčer, za obe M in A. Ta zgodba je o moji M.

Avgusta 2008, ko sem klečala in molila doma, pred mojim oltarčkom, sem slišala besede: Glas mi je rekel: posvečuj prvih dvanajst sobot v mesecu, kot dvanajst zvezdic Materi Božji. Zapisala sem si te besede in nadaljevala molitev. Premišljevala sem, kaj to pomeni dvanajst prvih sobot kot dvanajst zvezdic. Rekla sem si- če to Gospod želi od mene bom to storila in tako sem začelo s prvo soboto v septembru. Post, sv. spoved, molitev, sv. maša in sv. obhajilo. Z globoko vero in upanjem sem izročala mojo hčer Materi Božji.

V tem času sem sanjala hčer kot njeno sliko na koledarju in istočasno živo in nasmejano. Tako lepa je bila.  Drugič sem sanjala, da je prišla k meni s tremi otroci: lepa, nasmejana, urejena, vsa ožarjena od sreče. Gospod mi je razodeval. Takšno sem si želela gledati svojo hčer. Še močneje sem verovala, verjeta, da bo moja M. imela otroke.

lJUBIM TE GOSPOD!

Ko je bila zadnja prva sobota – dvanajsta 2009 sem zjutraj zgodaj vstala in molila in sem hčer izročala Materi Božji. Naenkrat sem zaslišala jokat otroka, tako močno, da se vstala in pomislila, kdo je prišel k sosedom na obisk z otrokom. V duhu sem zagledala pred seboj mojo hčerko M. Takoj sem vedela : Moja M. je noseča. Kmalu bomo dobili otroka. Poklicala sem jo in vprašala, če je kaj novega pri njej. Kot po navadi mi je rekla – jaz ne morem imeti otrok, kaj me sprašuješ. Odgovorila sem ji, da je že noseča, če pa nisi boš kmalu.

Ko so prišli k meni sem jih začela spraševat: če boš noseča ali mislite kaj narediti, spreminiti življenje, se poročiti, cerkveno poročiti, sprejeti sv. zakramente? Samo Bog lahko da ta čudež – otroka. Fant od moje hčere ni bil niti krščen. Govorila sem jim, kako jih Bog neskončno ljubi in jima podarja otročička.  Hči mi je rekla naj ne govorim neumnosti – nisem v drugem stanju. In če boš? Spraševala sem naprej. Boste živeli tako naprej ali boste kaj spremenili? Razmislite. Brez Boga se ne da živet! Povedala sem jim kaj se mi je zgodilo in da molim za njih. Nekaj dni kasneje spet vprašam, če je kaj novega, odgovor;ne bodi dosatna. Čez dva tedna me kliče hči in mi reče, da prdejo k meni. Radi bi govorili z menoj. Vedela sem zakaj. Ko so prišli so rekli naj grem govorit z župnikom, oni bi se radi poročili in še vse drugo kar je treba in na koncu – POSTALA BOŠ BABICA! Niso mi hoteli priznati, dokler ni šla na pregled in je zdravnica potrdila nosečnost. NESKONČNO SEM BILA SREČNA IN ZAHVALJEVALA BOGU IN MATERI BOŽJI.

Hči je rekla, da jo je strah, da se ne bi spet kaj slabega zgodilo. Rekla sem ji samo naj moli. Sveta Marija varuje otročička in nič ne bo narobe. Otrok bo prišel na svet živ in zdrav. Jezus je z vami! Na vas pa je, da začnete živeti z Bogom.

Skupaj smo šli do župnika.

Z veseljem jih je sprejel in blagoslovil kot bodočo družino in tako smo se dogovorilo o vseh stvareh. Zet in hči sta se vpisala na katehumenat za prejem zakramentov in vse uredili za poroko, ki je bila januarja 2010. Hči je bila v 7. mesecu nosečnosti, počutila se je slabo. SA strahom je šla v bolnico.
Med večerno molitvijo kar naenkrat sem začela govoriti Emanuel..Emanuel ….. enostavno se nisem mogla ustaviti in nisem mogla molit Zdrava Marija. Samo izgovarjala sem besedo EMANUEL, EMANUEL, EMANUEL…. dokler se ni samo ustavilo in istočasno sem videla živega otroka pred seboj. Poklicala sem hčer v bolnico in ji rekla, naj se ne boji, Jezus je s teboj in otročičkom. Zahvali se Bogu in veruj. Zadnja 2 meseca nosečnosti je bila v bolnici pod zdravniškim nadzorom,

2. maja 2010 je prijokala naša punčka NELI, živa in zdrava. Krstilo so jo na Velikonočno vigilijo, zet in hči so prejeli sv. zakramente.( moja hči ni imela zakramenta sv.Birme) Čez dve leti so dobili še eno lepotico. Sedaj imam dve vnukice – NELI IN MIA. SREČNA BABICA SEM.  Nedeljka

Ljubim Te o Bog, ljubezen moja!

Ljubim Te, o Bog življenje moje!

Ti, Mati Božja, ki si videla bolečino in trpljenje moje hčere in si jo izročala svojemu sinu Jezusu. Neskončno sem ti hvaležna in ljubim. V E L I K O – H V A L A  TI!

 

prenos (6)

prenos (5)

 

 

 

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

1. PRIČEVANJE

Dolgo sem se obotavljala in končno sem se odločila, da objavim to pričevanje, ki sem ga prejela v pismu. Izpuščena so imena, da ne bi nikogar izpostavljala. Zahvaljujem se za zaupanje in dovoljenje za objavo. Nevenka

sveta druzina

 

Sveta Družina

….. 4.11.2014

To kar bom napisala na tem mestu, želim napisati za vse tiste, ki jih v posebni skritosti in globini srca nagovarja in vznemirja kakor mene nekdo, ki ga imam za svojega posebnega in nadvse dragocenega prijatelja in varuha moje družine – mene R (46) in mojih treh otrok N (19), T (17) in P (14).  To je sveti Jožef . Kako je prvič in konkretneje vstopil v moj duhovni in praktični svet. Opisala bom ta dogodek, ki je samo eden izmed mnogih v mojem življenju, ki jih je s svojo roko – o tem sem trdno prepričana, vodil prav on, ki je postal del mojega vsakdana in resnični prijatelj in zaščitnik moje družine. Zelo domač in ki je mogočen priprošnjih za srečno smrt in za družine, ki so brez moža in očeta. 

Bilo je leta 2001, ko je bil moj četrtorojenec P. star komaj eno leto. Od vsega hudega, kar se je dogajalo v mojem zakonu sem zbolela za ščitnico in kmalu potem bila operirana. Bila sem na Kliničnem centru v Ljubljani, kjer sem čakala na operacijo., medtem, medtem pa sem vsak večer, kakor imam doma navado, odšla v kapelo k sveti maši. In po eni teh maš je bolnišnični župnik predlagal, da bi malo poklepetali in bi vsak povedal od kod je prišel in čemu. Vsak je povedal svoje, neka zelo posebna gospa pa je pričela neutolažljivo jokati in govoriti, da še ne bi rada umrla, ker da mora še skrbeti za svoje otročičke-psičke in da ima raka že po vsem telesu, ker ni mogla pravočasno na operacijo zaradi tega, ker je morala skrbeti za svojih enajst psov. Bila je res posebna in samo slutim razlog, ki me je nagovarjal, da sem po končanem druženju stopila k njej in jo kljub neodobravajočih pogledih drugih, tolažila po svojih najboljših močeh.

Potem smo odšli vsak v svojo bolniško sobo k počitku. Tistiklic, ki ga čutim v svojih kosteh zmeraj, kadar me nagovarja sveti Jožef, mi je dal neznano moč in razsvetljenje, da sem še isti večer sedla za mizo, vzela papir in svinčnik in ji napisala dolgo in polno upanja na srečno večnost dolgo pismo.  (Gospod je stvari tako uredil, da lažje pišem kot govorim).

Če pogledam nazal razločno čutim, da je moje misli vodil nekdo od zgoraj in slednjič, ko sem pismo prebrala sem osupnila. Bilo je tako lepo in tako v srce segajoče, da sama enostavno tega nisem sposobna napisati. To pismo resnično ni bilo moje delo. Nisem sadila rožic o tem, da bo že še vse dobro, obe sva namreč vedeli, da se bo prav kmalu preselila v večnost.

Prosila sem jo naj stori zase nekaj lepega in prej opravi življenjsko spoved in da bo potem zanjo prav gotovo prišla srečna velika noč, ko bo izginila osameljenost in nezadovoljstvo, ki ga je močno čutila, ker je drugi niso razumeli.  Pisala sem ji o tem, da bo končno spet srečala svoje drage starše in mlajšega brata, ki so še rosno mladi odšli iz tega sveta. Bila je popolnoma sama na tem svetu in niti kakšnih bližnjih sorodnikov ni imela. Vso svoljo ljubezen kar je je imela pa je dala svojim psičkom. Veliko se je tožarila z ljudmi po sodiščih zaradi psov, ker je res bila posebna. Naslednji dan sem jo poiskala in ko sva se srečali sem jo kljub neprijetnim vonjavam po njenih “otročičkih” objela in čutila sem, da enostavno moram to storiti.

Sledila je moja operacija in čez dva dni odhod domov. Ko sem odhajala sem šla v bolnišnično cvetličarno po belo lilijo (šele kasneje sem razumela, da je to dokaz Jožefovega navdihovanja, vsi umetniki ga povečini uporabljajo z belo lilijo)in ji jo izročila skupaj s pismom. Dala mi je še svojo telefonsko številko na katero sem jo po prihodu domov še dvakrat poklicala in vprašala po počutju. Potem nekaj časa nič. Nekega dne pa me po telefonu pokliče neznan ženski glas in me sprašuje po imenu in pove, da je gospa F. umrla in da me kliče po uradni dolžnosti, ker da mi je gospa F. v svoji oporoki zapustila 300 tisoč starih tolarjev. Skoraj bi me kap. Ravno takrat sem se namreč invalidsko upokojila in ker sem imela kredit ga zaradi premalo denarja nisem mogla nisem mogla odplačevati. Ni vam treba vprašati koliko kredita mi je še preostalo. Nič več in nič manj kot 300 tisoč tolarjev.

No, tako je sveti Jožef začel skrbeti za našo družino s svojo tenkočutnostjo in praktičnostjo.

Mi smo Marijina družina. Posvečeni smo ji kot družina in vsak posebej. Sama sem se ji posvetila, ne da bi se zavedala, da je ta dan predpraznik Brezmadežne 7. december 1993. K posvetitvi me je nagovoril takratni župnik, ki je velik Marijin in Jožefov častilec.Svoje otroke sem posvetila še ko sem jih nosila pod srcem, da bi se jih očetov gnev ne dotaknil. Marija me je uslišala, vsi so čisti in dobri.

Marija svojih otrok in njej posvečenih družin še nikoli ni pustila na cedilu in o tem sem neomajnbo prepričana, prav zato nam k nam pošilja tistega, ki ji za Jezusom najbolj drag – svetega Jožefa. Vstopil je v naša življenja, v našo družino brez “glave” (beri moža) in otrok brez resničnega očeta. Sveti Jožef je v mojem življenju v času preizkušenj odigral najpomembnejšo vlogo in mi vsak dan znova tako zelo ljubeznivo stoji ob strani.

Še bi lahko naštevala dogodke, ki so se vrstili drug za drugim in vselej sproti ugotavljala, da je izvor pomoči sveti Jožef, ki mi ga je zaradi teških in izrednih okoliščin podarila in pokazala moja nebeška Mamica. Amen!

Renata Česen

 

 

 

Uredi

5 Odgovorov na PRIČEVANJA IN NAVODILO

 1. toncka says:

  ….zelo lepa pričevanja…..aleluja H MJJ vekomaj.

 2. Nevenka says:

  V TEM TEDNU VAS PROSIM, DA VKLJUČITE V MOLITEV
  DRUŽINO, KI JE V STISKI IN NEVARNOSTI, DA SE RAZDRE.
  NAJ VAM BOG POPLAČA Z BLAGOSLOVOM VAŠE DRUŽINE!

 3. Nevenka says:

  KLOBČIČ
  Mnogo je vernikov, ki rečejo: Molim, že …. let molim in ni spremembe.
  PRIDE ČAS MILOSTI IN PRIDE ČAS REŠITVE
  POSEBNO V DRUŽINAH, KO JE VSE ZVEZANO V KLOBČIČ ODVISNOSTI, GREŠNOSTI, SOVRAŠTVA, LJUBOSUMJA IN KAR JE TEMU PODOBNEGA, SE ZAČNE ODREŠEVANJE PRI ENEM ČLOVEKU.
  POTREBNA JE VZTRAJNOST, VZTRAJNOST IN ZAUPANJE, DA BOG SLIŠI NAŠE PROŠNJE. NE MOREMO PA PREJETI MILOSTI, ČE SMO V GREŠNEM ŽIVLJENJU, KER NE BOMO USLIŠANI.

 4. Nevenka says:

  V BOŽJO SLAVO IN ZAHVALO PREČISTEMU SRCU SV.JOŽEFA
  Ko sem že mislila, da bo ostala naša družina brez vnujkov (imamo namreč eno vnukinjo) nam je sv.Jožef podaril še dva vnuka – za prvega so rekli, da ga ne bo po naravni poti, za drugega pa je minilo 12 let agonije s človeko, ki mu je telo in vsaka mišica pomenila vse.
  Bog nam je podaril po sinu čudovito nevesto in po hčeri čudovitega zeta. Kar je pri človeku nemogoče, pri Bogu je vse mogoče.
  Vsak dan sem za svoje otroke 1 leto molila in jih posvečala sv.Jožefu. Obe, nevesta in hči sta noseči z razliko 2 mesecev. Ko sem začela z molitvijo si tega čudeža nisem pričakovala.
  V tem času je Bog poskrbel, da se vrača tudi ena hči, ki je tavala po svetu in pri napačnih ljudeh in poteh več kot 10 let, imam namreč 3 hčere in 1 sina.
  Naša družina je nosila od prednikov prekletstva, zavračanje Boga, ljubosumja, sovraštva, zamere in neodpuščanja. Veliko je še tega, posebno pri otrocih, vendar vem, da bo Bog vse postavil na svoje mesto, saj vztrajno prosim sv.Jožefa za pomoč.
  Mnogo molitve je potrebno, da se tak klopčič zla začne odvijati, vendar pride čas milosti.
  Bogu, Mariji, sv. Jožefu in nekaterim svetnikom (p.Pij, p.Leopold Mandič, sv.Kancijan-i,in mnoge druge) in jih prosim, da se postavijo v vrsto pri Božjem prestolu s prošnjo, da moja in družine otrok postanejo svete in blagoslovljene.
  Hvala tudi sestram klarisam za molitve.
  Z.R.

  Pripis adm. :Nekatere detajle sem spustila zaradi vpletenih oseb, da se ne razkrijejo.
  Lahko pa rečem, da je BOG VELIK IN DA SVETI JOŽEF JE RES VELIK PRIPROŠNJIK V DRUŽINSKIH ZADEVAH.

  • nevenka says:

   Samo nadaljujem pričevanje 13.
   Danes se je rodila ZALA, mami, kateri so pred leti rekla, da ne bo mogla imeti otrok po naravni poti. SVETI JOŽEF, HVALA TI, KER UMIKAŠ DELA TEME IZ TE DRUŽINE IN JIH BLAGOSLAVLJAŠ!

MARIJINA PRIKAZOVANJA V SVETU

MARIJINA PRIKAZOVANJA

 kip naše gospe v kapeli v Fatimi, Portugalska  (1917)

Kip Brezmadežnega Spočetja v votlini Massabiele v Lurdu, Francija

Naša Gospa Milosti de Onuva, ki se časti v Svetišču La Puebla del Río (Espanha).

Izvirna podoba Device iz Guadalupe, ki je na oltarju v Baziliki njej posvečeni.

 Kip Naše Gospe iz La Salette, ki je ob Svetišču prikazovanj, Francija

Kip in izvir Device revnih v Banneux, Belgija

Podoba Device, ki se je zazodela v votlini prikazovanj Tre Fontane v Rimu.

Cerkev v Garabandalu, severna Španija, kjer sta se  prikazala Naša Karmelska Gospa in sveti Nadangel Mihael.

Kip Naše Gospe, Kraljice Miru v Medjugorju, Bosna in Hercegovina.

DSC_0098

Kip Naše Gospe, Kraljice Rožnega venca in Miru, Itapiranga, Brazilija

Aparições marianas são fenómenos nos quais se acredita que aVirgem Maria aparece a uma ou várias pessoas (chamadas popularmente de videntes), na sua maioria católicos. No passado, aIgreja Católica reconheceu um conjunto de aparições de Nossa Senhoracomo sendo dignas de  e encontra-se actualmente a analisar inúmeros novos relatos de aparições que estão a decorrer pelo Mundo.

 

 

Lista de aparições marianas[editar | editar código-fonte]

Esta é uma lista das mais conhecidas aparições marianas no Mundo. Apenas as aparições que apresentam um * correspondem àquelas que foram reconhecidas e aprovadas pela Igreja Católica.

Data / Ano Localidade / País Os videntes Invocações / Ligações
39 (depois da SuaAssunção) Saragoça, Espanha Tarraconense Santiago Apóstolo Nossa Senhora do Pilar
352 Roma Papa Libério e um romano chamado João Nossa Senhora das Neves,Basílica de Santa Maria Maior
1061 Walsingham, Inglaterra Richeldis de Faverche Nossa Senhora de Walsingham
1208 * Prouille,França São Domingos de Gusmão(instituição do Santo Rosário) Nossa Senhora do Rosário
1251 Inglaterra São Simão Stock (recebe oEscapulário de Nossa Senhora do Carmo) Nossa Senhora do Carmo
1432 Caravaggio, Itália Joaneta Varoli, uma camponesa Nossa Senhora de Caravaggio
1480 Vale do Paraíso, Portugal 1 pastor Nossa Senhora do Paraíso
1531 Cidade do México, México São Juan Diego, um indígena Nossa Senhora de Guadalupe
1579 Kazan, Rússia Uma menina de 10 anos Nossa Senhora de Kazan
1594 Quito, Equador Mariana de Jesus Torres Nossa Senhora do Bom Sucesso
1600 Vailankanni, Índia Milkman e alguns marinheiros Nossa Senhora da Boa Saúde
1608 – 1612 * Siluva, Lituânia Quatro crianças Nossa Senhora de Siluva
1655 – 1660 Ágreda, Espanha A uma religiosa: a VenerávelMaria de Jesus de Ágreda Virgem Maria (Imaculada Conceição)
1664 – 1718 Saint-Étienne-le-Laus, França A pastora Benoîte Rencurel Nossa Senhora de Laus
1717 Aparecida, Brasil Um grupo de pescadores Nossa Senhora da Conceição Aparecida
1753 Natal, Brasil Um grupo de pescadores Nossa Senhora da Apresentação
1798 La Vang, Vietname Um grupo de católicos (que eram perseguidos) Nossa Senhora de La Vang
1830 Paris, França Santa Catarina Labouré, uma freira do Convento das Irmãs da Caridade Nossa Senhora das Graças
1846 La Salette, França Dois pastores: Melanie Calvat e Maximin Giraud Nossa Senhora de La Salette
1850 Licheń Stary, Polónia Mikołaj Sikatka Nossa Senhora de Licheń
1858 Lourdes, França Santa Bernadette Soubirous Nossa Senhora de Lourdes
1859 Champion, Wisconsin, E.U.A. Irmã Adele Brise, uma freira Nossa Senhora do Bom Socorro
1871 Pontmain, França Eugéne e Joseph Barbedette, Jeanne-Marie Lebosse, Francoise Richer e uma criança de dois anos: Augustine Nossa Senhora da Esperança
1876 Pellevoisin, França Estelle Faguette Nossa Senhora de Pellevoisin
1876 Marpingen, Alemanha Três crianças de oito anos Nossa Senhora de Marpingen
1879 * Knock, Irlanda Numerosas testemunhas viram Nossa SenhoraSão José e São João Evangelista Nossa Senhora de Knock
1900 Donglu (Hebei), China Nossa Senhora da China
1900 Sheshan,Xangai, China Our Lady of Sheshan
1917 Fátima, Portugal Os três pastorinhos: Lúcia Santos e os Santos Jacinta eFrancisco Marto Nossa Senhora de Fátima
1918 Água de Pauilha de São Miguel, Portugal Maria Joana Tavares do Canto Nossa Senhora do Monte Santo
1930 Campinas,São Paulo, Brasil Irmã Amália Aguirre Nossa Senhora das Lágrimas
1932 Beauraing, Bélgica Cinco estudantes Virgem do Coração de Ouro
1933 Banneux,Bélgica Mariette Beco, uma pequena estudante Virgem dos Pobres
1940 – 1996 Girgenti, Malta Guza Mifsud Nossa Senhora da Consagração
1941 – 1988 Alto de Umbe, Bilbao,Espanha Felisa Sistiaga Virgem Pura Dolorosa de Umbe
1944 Bérgamo, Itália Adelaide Roncalli Nossa Senhora de Bonate
1945 La Codosera, Espanha Marcelina Barroso Expósito (actualmente freira de clausura) e a Afra Brígido Blanco Virgem Dolorosa de Chandavila (La Codosera)
1945 – 1959 Amesterdão, Países Baixos Ida Peerdeman A Senhora de Todas as Nações
1946 Marienfried, Alemanha Barbara Reuss Medianeira de Todas as Graças
1947 Tre Fontane,Roma Bruno Cornacchiola e os seus três filhos A Virgem da Revelação
1947 L’Île-Bouchard, França Jacqueline Aubry, Jeanette Aubry, Nicole Robin e Laura Croizon Nossa Senhora da Oração
1948 Lipa City, Filipinas A postulante carmelita Teresita Castillo Medianeira de Todas as Graças
1947 – 1976 Montichiari-Fontanelle, Itália Pierina Gilli Nossa Senhora Rosa Mística
1949 – 1950 Necedah, E.U.A. Mary Ann Van Hoof Hirt Rainha do Santo Rosário e Medianeira da Paz
1954 Asseiceira (Rio Maior), Portugal A um menino chamado Carlos Alberto Nossa Senhora do Rosário de Asseiceira
1955 Sabana Grande, Porto Rico Três crianças Virgem do Rosário del Pozo
1956 Rome City,Indiana, E.U.A. Sr. M. Neuzil Nossa Senhora da América
1958 Turzovka, Eslováquia A três homens, todos em idade adulta Nossa Senhora Rainha de Turzovka
1961 – 1965 Garabandal, Espanha Quatro jovens raparigas Nossa Senhora do Carmo
1961 – 1981 Budapeste, Hungria Elizabeth Kindelmann, mãe de seis filhos A Chama de Amor do Imaculado Coração de Maria
1968 – presente Palmar de Troya-Espanha Rosário Arenillas Cruz Branca
1968 – 1976 Onuva, La Puebla del Río, Sevilha,Espanha Ao jovem adolescente Jesús José Nossa Senhora das Graças de Onuva
1968 – 1971 * Zeitoun, Egipto Centenas de pessoas (observam a Virgem sobre a cúpula de uma Igreja) Nossa Senhora de Zeitoun
1971 – presente Roma Marisa Rossi A Mãe da Eucaristia
1973 Akita, Japão Irmã Sasagawa Nossa Senhora de Akita
1980 Wu Fung Chi,Taiwan A nove budistas Nossa Senhora da China
1980 São Francisco de Cuapa, Nicarágua Bernado Martinez Virgem de Cuapa
1981 – presente Međugorje, Bósnia e Herzegovina
A cinco adolescentes e uma criança: Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Marija Pavlović, Ivan Dragićević e o pequeno Jakov Čolo Nossa Senhora de Medjugorje (Rainha da Paz)
1981 – 2002 El Escorial, Espanha Amparo Cuevas, mãe de família Nossa Senhora das Dores de Prado Nuevo
1982 – 1988 * Kibeho, Ruanda A sete adolescentes Nossa Senhora das DoresSantuário das aparições
1983 – 1990 San Nicolás, Argentina Gladys Quiroga da Motta Virgem Maria do Rosário de San Nicolás
1985 – 2004 San Martino di SchioItália Renato Baron Rainha do Amor
1986 – 1988 Belpasso, Itália Rosário Toscano, uma rapariga de quinze anos Nossa Senhora de Belpasso
1988 – presente São José dos Pinhais,Paraná, Brasil Aparições de Nossa Senhora, Nosso Senhor Jesus Cristo, São José, Anjos, Arcanjos e querubins a Eduardo e Júnior. Nossa Senhora Rosa Mística (do Brasil)
1989 – 1999 Kurescek, Eslovénia Father Smaverski Rainha da Paz
1990 – 1995 * Litmanová, Eslováquia Katka Ceselkova e Ivetka Korcakova Nossa Senhora da Imaculada Pureza
1991 – presente JacareíSão Paulo, Brasil Aparições dos três Sagrados Corações: de Nossa Senhora Rainha e Mensageira da Paz, Nosso Senhor Jesus Cristo, o Amantíssimo Coração de São José, Aparições do Divino Espírito Santo, de Anjos e Santos ao vidente Marcos Tadeu Teixeira Rainha e Mensageira da Paz
1992 – presente Araraquara-SP Brasil Aparições de Nossa Senhora Rosa Mística. Nossa Senhora Rosa Mística
1992 – presente Manduria, Itália Débora Marasco A Virgem da Eucaristia
1994 – presente Itapiranga eManaus,Amazonas, BrasilDSC_0098 Aparições de Nossa Senhora, de Nosso Senhor Jesus Cristo, São Miguel Arcanjo, São José a Edson Glauber e Maria do Carmo Aparições da Rainha do Rosário e da Paz
1997 – presente PlatinaSão Paulo, Brasil Aparições de Nossa Senhora
1999 – presente Sobreiro, São Marcos da Serra,Algarve,Portugal Fernando Pires Nossa Senhora do Sobreiro, Mãe da Bondade
2000 – 2001 Assiut, Egipto A milhares de pessoas (aprovadas pela Igreja Ortodoxa Copta) Nossa Senhora de Assiut

Referências

 • Ruggles, Robin. Os Santuários das Aparições. Prior Velho: Paulinas Editora. ISBN 978-972-751-542-4.
 • Connell, Janice T. Encontros com Maria: As Aparições de Nossa Senhora. Portugal: Planeta Editora, 2000. ISBN 978-972-731-094-4.
 • Laurentin, René. Apparitions of the Blessed Virgin Mary Today. Dublin: Vertitas Publications, 1990. ISBN 1-853-90054-9.
 • Odell, Catherine M.. Those Who Saw Her: Apparitions of Mary. Huntington: Our Sunday Visitor, 1995. ISBN 0-87973-664-4.
 • Sparrow, G. Scott. Sacred Encounters with Mary. Chicago: Thomas More Association/Ave-Maria Press, 2004.ISBN 1-59471-047-3.

Ver também[editar | editar código-fonte]

Ligações externas[editar | editar código-fonte]

Commons possui uma categoriacontendo imagens e outros ficheiros sobre Aparições marianas

 

Č I S T O S T – molitev za mlade Mati Terezija

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Pater Tomaž Majcen
objavil 19.8.2015
 
Mati Terezija : Vi ste prihodnost

Vsem mladim govorim: »Vi ste prihodnost za družinsko življenje. Vi ste prihodnost ljubezenske radosti. Vi ste prihodnost, da iz svojega življenja naredite nekaj lepega za Boga… čisto ljubezen. Ljubiti fanta ali dekle je zares lepo. Vendar ne pokvarite in ne uničite te lepote. Ohranite jo čisto. Ohranite svoje srce nedolžno. Ohranite svojo lju­bezen deviško, tako da boste na poročni dan podarili drug drugemu nekaj zares čudovitega — radost čiste ljubezni.

Če pa se že pregrešite, ne uničite otroka. Bodite v pomoč drug drugemu, da si otroka želite in da še nerojenega sprejmete. Ne uni­čite ga; kajti eni napaki ne sme slediti druga. Morda ste se pregrešili zaradi poželenja, toda kljub temu je to novo življenje še vedno božje življenje in oba skupaj ga morata varovati, ljubiti in skrbeti zanj. Otrok je božji dar, ker je ustvarjen po božji podobi.

mati Terezija

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Pater Tomaž Majcen – 19.8.2015

Imam molitev za mlade.

Čudovita je ljubezen mladega fanta do dekleta in ljubezen dekleta do fanta. Vendar imejte na poročni dan čisto in nedolžno srce, srce, polno ljubezni; čistost in deviškost. Pomagajte jim, pomagajte mladim s svojo molitvijo, da ohranijo svoja telesa in svoje duše čiste. Kar vidimo včasih na ulicah, ni ljubezen—je le poželenje. Molimo in prosimo našo Gospo, da nam da svoje srce, ki je tako lepo, čisto in brezmadežno. Njeno srce je polno ponižnosti; naj ljubimo Jezusa, kakor ga je ona ljubila; s čistim srcem, polnim ljubezni in usmiljenja. Molila bom za vas, da boste rasli v božji ljubezni in ljubili drug drugega kakor Bog ljubi vsakega izmed vas.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Izjemno lepo besedilo: objavljeno v reviji Naša zvezda, letnik 3, številka 3, stran 40, podpisan Mariana Sodalis. Link, kliknite na pdf prenos, pa boste našli.

Brezmadežni!
images (60)
Pred Teboj sem, Brezmadežna! Tvoj otrok! Sredi nevarnosti greha in polna hrepenenja po liliji. Tvoj brezmadežni praznik dehti po lilijah. Zaklenjen vrt si, poln lilijske dišave. Mati, čuvaj mi lilijo v duši! Pred Teboj sem, Brezmadežna! Tvoj otrok! Sredi teme in polna koprneče želje po luči. Tvoj brezmadežni dan je luč v temo stoletij in v rajsko svetlobo vekov. S Soncem si obdana. Mati! Bodi mi luč na moji poti, ki v časnosti hiti, da se v večni luči ustavi. Pred Teboj sem, Brezmadežna! Tvoj otrok! Sovražnik k Bogu težečih sil, jeza me obdaja. A dušo mojo neutolažljivo žeja po ljubezni. Tvoj brezmadežni praznik je od Boga za vse veke postavljen spomenik ljubezni božje. Moja duša je ne pojmuje polno, a blažilno gorko jo čuti moje srce. Mati! Pred Teboj sem, Brezmadežna! Tvoj otrok! Poslušam.  Čudno razglašena je pesem sodobnikov … Pevajo pesem mesu in ubirajo himno uživanju … Svojo pesem naslavljajo z bratskim naslovom, a v svojih delih iščejo sebe . . . Brezmadežna! Tvoj praznik peva spev učlovečenemu duhu, da poduhovljeno meso more živeti življenje Večnega. Tvoj praznik doni himno, ki opeva božje detinstvo in odkriva svetu resničnost med sebojnega bratstva … Mati! Uglasi strune moje duše, da zvene v ljubezni do duš in v vsakem tresljaju oznanjajo bratsko ljubezen in sestrsko plemenitost! Brezmadežna! Tvoj praznik: Cvete naj nam v liliji, razžarja naj se nam v luč, ogenj ljubezni naj nam bo in po rajskih napevih ubrana pesem ljubezni! Zato: Marija, izvolim Te znova za svojo Gospo, Zavetnico in Mater!
Sodalis Mariana
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Hey, I Just Met You . . . So Let’s Get Married?: Emotional Chastity.

images (56)

Nekega dne je čeden in skrivnosten neznanec vstopil v trgovino, v kateri delam, in dala sem mu službo. Pojma nisem imela od kje se je vzel ali kako me je našel, ampak potrebovali smo pomoč in on je bil pripravljen delati. Čez čas sva se vsem oviram navkljub zaljubila, ampak nekega dne sem odkrila, da ima mojo fotografijo, ki sem jo dala svojemu bratu, da bi ga ščitila med njegovim služenjem vojske, in moje zaupanje vanj je bilo omajano.

 

… Čakaj malo, to je zgodba Talismana (The Lucky One) in nikoli nisem srečala Zaca Efrona.

 

Kaj pa takrat, ko sem šla na karneval in sem srečala lepega mladeniča v katerega sem se takoj do ušes zaljubila. Na žalost pa ni bil bogat, zato sta mi starša branila zvezo z njim. Ločila sta naju in čeprav mi je napisal 365 pisem jih nikoli nisem dobila. Potem sem se zaljubila v vojaka in privolila v poroko z njim. Pred poroko pa sem spet padla v to prvotno zaljubljenost in zato sem morala sprejeti težko odločitev, ali nadaljevati ali ne nadaljevati v poroko.

 

… Stoj, spet narobe, to je Beležnica (The Notebook). Nikoli nisem bila zaročena in zagotovo se ne bom nikoli mučila z izbiro med Rayanom Goslingom in komerkoli drugim.

 

Še en poskus: bil je tisti fant, moj dragi prijatelj, in med tem ko sem jaz vedno trdila, da sva ”samo prijatelja”, sva bila v resnici oba skrivaj zaljubljena drug v drugega. Noben pa ni imel poguma, da bi kaj glede tega naredil, zato sva nadaljevala s ”prijateljstvom” do takrat ko se je eden izmed naju zaljubil v nekoga drugega in ubogi zapuščeni prijatelj se je začel boriti, da bi pobral zlomljene koščke svojega srca s tal.

 

Kateri film je to? Ni pomembno. Sovražim ta film … Še bolj pa sovražim, ko se to zgodi v resničnem življenju. Da pa bi se zaščitili pred takšno usodo pa mislim, da bi morali imeti v svojem življenju malce več čustvene čistosti.

 

Dekleta smo videle ogromno ljubezenskih zgodb s srečnim koncem, npr. Talisman ali Beležnico. Junaka se zaljubita, nato pride do zapleta, ki preizkusi njuno ljubezen, na koncu pa seveda spet pristaneta skupaj (takrat so nujen pripomoček robčki na kavču).

Predstavljate pa si zgodbo o dveh prijateljih, ki oba trdita, da sta samo prijatelja, v resnici pa oba čutita nekaj več drug do drugega. Ko pa se je eden izmed prijateljev zaljubil v nekoga drugega, se je drugi začel boriti, da bi pobral iz tal koščke svojega zlomljenega srca. Komu zveni znano? Hudo je, ko sem nam to zgodi. Pred tem bi se morali zaščititi s čustveno čistostjo.

 

Čustvenega česa?

 

Čistost je vrlina – navada dobrega – ki vsebuje samoobvladovanje in svobodo. Vsi imamo spolno slo in želje, ko pa živimo vrlino čistosti ne pustimo tem željam, da nas kontrolirajo. Mi pa jih lahko kontroliramo s tem, da spoštujemo našo spolnost in prihranimo spolne odnose za poroko.

 

Ampak čeprav so spolni odnosi fizični (očitno), je čistost veliko več kot to. Ker mi nismo samo telo – smo telo, srce, razum in duša in čistost se nanaša na vsa ta področja. Čustvena čistost pomeni ohranjanje čistosti našega srca in naših misli. To pa zna biti včasih prav tako težko kot varovanje čistosti našega telesa.

 

Kako torej vse skupaj izgleda?

 

 1. Bodimo zakoreninjeni v realnosti

Videla sem svoj delež ”babjih filmov” – pravzaprav mislim, da sem jih videla več kot večina ljudi. In čeprav je vsebina za lase privlečena in besedilo osladno, jih obožujem. Vem pa tudi, da ne morem pričakovati, da bi se stvari v življenju obrnile na tak način.

Ker je fantu s katerim hodiš ime Janez Novak in ne Nikolas Sparks … in razen če ga boš prisilila ne bo nikoli videl tega filma. Ne bo ravnal tako kot Zac, Ryan ali Channing. In dekle, ki si jo povabil ven? Verjetno je videla vse te filme – ampak to še ne pomeni, da se moraš obnašati kot Zac, Ryan ali Channing (mimogrede: če ne veš, kdo so te fantje – dobro zate, bratec).

Poglej vse romantične komedije, ki jih hočeš. Ne pusti pa, da tvoja domišljija prevlada nad tvojimi resničnimi odnosi, ker je to lahko nevarno za tvoje srce. Čustvena čistost vpraša: »Kakšna je realnost te zveze?«

To pomeni, da obravnavaš svoje prijatelje nasprotnega spola kot prijatelje in ne kot te, ki zadovoljujejo tvoje čustvene potrebe dokler ne prideš v ”pravo” zvezo. Pomeni tudi, da obravnavaš osebo, v katero si se zaljubil, kot svojega prijatelja in ne kot namišljenega fanta ali punco. Pomeni obravnavati osebo, s katero hodiš, kot osebo, s katero hodiš – ne pa da jih primerjaš z junaki v filmih ali z drugimi zvezami.

In pomeni obravnavati svojega moža ali ženo – in šele takrat ko to postane – kot osebo, ki si ji v polnosti predan, a ne pričakuj, da te bo izpolnila. Če se boš nekega dne poročil, boš poročil nepopolno človeško bitje in bilo bi čustveno nezdravo, če bi pričakoval, da bo ta oseba izpolnila vse tvoje potrebe. Naša srca bodo vedno nemirna dokler se ne bodo spočila v Bogu.

 1. Prijatelji brez ugodnosti

Nekateri so interpretirali, da čustvena čistost pomeni, da ne moremo več biti prijatelji z osebami nasprotnega spola. Vsi namreč vemo da fantje in punce ne morejo biti samo prijatelji, kajne?

Napaka. Prijateljstva z nasprotnim spolom so zares dobra zadeva – veliko se lahko naučimo drug od drugega kot bratje in sestre v Kristusu in so darovi, ki jih prinesejo prijatelji nasprotnega spola v naše življenje, ki jih prijatelji istega spola včasih ne morejo. (S svojimi prijatelji se smejem neumnemu filmskemu besedilu, hkrati pa lahko v tišini sedijo z mano in gledajo športna tekmovanja. In moje prijateljice … so videle film z Nikolasom Sparksom.)

Učenje kako biti avtentičen prijatelj s člani nasprotnega spola je dragocena življenjska veščina – priznajmo si namreč: če se boš nekoč z nekom poročil, se boš samo z nekom poročil. In če želiš biti nekega dne čustveno zdrava odrasla oseba (jaz bi že bila), boš moral znati biti prijatelj z drugimi zunaj svojega zakona.

Kako torej avtentično prijateljstvo deluje? Piflarji pozor: antični Grki so imeli cel kup besed za različne vrste ljubezni. In še preden so zvedeli za agape (življenje darujoča Božja ljubezen), ni bila najvišja vrsta ljubezni eros (romantična ljubezen), ampak phileo – prijateljska ljubezen. Ta ljubezen je bila najboljša, ker je pomenila, da nisi nikoli izrabil druge osebe.

Čustvena čistost nam pomaga, da naša prijateljstva izgledajo bolj kot to – svojim prijateljem želimo dajati, ne pa od njih jemati. Pazi torej, da je namen sms-jov, ki jih pošlješ in časa, ki ga preživita skupaj, preprosto deliti veselje prijateljstva, ne pa lajšanje bolečine osamljenosti. In pazi se spogledovanja s svojimi prijatelji nasprotnega spola. Tebi se bo sicer zdelo popolnoma nenevarno, ampak če slučajno kaj čutijo do tebe, jim bo to lahko povzročilo hudo bolečino.

 1. Vaja dela mojstra

Nikakor ne trdim, da pa jaz vse vem. Prvič sem bila zaljubljena pri šestih (v Kyla iz bejzbolske ekipe mojega brata, strašno luškan), prvega fanta sem imela pri šestnajstih (in to je tajalo tri leta in pol) in zdaj, pri šestindvajsetih, se še vedno veliko učim o ljubezni in življenju. Vem pa, da prej ko začnemo živeti vrlino čistosti – fizično in čustveno – lažje jo bomo živeli preostanek svojega življenja.

S svojim fantom iz srednje šole sem se nameravala poročiti (ne bi hodila z njim tako dolgo, če ne bi mislila, da najina zveza nekam pelje), ampak zdaj, ko nisva več skupaj, sem vesela, da mu nekaterih delov sebe nisem podarila – in ne govorim samo o svojem telesu, ampak o srcu, mislih in duši tudi.

Čustvena čistost je pomembna pri katerikoli starosti in da bi jo dobro živel kot odrasel, jo začni dobro živeti zdaj kot najstnik. Realnost je, da imaš pred sabo še veliiiiiiko časa preden boš pripravljen, da se ustališ, v kateri koli poklicanosti že; ne glede na to kaj ti bo prihodnost prinesla, pa boš s čistostjo pridobil svobodo. Začni jo torej živeti zdaj in živi jo do konca svojega življenja.

Nikoli namreč ne veš, kaj ti bo prinesla prihodnost … in če me bo kdaj poklical Zac ali Ryan, želim poskrbeti, da bodo moje srce, misli in duša na pravem mestu.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MOLITEV SV.JOŽEFU ZA ČISTOST
Sveti Jožef,
nazareški beli cvet,
čuvaj mi nedolžnost
mojih mladih let.
Da Gospodu posvetil
bom vse moči
in ostal mu zvest
do konca svojih dni.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

KAKO NAM ČISTOST POMAGA PRI IZBPOLNITVI BOŽJEGA NAČRTA V NAŠEM ŽIVLJENJU. S TEM KO IZPOLNJUJEMO V ŽIVLJENJU BOŽJI NAČRT SMO V STANJU VESELJA IN IZPOLNITVE:

ČISTOST NI SAMO ZA DUHOVNIKE ALI REDOVNIKE(CE). ČISTOST JE TEMELJ ŽIVLJENJA VSAKEGA ČLOVEKA. KO SE BORIMO ZA ČISTOST TELESA PREJEMAMO MILOSTI ZA DUŠO IN DUHA. KREPOST ČISTOSTI JE RODOVITNA IN RODI SADOVE DUHA: VESELJE, MIR, ZVESTOBO, MODROST….

ZA MLADE JE ZELO POMEMBNO, DA JIH VZGAJAMO V KREPOSTI ČISTOSTI. ŽIVLJENJE V ČISTOSTI POMAGA ODRAŠČATI V SVOBODI IN DOZOREVATI ZA POSLANSTVO ŽIVLJENJA.

PRIČEVANJE IN NAGOVOR TEBI KI PREBIRAŠ:

Spoštovani!

Bogu sem obljubil čistost v času srednje šole. Prosil sem ga, naj mi ohrani ta zaklad. Kasneje v življenju sem imel velikokrat željo, da bi si ustvaril družino in dobil dekle. Čez čas sem na obljubo pozabil in hotel zaživeti normalno življenje, kot so ga živeli mnogi drugi. Tudi hormoni so me razganjali kot večino najstnikov in sem večkrat podlegel človeškemu nagonu, se naslajal ob nemoralnih prizorih. So bili trenutki, ko bi storil vse, da bi okusil slast življenja. Skušnjav, s katerimi sem se moral kot najstnik in še kasneje ni mogoče opisati. Vmes sem odpadel od Cerkve in pristal v sekti, življenje me je potegnilo v svoje globine. Bila je prava vojna s samim sabo, kako živeti. Neskončnokrat se lahko zahvalim Bogu, da me je vedno znova reševal, čeprav sem počel razne stvari. Vendar, kar je najpomembnejše čistost sem ohranil. Zapustil sem sekto, živim v cerkvi, živem organizmu, spet sem del Kristusovega skrivnostnega telesa. Tokrat z večno obljubo čistosti, po burnih letih odraščanja so se stvari postavile na svoje mesto.
Bogu sem se posvetil na različne načine, postal sem njegovo orodje. Vedno sem sanjal, da je za pravo življenje v Bogu in z njim pomembna čistost, vez, ki nas veže z Njim. Obljuba večne čistosti ni nič hudega, ni tragedija, ni sramota. Je plemenito dejanje, ki je Bogu še kako v pomoč. Res je, da nas današnja družba naravnost sili in uči, kako živeti nečisto, a dragi prijatelji ne pozabite, izvirni greh je greh mesa, ki ga pri brezmadežni devici Mariji ni. Telo naj ne postane Bog, ampak naj postane sredstvo Boga, njegovega stvarnika. Nikoli ni prepozno, tudi, če se je čistost že zgubila, reči Bogu, glej tukaj sem, odslej ne bom več živel samo po svojih naravnih potrebah, temveč tudi po tvojih, božjih potrebah.
Ko Bogu enkrat ponudiš in mu obljubiš zvestobo, bo on to obljubo držal, pa četudi bi se ves svet zgrnil nate. Res je, da ne morem biti telesni oče in mati dveh, treh otrok; lahko pa sem duhovni oče in duhovna mati tisočerih, ki po moji obljubi lahko doživijo milost spremenitve svojega življenja in vrnitve k Bogu. Zame je ta izbira nekaj, s čimer že tu, na Zemlji pomagam graditi nebeško kraljestvo, čeprav, včasih tudi rušim. Ampak taki smo ljudje. Vprašali se boste, čemu tako nelogična odločitev. Kot ni logike v ljubezni, ni logike pri Bogu, so stvari, ki se jih ne da razložiti. Kako sem jaz storil to zaobljubo večne čistosti. Nič posebnega, med osebno molitvijo sem Boga le iskreno prosil, naj me ohrani čistega do smrti. Nobene ceremonije ali dolgih priprav, Bog je direkten. Zavedam se, da opravljam delo, ki je neprecenljivega pomena, s svojo osebnostjo pričujem o Božjem kraljestvu, pri tem sem tako blizu Njemu, da me lahko poljubno uporablja kadarkoli in za karkoli. Srečen sem. Čistost je milost, edina stvar, ki nas veže neposredno z Bogom, zato se nasprotne sile tako trudijo, da bi prikazale krepost čistosti kot nekaj staromodnega in nazadnjaškega. Ker po tej liniji ves čas priteka milost, ki odrešuje svet. Dragi prijatelj, prijateljica, ne boj se, saj ničesar ne izgubljaš, Bog ti ničesar ne odjemlje. Da pa ti milosti in osebno spremstvo, o katerem se nikomur ne sanja. Tudi če ste izgubili čistost, ni nič zamujenega, z dnem, ko boste Boga prosili za novo življenje v čistosti, vam bo dal moči, da boste živeli kot nedolžna lilija.
Poglejmo samo svetnike, ki so najprej živeli v zakonu, z otroki, potem pa se posvetili in dobili milosti, s katerimi so spreminjali svet. Lahko ga spreminjaš, po Božji volji in za njegovo kraljestvo, ki prihaja. Nič ni izgubljenega, to je občutek, ki ga dajejo Bogu napsrotne sile, da bi te prepričale naj ostaneš tam kjer si, ker dobro vedo, da bo božje usmiljenje spremenilo tudi tebe in boš postal/a svetilnik mnogim, ki tavajo v temi. Življenje v čistosti je moč, ki razbija vse Bogu sovražne sile, zato se te trudijo, da te prepričajo, da ne narediš tega koraka. Upaj si, jaz si upam, poznam kup mladih, ki prav tako živijo z zaobljubo večne čistosti. Morda koga od njih poznaš, pa sploh ne veš, da je posoda, ki se povsem daruje Bogu. Bodi pogumen, drzen, neustrašen, Bog te potrebuje, mi te potrebujemo, kot družba in posamezniki, ker si še eno zagotovilo več, da je svetloba močnejša od vsake teme. Bodi svetloba, združena z nebesi, pripravi se na čudež, ki se imenuje Bog. Jaz ga doživljam iz dneva v dan. Namesto, da bi kaj izgubil, neprenehoma prejemam. O sladka ljubezen, ki se nam daruje ne po našem lastnem zasluženju. Bodi zvezda, ki bo nekoč sijala v občestvu svetnikov! Lahko si tudi luč, ampak luč sveti samo kadar je tema, ko je svetloba, je ne potrebujemo in jo ugasnemo. Zvezda pa sveti ko je svetloba in ko je tema, je neskončna. Bodi zvezda, ne luč, ker Bog ne rabi luči, ampak zvezde!

INTERVJU ZA FRANCOSKO REVIJO L’APPEL DU CIEL

Zahvaljujem se Petri za prevod! Nevenka

APEL DU CIEL0001

Prispevek, objavljen v francoski verski reviji L’appel du ciel (Klic neba) maja 2013 v zvezi s pričevanji Edsona Glauberja v Franciji l. 2012 – drugi del intervjuja in odlomki iz nove francoske knjige “Itapiranga, klic k resničnemu spreobrnjenju”

 

 

Kraljica rožnega venca in miru pošilja Edsona v Francijo

(nadnaravni izvor prikazovanj potrdil škof Gritti in dovolil češčenje)

 

 

Devica Marija vam je rekla, da se vam bo prikazala ob vaših pričevanjih med molitvijo 7 ver ali 5 Pozdravljena, kraljica, da bi dala sporočilo, ki ga bodo zbrani lahko prenesli drugim.

Edson:

Marija me prosi, da sedemkrat molim vero za tiste, ki ne verujejo, in za večjo vero tistih, ki verujejo. Marija pride med peto vero in z nami moli zadnji dve. Nato da sporočilo. Včasih ne da sporočila. Vendar je že samo njen prihod in blagoslov dovolj velika milost. Zgodilo se je že tudi, vendar redko, da ni prišla. V naslednjem prikazanju mi je razložila, da želi, da bi ljudje najprej živeli sporočila, ki jih je že dala. Iz radovednosti so namreč čakali samo nova sporočila, a po nobenem živeli. Zato Marija pravi, da nam kaže pot, da bi lahko resnično hodili z Bogom.

 

Včasih ljudje vprašajo, če bodo tudi oni videli Marijo, ko se vam bo prikazala. Samo vi jo vidite, vendar ona vidi vse nas. V tem milostnem trenutku je pomembno moliti.

Edson:

Če bi Bog hotel, da se Marija prikaže vsem, bi to naredila. Ampak Božja volja ni taka in moramo jo spoštovati. Če prisotni resnično odprejo svoje srce, bodo lahko začutili velik mir. Ko resnično odpremo srce, se naše življenje spremeni. Bog je vedno z nami in občutenje njegove ljubezni nas spreminja. To je tisto, kar je zares pomembno, pomembnejše od videti ali slišati. Izkusite Božjo ljubezen, živite jo. Mir in ljubezen Boga osvetljujeta človekovo dušo in zato lahko z Božjim pogledom razume veliko stvari. Bog lahko to milost da vsakemu človeku, če ta odpre svoje srce, vendar premalo ljudi prosi za to, kar je škoda. Imeti moramo vero

 

Ne gre samo za to, da bi iskali nekaj čudežnega ali zunanjega, ampak da bi se v svoji notranjosti približali Bogu.

Edson:

Bog nas je ustvaril po svoji podobi. Ko je človek v milosti, je v njem Sveti Duh. Če smo napolnjeni s Svetim Duhom, se spreminja vse naše življenje. In nasprotno: če ne živimo v milosti, zadušimo Svetega Duha. Sprejeti moramo vse milosti, ki nam jih daje Bog. Bolj kot bomo ljubili, več bomo slišali v tej intimni povezanosti z Bogom in bolj bomo izkusili njegovo navzočnost v svojem življenju. In tako si bomo polni poguma in vere lahko tudi bolj prizadevali za nebeško kraljestvo.

 

Kakšen občutek imate po prvih treh pričevanjih v Franciji junija 2012?

Edson:

Zelo pozitiven. Devica Marija je zbrala več sto ljudi, ki so lahko slišali njena sporočila. Vse je zelo dobro organizirano in ob tej priložnosti bi se rad zahvalil duhovnikom, tolmačem in župljanom, ki so poskrbeli, da ta lepa molitvena srečanja potekajo v odličnih pogojih. Zbrani bodo Marijina sporočila prenesli v svojo okolico in tako omogočili veliko dobrih sadov.

konec 2. dela intervjuja z Edsonom

 

Edson prihaja v Francijo po naročilu presvete Device Marije, kraljice rožnega venca in miru. Msgr. Gritti, škof v Itacoatiairi v Braziliji, dovoljuje pričevanja in spodbuja Edsona, da gre pričat v župnije, kamor ga povabijo.

 

Novembra 1999 je bil papež Janez Pavel II obveščen o prikazovanjih v Itapirangi. Septembra 2012 je papež Benedikt XVI na kraj prikazovanj poslal križ svetovnega dneva mladih in ikono Matere Božje z Jezusom. Edson je zelo vesel, da si je papež Frančišek za svoj papeški grb izbral upodobitev Jezusa, Marije in Jožefa.

 

Devica Marija v svojih prikazovanjih v Itapirangi že od leta 1995 dejansko prosi za pobožnost k svetim trem srcem svete družine. Maša ob začetku pontifikata papeža Frančiška je bila točno 19. marca, na praznik svetega Jožefa, zavetnika in varuha Cerkve ter zavetnika njegovega predhodnika papeža Benedikta XVI. Pobožnost k prečistemu Srcu svetega Jožefa je izpostavljena zlasti v sporočilih svete družine v Itapirangi.

 

Od leta 1994 so Jezus, Marija in Jožef Edsonu in njegovi mami, Marii do Carmo, dali številna sporočila, ki kličejo k spreobrnjenju. Sveta družina posebej poudarja pomen molitve in zakramentov, pričevanja naše vere, enotnosti v družinah, pa tudi kreposti, za katere si moramo prizadevati (ljubezen do bližnjega, ponižnost, stanovitnost, odpuščanje …).

 

Čeprav je pomembna vsaka beseda našega Gospoda, njegove svete matere Marije in svetega rednika Jožefa, je v nadaljevanju izpisanih nekaj sporočil iz nove francoske knjižice (64 str.) z naslovom “Itapiranga, klic k resničnemu spreobrnjenju”. V njej so zbrana sporočila, ki nas vabijo h globljemu spreobrnjenju in umevanju znamenj našega časa.

 

Marija 15. januarja 1998: “Otroci moji, še vedno je možnost, de se to strašno stanje spremeni. V imenu Boga se bomo skupaj borili proti zlu, ki se širi po svetu. Bodite moji glasniki, ki v vsakem kraju razglašajo moje klice k ljubezni in spreobrnjenju. Vsem svojim bratom prenesite moj poslednji klic: ne delajte več težkih grehov. Pokesajte se svojih prestopkov in zločinov. Vrnite se k Bogu z iskrenim in skesanim srcem …

Naj ne mine dan, ko ne bi svojim bratom govorili o moji in Jezusovi ljubezni. Vsem ljudem govorite o njej. Vsem povejte: Bog je ljubezen, Bog je mir, Bog je življenje in večno življenje, Bogu je vse mogoče, ker je Vsemogočni, Stvarnik vsega, Gospod. Bog, ljubi otroci, je tudi Oče vsakega izmed vas. Ljubite svojega nebeškega Očeta, otroci moji. Vaš Oče, ki vas ljubi, si zelo želi, da bi v vsaki stvari iskali njegovo prisotnost in ga klicali celo v najmanjših težavah. Vedno je ob vas. Stalno ga iščite in prejemali boste blagoslov za blagoslovom …”

 

Marija 1. maja 1998: “Mir z vami. Sprejemam vsakega izmed vas in vas izročam svojemu Sinu Jezusu. Med mojimi otroci je veliko takih, ki jim je potrebno odpreti srce, močneje verovati in pokazati več vere. Še naprej molite rožni venec in dobili boste veliko milosti Izročite svojo slabotnost mojemu Sinu Jezusu, saj je on vaša moč in samo on vam lahko pomaga … Bodite zelo potrpežljivi, kajti potrpežljivost vas vodi v nebesa. Bodite potrpežljivi in ne tarnajte zaradi novih vsakodnevnih preizkušenj, ampak se v vsakršnih okoliščinah takole zahvaljujte Bogu: Hvala ti, moj Bog, pomagaj mi jih prenašati in vedno bolj premagovati. Vedno se zahvaljujte in nikoli ne preklinjajte. Moj Sin Jezus je nesel silno težek križ in na križu umrl, da bi vas odkupil. Zatorej, otroci moji, potrpežljivo nosite svoj križ, tako boste pravi apostoli mojega Sina.”

 

Jezus vsakemu od nas 17. septembra 1999: “Izročiti se moraš meni. Poznam tvojo slabotnost in vidim tvoje padce. Le pogumno! Pojdi naprej. Jaz sem Usmiljenje in rad bi, da veš, da nočem smrti grešnikov, ampak, da bi živeli in imeli večno življenje. Nočem, da duše, ki jih tako ljubim, zaradi svojih neštetih grehov padejo v obup. To misel jim prišepetuje satan, ki jih hoče uničiti. Hočem, da neskončno zaupajo v moje usmiljenje …

Neposlušnost in pomanjkanje ljubezni sta danes med najhujšimi stvarmi. Če bi ljudje živeli v poslušnosti do moje svete Cerkve, se ne bi obsodili in ne bi bili zapeljani v zmoto. Tam, kjer je neposlušnost, je nemir. In kjer je nemir, je satan. Duša, ki je z mano in z mojo Materjo, je vedno v poslušnosti in miru. Duša mora vedno biti poslušna, kljub preganjanju, križu, napadom.”

 

Marija 28. julija 2001: “… Otroci moji, vedno bolj se približujte mojemu Sinu Jezusu, ki je navzoč v sveti evharistiji. On edini je življenje za vašo dušo in vaša moč v trenutkih preizkušenj. Molite in darujte žrtve za vse tiste, ki ne verujejo v Boga in ga ne ljubijo. Vedite, da so vse vaše molitve zelo dragocene v Božjih očeh, kajti tako pomagate svojim oddaljenim bratom, da se približajo poti, ki vodi v zveličanje, in se s skesanim srcem obrnejo k Bogu.

Ne bojte se ničesar! Vaša nebeška Mati vas vedno spremlja s svojim materinskim pogledom. Pomagala vam bom, da boste ostali zvesti Bogu, če mi boste pustili, da vas vodim, in če mi boste odprli svoje srce.

Vsaka beseda, ki jo izgovorim v svojih sporočilih, je utrip ljubezni mojega brezmadežnega Srca. Vsak utrip mojega srca je klic duši. Ko ste združeni v molitvi, vedno bolj prejemate moč za življenje v veri v tem svetu, ki je ne živi.

Globoko ljubite, poveličujte in častite Gospoda in vaše življenje se bo spremenilo. Čas je, da moja sporočila prenesete vsem mladim …”

 

Marija 9. januarja 2002: “… Prikazala sem se na mnogih krajih, da bi svoje otroke povabila k molitvi in spreobrnjenju. Z Gospodovim dovoljenjem izpolnjujem delo spreobrnjenja. Poslušajte moje klice in milosti iz nebes se bodo spustile na vsakega od vas. Otroci moji, moja prikazovanja po svetu imajo zelo velik pomen: pripraviti hočem srca za svojega Sina Jezusa. Še enkrat bo prišel na svet in jaz, njegova Mati, pripravljam njegov prihod. Prihajam vabit svoje otroke k ljubezni, miru in enotnosti in tako pripravljam številne duše, ki so se oddaljile od Božje milosti. Veliko ljudi je zaradi mojih prikazovanj našlo Božjo luč! Blagor tistim, ki bodo poslušali moja nebeška sporočila in po njih živeli. Hvala vam za vaše molitve …”

 

Jožef 13 junija 2012: “… Cerkev bo zmagala v teh velikih preizkušnjah in preganjanju. Jaz jo bom branil in varoval pred temi velikimi nevarnostmi, kot me je prosil moj Sin. Ko se bo zdelo, da je vse izgubljeno in da je zmagal satan, bo moja priprošnja omogočila velik čudež za sveto Cerkev in ljudje se bodo spomnili mojega sporočila in še bolj častili moje prečisto Srce. Molite, molite, molite, to vas nocoj prosi Jezus, kralj nebes in zemlje. Vse vas blagoslavljam v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.”

 

Marija 25. novembra 2012: “… Otroci moji, naj vas ne bo strah za jutrišnji dan  in prihodnost, kajti vse pripada Bogu. Živite sedanji trenutek, združeni z Njim, in ne bojte se. Bog vam namreč daje moč in zmago nad vsakršnim zlom; on vas varuje s svojo močjo. Kdo je lahko zoper Gospoda? Kdo se lahko bojuje proti njegovi neizmerni ljubezni in moči? Borite se, borite, da bi dosegli nebeško kraljestvo, saj vam je bližje kot kdajkoli prej.

 

Marija 3. marca 2013: “Čas je, da izpričate svojo vero, otroci moji. Čas je, da si postavite vprašanje, na kateri strani želite biti, in da se odločite. Prišel je čas vaše odločitve in odgovora na moja sporočila, ki vam jih dajem vsa ta leta. Svet zelo žali Boga s tem, ko greši in ne opravlja pokore. Grehi, za katere ni zadoščeno, bodo prav kmalu uničili svet, če se človeštvo ne pokesa, spreobrne in spokori. Ti grehi na svet kličejo kazni, ki sem ti jih razkrila v skrivnostih (opomba: Edson je prejel 9 skrivnosti). Moje srce je užaloščeno zaradi usode mnogih mojih otrok, ki so slepi in brez pastirja, da bi jih vodil … Zadoščevanje, zadoščevanje, zadoščevanje! Prisluhnite, kako vas kličem z veliko ljubeznijo in bolečino …”

Marija 17. marca 2013: “…Prihajam iz nebes, da bi vam povedala, da svet in Cerkev potrebujeta veliko molitve. Po meni, svoji brezmadežni Materi, vas Gospod kliče k spreobrnjenju in spremembi življenja. Molite za Cerkev. Hudo bo napadena in veliko Gospodu posvečenih duš bo moralo nositi težek križ. Tisti, ki jih je Bog izbral za vodenje Cerkve mojega Sina, bodo silno potrebovali vašo molitev, da bodo zmogli zaupano poslanstvo izpolnjevati z veliko vere, moči in požrtvovalnosti. Kar sem v Fatimi razodela svojim trem pastirčkom Luciji, Jacinti in Frančku v zvezi s skrivnostjo o Cerkvi (opomba: tretja skrivnost), se bo kmalu uresničilo. Molite, veliko molite, da se razsvetli pot za vse, ki poslušajo moja sporočila in živijo v Božji milosti. Jaz sem z vami in vas blagoslavljam v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.”

Jožef 19 marca 2013: “… Jaz, sveti Jožef, danes, ko me častita nebo in zemlja, blagoslavljam papeža in vso Cerkev. Namestniku svojega Božjega Sina stojim ob strani, da mu pomagam, ga varujem in vsak dan blagoslavljam.”

Uredi

Dodaj odgovor

Prijavljeni ste kot Nevenka. Odjava?

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja