MOLITEV, KI JO JE JEZUS DAL EDSONU 11.2. 2020

 

Gospod, Jaz sem ves tvoj po rokah Prečistega Srca Svetega Jožefa

Poskrbi zame, sedaj in vedno! Naj tvoja božja volja kraljuje v mojem življenju, da bi mogel živeti in slediti tvojim korakom, bil tvoj zvest apostol, ki oznanja vaše besede življenja in resnic dušam, da bi bile vse osvobojene in rešene iz hudičevih krempljev in greha. Naj tvoja Ljubezen vnema moje srce in me povsod napolni, da ne bom želel stvari, ki ne težijo k življenju in služenju tebi in naj nekega dne umrem zate, v tebi in v tvoji milosti. Amen.

 

LAHKO JO MOLIMO TUDI MI!

 

29. september – 2020 PRAZNIK SVETIH NADANGELOV, MIHAELA, GABRIJELA IN RAFAELA

 

 

PRIPOROČIMO SE JIM ZA NEBEŠKO VARSTVO, MILOSTI IN BLAGOSLOVE

Sveti nadangeli Mihael, Gabrijel in Rafael

 29.9.2020  Katoliška cerkev  Svetnik   
Filippino Lippi, Trije nadangeli in Tobija, 1485 - Foto: Wikipedia Filippino Lippi, Trije nadangeli in Tobija, 1485 – Foto: Wikipedia

V Svetem pismu so po imenu predstavljeni trije božji poslanci s posebnimi nalogami, zato jim pravimo nadangeli.

V bogoslužju je v četrti evharistični molitvi v hvalospevu na Boga Očeta, lepo rečeno: »Edini ti si dober in vir življenja, vse si ustvaril zato, da bi svoje stvari napolnil z blagoslovom in mnoge razveselil s sijajem svoje luči. Pred teboj stoje neštete množice angelov, ki ti noč in dan služijo, gledajo slavo tvojega obličja in te nenehno poveličujejo.« V Svetem pismu so po imenu predstavljeni trije božji poslanci s posebnimi nalogami, zato jim pravimo nadangeli. To so: Mihael, Gabriel in Rafael. Po prenovljenem bogoslužnem koledarju obhajamo njihov praznik skupaj 29. septembra, ko je bil poprej praznik nadangela Mihaela; praznik nadangela Gabriela je bil 24. marca, nadangela Rafaela pa 24. oktobra.

Mihael pomeni ‘kdo kakor Bog?’. Že po imenu je Mihael postavljen v bojno nasprotje s prišepetavanjem kače–satana v raju, ki hoče prvega človeka zapeljati v odpad od Boga. Prvikrat ime Mihael navaja prerok Daniel, ki Mihaela označuje kot ‘velikega kneza’. V Novi zavezi ga vidimo v prepiru s hudičem zaradi Mojzesovega trupla. V knjigi Razodetja pa Mihael nastopa kot voditelj angelov, ki v boju s satanom in njegovimi angeli dosežejo sijajno zmago. Na to se nanaša molitev k nadangelu Mihaelu kot zavetniku vesoljne Cerkve v boju zoper zalezovanje hudih duhov, ki se je od papeža Leona XIII. naprej molila po vsej katoliški Cerkvi po tihih mašah. Nadangela Mihaela najpogosteje upodabljajo z mečem in sulico kot borcem zoper zmaja – satana.

Gabriel pomeni po hebrejskem deblu ‘božji mož’ ali ‘božji junak’. V Stari zavezi je omenjen le v Danielovi knjigi, v Novi zavezi pa Gabriel oznani rojstvo Janeza Krstnika in Jezusovo rojstvo. Najprej in najbolj pogosto so ga upodabljali v zvezi z Gospodovim oznanjenjem Mariji. Pri oznanilu rojstva Janeza Krstnika duhovniku Zahariju se angel predstavi: »Jaz sem Gabriel, ki stojim pred Bogom. Poslan sem, da spregovorim s teboj in ti sporočim to veselo novico.« Češčenje nadangela Gabriela se je uveljavilo po 10. stoletju, šele papež Benedikt XV. je njegov praznik leta 1921 raztegnil na vso Cerkev in določil, naj se povsod praznuje 24. marca, dan pred praznikom Marijinega oziroma Gospodovega oznanjenja. Pij XII. je leta 1952 nadangela Gabriela razglasil za nebeškega zavetnika radia in vseh sredstev družbenega obveščanja. V ljudski vernosti pa so nadangela Gabriela kot svojega zavetnika že prej častili sli, poštni uradniki in raznašalci časopisov.

Nadangel Rafael, čigar ime pomeni ‘božje zdravilo’ ali ‘Bog je ozdravil’, se omenja v svetopisemski Tobijevi knjigi. Ko pride v hišo pobožnega Tobija, se predstavi: »Jaz sem Rafael, eden izmed sedmih, ki stojimo pred Gospodom.« Spremljal je njegovega sina, mladega Tobija, na potovanju v daljno deželo, da je njegovo bodočo ženo Saro rešil mučenja hudobnega duha in da je po vrnitvi ozdravil starega Tobija. Zato velja nadangel Rafael v krščanskem izročilu za angela, ki pomaga človeku predvsem dosegati zdravje, pa tudi kot tistega, ki spremlja ljudi na potovanjih. Krščanska organizacija za pomoč izseljencem se imenuje Rafaelova družba. Nadangela Rafaela navadno slikajo kot popotnika s palico in bučko, včasih z ribo in kot spremljevalca mladega Tobija. Njegov praz–nik so od 11. stoletja dalje obhajali na različne datume, papež Benedikt XV. pa je leta 1921 določil, naj se po vsej zahodni Cerkvi obhaja 24. oktobra.

Imena vseh treh nadangelov so tudi priljubljena krstna imena: pri nas ima največ varovancev nadangel Mihael, nekaj manj Gabriel, še nekoliko manj pa Rafael. Uveljavljene so številne moške in ženske oblike teh imen.

 

TRIDESETDNEVNICA K SVETEMU JOŽEFU 28.0. – 26.10.2020

 

V NEDELJO 27. SEPTEMBRA ZAČNEMO Z MOLITVIJO 30 DNEVNICE V ČAST SVETEMU JOŽEFU. ZAKLJUČIMO JO NA DAN PRED NJEGOVIM ROJSTNIM DNEVOM, KI JE V TOREK 27. OKTOBRA.

PROSIMO ZA CERKEV, ZA MIR, ZA DRUŽINE IN MLADE, ZA REŠITEV OD COVIDA IN ZA SPREOBRNENJE ČLOVEŠTVA.

IMEJMO MOČNO VERO,  POGUM IN ZAUPANJE V PRIPROŠNJO SVETEGA JOŽEFA.

NEVENKA 031 529 838

 

KJE JE REŠITEV? POD NEBOM NI DANO LJUDEM NOBENO DRUGO IME POKATEREM BI SE LJUDJE REŠILI

 

REŠITEV

Nek nov humanizem nas ne bo rešil.

Nov svetovni red nas ne bo rešil.

Univerzalno bratstvo nas ne bo rešilo.

Miroljubnost, ekumenizem in medreligiozni dialog nas ne bo rešil.

Verska ravnodušnost in morala nas ne bosta rešila

Globalno poslovanje nas ne bo rešilo.

Ekološke politike in ‘ekološke preusmeritve’ nas ne bodo rešile.

Znanost nas ne bo rešila.

Kje je rešitev:

12 V nikomer drugem ni odrešenja; zakaj pod nebom ljudem ni dano nobeno drugo ime, po katerem naj bi se mi rešili.« (Apd 4,12)

9 Zato ga je Bog povzdignil nad vse

in mu podaril ime,

ki je nad vsakim imenom,

10 da se v Jezusovem imenu

pripogne vsako koleno bitij

v nebesih, na zemlji in pod zemljo

11 in da vsak jezik izpove,

da je Jezus Kristus Gospod,

v slavo Boga Očeta. (Filipljanom 2, 9-11)

Kristus kraljuj v naših srcih! Pridi tvoje kraljestvo, Gospod, pridi po Mariji! (Matteo Lorenzi)

449/5000

“Zdaj iskreno verjamem, da imamo opravka s ponarejanjem Cerkve in ne s katoliško cerkvijo. Zakaj? Ker ne poučujejo več katoliške vere. Ne branijo več katoliške vere. Cerkev vlečejo v nekaj drugega kot v Katoliško Cerkev. Kako bi lahko s iz poslušnosti, slepi pokorščini igrali igro tistih razkolnikov, ki nas prosijo, naj sodelujemo pri njihovih prizadevanjih za uničenje Cerkve? ” (Nadškof Marcel Lefebvre)

16 Potemtakem sem postal vaš sovražnik, ker sem vam govoril resnico?

 4 ampak tako oznanjamo, kakor nas je imel Bog za vredne, da nam zaupa evangelij: pri tem pa ne skušamo ugajati ljudem, ampak Bogu, ki preizkuša naša srca. (1 Tes 2,4)

Gospod sovraži vsako gnusobo in tisti, ki se ga bojijo, je ne marajo (Sir 15,13)

17 Ker torej to vnaprej poznate, ljubi, se varujte, da vas blodnja pokvarjenih ne bo potegnila za sabo in da ne odpadete od svoje utrjenosti.  (2 Peter 3,17)

6 Mi pa smo od Boga in vsak, kdor pozna

Boga, nas posluša. Kdor pa ni od Boga, nas ne posluša. Po tem spoznavamo duha resnice in duha blodnje. (1 Jan 4,6)

12 tako bodo obsojeni vsi, ki niso verjeli resnici, temveč so pritrjevali krivičnosti. (2Tes 2,12)

Vneti škof Athanasius Schneider je izjavil: “Glede katoličanov, ki pravijo, da je vse v redu, kljub katastrofalnim razmeram Cerkve, bo v božji sodbi postavljeno vprašanje: Zakaj niste povzdignili glasu, da bi branili Resnico?”

PUSTITE PACHAMAMO STRAN, POZABITE JO IN SE SPREOBRNITE!

PAPEŽ LEON XIII, – 8. december 1892

 

PAPEŽ LEON XIII.

Pismo – Varuhi te vere – 8. decembra 1892
«Naj se vsi izogibajo» kakršnih koli odnosov «s tistimi, ki se skrivajo pod pretvezo univerzalne strpnosti, spoštovanja vseh religij, manije, da bi uskladili maksime evangelija z revolucijo, Kristusa z Belialom, cerkve z državo brez Boga ». Pismo papeža Leona XIII. “Varuhi te vere” – 8. december 1892.

10 Če kdo pride k vam, pa ne prinaša tega nauka, ga nikar ne sprejemajte v hišo in ga ne pozdravljajte. 11 Kdor ga pozdravi, je namreč soudeležen pri njegovih hudobnih delih. (2 Jan, 1, 10-11)

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 30.11.2004 Edsonu Glauber

 

RAZŠIRJAJ POBOŽNOST TREH SVETIH SRC

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU  30.11.2004 Edsonu Glauber

Razširjaj pobožnost TREM SRCEM. Ta pobožnost je močna za rešitev družin. Številne so milosti, ki jih Bog podeli vsem družinam, po tej pobožnosti. To milost Bog želi podariti družinam vsega sveta v teh zadnjih časih. Ta pobožnost bo močno sijala v svetu in žarki milosti in blagoslovi naših Svetih Src bodo uničili vsa zla dela in hudiče.

Vsemogočni želi, da se ta pobožnost razširi v svetu. Kmalu se vidimo, sin moj!

APOSTOLSKA SPODBUDA ODREŠENIKOV VARUH JANEZA PAVLA II. 1995

 

DUHOVNIKI

POKLICANI STE, DA SPOZNATE IN VZLJUBITE TER SE IZROČITE V VARSTVO SVETEGA JOŽEFA, JEZUSOVEGA REDNIKA IN VARUHA TER ZAVETNIKA CERKVE.
KOT JE VAROVAL BOŽJEGA SINA TAKO BO VAROVAL TUDI VAS NA TEM RAZBURKANEM MORJU!!
CERKEV NAM JE ŽE V LETU 1995 PO SVETEM PAPEŽU J.P.II MOČNO SPREGOVORILA O JOŽEFU.
 

Marijina vera se sreča z Jožefovo vero. Če je Elizabeta rekla Odrešenikovi Materi: » Blagor ji, ki je verovala,« se ta blagor v nekem pomeni nanaša tudi na Jožefa, ker je pritrdilno odgovoril Božji Besedi v odločilnem trenutku, ko mu je bila poslana. Res, Jožef ni odgovoril na angelovo »oznanilo« kot Marija, ampak je »storil«, kakor mu je naročil Gospodov angel: Vzel je svojo ženo k sebi. »Kar je storil je čista »poslušnost vere« (prim. Rim1,4; 16,26; 2Kor 10,5-6) (Apostolska spodbuda ODREŠENIKOV VARUH PAPEŽA JANEZA PAVLA II. o podobi in poslanstvu svetega Jožefa v Kristusovem življenju in življenju Cerkve.)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

BRATJE IN SESTRE, častilci sv. Jožefa in treh Svetih Src. Poklicani smo, da molimo za duhovnike, da bi ostali in postali trdni in sveti v poklicanosti in, da bi razumeli, da je v teh časih velik priprošnjik Sveti Jožef, da bi se mu z zaupanjem izročili pod njegov sveti varovalni plašč. Prosimo, da bi njihova srca spoznala veličino čistosti in kreposti pravičnega Jožefa, ki je vzor ne samo duhovnikom ampak tudi vsem možem in očetom. (Nevenka)

Dobila sem škapulirje in rožne vence sv. Jožefa tudi nekaj svetinjic.

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 20.09.2020 – Manaus-AM.

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 20.09.2020 – Manaus-AM.

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, ta ura ni za dvome in negotovost, ampak  ura, da se odločite za Boga, da spremenite svoja srca v njegovi ljubezni in, da živite spreobrnjenje src v predanosti in svetosti. Dala sem vam že toliko znamenj, torej bodite sedaj otroci molitve in vere in dajajte zgled, da mi popolnoma pripadate.

Bodite resnične evharistične duše, da bi bili resnično moji otroci, ki so združeni z mojim Brezmadežnim Srcem. Bolj kot boste častili mojega Sina v Evharističnem Zakramentu, bolj se bo Sveti Duh združeval z vami in vas osvetlil ter pokazal pot naprej , kateri morate slediti.

Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 19.09.2020 – Manaus-AM.

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 19.09.2020Manaus-AM.

Mir tvojemu srcu!

Sin moj, še enkrat prihajam iz nebes, da ti govorim, še enkrat mi je Bog dovolil, da se združiš z Rajem, da prejmeš ljubezen, mir, blagoslove in milosti. V teh naših srečanjih nobena človeška pamet ne more razumeti Gospodovo dobrohotnost in njegovo veličino.

Bog ti govori po meni, Bog te kliče in kliče vse človeštvo k spreobrnjenju. Bog želi svetost vseh njegovih otrok, da živijo življenje spreobrnjenja in iskrenega kesanja, predno pride strašen dan njegove pravičnosti, ki bo kaznoval vsak greh in vsako dejanje storjeno proti njegovi božanski volji. Nič ne bo ubežalo njegovi božanski sodbi.

Moli, moj sin, moli za tiste, ki so zapustili Boga in njegovo tako sveto pot. Moli za tiste, ki nočejo slišati za nebesa in živijo obsedeni s svetom, z njegovim lažnim veseljem in užitki, ki ničesar ne rešijo ampak vodijo v peklenski ogenj.

Satan z grehom uničuje številne duše, zato so mnoge ujete v njegove peklenske pasti in nimajo moči, da bi se rešile iz njegovih krempljev.

Molite in se žrtvujte za spreobrnjenje grešnikov, da se bodo mnoge duše pokesale svojih grehov, prosile Boga za odpuščanje in se vrnile na pravo pot.

Duše so dragocene za Boga in zame, vašo Nebeško Mater. Rešujte jih z vašimi molitvami, vašimi žrtvami in pokoro in jim pomagajte najti sveto nebeško pot, ki vodi v Srce mojega Sina Jezusa.

Tu sem ob tebi, da ti dam svojo ljubezen in svojo materinsko pomoč. Ljubim te in ti dajem svojo ljubezen, da jo nosiš vsem mojim otrokom, ki jo potrebujejo: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!