NOV MISAL – MAŠNA KNJIGA 31.8.2020, KI GA JE POTRDIL PAPEŽ FRANČIŠEK

 

KAJ PRAVI EVANGELIST MARKO O EVHARISTIJI:

Postavitev Gospodove večerje

(Mt 26,26–30; Lk 22,15–20; 1 Kor 11,23–25)

22 Medtem ko so jedli, je vzel kruh, blagoslovil, ga razlomil, jim ga dal in rekel: »Vzemite, to je moje telo.« 23 Nato je vzel kelih, se zahvalil, jim ga dal in vsi so pili iz njega. 24 In rekel jim je: »To je moja kri zaveze, ki se preliva ZA MNOGE. 25 Resnično, povem vam: Ne bom več pil od sadu vinske trte do tistega dne, ko bom pil novega v Božjem kraljestvu.« 26 In ko so odpeli hvalnico, so odšli proti Oljski gori.

p. Frančišek ni upošteval Benedikta XVI. In zamenja misal.

31. avgusta 2020

Per tutti “za” vse: je v misalu narobe!

Vatikan je odobril novo izdajo italijanskega misala, ki je polna napak.

V nasprotju z evangelijem in izvirnim latinskim besedilom misal pravi, da “SE ZA VAS IN ZA VSE” in ne pravilna različica “ZA MNOGE”.

To je klofuta Benediktu XVI., Ki je leta 2006 ukazal, da se ta napaka spremeni. Benedikt XVI pa so bile le besede in nič ukrepanja. Zato so ga protikatoliški škofje preprosto ignorirali.

p.Frančišek je novi misal videl v petek in ga odobril. Po njegovi želji vključuje tudi lažno predstavitev Slave in Očeta, zaradi česar je nova liturgija lažna liturgija.

sl novosti
Škof Carillo Gritti, škof Itacoatiare, v svetišču kraljice rožnega venca in miru, v Itapirangi, je v preteklosti pred številnimi romarji velikokrat govoril z nami, razlagal o tem in vsem rekel, da je pravilna stvar “za mnoge” in ne “vsi”. Jezus je prelil svojo dragoceno kri za mnoge, ki verjamejo vanj, v njegove božanske besede in ki držijo njegovo pričevanje in ne “za vse”, kajti vsi ne verjamejo v Jezusa, ne verjamejo v njegove besede in ga žalijo s svojimi bogokletstvi in ​​grozotami.

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 29.08.2020 Manaus/AM – Edsonu Glauber

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 29.08.2020 Manaus/AM – Edsonu Glauber

Mir tvojemu srcu!
Sin moj, Bog je poklical tebe in tvojo družino za veliko poslanstvo in je zaupal v tvoje roke in roke tvoje matere velike blagoslove in darove, ki niso bili dani nikomur drugemu v Amazoniji, in sedaj nove milosti po tvojem bratu, ki se daruje Bogu. Gospod kaže nevernikom,  da je vašo družino že od nekdaj izbral in ji zaupal poslanstvo obnavljanja duš in src po njegovi Besedi in božanski ljubezni, ki ozdravlja, osvobaja in spreobrača. To je milost, ki jo Bog želi podeliti številnim družinam, a na žalost vsi ne vztrajajo v molitvi, zvestobi in svetih poteh mojega Sina Jezusa, kar mu ni ljubo’.

Dolga leta vas je moj Sin pripravljal, očiščeval in potrdil s čistim ognjem njegovega Svetega Duha, da ste njegova luč dušam. Čeprav se mnogi želijo boriti proti njegovim svetim delom, Bog vedno vse nadzoruje. Bojuj in bori se proti vsemu zlu z oznanjevanjem Božjih resnic dušam. Dovolite, da Gospodova svetloba močno sije na vas tako, da intenzivno odsevate njegovo ljubezen na vsa srca brez življenja, mrtva zaradi greha.

Sprejemam tvojo družino v moje Brezmadežno Srce, kot svoj dragoceni del in vas blagoslavljam ter vam dajem posebne milosti, milosti, ki vas bodo vedno bolj krepile v veri in velikem poslanstvu odreševanja duš, milosti, zaradi katerih boste vztrajali do konca po poti mojega Sina, ki te je izbral, ki te toliko ljubi in blagoslavlja tebe in tvojo družino: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

DAN, KI JE BIL OD VEKOMAJ V BOŽJEM NAČRTU! EDSONOV BRAT FR. EMERSON JE POSTAL DIAKON

EDSONOV BRAT FR. EMERSON GABRIEL DE SOUZA COUTINHO IZ DRUŽBE PALOTINCEV V PROVINCI NAŠE GOSPE ZMAGOVALKE JE V MANAUSU POSTAL DIAKON PO POLAGANJU ROK ŠKOFA ORDINARIJA DOM LEONARDA ULRICH  STEINER V SVETIŠČU NAŠE GOSPE FATIMSKE V MANAUSU – AM

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 23.08.2020 – Manaus/Am – Edsonu Glauber

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 23.08.2020 – Manaus/Am – Edsonu Glauber

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, poslušajte moje klice. Živite moja sporočila, ki vam jih dajem s toliko ljubeznijo. Posredujte za moje sinove duhovnike. Hudič hoče utišat Božje služabnike, da ne bi govorili  več o besed večnega življenja mojega Božjega Sina. Posredujte. Molite, postite in pokorite se za duhovnike, da bi bili v Božjo čast in slavo močni in pogumni, pri obrambi resnice v teh težkih časih.

Zavarujte duhovnike s svojo ljubeznijo in svojimi molitvami zanje, ker v teh dneh boste videli koliko hudič sovraži duhovnike, Evharistijo in Sveto Cerkev, kot se še nikoli ni dogajalo. Deloval bo z njegovim sovraštvom, vi pa boste delovali in se borili proti njemu z ljubeznijo in molitvijo.

Sprejmite moj blagoslov in moje milosti. Blagoslavljam vas kot vaša Mati in Kraljica: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Videl sem ta prizor iz knjige Razodetja in Sveta Mati mi je dejala, da sedaj bolj intenzivno živimo v tem času, v Cerkvi in Svetu:

17 Zmaj pa se je razjezil nad ženo in se bojeval proti preostalim iz njenega rodu, proti tistim, ki se ravnajo po Božjih zapovedih in imajo Jezusovo pričevanje. (Raz 12,17)

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 22.08.2020 – MANAUS/AM – Edsonu Glauber

 

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 22.08.2020 – MANAUS/AM – Edsonu Glauber

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, sem vaša Mati in vas neizmerno ljubim. Prihajam iz nebes, da vas kličem k Bogu. Sprejmite Gospodov klic za vaša življenja, sedaj, ker čas spreobrnjenja je zaključuje.

Svet bo pretresen kot se še ni zgodilo  v človeški zgodovini in ZVEZDE BODO PADALE Z NEBA IN NEBEŠKE SILE SE BODO MAJALE (Mt 24, 29).

Opozarjam vas za vaše dobro, moji ljubljeni otroci. Prenašam vam moje materinske klice za vašo večno srečo v Bogu, da boste spremenili smer vaših življenj in vaših src v njegovi Božji ljubezni, da bi bili vredni njegove milosti in odpuščanja.

Kot sem vam že enkrat dejala, mnogi ne vidijo ničesar, čeprav s široko odprtimi očmi, mnogi so slepi za dela nebes, ker so zavedeni od napak, strasti in zapeljevanja sveta.

Človeška pokvarjenost je dosegla skrajnost, tako moralno kot duhovno, in na svetu ni več veliko deviških duš. Večino duš je popolnoma uničenih od Satana, zaradi greha.

Veliko molite, ker so mnoge duše v nevarnosti, da se obsodijo za večno. Mnoge duše so praktično le za korak, da padejo v peklenski ogenj in pekel je večen, otroci moji.

Ne dovolite, da zlobni ljudje, Satanovi sledilci, prostozidarji in satanisti v vas vcepijo njihov »smrtonosni strup«. Ne zavajajte se z njihovimi lažmi, z njihovo zlobno znanostjo brez Boga, ker so mnogi izgnali Gospoda iz svojih src in ne delujejo več v dobro duš, temveč jih uničujejo in prevladujejo zaradi moči in denarja.

Mnoga srca ne pripadajo več Gospodu, ampak so posvečena Satanu, ker so mu mnogi prodali svoje duše zaradi iluzij in lažnega blišča kraljestev sveta. Molite, molite, molite in Gospod vas bo vedno varoval, vam bil ob strani in vam podelil njegov blagoslov.

Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU  21.08.2020 – Manaus-AM – Edsonu Glauber

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU  21.08.2020 – Manaus-AM – Edsonu Glauber

Mir tvojemu srcu!

Sin moj, nikdar kakor sedaj ni bil moj Božji Sin toliko zaničevan in žaljen v Zakramentu Evharistije. Moj Sin je Jagnje Božje, ki odjemlje grehe sveta. Kdor se ne bo približal k njemu in ga sprejel z vero, ljubeznijo, s  skesanim duhom in duhom zadoščevanja ne bo imel večnega življenja. Bodite zvesti njegovim svetim naukom, izročeni veri, ki se že dolgo časa oznanja s pridiganjem Apostolov po delovanju Svetega Duha. Ni druge resnice, ni druge vere, ni drugega Boga, ne obstaja več Cerkva, ampak ena sama, ki vodi k Odrešenju in ta je Katoliška Cerkev. Naj moje Materinske besede sprejmejo vsi moji otroci in naj bodo položene globoko v vseh njihovih srcih.

Moli, moli, moj sin, ker se čas za velike dogodke bliža bolj kot kdajkoli in mnogi niso pripravljeni, zato jočem in trpim zaradi vseh mojih otrok, ki me niso hoteli slišati.

Blagoslavljam te in vse človeštvo: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 20.08.2020 Manaus-AM – Edsonu Glauber

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 20.08.2020 Manaus-AM – Edsonu Glauber

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, kličem vas že dolgo časa k Bogu, a mnogi med vami me ne poslušajo in ne sprejmejo moje klice v svoja srca. Prelila sem že mnogo solza in to vidno pokazala na mnogih krajih sveta, a mnogi moji otroci so ostajajo z zakrknjenimi in zaprtimi srci, neobčutljivi za mojo bolečino. Govorim vam a vi ostajate gluhi za moj glas. Blagoslavljam vas s toliko ljubeznijo, a vi velikokrat prezirate moj materinski blagoslov, grešite in žalite mojega Božjega Sina s strašnimi grehi in razžalitvami.

Vrnite se, vrnite h Gospodu. Večni Oče je zelo ogorčen in užaljen zaradi tega nehvaležnega in gluhega človeštva. On je že s svojim dvignjenim Laktom pripravljen, da  vas kaznuje, če boste nadaljevali neposlušni in uporni na njegove božje klice, ki vam jih daje po meni. Oče, Sin in Sveti Duh so me poslali z nebes, da vam darujem ljubezen, varstvo in milost. Spreobrnite se otroci moji, spreobrnite se čim prej, kajti velika božja kazen bo sedaj z ognjem, strašnim ognjem Božje Pravičnosti in mnoge duše so v nevarnosti, da se pogubijo za večno, ker so slepe, gluhe in duhovno mrtve zaradi Satanovega smrtnega strupa, ki jih je uničil z mnogimi lažmi, satanskimi napakami.

Intenzivno dnevno molite Sveti Rožni venec in Bog bo imel usmiljenje z vsakim od vas in z vašimi družinami. Molitev z ljubeznijo in srcem ima moč in božansko milost uničiti moč pekla.

Molite, molite, molite in vse telesno in duhovno zlo bo oddaljeno daleč proč od vas in vaših družin. Ljubim vas in vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

ČE KDO UNIČUJE SVETI TEMPELJ BOŽJI BO BOG UNIČIL NJEGA – 1 Kor 3,17

17 Če pa kdo Božji tempelj uničuje, bo Bog uničil njega. Božji tempelj je namreč svet, in to ste vi. (1 Kor 3,17)

 Jaz pa bom obrnil svoje obličje zoper tega človeka in ga iztrebil iz njegovega ljudstva, kajti Molohu je dal svojega potomca in tako onečistil moje svetišče in oskrunil moje sveto ime. (3Mz 20, 3)

O Bog, narodi so prišli v tvojo dediščino, oskrunili so tvoj sveti tempelj, Jeruzalem so spremenili v kup razvalin. (Ps 79, 1)

Moloch, Moloc ali Moloch je bog Ammonitov, t.j. etnična skupina v Kanaanu( ljudje prisotni na arabskem polotoku v Srednjem vzhodu), ki so ga častili. Ime pomeni tudi ime enega hudiča v krščanski tradiciji in kabalistici.

Če je Gospod rekel, da bo obrnil svoje obličje proti ljudem in uničil iz njihovega ljudstva tiste, ki so častili Molecha, koliko bolj strašno bo, kadar bo obrnil svoje obličje in uničil vse tiste, ki so častili in se klanjali pred Pachamamo, znotraj Njegovega svetišča v Vatikanu?
Bog je samo eden. Ni drugega Boga, ki rešuje, Ni druge vere in ne druge Cerkve. Iz Boga se ne delamo norma in mu ne jemljemo spoštovanje.

Mnogi imajo Božjo Besedo v svojih domovik in Katekizem, a ju ne čitajo. Torej, so nevedneži v veri in brez luči.

 

DELO ZDRUŽENIH SVETIH SRC – KI SE JE V SLOVENIJI ZAČELO 2012 ŽIVI IN DAJE SADOVE IN MILOSTI

DELO ZDRUŽENIH SVETIH SRC – KI SE JE V SLOVENIJI ZAČELO 2012 ŽIVI IN DAJE SADOVE IN MILOSTI

NIHČE NE MORE UNIČITI DEL, KI JIH JE BOG V SVOJEM BOŽANSKEM NAČRTU PLANIRAL ZA REŠITEV SVETA, KONTINENTOV, DRŽAV, DRUŽIN, PA TUDI CERKVE, ČETUDI VEDE ALI NEVEDE NASPROTUJE NJEGOVIM NAČRTOM.

NIHČE NE MORE UNIČITI NJEGOVEGA SVETEGA NAČRTA ZA VSAKO DRUŽINO. LE ČLOVEK S SVOJO SVOBODNO VOLJO LAHKO REČE BOGU NE!

VZTRAJAJMO V MILOSTIH, KI JIH PREJEMAMO PO PREČISTEM SRCU SVETEGA JOŽEFA IN TREH SVETIH CERKEV.

                        3-sv-srca-JMJ                           

 

DELO ZDRUŽENIH SVETIH TREH SRC

POSVEČEVATI SE IN POSVEČEVATI BLIŽNJEGA V LJUBEZNI DO KONCA

(Jo 13,1)

To delo je nastalo v sveti božanski skrivnosti Svete Trojice. Oče se po Svetem Duhu dotika src ljudi z novo nebeško milostjo. Razkritje Jezusovega Srca v preteklosti v Franciji sveti Margeriti Alacoque, Marijinega Brezmadežnega Srca na Portugalskem trem malim pastirčkom iz Fatime, sedaj je bila izbrana Brazilija, zlasti Amazonija, da bo priča zahteve nebes in njihovim svetim naročilom: razširjati v svetu ljubezen do Svetega Jožefa in ga predstaviti ljudem tako, da bo njegovo Prečisto Srce ljubljeno.

Kaj to pomeni? Pomeni, da je sedaj nov čas milosti za Cerkev in za svet, preko posredovanja prikazovanj v Itapirangi. Trojna Pobožnost Srcem je tako izpolnjena. Tretja oseba  Svete Družine, zapuščena in pozabljena od mnogih, je dana v javnost in vzeta iz pozabe. Tisti, ki je Glavar Svete Družine in Varuh Svete Cerkve, se razodene ob strani Src Jezusa in Marije, kot živa oseba, s srcem ki bije, ki ljubi in ki čuti bolečine in trpljenje Božjega ljudstva, ki trpi.

Prva sreda v mesecu je posvečena Prečistemu Srcu Svetega Jožefa. Srce predstavlja zmožnost ljubiti. Čisto srce in srce, ki ljubi brez egoizma, ne da bi želelo imeti prvo mesto, je srce, ki je vedno pripravljeno dati življenje za ljubljenega. Poleg tega se pri Čistem Srcu, razodetem v Itapirangi srečamo z novostjo, ki bi lahko bila v spotiko manj seznanjenim –z izrazom »deviški«. Resnica je, da ta izraz ni bil nikoli dodeljen Svetemu Jožefu. Tradicionalni izraz »prečisti« nam da misliti na moža popolnoma kaznovanega v njegovih intimnih čustvih v sobivanju z Deviško Nevesto. Zaradi tega ga klasična ikonografija predstavlja v visoki starosti, v kateri se impulzi mesa lažje obvladujejo. Poleg tega se vprašamo, zakaj dati ob Jezusovi Materi, ki je stara šestnajst let, ženina šestdesetih let? Če ga je Bog izbral za ženina Device, Matere svojega Sina,  je pristajalo, da mu da vse potrebne milosti za to poslanstvo (Sveti Bernardino de Sena; I. pridiga o Sv. Jožefu).

Izraz »deviški« nakazuje prav to: po milosti je svetemu Jožefu  bilo odvzeto vsako pohotno čutenje, ki bi bilo ponižujoče za Deviško Nevesto in bi jo vznemirjalo. Vredno se je spomniti, zaradi težavnosti  sedanjega časa, Enciklike Papeža Leona XIII. QUANQUAM PLURIES: o varuštvu (pokroviteljstvu) Svetega Jožefa: »Vsekakor je dostojanstvo Božje Matere tako visoko, da ničesar ne more biti ustvarjenega nad njo.«

ZDRUŽENA SVETA TRI SRCA

Nemogoče je ločiti Marijo od Jožefa in Jožefa od Marije in obeh od Jezusa, ker so del, kot se izrazi teolog Francesco Suarez, v redu hipostatičnega združenja. Pred nekaj leti je monsignor Sinibaldi, naslovni škof iz Tiberiade in sekretar Svete Kongregacije za študij, specificiral to točko doktrine. Ugotovil je, da je ministerij Svetega Jožefa v smislu končen, po hypostatičnem redu: ne,  da je sveti Jožef sam po sebi sodeloval kot fizični instrument Svetega Duha, pri realizaciji skrivnosti Učlovečenja; iz tega vidika je njegova vloga precej nižja od Marije Božje Matere; toda bil je določen, zaradi moralnega razloga, biti varuh deviškosti in časti Marije in istočasno oče, hranitelj in varuh Besede, ki je meso postala. »Njegovo poslanstvo, po svojem cilju, ni v  hipostatičnem redu neposrednega sodelovanja, fizično in pripravljeno, temveč postransko moralno sodelovanje in posredovanje (za Marijo), ki pa  kljub temu še vedno velja za  sodelovanje (mons. Sinibaldi, Veličina Svetega Jožefa, Rim 19027 pp.36ss)

Kar bomo rekli bo videti bolj jasno, če upoštevamo, da se  večni odlok Učlovečenja ne nanaša le na Učlovečenje v splošnem, brez upoštevanja okoliščin časa in kraja, ampak Učlovečenja hic et nunc, to je Učlovečenja Božjega Sina, po delovanje Svetega Duha, in je moralo biti načrtovano v takem trenutku Device Marije, ko je bila zaročena z možem, iz Davidove hiše, ki se imenuje Jožef.

Vse nas vodi v verovanje, da je Jožef bil vnaprej določen, da bo krušni oče Besede, ki se je učlovečila, predno je bil določen za slavo.

Bistvo:

Kot je bil Kristus vnaprej določen za Božjega sina po naravi in še več vnaprej določen za slavo in prvenca in kot je bila Marijino Božje Materinstvo vnaprej določeno v slavi, tako je vnaprej bilo določeno, da bo Jožef krušni Oče učlovečene Besede, ki je nad vsem, določen v slavi in  milosti.

Z drugimi besedami, Jožef je bil vnaprej določen za najvišjo stopnjo slave, potem za Marijo, in sledi  tudi najvišja stopnja milosti in ljubezni, da je bil  vreden biti krušni Oče in Varuh Boga Človeka.

Iz tega je njegovo poslanstvo edinstveno na svetu, ker je vnaprej določeno po nekdanji pripadnosti odločitvi Učlovečenja.

In če se pravilno reče in potrdi, da je Jožef bil ustvarjen za svet, da bi bil krušni oče učlovečene Besede je to, da je bil vreden oče, da ga je Bog določil za veliko slavo in milost. Resnično, on v svetosti prekaša vse svetnike, ki so bili pred njim. Imel je več vere in je bil bolj poslušen kot Abraham; bolj potrpežljiv kot Jakob; bil je bolj čist kot prvi Jožef; imel je  več domačnosti z Bogom kot Mojzes, več ljubezni za svoje ljudstvo kot Samuel, bolj ponižen in  krotak kot David.

To prevajanje je bilo zelo zahtevno in upam da je zajeto bistvo, prevod je točen.

ZDRUŽITEV SRC PO ZAKONSKI ZVEZI MED MARIJO IN JOŽEFOM

1 Mz 2,24

Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta eno meso.

Kot je Sveta Trojica Oče, Sin in Sveti Duh v treh osebah in enem samem srcu, tako Trojica Jezusa, Marije in Jožefa, v treh srcih oblikujejo-so eno samo srce (Sveti Jean Eudes, 1601-1680-Francija)

Evangelisti jasno potrjujejo, da je Jezus bil spočet po Svetem Duhu in da je zakonska zveza ohranila nedolžnost, Jožef je bil imenovan ženin Marije in Marija nevesta Jožefova.  In sin Marijin tudi Jožefov sin, zaradi

Zakonske zveze, ki ju združuje. »Zaradi te zakonske vezi, ki ju združuje; iz razloga zvestega zakona si tako zaslužita, da se imenujeta Kristusova starša, ne samo Mati, temveč tudi tisti ki je bil njegov oče, po tem ker je bil Materin zakonec, tako eno in drugo po umu in ne po mesu.«

Če analiziramo naravo zakonske zveze, bodisi Svetega Avguština, bodisi Tomaža Akvinskega, je postavljena v stalno nedeljivo povezanost dveh duš, dveh src v soglasju; ti elementi, v tej zakonski zvezi so se izkazali na poseben način…par Jožefa in Marije predstavljata vrh iz katerega se svetost širi po vsej zemlji. Delo Odrešenikovega poslanstva se začne s to sveto in deviško zvezo, v kateri se izrazi volja Vsemogočnega, da bo očistil in posvetil družino, ki je svetišče ljubezni in zibelka človeškega življenja

V Itapirangi, Jezus, Marija in Jožef so veliko stvari povedali o Pobožnosti do njihovih treh Src Združenih v eni ljubezni. Ta vez Presvetih Src se lahko razume,  kot je zaključil Sveti Janez Eudes in formuliral v XVII stoletju: »Marija in Jezus tvorita eno samo srce resnično veljavno zaradi dejstva, da je bil Jezus fizično spočet v Mariji in po drugi strani je čistost njune ljubezni povsem enaka. Marija in Jožef tvorita prav tako eno srce, ker sta izjemna bitja bila po čistosti, pogumu, globini, združena v zakonski zvezi, v kateri globlji pomen je že od začetka in enotnosti občestva. Udejani se tako dvojna mojstrovina Svetega Duha, z učinkom popolne preprostosti, harmoničnosti in edinosti: Eno je Bog govoril, to dvoje sem slišal (Ps 62,12): dojemamo dve deli, tam kjer obstaja ena sama. V osrčju te epizode v Templju in Deviškem Srcu Marije, je primarna posledica popolna zveza Src Jezusa in Jožefa.«

Če prav razumem:
Marija –Tempelj- združena z Jezusovim Srcem po Svetem Duhu in Jožefovim Srcem po zakonski zvezi. Marija Tempelj-njeno Deviško Srce, v njem je združeno Jezusovo in Jožefovo Srce.

Tu v nadaljevanju je v knjigi teološko razlaganje, enciklika

Papež Leon XIII potrjuje da Sveti Jožef prišel bliže kot kdorkoli v ugledu in dostojanstvu Božji Materi, kar sledi, da je tudi on v slavi nad vsemi angeli.

Iz vsebine lahko izrazimo doktrino, ki bo nekoč sprejeta s strani Cerkve, da med vsemi svetimi, je Jožef najvišje v nebesih po Jezusu in Mariji.

To sklicevanje na  naše začetne študije o njegovi slavi in privilegijih v tem delu, ki so bili potrjeni s sporočili prejetimi od Jezusa, Marije in Svetega Jožefa, v teh 20. letih prikazovanj v Amazoniji, v katerih so razodeta pomembna sporočila glede Pobožnosti k njegovemu Srcu, združeno s pobožnostjo Src Jezusa in Marije.

Jožef je ljubil Jezusa in Devico Marijo na edinstven način, branil jih je, varoval, prehranjeval in ščitil

Jožef predstavlja vzor krščanskega življenja. Kot on, tudi naše srce mora dojeti in dati prostor Jezusu in Mariji. Ljubiti Boga in njegovo Sveto Mater, z enako gorečnostjo in predanostjo, brez oklevanja, s ponižnostjo, tišino, močjo in korajžo je varna pot, ki nas vodi v nebesa.

Delo posvečeno trem združenim Svetim Srcem  Jezusa, Marije in Jožefa, je  nič manj kot pravo češčenje in slavljenje Svete Trojice, ki je skrivnost edinega Boga v Treh osebah.

Tukaj je razlaga svete Trojice Pe. Emmanuel-Andre, velik spiritualist XIX stoletja, ki je obnovil v veri svojo majhno Župnijo do Mesnil de Saint Loup v Franciji, ki je nisem prevajala. PREVOD KASNEJE ČE BO POTREBNO.

Torej, pobožnost združenim Trem Svetim Srcem Jezusa, Marije in Jožefa je nedeljiva enost: Tri različna Srca združena v eno samo Srce čisto in sveto, ki misli, deluje, občuti, polno ljubezni in miru, ki gori v edini želji za Božjo slavo in za rešitev duš.

Tako ima Sveta Družina skrivnost ljubezni, ki je mnogi ne razumejo, skrivnost združenih Presvetih Src Jožefa in Marije s Srcem Jezusa Kristusa. V življenju treh oseb Svete Družine se viden način predstavi Sveta Trojica. Kako razumeti ta odnos združitve Presvetih treh Src?

V Svetem Pismu je Sveta Devica vedno predstavljena v ozki povezanosti z Jezusom, v prvi knjigi, Genesis pa do zadnje – Razodetja,  kjer je obljubjena žena, ki bo uničila peklenski kači glavo (Gen 3,15) do žena obdana s soncem in kronana z dvanajstimi zvezdami. »v Svetem Pismu, piše Sveti Pij X, v Encikliki Ad diem illum, da je v vseh časih prerokovana naša bodoča milost, Odrešenik človeštva je predstavljen  skupaj s svojo Materjo… sledi razlaga glej v knjigi***

Morda  nas zanima kakšna Mati je bila Maria? Morda najprej kakšen Sin je bil Jezus? Sina ni enakega pri možeh; njegove Matere ni enake med ženami. Sin je najlepši otrok med vsemi človeškimi otroci; Mati je lepa kot zarja, ki vzhaja. Zaključimo z mislijo, da ni bilo tako lepega in ljubeznivega očeta kot je bil Jožef; skrbnega in čuječega za potrebe Kristusa.

Preko svojega poslanstva očetovstva Jožef sodeluje v polnosti časov, v veliki skrivnosti odrešenja (cf. Redemptoris custos,8)

SVETOST SVETEGA JOŽEFA.

JEZUSOVO SPOROČILO Z DNE 7.1.2008

V tem sporočilu je Jezus dal molitev:

Pozdravljen, sveti Jožef

Pozdravljen, sveti Jožef, Davidov sin,

pravični in čisti, Modrost je s teboj.

Blagoslovljen si med vsemi možmi

in blagoslovljen je Jezus,

sad Marije, tvoje zveste neveste.

Sveti Jožef, vreden oče in varuh

Jezusa Kristusa in svete Cerkve,

prosi za nas grešnike.

Izprosi nam od Boga Božjo modrost,

zdaj in ob naši smrtni uri. Amen!

Na koncu molitve je dejal.

Ta oblika bolj časti mojega deviškega očeta Jožefa, ga slavi in povzdiguje njegovo sveto ime, kot Varuha svete Cerkve in srednika milosti, ki jih je dobil iz mojega Božjega Srca za vašo rešitev, za njegove telesne in duhovne potrebe, kakor Božjo Modrost, ki jo danes potrebuje veliko ljudi, v teh časih, da bi bili pravični in sveti in ljubili resnico. Modrost ne bo nikoli vstopila v pokvarjeno dušo in se ne bo naselila v telesu, ki živi v grehu. S to obliko želim pokazati svetu in Cerkvi, koliko je bil moj Oče Jožef čist in svet v mojih očeh in v očeh mojega nebeškega Očeta in pred Svetim Duhom, da je bil vreden sprejeti tako veliko poslanstvo.

Sveta Trojica je »ovila« in obdala Svetega Jožefa s svojim blagoslovom, milostjo, in svetostjo že malega v maternici njegove matere Rahele, po delovanju Svetega Duha, posvečevalca duš.  Razširjaj to moje sporočilo Cerkvi in svetu in bodi pravičen sin, čist, previden, močan, poslušen, zvest in potrpežljiv, poln ljubezni, ki sprejme Božje milosti kot jih je sprejel moj ljubljeni oče Jožef za časa njegovega življenja. Posnemaj njegove kreposti, kot kreposti mojega deviškega očeta in tako ti kot drugi, ki bodo poslušali in živeli to sporočilo, bodo rasli v milosti in svetosti. Jaz te blagoslavljam in vso Cerkev: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

S tem sporočilom nam Jezus želi pokazati 3 stvari v besedah dodanih v molitvi Pozdravljen sveti Jožef:

»Davidov Sin« – iz katere hiše izhaja sv. Jožef, in v kateri kraljuje kot Patriarh – po tem je rodovnik Jezusov

»deviški« – želi pokazati sveti in Cerkvi deviškost Svetega Jožefa in iz tega razumemo, da je Jožefovo Srce čisto, deviško in da je deviški v vsem svojem bistvu: mislih, telesu, srcu in duši.
Blagor čistim v srcu, ker bodo Boga gledali (Mr 5,8)

                  

»Cerkev ga je razglasila kot Patrona in Varuha in je moja volja, da se vsi ljudje zatekajo k temu Davidovemu Sinu, pravičnem, ki je moj Deviški Oče.«

»SVETI JOŽEF… IZPROSI NAM BOŽJO MODROST..«
… PREPOZNALA PRAVIČNEGA, GA PRED BOGOM OHRANILA BREZMADEŽNEGA IN GA VAROVALA MOČNEGA NASPROTI LJUBEZNI DO SINA (Mdr 10,5)

…AMPAK REŠILA IZ GREHA, Z NJIM JE ŠLA DOL V JEČO IN V VERIGAH GA NI ZAPUSTILA, DOKLER MUJ NI PRINESLA KRALJEVSKEGA ŽEZLA.(Mdr 10, 13-14)

NJEN MOŽ JOŽEF JE BIL PRAVIČEN … (Mt 1,19)

SVETI JOŽEF, NJEGOV VNEBOHOD IN SLAVA V NEBESIH

Prikazovanja v Itapirangi prihajajo pripraviti svet na prejem velike milosti, za katero Sveta Trojica želi, da Cerkev razglasi : vnebovzetje Svetega Jožefa s telesom in dušo v nebo in njegovo poveličanje.  Jezus namreč želi, da se Sreda po njegovem vnebohodu razglasi kot praznik Vnebovzetja Svetega Jožefa. Pobožnost Prečistega Srca nam pokaže, da Sveti Jožef  ima Srce in je s  poveličanim telesom vstal in bil vzet v nebesa.

Za Marijo, ki je poveličana v vsem, na dan njenega Vnebovzetja, je potrebno, da je tudi njen drugi del, meso njenega mesa – Sveti Jožef, njen prečisti ženin, ki je globoko povezan z njo po zakramentu svetega zakona,  tudi poveličan. Ne more biti njeno Brezmadežno telo v nebesih in njen drugi del ostati na zemlji. Sveti Jožef je v vsem združen z Našo Gospo in Naša Gospa je v vsem združena s Svetim Jožefom, kakor sta oba združena z Jezusom. Oba sta ena stvar, eno meso, nedeljiva. Vse kar je pripadalo Sveti Devici mora biti proslavljeno v nebesih, kajti vse kar je bilo njeno v celoti je gotovo tudi Sveti Jožef. Gospod mi je pokazal vse to: Jožefovo Vnebovzetje.

Pomembna je pravičnost, ne dolgo življenje

Mdr 4,7 :  Pravični pa bo počival, čeprav bo prezgodaj umrl…Ker je bil Bogu po volji, ga je vzljubil; … Bog ga je preselil na drugo mesto. Vzel ga je, da hudobija ne bi popačila njegove pameti, da zvijačnost ne bi zapeljala njegove duše… S tem, da v kratkem času doseže popolnost, izpolni veliko let: Njegova duša je Gospodu po volji, zato pohiti iz hudobnega okolja.  Ljudstva to vidijo, vendar ne dojamejo in niti pomislijo ne,  v svojem srcu, da je v resnici milosten in usmiljen do svojih izvoljenjcev.

Mdr 8,13:  Po njej bom dosegel nesmrtnost in zanamcem pustil večen spomin.

Mdr 9,7:    Ti si me izbral za kralja svojega ljudstva, za sodnika svojih sinov in hčera.

Mt 27, 51-53:  In glej, zagrinjalo v templju se je pretrgalo na dvoje od vrha do tal. Zemlja se je stresla in skale so se razpočile. Grobovi so se odprli in veliko teles svetih, ki so zaspali, je bilo obujenih.  Po Jezusovi obuditvi so šli iz grobov in prišli v sveto mesto ter se prikazali mnogim.

 

SVETI JOŽEF PRAVIČNI OD BOGA: PRAVIČNI IN SVETI

 

Prejel je krono slave, kot mi je Gospod razodel in je pisano v Besedi:

»Pravični pa živijo v večnost, njihovo plačilo je v Gospodu, zanje skrbi Najvišji. Zato bodo prejeli veličastno kraljestvo in prekrasen diadem iz Gospodove roke (Mdr 5, 15-16)

To je velika slava in moč, ki jo je Sveta Trojica dala Svetemu Jožefu v nebesih, kronanje zaradi zaslug njegove ljubezni, kreposti, ponižnosti in poslušnosti Božji volji. Tako kot njegovi Sveti Nevesti tako se je zgodilo z njim. Saj slava  Neveste je tudi slava Ženina. To vse je bilo v Božjem načrtu, da bi se v polnosti izpolnila Kristusova skrivnost odrešenja za svet.

Izaija 58, 8-9: Pred teboj bo hodila tvoja pravičnost in Gospodovo veličastvo te bo zbiralo (op.ki bo sledilo) Tedaj boš klical in Gospod bo odgovoril: »TUKAJ SEM«…Znamenje njegove moči priprošnje pred Bogom, kajti pravični bo svetil pred Gospodom. Če je Egiptovski Jožef bil povzdignjen od Faraona, pred vsem ljudstvom, kot je razvidno v

1Mz 41,39-44: (opisuje Egiptovskega Jožefa)

 »39 Jožefu pa je faraon rekel: »Potem ko ti je Bog vse to razodel, ni nikogar, ki bi bil tako razumen in moder kakor ti. 40 Ti bodi oskrbnik moje hiše in po tvojem ukazu naj se ravna vse moje ljudstvo; samo za prestol bom večji od tebe.« 41 Faraon je še rekel Jožefu: »Glej, postavljam te nad vso egiptovsko deželo.« 42 Snel je pečatni prstan in ga dal Jožefu na prst. Oblekel ga je v oblačila iz tankega platna in mu obesil zlato ogrlico okoli vratu. 43 Potem ga je dal peljati na svojem drugem vozu in pred njim so klicali: »Priklonite se!«  Tako ga je postavil nad vso egiptovsko deželo. 44 In faraon je rekel Jožefu: »Jaz sem faraon, a brez tebe naj nihče ne vzdigne ne roke ne noge po vsej egiptovski deželi

In če je Egiptovski faraon storil to za Jožefa, Jakobovega sina, koliko več bo Jezus, Božji Sin podelil veliko slavo v nebesih Svetemu Jožefu.

Sveti Jožef je bil resnično močno združen z Jezusom, Kraljem Nebes in Našo Gospo, Kraljico Nebes, in Jezus želi da vsi ljudje klečijo pred njegovo Brezmadežno Materjo in njegovim Pravičnim in Prečistim Očetom in prosijo za njihove milosti, blagoslove in naklonjenost.

Bog me je prosil da to razkrijem Cerkvi in svetu in to moram storiti. To je velika milost za te težke čase našega stoletja.

 

O Sveti Jožef, pomagaj mi narediti znano tvojo slavo in tvojo neizmerno ljubezen. Naj vse človeštvo prizna kako si veličasten v nebesih, kakor tudi kako močna je tvoja priprošnja. Amen!

Pojdite k Jožefu, kar vam poreče, to storite. (Gen 41,55)

Stopite bliže k meni .(  Gen 45,4)

SPOROČILA DEVICE MARIJE ZA NJEN NAČRT

Edsonu Glauber

Devica Marija mi je dala nekaj sporočil, ki nam bodo pomagala razumeti pot, ki jo Bog želi od nas : pot ljubezni, poslušnosti in svetosti:

“Ne glede na to, v katerem življenjskem stanu ste: v družini ali posvečenem. Živeti poslušnost  je resnično velik korak na poti  k svetosti  in ena od najpomembnejših stopenj v krščanskem življenju . ”

” Poslušnosti pogosto primanjkuje . Če jo živite v polnosti, bo Bog lahko realiziral velike stvari v vašem življenju in življenju vaših bratov. ”

” Živeti poslušnost pomeni živeti po Božji volji iz dneva v dan. ”

“Biti sveti pomeni poskušati videti Božje delo realizirano v drugih in v sebi in ga globoko živeti. ”

“Ko pomislite na dobrobit svojih bratov in njihovo srečo se posvečujete in učite ljubiti. ”

” Svetost pomeni žrtvovati svojo voljo v korist bližnjega, da bi se v njem izvršila Božja volja. ”

” Svetost pomeni , da se počutiš resnično Božji otrok , ki ljubi svobodno in  sprejme svojo odločitev, da Boga ljubi in mu služi , ne z  občutkom prisiljenosti, temveč  z občutkom prostosti.”

“Zlo današnjega sveta je pomanjkanje ljubezni do Boga in do bližnjega zato je  pomanjkanje svetnikov na svetu . Če začnete živeti to Božjo zapoved svetosti koliko svetnikov se bo izgradilo za Božjo slavo . ”

“Spreobrnjenje pomeni tudi sprejeti Božjo voljo v svojem življenju in življenju svojih bratov, ne da bi se ji upirali, zavedajoč se njenega delovanja v svojem življenju in življenju vseh otrok. Človek, ki živi spreobrnjenje si mora prizadevati vsak trenutek izvrševati Gospodovo voljo in ne svojo lastno voljo. Odpovedati se mora samemu sebi in živeti kot svoboden človek za Boga.”

“Tudi v najšibkejših Bogu ni nemogoče izvršiti njegovo delo. Nisi ti tisti, ki se odloči katero pot moraš slediti ali prehoditi, temveč Gospod . ”

Prvi poklicani mmmmmmmmmm

PRVI POKLICANI

Minilo je nekaj mesecev, ponovno sem sanjal, vendar sedaj z Jezusom. Od vseh sanj, ki sem jih imel, so bile te najbolj čiste in so se me najbolj dotaknile. Bil sem na nekem zelo lepem kraju in sem se spraševal: Komu moram slediti? Pred menoj je bil mož z brado in belo tuniko. Zdel se je med 50 in 60 letom. Vedel sem znotraj v sebi, da je to sveti Peter. Dejal mi je: Pojdi po tej poti in hodi vedno naravnost, malo dalje bosta dve poti, ena desna in druga leva. Pojdi desno in boš videl komu bi moral slediti!… Naredil sem kot mi je sveti Peter naročil in malo dalje sem videl dve poti; desno in levo. Šel sem na desno pot in videl komu bi moral slediti, videl sem kdo je bil tam in me čakal: mož, zelo visok, kostanjevih nakodranih dolgih las, nosil je lepo svetlo zeleno obleko, ki je bila dolga do tal. Vedel sem da je to Jezus. Čakal me je in želel, da bi sledil tej poti, toda nisem imel korajže, da bi šel v to smer in mu sledil.

Slišal sem v sebi močan Božji klic, moje srce je bilo nenadzorovano zaradi emocije, zdelo se je da bo skočilo skozi usta. Slišal sem v sebi, da je odmeval njegov glas, ki me je klical: Edson, pridi in hodi za menoj!…V sebi sem mislil: Jezus je in on želi, da mu sledim, vendar se bojim. Ne bom!… Nisem vedel kaj naj storim, toda Jezus je bil tam in me čakal. Mislil sem: Ne, on hoče, da mu sledim. Moram mu slediti. Ne smem se bati!…In začel sem hoditi po tej poti, vendar me je bilo strah in sem se ustavil. Mislil sem: Ne, ne bom. Bojim se!…Jezus se ustavi in me čaka. Dejal sem si spet: Ne, moram nadaljevati, kajti on me čaka. Ne sme me biti strah! Nadaljeval sem hojo za Jezusom in drugič sem se ustavil, ker nisem imel poguma, da bi nadaljeval, toda Jezus se je ustavil in me vedno počakal. Mislil sem: Jezus je! Ne sme me biti strah, ko mu sledim. Ponovno sem šel v njegovi smeri, in v tretje sem se zbal. Ko sem premagal moje strahove in sprejel odločitev, da mu sledim, sem pohitel in bil sem takoj za njim. Hotel sem videti njegov obraz, toda ga nisem mogel. Vedel sem, da nisem vreden, da bi ga videl in sem mislim: dobro, lahko ga vidiš z obale. Bil sem zadovoljen s tem! Razumel sem, da še ni bil čas, ko bi mu moral slediti.

Vodil me je po poti, ki je vodila v zelo revno in preprosto mesto. Hodil sem z Jezusom po tem mestu. Jezus mi je dejal. Glej dobro kar ti kažem, te ulice in kraje. Glej dobro, da se boš kasneje spomnil. To je zelo pomembno¨…Kasneje sem razumel, da je to mesto Itapiranga. Jezus me je vodil navzgor po reki, ki je nasproti moje hiše, kjer je bil velik čoln v obliki splava in poln neštetih mladih: moški in ženske oblečene v bele tunike s kapuco: enako kot nosijo bratje frančiškani, le da so bile bele barve.

Jezus je vstopil v ta čoln in gledal v mojo smer. V tem trenutku sem videl, kako čist je njegov pogled in je prodiral v mojo dušo in moje srce. Razmišljal sem o tako veličasten sredi teh mladi in zaznal sem, da je čoln zelo velik, ko sem ga gledal od koder sem se nahajal. Jezus me je s svojo desno roko vabil na vstopim v čoln. Z glavo sem mu dejal, da ne želim vstopiti. Ponovno sem se zbal a ne vem razloga. Jezus me je poklical drugič in tretjič. Nisem se mogel upirati njegovemu klicu in njegovemu lepemu nasmehu. Ponovno sem prejel korajžo in vstopil v čoln. Ko sem vstopil se je moja obleka spremenila in bil sem tak kot drugi mladi, ki so imeli oblečeno tisto belo tuniko s kapuco. Ugotovil, da je bil to ogromna ladja brez konca, ki je nosila tisoče in tisoče mladih. Postavil sem se na Jezusovo desno stran in vsi ti mladi okrog nas so naredili velik krog. Bil sem zelo srečen, da sem bil ob Jezusovi strani, zahvalil sem se Bogu v tem trenutku. Nenadoma so ti mladi začeli boriti med seboj in se pretepati, govorili so grde besede in bogokletstva proti Bogu in žalili Jezusa: vsi so se spremenili v upornike. Nisem razumel čemu je to tako in sem se obrnil, da bi vprašal Jezusa, toda Jezus ni bil ob moji strani. Ni ga bilo več. Iskal sem ga med tistimi mladimi, a ga nisem našel. Mladi so bili hudobni, kot bi bili polni sovraštva in njihovi obrazi so se spremenili. Dejal sem si: Toda zakaj ti mladi so tako? Kje je Jezus? Jezus! Kje je Gospod?… Jezus… Jezus!…

Nisem našel Jezusa med temi mladimi. Začel sem se počutiti v težavah, ko sem šel mimo teh mladih upornikov, ki so kazali, da se bodo uničili v tem sovraštvu in zmedi in sem zaslišal glas, ki mi je rekel: Moli za mlade! ..Zagledal sem pred seboj v zraku svetel rožni venec. Ob tem videnju sem se spomnil, kako je moja mama moje brate in mene naučila moliti rožni venec, ko sem bil še majhen!… Vzel sem ta rožni venec, pokleknil in začel moliti. Nenadoma se je ta grozna prikazen spremenila: tisti mladi uporniki, ki so se borili in bojevali, so se pokleknili in molili rožni venec z menoj. Drug za drugim so pokleknili in molili. Na koncu, vsi so bili na kolenih in molili. Na koncu so vsi ti klečali in molili Naši Gospe in bili lepih z mirnimi obličji, veseli in polni miru. Dejal sem: Jezus pridi, mladi molijo, toda

SKUPINA “MARIJA KRALJICA MLADIH” :

smernice za delo

Dne 19.10.1097 je Devica Marija dala sporočilo:

Želim oblikovati skupino mladih. Sama bom poskrbela in bom vodila to skupino. Tisti, ki se želijo pridružiti tej skupini bom pomagala , da bodo živeli Božjo besedo in bodo hodili po poti svetosti, se učili bolje spoznali Božjo ljubezen . Vse mlade , ki se bodo pustili voditi, bom vzela s seboj v nebesa. Prek teh skupin, ki bodo nastale, bodo mnogi mladi našli pot svetosti, se posvečevali in živeli globoko ljubezen do Boga . ”

Skupini bo  Devica Marija dajala napotke o tem, kako naj živimo združeni z Bogom. Povedala nam bo, kaj moramo brati in meditirati branje, nam pomagala, da  bomo bolje spoznali sami sebe in nam pomagala premagati težave, s katerimi se srečujemo na naši duhovni poti.

Jezus hoče od skupine mladih :

* Ljubezen ;

* Zvestobo ;

* Molitev:

* Izkušnjo Božje besede;

* Poslušnost in ponižnost (nista ločene druga od druge) ;

* Svetost ;

* Čistost ;

Jezus mi je pojasnil, da v tej Sveti Družini so trije načini življenja, ki jih oseba lahko sledi (izbere):

družinsko življenje ( svete družine ) ;

Posvečeno življenje ( duhovniki / redovniki/ce )

in življenje v služenju (mladi in laični misijonarji ) .

Tako me je s svojimi prikazovanji  in prikazovanji svoje Blažene Matere, naš Gospod vprašal za tri dela, ki so združena v eno.

* Skupina Kraljice mladine ;

* Svete družine ;

* Skupnost Prečistega Srca svetega  Jožefa.

 

JEZUS

LJUBEZEN=>MLADI

 

 

 

                        MARIJA                                                            JOŽEF

          POSLUŠNOST=>DRUŽINE                  SVETOST=>POSVEČENI

 

Ko gre za to delo je Devica Marija dala smernice za nas in za tiste, ki čutijo da so poklicani, tako da bi mogli v poklicanosti spoštovati zvestobo, mir in veselje v Gospodovi volji in pričati s svojim življenjem njegovo ljubezen in prisotnost vsem mladim vsega sveta, kajti ne smemo misliti, da je njegovo delo samo za nas, ampak se bo razširilo po vsem svetu, kot je želja Gospoda.

TRI DELA TREH SVETIH SRC

 

 

PRVO DELO JE SKUPINA »MARIJA, KRALJICA MLADINE« . Mladi, ki sledijo navodilom Jezusa in Device Marije in skrbijo, da iz dneva v dan pričujejo o svojem življenjem drugim mladim, tako da so v sredi novih mladinskih skupin, ki jih oblikujejo in razširjajo v različnih krajih. V teh skupinah Devica Marija obljublja njeno pomoč in materinske milosti za vsakogar, da bi vsi živeli vredno življenje v molitvi, spreobrnjenju in svetosti, kot  Bog želi.

DRUGO DELO JE SKUPINA » DRUŽINE SVETIH TREH SRC«, ki se oblikujejo iz teh mladinskih skupin in družin, ki želijo sprejeti to duhovno pot. Jezus in Marija najprej pripravita mlade na molitev, izročitev in jih razsvetljujeta. Mnogi od teh mladih ljudi bodo čutili,  da so poklicani k zakonskem življenju in s pripravo, ki so jo prejeli v teh skupinah, bodo  s  pomočjo Jezusa in Marije ustanovili svete družine, kjer bodo živeli svojo zakonsko zvezo v svetosti, po vzoru Svete družine . Drugi, ki niso del teh skupin, bodo slišali Božji klic, da bi vstopili v to delo in ustanovili razne skupine- družin molitve in zadoščevanja za posvečevanje družin. (V Sloveniji je sedaj 353 članov Družine Svetih Treh Src)

Danes se te družine oblikujejo in začenjajo biti aktivne,  evangelizirajo druge družine z ljubeznijo treh Svetih Src. One bodo znane kot skupine DRUŽINE SVETIH TREH SRC in bodo poskušale živeti v vsakdanjem družinskem življenju svojo krstno obljubo in v apostolatu med drugimi družinami.

 

Dolžnost posvečevanja družine ima svoje prve korenine v Svetem krstu , svoj najvišji izraz pa v Evharistiji, s katero je krščanski zakon globoko povezan. Drugi vatikanski  koncil je hotel opozoriti na poseben odnos med Evharistijo in zakonom z naročilom, naj se poroka »redno obhaja med mašo«. 144Ponovno je treba odkriti in poglobiti ta odnos, kar je nujno potrebno, če hočemo razumeti in intenzivneje živeti milost in odgovornost krščanskega zakona in družine  (Janez Pavel II, Familiaris Consortio, 2.november 1981)

(Popravila besedilo kot je v Fam.Consort)

Živeti Krst v polnosti – to je drugi klic – pomeni tudi ne privaditi  se na degradacije in bedo, ki jo srečamo, kadar hodimo po ulicah naših mest (in vasi?).Obstaja nevarnost, da pasivno sprejmemo določena obnašanja, ne da bi bili presenečeni nad žalostno realnostjo, ki nas obdaja. Navadimo se na nasilje, ko če bi bila normalna dnevna novica; navadimo se na brate in sestre, ki spijo na prostem in nimajo zavetišča, kamor bi se zatekli. Navadimo se na begunce, ki iščejo svobodo in dostojanstvo in niso sprejeti kot bi morali biti. Privadili smo se na družbo, ki hoče živeti brez Boga, v kateri starša ne učita otroke molitve in niti jih ne naučijo narediti znamenje križa. Vprašajte se: ali vaši otroci, ali vaši otročiči znajo narediti znamenje križa? Premislite o tem! Ali vaši vnuki znajo narediti znamenje križa? Ste jih naučili narediti znamenje križa? Mislite in odgovorite si znotraj vašega srca. Vedo zmoliti Oče naš? Vedo moliti k Naši Gospe Zdrava Marija? Mislite in si odgovorite. Ta vedenjska odvisnost ni krščanska, je udobna, omami naše srce! (Papež Frančišek, Generalna avdienca 5. Marec 2014)

O poslanstvu družine nas Cerkev uči da »Tudi za krščanske zakonce in starše je zahtevana poslušnost v veri: poklicani so sprejeti Božjo Besedo, ki nam razkriva izredno novost – dobro novico- o zakonskem in družinskem življenju, ki je po Kristusu sveta  in posvečujoča.

V resnici, le v veri moremo odkriti in občudovati z radostno hvaležnostjo dostojanstvo Boga, ki je dvignil zakon in družino kot znamenje in kraj zaveze Boga med ljudmi, med Jezusom Kristusom in Cerkvijo, njegovo nevesto (…) Ta poklicanost vere zahteva podaljšano pot za čas življenja zakoncev: Bog, ki ju je dejansko poklical kot zakonca v zakon, nadaljuje klicanje znotraj zakona. Znotraj preko dejstev, preko problemov, preko težav, preko dejanskih  vsakodnevnih dogodkov, Bog jim razkriva in ponuja konkretne zahteve v njihovem sodelovanju v Kristusovi ljubezni za Cerkev, glede na določeno situacijo – družinsko, družbeno in cerkveno –  v kateri so. (…) Oživljena znotraj v misijonskem duhu, domača Cerkev (družina) je poklicana »biti svetlo znamenje« Kristusove prisotnosti in njegove ljubezni tudi za »oddaljene«, za družine ki še ne verujejo in za tiste, ki ne živijo v skladu s sprejeto vero: je klic biti zgled in  njegova priča, da bi razsvetlili tiste, ki iščejo resnico.  S tem namenom je cilj, skupnosti Bratskih Družin, ki sledijo navodilom Cerkve in Device Marije, in želijo kar najbolj popolno slediti Kristusu, ki jih kliče, biti sol zemlje in luč sveta za druge družine, v cilju, da se ponovno obnovijo in ozdravijo v Njegovi Božanski ljubezni. Živeti ljubezen do Kristusovega Srca v družini, biti vključen v to Božje Srce, po rokah Naše Gospe in Svetega Jožefa, da se ogrevajo s plamenom ljubezni, ki izhaja iz njega (Jezusovega Srca) in milosti, ki jo daje Bog, da družina  ne meri prizadevanja v njenem delu evangelizacije; poleg tega daje obilno rast v Božji milosti v življenju otrok, ki postanejo dragocena last svetih Treh Src združenih in sad dobre krščanske vzgoje in predanosti staršev, da bi spoznali Božjo ljubezen in spoštovanje njegovih zakonov  in vse ostalo.

Krščanske družine dajejo poseben prispevek misijonski dejavnosti Cerkve, ker vzgajajo misijonske poklice svojih sinov in hčera masovno razširjena, z dobro vzgojo, da spoznajo že v otroštvu Božjo ljubezen za vse ljudi.

Krščanska družina je tudi vključena v Cerkev, duhovniško ljudstvo: po zakramentu svetega zakona, v katerem ima korenine in iz katerega se hrani, je neprenehoma oživljena v Gospodu Jezusu, in zato poklicana k dialogu z Bogom po zakramentalnem življenju, darovanju lastnega obstoja in molitve. To je duhovniška služba, ki jo krščanska družina more in mora uresničevat v intimni skupnosti z vso Cerkvijo, preko vsakodnevne resničnosti zakonskega in družinskega življenja: v tem smislu je krščanska družina poklicana k posvečevanju, posvečevanju krščanske skupnosti in sveta. (Janez Pavel II. FC, 1981)

 

TRETJE DELO JE SKUPNOST POSVEČENEGA ŽIVLJENJA,

ki  bo ustanovljena v čast Prečistemu srcu svetega Jožefa. Jezus in Devica želita skupnost moških in žensk. Ta skupnost je tretje delo, ki sta mi ga posredovala v sporočilu. To bo  skupnost, ki jo bodo ustanovili mladi, ki se čutijo poklicani za posvečeno in versko življenje v skupnosti. To tretje delo je zelo pomembno, da se pridruži drugima dvema v eno stvar, ker bodo iz teh skupin se rojevale družine  oblikovane po Jezusu in Devici, zaradi povečanja skupin mladih in družin , oblikovani z Jezusom in Devico. Ta tri dela so del enega Božjega dela razdeljenega na tri načine življenja : laiški misijonarji, družine in posvečeni red. Glede na Božji klic, ki ga mladi čutijo v svojih srcih, se bodo odločali za eno teh treh del in jih živeli v  svojem življenju.

Glede temelja doktrine se izhaja iz stališča, da je Jezusovo Srce vredno češčenja, kakor tudi vse, kar se nanaša na njegovo osebo. Srce se časti medtem, ko je združeno v božanski osebi Učlovečene Besede. Torej predanost Srcu je predanost Božji ljubezni, katere simbol je srce.

Ta skupnost bo častila Prečisto Jožefovo Srce, torej, bodo tri Sveta Srca združena češčena, upoštevana in ljubljena v njegovi ljubezni, v združenju nedeljivih duš, v združenju src, bodo pa imeli Srce Svetega Jožefa kot novo oporno točko, v smislu, da Bog želi, da bo to Srce vedno bolj poznano in ljubljeno v naših časih, kajti to Prečisto Srce nas bo učilo popolne ljubezni do Jezusa in Naše Gospe.

Skupnost, ki bo ustanovljena v čast Prečistemu srcu svetega Jožefa bo  skupnost posvečenega življenja in  bodo imenovani  Apostoli Prečistega Srca svetega Jožefa, ki bodo živeli posvečeno življenje v veri in po zgledu in krepostih ženina Vnebovzete Device in Jezusovega varuha.

Ta skupnost bo živela posvečeno in versko  življenje v tem, da bo sledila vzoru in krepostim Ženina Svete Device in očeta in Jezusovega varuha. Ta  skupnost bo dihala v jožefinskem duhu. Vse za in po svetem Jožefu hoditi v skupni predaji njegovemu svetemu življenju v združenosti z Bogom. Razodetje Prečistega Srca svetega Jožefa je to, da je popolnoma združeno s srci Jezusa in Marije. Na prikazovanju dne 25.12.1996, so bili vsi trije skupaj, združeni v eni ljubezni. Ni bilo prikazovanje ene posamezne osebe, temveč treh: Jezus, Marija in Jožef.  Torej lahko zaključimo da, s češčenjem Jožefovega Srca se združujemo Srcema Jezusa in Marije, ker sta bila onadva, ki sta razodela Jožefovo Srce Cerkvi in svetu v tem prikazovanju. Zato je skupnost zaprošena za Tri sveta Srca.

Ta skupnost bo iskala življenje v popolnosti in svetosti po primeru kreposti in vrlinah svetega Jožefa in milosti, ki jih Bog daje svojim, ki so čisti v srcu in se obračajo nanj preko tega velikega svetnika.

Cerkev nas uči, da Bog razkriva vse stvari »v poslušnosti veri, po veri, in človek je popolnoma prost za Boga in mu ponuja popolno spoštovanje inteligence, volje in mu daje prostovoljno privolitev za njegova razodetja.« Citirani zadnji stavek, kaj reči o spoštovanju lastne privolitve v veri, se popolnoma nanaša na Jožefa iz Nazareta.

Svetega Jožefa je Bog poklical, da bi neposredno služil Jezusu in njegovemu poslanstvu z izvrševanjem svojega očetovstva. (cit. Odrešenikov  varuh 8)

Prav s tem je v polnosti časa sodeloval v veliki skrivnosti Učlovečenja in odrešenja, ki sta neločljivo povezani……  in da je svojo človeško poklicanost k družinski ljubezni spremenil v nadnaravno darovanje samega sebe: svoje srce in vse svoje moči je daroval ljubezni v služenju Mesiji, ki se je rodil v njegovi hiši (OV 8,21-22)

Zato je Bog sodeloval  v Jožefu s svojo očetovsko ljubeznijo, ljubeznijo »po katerem se imenuje vsakršno očetovstvo v nebesih in na zemlji« (Ef 3,15)

Kot vsi otroci se je Jezus učil od svojega očeta temeljnega načina in sloga življenja in obnašanja. In kako ne pomisliti v intimnem spraševanju, da je v Njegovi popolni poslušnosti volji Boga dozorela v človeškem profilu, posebno ko je sledil vzoru očeta Jožefa, »pravičnem možu« (Mt 1, 19)?

Tako ima ta skupnost kot osnovo to učenje, ta skupnost bo imela te smernice za tiste, ki želijo živeti služenje in darovanje samega sebe, srca in zmogljivosti ljubezni, da bo Bog bolj slavljen, čaščen in ljubljen v vseh ljudeh:

Mladi : moški ali ženske posvetijo svoje življenje  Bogu po Srcu svetega Jožefa, t.j. da izročijo svoje celotno bitje in življenje Bogu po tem čistem in svetem Srcu. (torej moška skupnost in ženska skupnost)

  1. Mladi, moški ali ženske bodo v posvetitvi svojega življenja Bogu preko Srca Svetega Jožefa in preko Src Jezusa in Marije, dali vse svoje bitje in svoje življenje Bogu po tem Srcu Čistem in Svetem, ki jih bo združilo s Srcem Kristusa in Device Matere. Posvetitev je zaradi Jezusa Kristusa po  pravici in naravi, kajti on je Kralj in Gospod vseh stvari in posledično s Sveto Marijo in Svetim Jožefom, ker sta udeležena v »nedeljivi  zvezi src in čustev  s Srcem Kristusa.

  2. Možje in žene, ki bodo posvetili svoja življenja Bogu in obljubili, da bodo sledili vrlinam in krepostim svetega Jožefa, ki je bil najpravičnejši,  najčistejši, preudaren, zelo močan, poslušen, najzvestejši in najbolj potrpežljiv. Vendar bo ta Posvetitev v polnem združenju s Svetima Srcema Jezusa in Marije. Tako bodo vsa tri Sveta Srca češčena in ljubljena, kot želi Sveta Trojica.

Poleg teh kreposti je bil sveti Jožef zmeren, ponižen in poln Božje modrosti. Sveti Duh ga je navdihoval z vsemi milostmi in darovi, da je Sveti Jožef  v vsem kar je počel postajal v ljubezni vedno bolj svet, čist in deviški v odnosu do Jezusa in Marije. Če želimo biti prijetni Srcema Jezusa in Marije, se moramo posvečevati v to čistost in svetost, ki je Svetega Jožefa vsega spreminjala, ki so vžigali plameni ljubezni teh Najsvetejših Src.

3.Poleg tega, da posvetijo svoje življenje za ta veliki namen, ne more nikoli reči, da ne bo sledil usmeritvi, ki jo je Jezus dal za skupino za globoko duhovno življenje, in služijo tudi za posvečene:

* LJUBEZEN

* ZVESTOBA

* MOLITEV

* ŽIVLJENJE IZ BOŽJE BESEDE

* POKORŠČINA IN PONIŽNOST

* TIHOTA

* SVETOST

* ČISTOST

  1. Ta skupnost se bo spominjala in globoko živela vsak dan 21. uro, ki je čas svetega Jožefa, čas svetih milosti njegovega Prečistega Srca za družine, za Cerkev in za svet. To je ura njegovega slavnega tranzita ,ura, ko se je njegovo Prečisto Srce razodelo svetu in ura, v kateri je razodel velike obljube njegovega Prečistega Srca.

 

To je torej ura intimnosti s tem svetim in deviškim Srcem, ki je tako ljubilo Jezusa in Marijo in ki je bogato v blagoslovih, ki jih je Gospod pripravil kot novo posodo milosti za človeštvo.

5 .  , da bi skupaj izprosili Gospodovega usmiljenja  za svet, po posredovanju Srca svetega Jožefa. Na ta način se bo realiziral Marijin načrt, kot Bog želi, da se bodo preko mnogih mladih in številnih  družin pojavljali  v svetu in Cerkvi novi, sveti poklici duhovniški in posvečenega življenja, »vsekakor, da bi se poglobili v skrivnost očeta hranitelja Odrešenika je potrebno globoko premišljevanje njegove tišine, ki nas na nek način vodi v notranje življenje Jožefa, v kateri sliši Boga in ga uboga. To enako notranje življenje je za Cerkev pot posvečevanja, za Cerkev v našem času.«

 VODENI PO DUHU SVETOSTI

Ko govorimo od posvečenem življenju in njegovem poslanstvu v Cerkvi, papež Janez Pavel II nam v zvezi s tem daje smernice v Apostolski spodbudi »Posvečeno življenje«.

»Spremenjeno« bivanje: poklicanost k svetosti

 

  1. »Ko so učenci to zaslišali, so se silno prestrašili in padli

na obraz« (Mt 17,6). Sinoptiki v pripovedi o spremenjenju s

sicer različnimi odtenki poudarjajo občutek strahu, ki je navdal

učence. Navkljub privlačnosti spremenjenega Kristusovega

obličja jih objame groza vpričo Božjega veličastva, ki je nad

njimi. Kadarkoli človek zasluti Božjo slavo, se dotakne tudi

svoje majhnosti in iz tega se mu porodi občutek preplašenosti.

Ta strah pa je odrešenjski. Človeka spominja na Božjo popolnost

in ga obenem vztrajno spodbuja k»svetosti«.

Vsi otroci Cerkve, ki jih Oče kliče, naj »poslušajo« Kristusa,

morajo zagotovo začutiti nujno zahtevo po spreobrnjenju in svetosti.

Kakor je poudarila sinoda, se ta zahteva nanaša prvenstveno

na posvečeno življenje. Poklicanost posvečenih oseb, da predvsem

iščejo Božje kraljestvo, je namreč bolj kot karkoli drugega poklic

k popolnemu spreobrnjenju v odpovedi samemu sebi, da bi živeli

popolnoma od Gospoda, da bi bil Bog vse v vseh. Ko so posvečeni

poklicani, da zrejo Kristusovo spremenjeno obličje in pričujejo zanj,

so tudi sami poklicani k »spremenjenemu« bivanju.

S tem v zvezi je izredno pomembno, kar je bilo navedeno v

Sklepnem poročilu 2. izrednega zasedanja sinode.: »Svetniki in

svetnice so bili vselej izvir in počelo prenove v najtežavnejših

okoliščinah v vsej zgodovini Cerkve. Danes neizmerno potrebu38

jemo svetnike, za kar moramo Boga vztrajno prositi. Ustanove

posvečenega življenja se morajo v moči zaobljube evangeljskih

svetov zavedati svojega posebnega poslanstva v današnji Cerkvi;

mi pa jih moramo opogumljati v njihovem poslanstvu.«74 Na te

ocene so se odzvali očetje tega devetega sinodalnega zasedanja,

ko so potrdili: »Posvečeno življenje je bilo v teku zgodovine Cerkve

živa prisotnost delovanja Duha, izbrano mesto popolne

ljubezni do Boga in do bližnjega, priča Božjega načrta, da iz vsega

človeštva naredi znotraj civilizacije ljubezni veliko družino Božjih

otrok.«75

Cerkev je v zaobljubi evangeljskih svetov vedno gledala

posebno pot proti svetosti. Isti izrazi, s katerimi jo označuje –

šola za služenje Bogu, šola ljubezni in svetosti, pot ali stan

popolnosti – kažejo tako njeno učinkovitost in bogastvo sredstev,

ki so lastna tej obliki evangeljskega življenja, kot tudi svojsko

zavzetost tistih, ki stopijo na to pot.76 Veliko število posve-

čenih, ki so v teku stoletij pustili zgovorna pričevanja svetosti

in so izvršili še posebej velikodušne in naporne evangelizacijske

podvige v služenju bližnjim, nikakor ni slučajnost.

Zvestoba karizmi

  1. Hoja za Kristusom in ljubezen do njega ima nekaj točk, ki

zadevajo rast svetosti v posvečenem življenju, ki zaslužijo, da

jim danes namenimo posebno pozornost.

Predvsem je potrebna zvestoba ustanovni karizmi in

potem tudi duhovni dediščini vsake ustanove. Prav v takšni

zvestobi navdihom ustanoviteljev in ustanoviteljic, ki je dar

Svetega Duha, je lažje najti in bolj živo podoživeti bistvene prvine

posvečenega življenja.

Vsaka karizma ima namreč v svojem izvoru trojno usmeritev:

predvsem k Očetu v hrepenenju, sinovsko iskati voljo v procesu

nenehnega spreobrnjenja, kjer je pokorščina vir resnične

svobode, kjer čistost izraža napetost srca, ki ga nobena končna

ljubezen ne more potešiti, in kjer uboštvo nasičuje tisto lakoto

in žejo po pravičnosti, ki jo je Gospod obljubil potešiti (prim.

Mt 5,6). S tega stališča bo karizma sleherne ustanove spodbudila

posvečenega, da bo ves pripadal Bogu, govoril z njim in o

njem, kakor pravijo o svetem Dominiku,77 in bo tako v vseh

okoliščinah okušal, kako je Gospod dober (prim. Ps 34(33),9).

Karizme posvečenega življenja vsebujejo tudi usmeritev k

Sinu, s katerim naj bi gojili tesno povezano in veselo življenjsko

občestvo v šoli njegovega velikodušnega služenja Bogu in

bratom. »Na ta način se vedno bolj učimo kristusovega

pogleda, učimo, kako se moramo odtrgati od zunanjosti, od

vrtinca čutov, skratka od vsega, kar človeka ovira, da bi se s

pripravljenostjo in lahkoto prepustil, da ga prevzame Duh.«78

Tako tudi pristane, da odide s Kristusom na poslanstvo in z

njim dela in trpi pri širjenju njegovega kraljestva.

Vsaka karizma končno vsebuje usmeritev k Svetemu

Duhu, saj on pripravi posvečene osebe, da se mu pustijo voditi

in podpirati tako na njihovi duhovni poti kot na poti skupnosti

in v apostolskem delu. Tako živijo v drži služenja, ki mora

navdihovati vsako odločitev pristnega kristjana.

Vedno se namreč v vsaki ustanovni karizmi pokaže ta trojni

odnos, čeprav z različnimi potezami posameznih življenjskih

vzorcev. To pa zato, ker v njej vlada »globoka želja duha, da se

priliči Kristusu in s tem pričuje za katerega od vidikov njegove

skrivnosti.«79 Gre seveda za vidik, ki ga je treba razbrati in

uresničiti na osnovi najbolj pristnega izročila ustanove v skladu

z vodili, konstitucijami in statuti.80

Ustvarjalna zvestoba

  1. Ustanove so torej poklicane, da pogumno ponujajo podjetnost,

iznajdljivost in svetost ustanoviteljev in ustanoviteljic

kot odgovor na znamenja časov, ki se pojavljajo v današnjem

svetu.81 Ta spodbuda je predvsem klic k vztrajanju na poti

svetosti, ki jo v vsakdanjih dogodkih zaznamujejo materialne

in duhovne težave. Gre za klic, naj se trudimo za usposobljenost

pri lastnem delu in gojimo dinamično zvestobo lastnemu poslanstvu,

ki mu je po potrebi treba prilagajati oblike glede na nove

okoliščine in različne potrebe, vselej pa v poslušnosti božjim

navdihom in cerkveni presoji. Ostati pa vendarle mora živo

prepričanje, da je v iskanju vedno popolnejšega priličenja Gospodu

zagotovilo sleherne prenove, ki namerava ostati zvesta

izvirnim navdihom.82

V tem duhu na vsako ustanovo danes pritiska nujnost, da

se ponovno sklicuje na vodilo, saj je v njem in v konstitucijah

predstavljen način hoje za Kristusom, zaznamovan s posebno

karizmo, ki jo je potrdila Cerkev. Povečano spoštovanje vodila40

bo gotovo ponudilo posvečenim zanesljiv kriterij za iskanje

ustreznih oblik pričevanja, ki bo moglo odgovoriti na zahteve

sedanjega trenutka, ne da bi se oddaljili od začetnih navdihov.

  1. Poklicanost k svetosti je mogoče sprejeti in gojiti samo v

tišini adoracije vpričo neskončne Božje presežnosti:»Priznati

moramo, da vsi potrebujemo to tišino, nabito z adorirano  navzo

čnostjo. Teologija jo potrebuje, da bi mogla v polnosti ovrednotiti

svojo modrostno in duhovno dušo. Molitev jo potrebuje, da ne bi nikoli pozabila, kako videti Boga pomeni sestopiti

z gore s tako razžarjenim obličjem, da si ga je treba pokriti z

zagrinjalom (prim. 2 Mz 34,33). (…) Zavzetost jo potrebuje, da

se odpove zapiranju v boj brez ljubezni in odpuščanja (…). Vsi,

verniki in neverujoči, se morajo naučiti tišine, ki bo omogočila

Drugemu, da spregovori, ko bo hotel in kakor bo hotel, nam

pa, da bomo razumeli to besedo.«83 To pa v resnici vsebuje veliko

zvestobo bogoslužni in osebni molitvi, času, namenjenemu

za molitev v duhu in kontemplaciji, evharistični adoraciji,

mesečnim duhovnim obnovam in duhovnim vajam.

Znova je treba tudi odkriti sredstva za askezo, značilna za

duhovno izročilo Cerkve in lastne ustanove. Ta so bila in so še

pomembna pomoč za pristno napredovanje v svetosti. Askeza,

ki pomaga obvladovati in popravljati težnje človeške narave,

ranjene z grehom, je resnično neogibna, če hoče posvečena

oseba ostati zvesta lastni poklicanosti in hoditi za Jezusom na

križevem potu.

Potrebno je tudi prepoznati in premagati nekatere skušnjave,

ki se včasih po hudičevem zalezovanju prikazujejo pod videzom

dobrega. Tako na primer lahko upravičena zahteva po

poznavanju današnje družbe, da bi odgovorili na njene izzive

privede do popuščanja pred modo časa, ugasi duhovno gorečnost

ali navda z obupom. Možnost višje duhovne vzgoje bi lahko

posvečene osebe privedla do tega, da se čutijo boljše od drugih

vernikov, potreba po upravičenem in nujnem usposabljanju pa

lahko privede v obupano iskanje učinkovitosti, kakor da bi

apostolsko služenje bilo odvisno predvsem od človeških sredstev,

ne pa od Boga. Pohvale vredna želja, da bi bili blizu ljudem

današnjega časa, vernim in neverujočim, ubogim in bogatim,

lahko privede do privzetja posvetnega življenjskega sloga

ali do pospeševanja človeških vrednot zgolj na horizontalni

ravni. Soudeleženost pri upravičenih teženjih lastnega naroda

in kulture lahko privede do privzema nekih oblik nacionalizma

ali sprejema nekih prvin tistih običajev, ki že potrebujejo

očiščenja in povzdignjenja v luči evangelija.

Pot, ki vodi k svetosti torej vsebuje sprejem duhovnega boja.

Gre za zahtevno dejstvo, ki se mu dandanes ne posveča

dovolj pozornosti. Izročilo je pogosto videlo podobo duhovnega

spopada v boju Jakoba z Božjo skrivnostjo, spopada, v katerega

se spusti, da bi dosegel njegov blagoslov in bi ga videl. (prim.

1 Mz 32,23.31). V tem dogodku iz začetkov svetopisemske zgodovine

posvečene osebe lahko razbirajo podobo asketične zavzetosti,

ki jim je potrebna, da se jim srce razširi in odpre za sprejem Gospoda in bratov.

Skrb za svetost

  1. Danes se bolj kot kdaj od posvečenih zahteva obnovljen

trud za dosego svetosti tudi zato, da bi s tem pospeševali in

podpirali teženje vsakega kristjana k popolnosti. »Potrebno pa

je v vsakem verniku prebuditi resnično stremljenje po svetosti,

močno hrepenenje po spreobrnjenju in osebni prenovi v

ozračju vedno intenzivnejše molitve in solidarnega sprejemanja

bližnjega, zlasti tistega, ki je najbolj potreben.«84 S tem, da

posvečene osebe poglabljajo osebno prijateljstvo z Bogom, se

pripravljajo in usposabljajo pomagati bratom in sestram z

močnimi duhovnimi pobudami, kot so na primer šole molitve,

duhovne vaje in duhovne obnove, dnevi samote, poslušanje in

duhovno vodstvo. Na ta način olajšajo napredek v molitvi pri

osebah, ki potem bolje razločijo Božjo voljo zase in se pogumno,

včasih celo junaško, odločijo, kakor pač zahteva vera. Posvečene osebe se pravzaprav »s samo najbolj notranjo naravo

svojega bitja vključujejo v dinamiko Cerkve, ki jo žeja po Božjem

absolutnem in je poklicana k svetosti. Prav te osebe so priče

te svetosti.«85 Dejstvo, da so vsi poklicani, da postanejo sveti,

lahko samo še bolj spodbudi tiste, ki imajo po lastni življenjski

odločitvi poslanstvo, da druge spominjajo na to poklicanost.

42

»Vstanite in ne bojte se«: obnovljeno zaupanje

  1. »Jezus pa je stopil k njim, se jih dotaknil in rekel: ’Vstanite

in ne bojte se!.« (Mt 17,7). Kakor trije apostoli iz spremenjenjskega

dogodka tudi posvečene osebe vedo iz izkustva, da njihovo življenje ni vselej osvetljeno od tiste zaznavne gorečnosti, ki porodi vzklik:»Dobro je, da smo tukaj, Gospod!« (Mt 17,4). In vendar gre za življenje, ki se ga vedno»dotika« Kristusova roka, ki ga vedno doseže njegov glas, ki ga vedno dvigne njegova milost.

»Vstanite in ne bojte se.« Ta Gospodova ohrabritev je seveda

naslovljena vsakemu kristjanu. Še toliko bolj pa to velja za

tistega, ki je bil poklican, da »vse zapusti« in torej »vse tvega«

za Kristusa. Prav na poseben način to velja vsakič, ko se kdo z

Učiteljem spušča z »gore«, da bi stopil na pot, ki pelje s Tabora

na Kalvarijo.

Ko Luka pripoveduje, da sta se Mojzes in Elija pogovarjala

s Kristusom o njegovi velikonočni skrivnosti, pomenljivo

uporablja izraz »izhod« (éxodos): »Pogovarjala sta se o njegovem

odhodu, ki ga je imel dovršiti v Jeruzalemu« (Lk 9,31).

»Eksodus«: temeljni izraz razodetja, na katerem sloni vsa zgodovina

odrešenja in ki izraža globoki pomen velikonočne skrivnosti.

Ta tema je še posebej draga duhovnosti posvečenega

življenja in dobro izraža njegov pomen. V njej je neogibno vsebovano

tisto, kar pripada skrivnosti križa (mysterium crucis).

Toda ta zavezujoča »pot izhoda« je videti, če jo gledamo z gore

Tabor, kot pot med dvema lučema: med vnaprejšnjo lučjo

sremenjenja in dokončno lučjo vstajenja.

Poklicanost v posvečeno življenje je na obzorju celotnega

krščanskega življenja kljub svojim odpovedim in svojim

preskušnjam, celo prav zaradi njih, pot »luči«, nad katero bedi

Odrešenikov pogled: »Vstanite in ne bojte se.«

Slika Združenih svetih treh Src Jezusa, Marije in Jožefa

Sliko narisala Chiara Uccelli

KAKO SODELOVATI V TEM DELU

Delo Svetih Treh Src je usmerjeno k družinam in mladim, kakor tudi vsem tistim, ki želijo slediti tej poti vere, odgovarjajoč na Božji klic, po naukih, ki so jih Jezus, Marija in Jožef prenašali preko vseh teh let. Ta duhovna pot nam bo pomagala, da se utrdimo v veri in ljubezni.

Po treh združenih Svetih Srcih Jezusa, Marije in Jožefa se nebo dotika zemlje. Čas milosti! Bog je Ljubezen in čaka name, nate, na našo ljubezen. Čaka in upa na našo posvetitev Njemu po treh Svetih Srcih. To je naše največje darilo, posvetiti se po spontani odločitvi Bogu zaradi ljubezni, ker to mora biti naš odgovor nanjo. Poslanstvo Svetih treh Src je sveto poslanstvo, ki nas vodi v svetost, v popolno realizacijo Božje volje, ki spreminja naše življenje in naše bitje, ga blagoslavlja in obnavlja Kristusovo žrtev ob vsakem obhajanju Svete Maše. (P.Leopold Grčar, frančiškan,Slovenija 2013)

To je duh, ki bi nas moral motivirati, da živimo to delo. Bog nas kliče k svetosti, da se borimo vsak dan za našo lastno posvečenje in posvečenje naših bratov. Da bi mogli živeti naše poslanstvo v svetosti, h kateri nas kliče Gospod, moramo slediti tem ciljem:

  1. Imeti namen slediti Božjemu klicu, oblikovati skupino mladih ali skupino družin.

  2. Kako se to zgodi? Tako, da sebe pripravljaš po katekizmu, molitvi, prejemanju zakramentov, posebno zakramenta spovedi in evharistije;

  3. Kot prvo, da bi se pridružili temu delu začnemo obhajati prvih devet petkov, prvih sobot in prvih sred, vsak mesec. To bo znamenje našega da, da bi vstopili v to delo.

  4. Da bi uveljavili ta klic začnite s svojimi prijatelji, domačimi ali s tistimi ki želite se družiti in molite rožni venec v vztrajni molitvi. Izberite primeren dan, da bi mogli vsi vztrajno sodelovati.

  5. Imejte skupni cilj, lahko mesečni ali letni, in si prizadevajte, da ga zvesto izpolnite, da bi se skupina učila hoditi in opravljati naloge treh Svetih Src.

  6. Vsak član te skupine mora razumeti, da je to v tolažbo in zadoščevanje ZDRUŽENIM Svetim Srcem.  Duh, ki ga živimo v tem delu je: »Posvečevati se in posvečevati bližnjega v ljubezni do konca!« To je naš moto, naše stremljenje, ki nas privlači, da bi se čim bolj  združili s Srci Jezusa, Marije in Jožefa in da bi bila ta Srca vedno bolj poznana, ljubljena in klicana, da bi vsi trije iz predanosti njihovih treh Src, lahko podelili izliv globokih milosti, blagoslovov in kreposti na duše in na ves svet.

  7. Podelitev škapulirjev Svetega Jožefa bo po opravljenih devetih mesecih priprav. Ta podelitev je med obhajanjem Evharistije, v prisotnosti duhovnika, ki predstavlja Cerkev in Kristusa osebno, je velik korak h Gospodu in mu povemo, da želimo vedno ostati na tej duhovni poti, dokler bomo živeli na tem svetu in bili del te velike družine, ki ima Sveto Družino za zgled in vzor

  8. Teh devet mesecev so razdeljeni na tri dele:

  • Prvi trije meseci so posvečeni osebi Svetega Jožefa

  • Drugi trije meseci so posvečeni osebi Presvete Marije in

  • Zadnji trije meseci so posvečeni Jezusu Kristusu. Začnemo z Jožefom in Marijo, ker sta ona, ki nas dvigata h Kristusovemu Srcu, ki je Luč sveta. Zadnji trije meseci bodo meseci naše odločitve za posvetitev svojega življenja združenim Svetim Trem Srcem za vedno, pri čemer bomo zvesti željam Najsvetejših in najbolj ljubečih Src.

  1. Prisotnost duhovnika je zelo pomembna. Vsaka skupina mora imeti duhovnega očeta, ki vodi in je oporni steber v veri. Če je sprva težko je skupina, ki pomaga, da člani razumejo da morajo moliti in izprošati od Gospoda milost za to oblikovano skupino.

  2. Vse oblikovane skupine imajo kot svete zavetnike: Sveto Gemmo Galgani, Svetega Gabrijela od Žalostne Matere Božje, Sveto Terezijo Deteta Jezusa, Sveto Ivano Arško in Svetega Janeza Evangelista. Ti svetniki spremljajo na duhovni poti svoje varovance in neprestano prosijo pred tremi Svetimi Srci potrebnih milosti za dušo in telo.

RAZLOGI ZA TO POSVETITEV

Posvetitev je zaradi Jezusa Kristusa, po naravi, ker je Kralj in Gospod vseh stvari. To je univerzalno in svečano pričevanje o časti in pobožnosti in je v celoti zaradi Jezusa Kristusa samega, ker je on Kralj in Gospod vseh stvari, kot piše Papež Leon XIII (1878 – 1903), v Encikliki Annum Sacrum (Sveto Leto) z dne 25.avusta 1899, da je posvetitev človeštva Srcu Jezusovemu v celoti zato in tako pripravljena v Svetem letu 1900, da se vse človeštvo posveti Presvetemu Srcu Jezusovemu. 21. julija 1899 je s Pismom Kongregacije za obrede, potrdil Litanije Presvetemu Srcu Jezusovemu in pozval naj se pobožno prakticira  prve petke v mesecu in določil mesec junij kot mesec Srca Jezusovega.

Pobožnost Presvetega Srca je več kot samo pobožnost; v vsej veri je najbolj ganljiva, najbolj učinkovita in najvišja. Da bi jo sprejeli v naša življenja je potrebno naše spoštovanje za vero, za ljubezen, za ljubezen do konca, ki ljubi brezpogojno, tako, da je naš odgovor najbolj verodostojen Jezusu Kristusu in naša posvetitev njegovemu Božjemu Srcu, podaritev samega sebe, tega kar smo in tega kar imamo in utrjuje našo zavezo z Bogom in postanemo eno z Njim.

Razumeti Jezusovo ljubezen za nas pomeni sprejeti in zadostiti za nas in za druge z ljubeznijo do Boga in do bližnjega. Da bi ta podaritev bila popolna in v polnosti sam Jezus želi, da je preko Presvetih Src Marije in Jožefa.

 

NAMENI MOLITEV PREKO TEDNA

Sveta Devica je priporočila, da se udeležimo (če je mogoče dnevno) Svete maše in meditiramo Božjo Besedo vsak dan.

PONEDELJEK

Namenjeno Svetemu Duhu

Našemu Svetemu Zavetniku in Božjim svetnikom

Za duše v vicah

 

TOREK

Namen Svetemu Obličju

Sveti Mihael, Sveti Gabrijel in Sveti Rafael

Angel varuh

Za posvečevanje družin

Za Svetega Očeta in za Cerkev

SREDA

Namenjeno Svetemu Jožefu in njegovemu Prečistemu Srcu

Za mlade in za duhovne poklice

Za bolnike in umirajoče

Moliti rožni venec svetega Jožefa. Če je prva sreda moliti ves rožni venec

7 žalosti in radosti  z 1x Oče naš, 10 Pozdravljen sveti Jožef in 1x Slava Očetu.

Ostale srede moliti rožni venec sedmih žalosti in radosti  z 1x Oče naš, 1 Pozdravljen sveti Jožef in 1x Slava Očetu.

Litanije svetega Jožefa in molitev posvetitve Prečistemu Srcu svetega Jožefa.

 

 

ČETRTEK

Naj bo namenjena Evharistiji

Adoracija Jezusa v Evharistiji

Zadoščevati in prositi Božjega usmiljenja za nas in za grešnike vsega sveta

Nočno bedenje v družini in/ali sveta ura od 23 do 00h

PETEK

Namenjeno Presvetemu Srcu Jezusovemu in post ob kruhu in vodi

Meditacija Križevega pota

Čaščenje Predragocene Jezusove Krvi in njegovih Svetih ran

Če je mogoče opraviti Križev pot

Litanije k Predragoceni Jezusovi Krvi

SOBOTA

Namenjena Naši Gospe in njenemu Brezmadežnemu Srcu

Biti 20 minut v družbi Naše Gospe s premišljevanjem 20 skrivnosti rožnega venca na prvo soboto vsakega meseca in darovati zadostilno obhajilo.

Molitev Litanij in obnoviti Posvetitev Materi Božji

NEDELJA

Namenjena Bogu Očetu

 

 

 

 

RAZPOREDITEV DNEVNE MOLITVE

JUTRANJA URA

06h Angel Gospodov in molitev k sv. Nadangelu Mihaelu

Darovanje dneva in posvetitev Svetemu Jezusovemu Srcu

09h ura Svetega Duha (Himna in molitve k Svetemu Duhu

Rožni venec

Premišljevanje Božje Besede

Rožni venec Svete Družine

Posvetitev Združenim trem Svetim Srcem

DNEVNA URA

12H Angel Gospodov in molitev k sv. Nadangelu Mihaelu

Rožni venec

Sedem x Vera za ateiste, za neverujoče in za utrjevanje naše vere

Posvetitev Brezmadežnemu Marijinemu Srcu

VEČERNICE

Premišljevanje enega sporočila Naše Gospe

Rožni venec in posvetitev Združenim trem svetim Srcem

Posvetitev Prečistemu Srcu svetega Jožefa

18h Angel Gospodov

ZAKLJUČEK

Rožni venec

Petkrat Pozdravljena Kraljica da bi se odprla zaprta srca

Rožni venec Odpuščanja

21h Ura svetega Jožefa (molitev sedem žalosti in radosti z 1x Oče naš, 1x Pozdravljen sveti Jožef in 1x Slava Očetu

Posvetitev Združenim trem svetim Srcem

Molitev Sveti angel varuh moj in molitev svetemu Nadangelu Mihaelu.

KAKO NAJBOLJ  V PRAKSI ŽIVETI TO BOŽJE DELO

 

  1. Podoba Njegovega Prečistega Srca, predstavljena ob prikazanju 25. decembra 1996, ko Jezus in Naša Gospa razodeneta svetu Srce sv. Jožefa.

  1. Praznik Prečistega Srca sv. Jožefa, je na željo Jezusa ob prikazanju 6. junija 1997, na praznik njegovega Svetega Srca: »Želim, da se prvo sredo po prazniku mojega Svetega Srca in Brezmadežnega Srca Marijinega postavi za praznik Prečistega Srca sv. Jožefa.«

  1. Rožni venec sedmih žalosti in radosti Sv. Jožefa naj se moli z molitvijo, ki jo je ob prikazanju (29. marca 2002) priporočil sam sv. Jožef, dokler ne bomo uživali sadov njegove priprošnje, sklicujoč se na njegovo presveto in mogočno ime, ki vzbuja strah peklu in razžene hudobne duhove, kot je povedal Jezus v enem od svojih prikazovanj.

  1. Škapulir sv. Jožefa, predstavljen ob prikazovanjih – prvič 14 julija 2000  v cerkvi karmelske Matere Božje v Aylesfordu v Angliji,(kjer se je Presveta Devica prikazala Simonu Stocku in mu predstavila škapulir)  -drugič pa v mestu Sciacca v italijanski pokrajini Agrigento, 16. julija 2001, na praznik karmelske Matere Božje. Škapulir je znamenje varstva in zvestobe Srcu sv. Jožefa, kateri nas želi pripeljati k Bogu in svetosti, opozarjajoč predvsem na svoje kreposti: čistost, poslušnost, molk in ponižnost, ter vzbuditi v nas gorečnost vere in ljubezni do Jezusa in Device Marije. Tiste, ki bodo nosili ta škapulir, bo sv Jožef ščitil kot svojo last in bodo po njegovem Prečistem  Srcu prejeli mnogotere milosti.

  1. Širjenje pobožnosti češčenja Srca sv. Jožefa, ki naj jo spremljajo dobra dela usmiljenja in pomoč potrebnim, še posebej bolnim in umirajočim, kot je želel sv. Jožef v svojih obljubah marca leta 1998.

  1. Prve srede v mesecu naj pridejo v zavest kot dnevi posebnih milosti, ko sv. Jožef razpošilja neizmerne vire izrednih milosti vsem, ki se zatečejo k njegovi priprošnji s češčenjem njegovega Prečistega Srca. Že Jezus je obljubil, da bodo ti častilci dosegli veliko slavo v nebesih – milost, ki je ne bodo deležni tisti, ki ga ne bodo častili kot je naročil.

 

»Naj bo Gospod vedno slavljen, počaščen in ljubljen!«

 

Posvetitev trem svetim Srcem

Presveto Srce Jezusovo,

Brezmadežno Srce Marijino,

Prečisto Srce sv. Jožefa

Danes (nocoj) vam posvetim

svoje misli*, svoje besede*,

svoje telo*, svoje srce*,

in svojo dušo*,

da se v tem dnevu (v tej noči)

po meni izvrši vaša sveta volja. Amen.

 

 

ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA

 

 

  1. julija 2000 je Edson obiskal  Aylesford z Marino Hoodkin, ki živi v Sao Paulu. To se je zgodilo, ko je bil Edson na obisku v Italiji v Bresci in bil povabljen v Anglijo. Preživel je v Angliji dva tedna in obiskal svetišče Karmelske Matere Božje.

V Angliji je imel nekaj prikazovanj Marije, Jezusa in svetega Jožefa, ki mu je govoril o izročitvi trem svetim Srcem in o prihodnjih dogodkih, žalostnih, ki se bodo dogodili v tej državi.

V Aylesfordu, v svetišču Marije Karmelske, je Edson obiskal kapelo svetega Jožefa .Tu v kapeli je imel prikazovanje Svete družine. To prikazovanje je pritegnilo veliko Edsonovo pozornost.

Edson: »Gospa, ki sta jo spremljala dete Jezus in sveti Jožef, je imela v svojih rokah škapulir, toda ne škapulir Karmelske Matere Božje, temveč drugačen škapulir, bele barve in Edson je na škapulirju jasno razlikoval tri sveta Srca.

Po prikazovanju je Edson omenil prijateljici Marini, kaj se je zgodilo, bil pa je zelo zamišljen in tedaj še ni razumel vsebino tega sporočila, svetih treh Src.

V Londonu, med sveto mašo, je imel razodetje od Boga, ko mu je bilo pokazano v videnju tri srca Jezusa, Marije in Jožefa združena v eno Srce. To videnje se je ponovilo trikrat, da je ostalo v nepozabnem spominu in nima niti najmanjšega dvoma o edinosti treh Src Jezusa Marije in Jožefa.

Dne 16.07.2001, Edson je v mestu Sciacca, v provinci v Agrigentu na Siciliji, v Italiji, ob obisku skupine mladih, ki je tam  nastala, je Edson  popoldne, med molitvijo rožnega venca imel, po njegovi izjavi,  v cerkvi Marije Rožnovenske prikazovanje Svete Družine pred vsemi prisotnimi ljudmi.. Pri videnju so bili prisotni  tudi kapucinski bratje.

Prečisto Srce svetega Jožefa, bodi varuh naših družin!

Na tem prikazovanju je Marija dala Edsonu sporočilo, nato pa mu je rekla: . “. Bodi pozoren na to, kar ti bom pokazala;  daj izdelati tak škapulirkot ga vidiš. To bo škapulir svetega Jožefa. Moj Sin Jezus želi da ga vsi uporabljate z vero in ljubeznijo ter globokim spoštovanjem do mojega ženina Jožefa, kot si zasluži. Kdor ga nosi, more prejeti zaščito Boga, Prečistega Srca svetega Jožefa in zaščitnega plašča kot tudi mnoge nebeške milosti, ki so potrebne za odrešenje in posvečenje. Edson je videl Sveto Družino v zlati barvi in  v zlati barvi napis: PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠE DRUŽINE. 

Kmalu je vizija izginila in dala prostor trem svetlim in sijočim Srcem. Iz Jezusovega Srca sta izšla dva žarla, ki sta bila usmerjena v Marijino brezmadežno Srce in v Prečisto Srce svetega Jožefa. Nad Srci se je pojavil napis v zlatih barvah Jezus, Marija, Jožef ljubim vas,  rešite duše. Kmalu po tem videnju se je pojavila ponovno Marija z Jezusom in svetim Jožefom. Vsi trije so vse prisotne blagoslovili in nato izginili v čisti jasnosti svetlobe, ki jih je obdajala. Edson ni vedel, da je tega dne 750 obletnica, ko je Marija v dala škapulir Karmelske Matere Božje Simonu Stocku. Ta dan sta Jezus in Marija predstavila svetu svetega Jožefa, kot znamenje posebnega varstva za družine po vsem svetu. l

Če želite prejeti škapulir svetega Jožefa, je potrebno, da se pripravite s 30 dnevno Pobožnostjo svetemu Jožefu, ki jo molimo 30 zaporednih dni, v spomin na leta, ki jih je sveti Jožef preživel z Jezusom Kristusom, Božjim Sinom.

K A R I Z M A

Naša  karizma znotraj tega dela je:

PRIČEVANJE Z ŽIVLJENJEM

Naše življenje mora biti odsev treh Svetih Src.

Pričevati veliko Božjo ljubezen, češčenje Presvete Trojice, da nas napolni z modrostjo, močjo in milostjo Združenih svetih Src, Jezusa, Marije in Jožefa in da  izkusimo po teh Svetih Srcih izvor in kanal nebeških blagoslovov, zvesto predanost, resnično in trajno.

Oznanjati našim bratom usmiljeno obličje Boga, s pomočjo treh Svetih Src, ki so polna ljubezni in hrepenenja za zveličanje duš, prenavljajo  človeška srca, jih ozdravljajo in rešujejo po kesanju in odpuščanju grehov.

Bodimo predlagatelji Božje ljubezni in miru v družinah in med mladimi, tako da jih evangeliziramo s pomočjo  Združenih Svetih Srcih.

Prinašajmo pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo –  posebno tistim, ki so na robu družbe, preziranim in pozabljenim.

Obnašajmo se kot zvesti služabniki združenih treh Src in prav tako vodimo druge k zvestobi in zaupanju Vanje.

ŽIVETI KREPOSTI SVETIH TREH SRC

Naše srce mora biti posoda polna kreposti in nebeških milosti.

Naša poklicanost ima kot osnovo nauk Cerkve in orientacijo dano od nebes,  posnemanje kreposti in ljubezen Svete Družine, živeti kot Jezus naroča v Evangeliju, biti sol zemlje in luč sveta našim bratom, bodisi v družinskem krogu, socialnem in cerkvenem;

Biti Služabniki v tihoti, majhnosti, ponižnosti in poslušnosti in ne stremeti po velikih stvareh, temveč se zadovoljiti z majhnimi stvarmi, ki jih Bog da, da bi se izognili ponosu, napuhu in preveliki navezanosti na ljudi, na stvari, ki so vzrok številnih padcev in uničenja mnogih mladih v teh dneh, s tem ko so mnogo pod vplivom modnih strani in pretirane želje po uživanju.

Bodimo čisti služabniki v govoru, v dejanjih, v oblačenju, živeč v skritosti in skromnosti; izjemni po videzu, dobrodelni …., da razveseljujemo tri Sveta Srca, ki so čista, deviška in sveta.

Bodimo krotkega, ponižnega in usmiljenega srca kot je Jezus;  poslušni in v oblačenju kot Marija: Sveti in pozorni božjim navodilom kot Jožef;

Bodimo luč, moč in upanje obupanih in stiskanih, s tem da jim pokažemo veliko Božje usmiljenje, ljubečo materinsko posredovanje Naše Gospe in očetovsko varstvo Svetega Jožefa.

Bodimo iztegnjene Marijine roke in gostoljubne Jožefove roke, tistim ki so daleč od Boga v nečistem življenju, v duhovni temi, v drogi, v ateizmu, v dvomu in brez vere, ter jih vodimo v Kristusovo Srce, ki je vir Življenja in Ljubezni.

DUH MOLITVE IN ZADOŠČEVANJA

 

Biti moramo živa molitev in popolna žrtev za Boga, po posredovanju treh Svetih Src.

Bodimo trajno in popolno zadoščenje združenih Svetih Src Jezusa, Marije in Jožefa. Pričujmo z življenjem, ljubeznijo in zvestob Srcem, vodeč jim naše ranjene in dotolčene brate; vodimo tiste ki so  uničeni duhovno, moralno in psihično, v gorečo peč njihovih Src, polnih ljubezni zanje, s ciljem, da se obnovijo, spremenijo, ozdravijo v ljubezni Svete Trojice.

Ne merimo truda pri reševanju duš iz teme satana, darujmo dnevno naše molitve, žrtve in trpljenja za to, da Božja ljubezen zmaga nad vsem zlom v življenju mnogih, ki so skoraj izgubljeni. Za te Sveta Devica prosi post ob sredah ob kruhu in vodi in molitvena bedenja.

Ko postimo ne mislimo na čas, ko smo brez hrane, ampak mislimo na čas, ure, dneve in mesece tistih, ki so brez koščka kruha, da bi se nahranili. Postite za revne in pozabljene in vse se bo poznalo v vaši dobrodelnosti.

Molimo dnevno cel rožni venec (Veseli del, Svetli del, Žalostni del in Častitljivi del), premišljujmo Božjo Besedo. Ko smo prebrali stavek iz Svetega Pisma, ga premišljujmo z ljubeznijo in vero, da bi lahko našli citat za naš vsakdan. Devica nas prosi, da na začetku imamo vsaj 10 minut tišine za premišljevanje. Zato da bi mogli vsak dan doumeti to duhovno pot, in dati Bogu malo več prostora. »Določite si čas vašega premišljevanja Božje besede in ne prenehajte dokler ne mine čas (Sv. Padre Pio iz Pietralcine).

Kadar molite, molite mirno, z ljubeznijo in počasi, ker so naše molitve kot vrtnice, ki jih darujemo Mariji, če pa molimo hitro gredo cvetni listi narazen.

Najboljše zadoščevanje je ljubezen, ljubezen do Boga in do bližnjega: znati odpuščati in biti v vsakem trenutku znamenje božjega usmiljenja, da sovraštvo, jeza, zloba ne obstanejo v naših srcih, predno sonce zaide vsak dan.

Redno prejemanje Zakramentov, spoved, dnevna Sveta Maša, posebno v nedeljo, na Gospodov dan; redno obiskujmo Najsvetejši Zakrament, da ga počastimo in slavimo, za njegovo neizmerno ljubezen za vse dobrote in milosti, ki jih prejemamo po njegovi Božji previdnosti.

Kadar je sveta Maša se osredotočite in dajte v molitev vašo družino in vso Cerkev. In ko se spovedujete ne bojte se. Povejte vse duhovniku, ki je Jezus v tistem trenutku. Povejte neustrašeno, kajti Bog vam bo odpustil in vaša duša bo čista.

Kadar hočete častiti Jezusa pomislite na sveto Klaro iz Assizija. » … postavi um pred ogledalo večnosti, postavite svojo dušo v svetlobo slave in sebe popolnoma v kontemplacijo  Božje podobe, da bi potem doživeli skrito sladkost, ki jo je Bog namenil tistim, ki ga ljubijo. Ostanite pogosto z Jezusom , ne mislite na nič, razen na njegovo prisotnost. Samo srce razume razlog. Revščina je bistvo Boga… V ogledalu, ki  je Jezus moremo videti  da  Slava izvira iz ponižnosti (Sveta Klara Asiška)

POPOLNO ZAUPANJE V BOŽJO PREVIDNOST

Ko branimo in oznanjamo resnico, mora biti naš pogum sad vere in zaupanju Boga.

Pogoj je močna vera in neomejeno zaupanje v priprošnjo Svetih Treh Src, ki vse omogočijo in pomagajo, kadar se posvetimo za Božje kraljestvo, za odreševanje duš in posvečevanje družin in mladih.

Verjemimo klicu, ki nam ga je Bog dal, znotraj tega načrta Svetih Treh Src, s spoštovanjem in vero in verjemimo njegovim obljubam za vsakega izmed nas in naši zavezanosti (poklicanosti) v ljubezni, ki nas sili, da iščemo Boga za Očeta in da vidimo  v vsakem človeku, ženski, mladih, otrocih –  ljubljenega brata, ki je dar Njegove milosti. Ne dvomimo v njegovo Božje sodelovanje, ki nas posvečuje in nam pomaga s svojo milostjo, ampak verjemimo, da je Bog –  naš Oče, pred nami, nas varuje s svojo mogočno roko, ruši ovire in dela čudeže; najprej v naših življenjih in v naših družinah, potem v življenju družin in mladih, za katere posredujemo in pomagamo s pričevanjem, besedo in življenjem:

Ne bojmo se ničesar, nobene ovire, težave ali preizkušnje, ampak verujmo da nobeno zlo nam ne bo prizadejalo nobene škode in nas uničilo, če ostanemo zvesti Bogu, in smo poslušni glasu Naše Svete Matere ter se postavimo vsakodnevno pod varstvo Svetega Jožefa, kajti on gleda na nas in na njegovo Delo ljubezni;

Torej vedoč, da ves ta sveti in božanski načrt prihaja iz Svete Trojice, ki želi, da se razširi kar je najhitreje mogoče  v  družine, v življenje mnogih mladih, sprejmimo vse tiste, ki želijo živeti ta klic in duhovno pot, ki nam jo Bog daje, preko združenih Svetih Src Jezusa, Marije in Jožefa, kajti svetost je za vse, » vendar vsi niso za svetost, ker je ne iščejo z ljubeznijo in vero«, kot nam je rekla Naša Gospa v Itapirangi.

Naš cilj in namen temelji na tistem, kar nas je Sveta Mati prosila in učila, na poseben način v Itapirangi. Želimo približati se tej svetosti, da bi naše življenje bilo v skladu z Božjim načrtom, ki ga je Bog imel od začetka za nas. Bodimo sveti njegovega Kraljestva že tu na zemlji, da bi bili nekega dne za vedno v nebesih.

 

MOLITVE, KI STA JIH NAUČILA JEZUS IN NAŠA GOSPA

 

  1. Gospod Jezus, verujem v te. Mislim nate. Zahvaljujem se ti in te slavim, hvalim te, ljubim te in te častim. Operi me s svojo predragoceno krvjo in očisti me vseh mojih grehov. Amen! (30.07.95)

  1. Gospod, odpri moje srce, da bi razumel Tvojo Besedo in besedo Naše Gospe (Nadangel Mihael 25.12.95)

  2. Slavljen Bog in blagoslovljen naš Gospod in Brezmadežno spočetje Presvete Device Marije, njegove svete Matere. Amen!

(Nadangel Mihael 25.12.95)

  1. Jezus ljubim te. Jezus, častim te. Jezus hočem, da ti živiš v mojem srcu. (13.12.95)

  2. Moj slavni sveti Jožef, poskrbi za mojo družino: danes, jutri in na veke. Amen! (3x)

  3. O Jezus, naša luč, naša moč in naše življenje. Jezus reši nas vsega zla in vseh nevarnosti. Jezus, zaupamo vate. Prepričani smo, da se naši najbolj pereči problemi rešujejo. Reši naše družine. Reši naše oddaljene brate, nevernike in ateiste. Reši ves svet in družine, ki ne živijo v miru in ljubezni. Amen!

  4. O, Sveta nazareška Družina, Jezus, Marija in Jožef,

v tem trenutku se vam resnično posvetimo iz vsega svojega srca.

varujte nas in branite nas pred vsem zlom tega sveta tako,

da bodo naši domovi utrjeni vedno v neskončni Božji ljubezni.

Jezus, Marija in Jožef, ljubimo vas iz vsega svojega srca.

Hočemo biti popolnoma vaši. Pomagajte nam resnično izpolnjevati

Gospodovo voljo. Vodite nas vedno v nebeško slavo, sedaj in za vedno.

Amen. (3.3.1997)

  1. Gospod Jezus, pomnoži mojo vero, prenovi me s svojo Božansko ljubeznijo in Svetim Duhom, da bi ti lahko resnično služil in sledil. Jezus zaupam vate. Amen. (15.02.97)

  1. ROŽNI VENEC SVETE DRUŽINE

Molimo na rožni venec petih desetk:

Z a č e t e k

Molitev: Moja Sveta nebeška Družina, vodi me po pravi poti, pokrij me s svojim svetim plaščem in varuj me pred vsem zlom v mojem življenju tu na zemlji in za vekomaj. Amen

Oče naš 1x, Zdrava Marija 1x, Slava Očetu 1x

Vzklik : Sveta Družina in moj angel varuh, molite zame. Amen.

Molimo : VERO 1X

 

Pri vsaki desetki molimo 1x na velike jagode: (namesto Oče naš)

Sladko Srce Jezusa, bodi naša ljubezen

Sladko Srce Marije, bodi naše odrešenje

Sladko Srce Jožefa, bodi varuh naše družine.

Na male jagode molimo 10x :                 (namesto Zdrava Marije)

V: Jezus, Marija, Jožef, ljubim vas

O: Rešite duše.                                       (V: tisti ki vodi RV; O:ostali)

Na koncu molimo 3x zadnje tri jagode:

Združena sveta Srca Jezusa, Marije in Jožefa,

naj vas ljubim vedno bolj (07.01.97)

  1. ROŽNI VENEC RAN MARIJINEGA SRCA

Ta rožni venec me je Naša Gospa naučina ob prikazovanju 11.04.1995, da bi ga molili vsi njeni otroci, v zadoščevanje Bogu za grehe vsega sveta in za večno odrešenje duš.

 

 

DAROVANJE:Boleče in ranjeno Marijino Srce, darujem ta rožni venec. Molil bom in premišljeval veliko bolečino in žalost, ki vam je povzročena zaradi izgube neštetih duš, ki vsak dan padejo za večno v peklenski ogenj. Darujem v zadoščenje Bogu za mnoge moje grehe in bogokletstva, ki so vzrok za izgubo teh duš, tako, da bi te iste duše po  vašem bolečem in ranjenem Srcu, bile vredne prejeti milosti od Boga in  po vaši močni priprošnji večno življenje.

Na jagodah za Oče naš:  Brezmadežni Jezus, usmili se nas, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja po priprošnji blažene Device Marije in njenih krvavih solz.

Na jagodah za Zdrava Marija: O Srce Marijino, ranjeno od bolečin za izgubo mnogih grešnikov, rešite duše svojih dragih otrok, ki so v nevarnosti pred padcem v peklenski ogenj.

 

Na koncu: Ljubljeni Oče, jaz vas ljubim. Ljubljena Mati, jaz vas ljubim.

Ljubljeni Oče in Ljubljena Mati, ljubim vas, ljubim vas, ljubim vas  (3x)

 

 

POSVETITEV BOLEČEMU IN BREZMADEŽNEMU MARIJINEMU SRCU   (posvetitev je naučila Naša Gospa)

 

O Boleče in Brezmadežno Marijino Srce, globoko ranjeno z gorečo in živo rano, ki je predvsem posledica izgube mnogih duš. Jaz, tvoj dragi sin (tvoja draga hči) se v tem trenutku posvetim tvojemu Bolečemu in Brezmadežnemu Srcu in ti obljubljam, da bom zvest (a) naukom tvojega Sina Jezusa, še posebno Novi Zapovedi, ki jo je Jezus dal pri Zadnji večerji: Ljubite drug drugega, kakor sem vas jaz ljubil.

O Marija,  Ranjena Devica, usmili se nas in posreduj pred svojim Sinom Jezusom za naše večno odrešenje.

Posvetimo tebi in tvojemu Bolečemu in Brezmadežnemu vse svoje življenje, svojo dušo in svoje telo, kakor tudi vso svojo družino.

Vodi nas in nas varuj pred vsemi nevarnostmi, še posebej pred našim velikim sovražnikom, odstrani ga proč od nas in nam daj moč, da bomo premagali njegove skušnjave in napade, ki so uperjeni proti nam.

Prečista Devica, pokrij nas s svojo čistostjo in nam pomagaj živeti v popolni čistosti za tvojega Sina Jezusa, da bomo kakor ti zasijali v svetosti in tako mogli prejeti milost, da bomo gledali tvojega Sina Jezusa za vso večnost. Amen.

  1. O Marija, Sveta in brezmadežna Devica blagoslovi nas, varuj nas pred vsem zlom. V tem trenutku se resnično predajamo tebi, svoja srca, svoje duše in svoje telo. O Božja Mati, sedež naše rešitve sedaj in ob naši smrtni uri. Dvigni nas k Jezusu in prosi za nas Gospoda, da nam da svoj Mir in svojo ljubezen. Amen (Sveti Mihael 14.04.1997)

  1. Hči, ko vidim toliko zla v svetu, se moje srce razlomi na več

delov in  boli. Naredi poklon pred menoj v  Presvetem Oltarnem zakramentom in reci:

Nebeški Oče, ljubim vas. Počivajte na moji rami. Želim se stisniti k vam in prositi odpuščanja za vse ljudi, ki vas ne znajo pobožati in prositi vašega odpuščanja. Odpusti mi Gospod. Amen. (03.04.1997 – Jezus)

Od sedaj dalje, v času svojega življenja tu na zemlji, ko vstopite v cerkev, naj bo vaš prvi pogled k svetemu Oltarnemu zakramentu. Malo pomolite, nato pa poiščite kraj in se usedite.

To molitev je potrebno moliti pred Najsvetejšim:

O

 moj Jezus v Najsvetejšem oltarnem Zakramentu, tu sem pred teboj, da te prosim kar je potrebno za mojo družino, za vse ljudi vsega sveta in da se ti zahvaljujem za vse kar si že storil zanje, za moje sorodnike do četrtega kolena, za sorodnike mojega moža (moje žene)do četrtega kolena in za vse človeštvo.

 

Zahvaljujem se ti Gospod za vse ljudi, ki se ti ne znajo zahvaliti. Amen.

 

Na tem mestu, kleče, sede ali stoje še naprej molite:

O moj Jezus v Najsvetejšem zakramentu, imej usmiljene do duš moje družine, odpusti jim grehe in daj jim večno zveličanje.


O moj Jezus v Najsvetejšem zakramentu, imej usmiljenje do duš mojih sorodnikov do četrte generacije, odpusti jim grehe in daj jim večno zveličanje.

 

O moj Jezus v Najsvetejšem zakramentu, imej usmiljenje do duš sorodnikov mojega moža (moje žene) do četrte generacije, odpusti jim grehe in daj jim večno zveličanje.

 

O moj Jezus v Najsvetejšem zakramentu, imej usmiljenje do duš mojih sosedov, mojih prijateljev, mojih sovražnikov, do umirajoči, do duš v vicah, do jetnikov, perverznežev (sprevržencev), zlikovcev in kriminalcev, odpusti jim grehe in daj jim večno zveličanje.

O moj Jezus v Najsvetejšem zakramentu, imej usmiljenje do duš ateistov, do ljudi ki vas ne ljubijo, do ljudi, ki nas preganjajo, do ljudi, ki nas kritizirajo, do ljudi, ki ne znajo ljubiti Boga nad vsem in svojih bratov kot samega sebe, odpusti jim grehe in daj jim večno zveličanje.

 

O moj Jezus v Najsvetejšem zakramentu, imej usmiljenje do duš mater, ki so umorile svoje otroke, do mater, ki so zapustile svoje otroke, do ljudi, ki so zapustili svoje očete in matere v domovih, do ljudi, ki prešuštvujejo, odpusti jim njihove grehe in daj jim večno zveličanje.

 

O moj Jezus v Najsvetejšem zakramentu, imej usmiljenje do duš vseh tvojih otrok, do dobrih in hudobnih, mnogi med njimi ne vedo kaj delajo. Amen.

 

Hvala, da ste me sprejeli. Jaz in Moja Mati vas blagoslavljamo: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen. (02.04.1997 – Jezus)

 

  • O Jezus, mi te ljubimo z vsem srcem. Reši nas vsega hudega in vseh nevarnosti. Vodi nas k večnemu zveličanju. Za nas vse si naše zveličanje. Jezus, želimo biti popolnoma tvoji, daj nam tvojo milost, da bi mogli v resnici živeti tvojo besedo.

Jezus, naj bodo naša življenja izpolnjena z ljubeznijo, s služenjem, z dobrimi deli za tiste, ki potrebujejo vaše blagoslove. Pošlji nam Svetega Duha darovanja, tako da smo popolnoma pripravljeni živeti Evangelij, prenoviti vse in vse stvari. Mi Te ljubimo in Ti resnično v globini popolnoma pripadamo sedaj in vekomaj. Amen. (28.04.97 – duhovniki molite vsak dan in prosite Boga milosti in  svetosti).

  • Gospod Jezus,v tem trenutku te prosim, da se tvoja sveta Volja izpolni v mojem življenju, da ti služim in morem živeti v miru, nositi mir in ga prinašati vsem mojim bratom, ki ga nimajo. Ljubljeni Jezus,moje srce je ranjeno zaradi storjenih grehov in ponavljajočih padcev. Pridi in mi pomagaj s svojo sveto roko, ozdravi moje srce, ki tako potrebuje tvojo Ljubezen.

Spremeni moje kamniti srce v meseno srce, popolnoma za prenovi v ljubezni in za ljubezen. Ljubim te, moj Jezus in naj moja ljubezen potolaži tvoje Sveto Srce in Brezmadežno Srce Svete Device, kakor tudi Prečisto Srce svetega Jožefa. Želim Ti popolnoma pripadati sedaj in ob moji smrtni uri bodi ti moj Jezus, moja večna sreča in mir mojega srca. Amen! (11.07.97)

  1. Gospod, posvečuj vse duhovnike, zaradi zaslug tvojega svetega Pasiona, da bi mogli biti resnična tvoja čista in sveta podoba v svetu. Amen!

Gospod, zaradi grenkobe, ki si jo občutili ob izdajalskem Judeževem poljubu, vrni posvečujočo milost vsem duhovnikom, ki so bili nezvesti svoji poklicani in ki svojeglavo vztrajajo v grehu sveta. Prosimo te po priprošnji Brezmadežnega Marijinega Srca in Prečistega Srca svetega Jožefa. Amen! (20.10.97)

 

 

 

Manjka molitev 17?

 

  • Moj Usmiljeni Jezus, rad bi bil eden tistih, ki bo tolažil tvoje Sveto Srce. Oblikuj me v izkušnji ljubezni, miru in edinosti.

Moj Jezus, z vsakim dnem, ki mine, moja ljubezen do tebe potrebuje gorečnosti. Pomagaj mi, da te bom ljubil vedno bolj in bolj, ker je moje življenje odvisno od tebe, saj si ti Gospod in gospodar mojega življenja.

 

Jezus, hvala ti za vse prejete milosti. Naj te moje srce ljubi, časti in slavi v vsakem trenutku. Amen! (24.10.97)

 

  • Gospod, verujem, povečaj mojo vero, po priprošnji Marijinega Brezmadežnega Srca in Prečistega Srca Svetega Jožefa (3x) (20.11.97)

 

  • Gospod, reši družine večnega pogubljenja, Naj Devica Marija, Kraljica družine bo naša zavetnica in priprošnjica pri tebi, da bi od tvojega Svetega Srca prejeli potrebnih milosti, ki nas bodo vodile v Nebeško slavo. Amen!

 

  • Moj slavni Sveti Jožef, zaradi milosti tvojega Prečistega Srca, reši sveto Cerkev pred napadi satana in jo brani s svojo priprošnjo, močjo in pobožnostjo svetim Srcem Jezusa in Marije. Bog ti je podelil veliko moč in slavo.

Želim biti vse svoje življenje tvoj služabnik, te ljubiti z enako ljubeznijo kot te ljubita Jezus in Marija. Amen! (23.11.97 – Jezus)

 

 

  1. Posvetitev Mariji, Kraljici Mladih

O Marija, Kraljica Mladine, tvojemu Brezmadežnemu Srcu se danes posvetimo. Želimo biti vedno zate tvoji zvesti služabniki.

Ljubljena Mati, reši vse mlade, ki so na poti pogubljenja. Obljubimo ti, da bomo pričevali Jezusa Kristusa vsem mladim, ki ne poznajo njegove Ljubezni in tvoje Materinske Ljubezni. Božja Mati, bodi naša vodnica. Tvoji otroci smo, krhki in majhni, ki še ne vedo kako hoditi in živeti pravo ljubezen.

Bodi naša vodnica k Jezusu. Mi te ljubimo in se ti zahvaljujemo, ker si naša Mati in Kraljica vseh mladih. Kraljuj s svojim Sinom nad svetom in med vsemi mladimi. Amen! (24.11.98)

 

  • Oče, naj se zgodi tvoja volja in naj bo tvoje ime vedno slavljeno. Oče, zahvaljujem se ti za vse, kar Gospod dela v mojem življenju, za moje odrešenje. Želim biti tvoj in te ljubiti z neizmerno ljubeznijo. Vzemi moje srce, ker je tvoje. Oče, jaz te ljubim, te ljubim, te ljubim. Amen! (01.04.99)

 

  • Ljubljeni Jezus, želimo izvrševati tvojo voljo. Bodi vedno z nami in nas brani pred vsem zlom. O Jezus, mi te ljubimo, častimo in te slavimo. Ti si naša moč in naša luč. Naj tvoj mir ostane vedno v mojem srcu. Reši-me, reši-me, reši mene in tudi mojo družino. Moje srce je tvoje, sedaj in za vedno. Amen! (26.04.00)

 

  • Marija, Kraljica Miru, podeli nam po tvoji priprošnji zdravje našega telesa in naše duše. Prosi Boga za nas, ker smo tvoji otroci, ki potrebujejo tvojo materinsko pomoč.

 

Ti si naša Mati, ki nikoli ne zapusti svojih otrok v njihovih stiskah. Hvala ti Sveta Mati, moja draga Mati za tvojo ljubezen in tvojo priprošnjo za nas pri Jezusu, tvojemu čudovitemu Božjemu Sinu.

 

Mi te ljubimo in se ti zahvaljujemo za vse kar storiš za nas. Hvala, hvala, hvala. Amen! (05.06.00)

 

  • Pridi Sveti Duh in prenovi vse človeštvo s tvojo božansko ljubeznijo. Preoblikuj naša trda srca in brez ljubezni v živo peč goreče ljubezni. O, Sveti Duh, naredi čudeže v naših življenjih in dovoli, da bi se mogla tvoja neizmerna ljubezen ponesti vsem ljudem, da vedno priznajo tvojo Sveto prisotnost.

Sveti Duh, Cerkev potrebuje biti prenove in preobrazbe od tvoje luči, da bi mogla oživeti v živi veri tako, da bi se poznali čudeži tvoje ljubezni. Pomagaj nam, da bomo zvesti našim obljubam Cerkvi, da nas ne bi nobena ovira ali prepreka ločila od zvestobe Cerkvi. Vam posvetimo svoja življenja, svoje duše in svoja srca. Hvala, ker si naš Bog in naš najvišji Gospod. Razsvetljuj nas, vodi nas in varuj nas. Amen! (11.06.00)

 

  • Usmiljenje Jezus! Usmiljene za vse grešnike. Usmiljenje za vse človeštvo (3x) (10.07.03)

 

  • Jezus, želimo ti izročiti naša srca tako, da bodo vsak dan razsvetljeni s Tvojo Božjo Milostjo. O Jezus, sprejmi vse, kar ti darujem v spravo za toliko zločinov, bogoskrunstev in bogokletstev, ki jih mnogi ljudje storijo na mnogih krajih sveta. Sprejmi moj dar, ki ti ga dajem in mojo ljubezen- ki je tako malo – da bi te mogla potolažiti in razveseliti. Izvrši Tvojo voljo v mojem življenju in v mojem niču, izpolni svoje delo ljubezni, ker sem tvoj. Jezus, ljubim te, ljubim te, ljubim te. Amen! (09.10.03)

 

  • O Jezus, jaz te ljubim in ti darujem svoje srce, da ga spremeniš v svoj dom. O Jezus, želim živeti združen s Teboj in pričevati vsem svojim bratom Tvojo usmiljeno ljubezen. Jezus, reši me, reši me, reši me. Amen! (25.12.04)

 

  • O Gospod, blagoslovi ves svet in družine. Pomagaj nam živeti v ljubezni, miru in edinosti, da tvoja milost prenovi obličje zemlje. Gospod, imej usmiljenja do tistih, ki se še niso odločili slediti tvojemu klicu. Pomagaj nam najti Tvojo luč, ki razsvetljuje, rešuje in tako se bodo vsa srca odprla Tebi. Gospod, usmiljenje. Amen! (Sciacca AG 28.11.04)

 

 

  • O Jezus, imej usmiljenje z nami ubogimi grešniki. Operi nas s svojo dragoceno Krvjo in spreobrni nas. Jezus, verujem vate. Jezus, zaupam vate. Reši nas, Gospod. Reši ves svet in Cerkev. Amen! (23.10.05)

 

  • Jezus, daj mi svojo luč, svojo milost in svojo ljubezen. Jezus, ozdravi mojo dušo vsega hudega, osvobodi me vse vseh slabosti in vseh negativnih stvari iz moje preteklosti. Hočem biti tvoj in izpolnjevati tvojo voljo. Amen! (15.01.07)

 

  • O Marija Kraljica Sveta, prosi za ves svet, posebno še za Brazilijo. (11.04.95)

 

  • Pridi Sveti Duh, prenovi naša srca, naše duše, naše družine in vse obličje zemlje s svojimi toplimi žarki ljubezni in luči.

 

Pridi Sveti Duh, darovalec vseh milosti in darov, objemi nas s svojo Lučjo,  odpri nas za Božjo milost in posvečuj nas s svojo sveto prisotnostjo.

Pridi Sveti Duh, blagoslovi vse človeštvo, vso Sveto Cerkev, razsvetljuj s svojo Lučjo, preobleci s svojo močjo in prenovi s čistim ognjem, ki prihaja od Srca Očeta, od  Sina in od Tebe, Luč Čista in Sveta, o Najvišji Gospod in posvečevalec naših duš.

 

Pridi Sveti Duh in skrbi za vse moje bitje. Pridi in postani gospod  mojega srca in vsega mojega življenja. Sem popolnoma tvoj (tvoja). Stori z menoj kar hočeš. Tu sem, da izpolnjujem tvojo voljo, ki je Živa Beseda: Beseda Življenja in Resnice, ki je moč in izvir, da bodo iz mojega osrčja izvirale reke žive vode. Amen! (02.91.97)

 

 

  1. ROŽNI VENEC ODPUŠČANJA

Začetek: Vera

 

Namesto Oče naš: Moj Križani Jezus, zaradi tvoje prelite krvi nam odpusti naše grehe, Gospod. Odpuščanje,odpuščanje, odpuščanje!

 

Namesto Zdrava Marija : Odpuščanje, odpuščanje Gospod, odpusti nam naše grehe Gospod!

Na koncu: Pozdravljena Kraljica

Jezus in Naša Gospa sta mene in mojo mamo naučila ta rožni venec, da bi ga molila in prosila odpuščanja za svoje grehe. Po tem rožnem vencu nam Jezus podeli milost: da zmoremo odpustiti tistim, ki so nas žalili, da znamo prosit odpuščanja za svoje grehe in napake, da nas osvobodi napuha in ponosa življenja v lažni ponižnosti.

  • Mati moja, Sveta Marija in moj Deviški Oče sveti Jožef, podarita mi svoja sveta Srca, da bi mogel vredno prejeti našega Gospoda Jezusa Kristusa, kot zasluži. (3x)

 

Naša Gospa me je naučila to molitev, da jo molim, predno prejmem Sveto Obhajilo. Ta molitev pripravi naša srca za Jezusa. V tem trenutku sta Sveti Srci Marije in Jožefa združena z našim srcem, da ga posvečujeta in pripravita vrednega sprejeti Jezusa v Evharistiji.

 

  • Danes, nedelja, 29.12.96, praznik Svete Družine. Naša Gospa me je naučila posvetitev, ki jo molimo trem Srcem združenim v eni ljubezni:
    Nauči to posvetitev vse tvoje brate. Je posvetitev trem Srcem. Ta posvetitev je narejena trem Srcem združenim v eni ljubezni. Naredite znak križa, ko izrekaš besede posvetitve sebe popolnoma vsega našim Svetim Srcem, ki te ljubijo.

 

Presveto Srce Jezusovo, Brezmadežno Srce Marijino, Prečisto Srce sv. Jožefa, danes vam posvetim svoje misli (+), svoje besede (+), svoje telo (+), svoje srce (+) in svojo dušo (+),

da se v tem dnevu po meni izvrši vaša sveta volja. Amen!


Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

To posvetitev moramo izreči trikrat dnevno : zjutraj, popoldne in ponoči. Pomembno je narediti znak križa v trenutku, ko izgovarjamo besede.

 

  • O Jezus, imej usmiljenje do vseh nas ubogih grešnikov. Osvobodi nas s svojo dragoceno Krvjo in spreobrni nas. Jezus, verujem v te, Jezus, upam v te. Reši nas, Gospod. Reši cel svet in Cerkev. Amen! (23.10.05)

  • Gospod, pomagaj vsem mladim, da prepoznajo tvojo ljubezen in tvoje ljubeče očetovstvo. Pomagaj jim razumeti, da je življenje Tvoj velik tvoj dar, da bi mogli živeti v tej ljubezni s Teboj in vsemi našimi brati.

Gospod, spremeni vse mlade v resnične apostole Tvojega Sina Jezusa Kristusa. Naj vsak mlad bo zvest pričevalec Kristusove ljubezni in vstajenja v svetu.

Po Jezusovih zaslugah, podeli Gospod vsem mladim tvoje  neskončno usmiljenje, da bi bili svobodni vsega zla in nenehno slavili tvoje ime na vekov veke. Amen!

  • O, Sveto Srce Jezusovo, sedež moje edine luči in izvir večnega odrešenja. Ostani vedno z menoj vse dni in s svojim blagoslovom, svojim mirom in svojo ljubeznijo spreminjaj moje trdo srce v pravi nebeški šopek. Ljubim te, častim te in slavim te sedaj in vekomaj. Amen!

 

  • Jezus, Marija in Jožef. Blagoslovite našo družino. Jezus, Marija, Jožef, varujte našo družino. Jezus, Marija in Jožef, ljubim vas iz vsega svojega srca, iz vse svoje misli in vsega svojega življenja. Amen!

 

  • Usmiljenje Gospod za neposlušne škofe. Usmiljenje Gospod za uporniške duhovnike. Usmiljenje Gospod za posvečene, ki živijo kot resnični pogani! (3x)

 

  • Jezus, imej usmiljenje z vsemi družinami. Imej usmiljenje z nezvestimi možmi in ženami, ki delajo strašne grehe! (3x)

 

 

  • O Sveta Marija, Mati Evharistije, posreduj za nas pri svojem Božjem Sinu, prosi odpuščanja za vse naše napake in žalitve, storjene proti Njemu v vseh tabernakljih sveta. Amen!

 

  • Sveta Marija, Mati Božje Milosti, pokrij nas s svojim Brezmadežnim plaščem in podeli nam milost večnega zveličanja

po tvoji priprošnji skupaj s tvojim Božjim Sinom, Našim Gospodom Jezusom Kristusom. Amen!

 

 

 

  • Moj Gospod in moj Bog, ljubim te in te častim Pomagaj mi biti novi Kristus, da bi mogel nositi tvojo Besedo svojim bratom. Pomagaj mi izpolnjevati tvojo voljo in da bi po vzoru Svete Device Marije, tvoje Matere, bil v vsem ponižen, preprost in majhen. Gospod Jezus, želim biti ves tvoj in te prosim v tem trenutku, da me blagosloviš, ter tudi mojo poklicanost. Gospod, tu sem, da ti služim. Naj se tvoj Sveti Duh razlije mogočno nad mano z vsemi svojimi darovi. Razsvetljuj me, spremljaj me in me vodi me vedno. Amen!

 

  • Moj Slavni sveti Jožef, po milostih svojega Prečistega Srca reši Sveto Cerkev satanovih napadov in brani jo s tvojo priprošnjo in močjo pobožnosti Src Jezusa in Marije. Bog ti je dal veliko mesto v nebesih in veliko moč in slavo. Do konca življenja želim biti tvoj služabnik in te ljubiti z enako ljubeznijo kot te ljubita Jezus in Marija. Amen! (23.11.97)

 

  • Prečisto Srce svetega Jožefa, varuj in brani mojo družino pred vsem zlom in nevarnostmi. Prečisto Srce svetega Jožefa razlij na vse človeštvo milosti in kreposti svojega Prečistega Srca.

Sveti Jožef, popolnoma se ti izročam. Tebi posvetim svojo dušo, svoje telo, svoje srce in vse svoje življenje. Sveti Jožef, brani pobožnost Svetega Srca Jezusa in Brezmadežnega Srca Marijinega. Z milostmi tvojega Prečistega Srca uniči satanove plane. Blagoslovi Sveto Cerkev in Papeža, škofe in duhovnike in ves svet. Mi se ti izročimo z vso ljubeznijo in zaupanjem sedaj in za vedno. Amen!

 

 

»Tebi bom razkril čudesa in milosti mojega srca, ker tvoje srce mora biti združeno z mojim srcem v ljubezni.« napis na sliki

 

  • O Presveta Mati, naj tvoje materinsko oko polno ljubezni vedno bedi nad menoj za moje odrešenje. Naj moja družina popolnoma pripada tvojemu Sinu Jezusu, po tvojem Brezmadežnem Srcu. Kraljica Rožnega venca in Miru, napolni naša srca z Božjim mirom, da bomo priče vsem, ki potrebujejo blagoslove in nebeške milosti. Ti si naše varno pribežališče sedaj in ob naši smrtni uri. Amen!

 

  • Tvojemu Prečistemu Srcu se danes posvetimo, o slavni sveti Jožef. Posvetimo ti naše družine in vse kar imamo. Tako kot si varoval Jezusa in Marijo moj ljubljeni varuh brani mojo dušo in moje življenje pred vsemi nevarnostmi, ki me obkrožajo in mi grozijo. O slavljen sveti Jožef, nauči me globoko ljubiti Sveti Srci Jezusa in Marije, tako, da bi kot oni dosegel globoko ljubiti tvoje Prečisto Srce, ga častil kot si zasluži biti čaščen in ljubljen za vso večnost. Amen!

 

  • Sveti Jožef, položi svoje roke na naša življenja in na našo družino. Ti veš kaj potrebujejo naša srca. Poznaš mojo tesnobo in trpljenje. Naj se tvoj zaščitni plašč, plašč miru in ljubezni razprostre nad vso Cerkev in na ves svet. Brani zatirane, dvigaj padle, posreduj za ozdravljenje tistih,ki so duhovno slepi

ker jih vodita ponos in napuh. Naredi nas pokorne, ponižne in poslušne Božjim klicem in naj naš »da« vedno v odmeva v naših ustih, kot je delala tvoja Brezmadežna nevesta. Popelji nas k Jezusu, resnični luči in življenju za naša življenja. Amen!

 

  • O Jezus, resnično Božje Jagnje, imej usmiljenje z nami! Imej usmiljenje do ubogih grešnikov! Imej usmiljenje do tistih, ki ne vedo kaj delajo, da bi razumeli in izpolnjevali voljo Očeta, tako na zemlji kot v nebesih! Podari nam tvojo ljubezen in odpuščanje! Naj zablesti tvoj usmiljen pogled in tvoje sveto Obličje nad nami, in bomo rešeni. Amen!

 

  • O Jezus, ljubim te in ti darujem vso svojo ljubezen v spravo za grehe, ki jih v svojem zakramentu ljubezni vsakodnevno prejemaš od nehvaležnih ljudi. O Jezus, češčen v presvetem zakramentu, usmiljeno se nagni k nam, k našim družinam in celemu človeštvu. (Martjanci-Slovenija 30.5.2013)

 

  • Svete solze, močne solze, Marijine materinske solze, vedno nas rešite vsakega zla in nevarnosti v tem dnevu in v tej uri. Amen. (Manaus 26.11.2014)

 

Viri:
1.  Edson Glauber : Kadar nam nebo govori!

  1. Edson Glauber : Delo Združenih Svetih Treh Src ( priročnik in       molitve)

(ni celoten prevod knjig. Knjige so v portugalščini

in kdor bi jih želel, jih lahko dobi)

Na vse, ki bodo iz tega vira zajemali milosti za svoje življenje in

iskali pot svetosti, odgovorili na klic iz nebes, ki nam ga Jezus

daje po razodetju teh časov v Itapirangi, kličem Božji blagoslov, blagoslov Prečistega Srca svetega Jožefa in Svetih Treh Src.

Prevod : Brozina Nevenka

Cesta I.Istrske brig. 79

6276 Pobegi (pri Kopru)

nevenka_si@yahoo.com

00386 31 529 838

www.trisvetasrca.si

http://itapiranga0205.blogspot.com/

http://itapiranga0205.blogspot.com/