SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 21.08.2020 Edsonu Glauber / Manaus

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 21.08.2020 Edsonu Glauber / Manaus

Mir tvojemu srcu!

Sin moj, nikoli kot sedaj moj sin ni bil toliko skrunjen in žaljen v Zakramentu Evharistije. Moj Sin je Jagnje Božje, ki odjemlje grehe sveta. Kdor se Mu ne bo približal in ga sprejel z vero, ljubeznijo in v duhu skrušenosti in kesanja, ne bo imel večnega življenja.
Bodite zvesti njegovim najsvetejšim naukom, pri postavitvi temeljev vere, ki se je davno razodela v oznanjevanju apostolov, po delovanju Svetega Duha.

Ni druge resnice, ni druge vere, ni drugega Boga; ne obstaja več cerkva, ampak je ena sama, tista, ki vodi k odrešenju in to je Katoliška Cerkev.

Moje Materinske besede naj bodo sprejete za vsakega od mojih otrok in naj ostanejo v globini srca vsakega.

Moli, moli moj sin, ker se hitreje kot kdaj koli  približuje čas velikih dogodkov in mnogi niso pripravljeni, zato jokam in trpim, zaradi vseh mojih otrok, ki me nočejo poslušati.

Blagoslavljam te in vse človeštvo: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Vabljeni k molitvi preko zooma nedelja 31.7.2022 ID 988 196 1278, geslo Itapiranga.

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 30.05.2020- Manaus-AM.

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 30.05.2020- Manaus-AM.

Mir tvojemu srcu!

Sin moj, Srce mojega Sina Jezusa je Božje in Sveto, a mnogi ga ne ljubijo in častijo. Evharistija je Srce Cerkve in nikdar kot danes ni bila toliko razžaljena in zaničevana.Sin moj, moje Brezmadežno Srce trpi, ker je Jezus zelo žaljen. 

Ljudje so izgubili spoštovanje do Svetega in ne vedo več KDO JE ZANJE BOG, ker hočejo najti odgovornost in opravičilo za svoja dejanja in žalitve do Gospoda, kot če bi se ničesar ne zgodilo.

Če vsak greh in žalitev, ki so  storjeni proti Evharistiji za samo eno samo dušo, ne ostane brez pravične kazni, ki je že grozna, koliko bolj so kazni strašne, kadar te grehe in žalitve storijo duhovniki v njihovih Škofijah in celih Župnijah.

Moli, moj sin, moli in daruj zadoščevanja razžaljeni Božji Vsemogočnosti. V nasprotnem primeru bo Gospod dovolil, da ena boleča in strašna kazen prizadene človeštvo zaradi pomanjkanja vere in spoštovanja:  do njegove realne in božje prisotnosti v Sveti Evharistiji;  do njegove Svete Cerkve in do njegovih naukov in Božjih Zapovedi, ki so bile zaničevane in po njih več ne živijo.

Postite, postite, postite, otroci moji! Naučite se malo jesti, ker bo prišel čas velike lakote na svet.

Spomnite se, otroci moji, da »človek ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki pride iz Božjih ust«, a če mnogi ne berejo in ne živijo po Božji besedi in še manj sew je mnogi ne spomnijo, kako bodo lahko preživeli in ostali trdni v veri in odločitvi?

Samo tisti, ki bodo združeni z mojim Sinom bodo znali zdržati težke čase, ki bodo prišli na ves svet.

Brez Jezusa vi ne morete storiti ničesar!

Sin moj, blagoslavljam tebe in vse človeštvo: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

DEVETDNEVNICA SRCU JEZUSOVEMU – P. Piju- za tvoj namen 13.7.- 21.7. 2021

 

VSAKODNEVNA MOLITEV:

I. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, prosite in boste prejeli, iščite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo.” Glej, trkam in prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu ….

Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

 

II. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, Oče vam bo dal, karkoli ga boste prosili v mojem imenu.” Glej, v Tvojem imenu Očeta prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu ….

Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

 

III. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.” Ob spodbudi Tvojih nezmotljivih besed Te zdaj prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu ….

Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

O presveto Srce Jezusovo, ki si usmiljeno do vseh trpečih, usmili se nas ubogih grešnikov in nam nakloni milost, za katero Te prosimo, na priprošnjo Žalostnega in Brezmadežnega Srca Marijinega, ki je Tvoja in naša milostna Mati.

Vzkliknite:  Zdrava, Presveta Kraljica,

                     sveti Jožef, Jezusov rednik, prosi za nas

p.s. Edson je bil velik častilec p. Pija.

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU EDSONU GLAUBER,16 maj 2020, Manaus

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU EDSONU GLAUBER,16 maj 2020, Manaus

Mir  tvojemu srcu!

Moj sin, jaz, tvoja Mati, prihajam iz nebes, da ti povem, naj ostani vedno zvest mojemu Sinu Jezusu, tudi v največjih preizkušnjah in za vse, kar se mora zdaj zgoditi v svetu.

Opozorila sem te že na propadanje vere, na nezvestobo duhovščine in na strašne preizkušnje, ki jih bodo morali prestati številni verniki, ki ohranjajo pričevanje mojega Sina Jezusa Kristusa.

V Božji hiši se bodo dogajale velike nezaslišanosti in nepredstavljive stvari, da se bodo verniki še bolj zgražali, zaradi zaničevanja vere pa bodo mnogi izgubili vero v Cerkev mojega Božjega Sina.

Satanovo sovraštvo do Cerkve in Evharistije je postalo še hujše in vidnejše kot kdaj koli prej, saj njegovi satanski in masonski agenti, ki so znotraj Svete Cerkve, neutrudno delujejo tako, da  dragoceno Telo, Kri, Dušo in Božanstvo mojega Sina Jezusa Kristusa prezirajo, žaljijo in skrunijo kot nepomembne stvari, ki si ne zaslužijo spoštovanja in čaščenja, ki jim pripada.

Mnogi se sprašujejo in želijo dobiti razsvetljenje o tem, kako naj se v teh temnih časih vedejo in kako naj sprejemajo Jezusa v Evharistiji.

Ureditev za razdeljevanje ali prejemanje mojega Sina Jezusa Kristusa v Evharistiji je za nebesa še naprej enaka. V nebesih se ni nič spremenilo zaradi človeških ukazov in zakonov. Ljudje so tisti, ki morajo ubogati Božje ukaze, izročilo svete Cerkve in njenega pravega Magisterija, in ne Bog, da bi se moral podrediti napakam in spremembam nevernih ljudi, ki s preganjanjem Cerkve in vere uresničujejo svoje grešne interese.

Boga se ne zavaja in se mu ne posmehujte!

Vedno dostojno sprejemajte mojega Sina Jezusa v usta in na kolenih. Ne sprejmite, če vas prisilijo, da naredite nasprotno.

Glede vprašanja o…?

Duhovniki ne smejo nikoli obhajati svete daritve v maskah in rokavicah. To je nespoštovanje Boga, Gospoda nebes in zemlje, in žalitev tako svete in vzvišene skrivnosti, ki jo darujejo.

Naj se nikoli ne dotikajo svetega telesa mojega Božjega Sina z rokavicami in naj ga z rokavicami ne delijo vernikom. Naj ne žalijo več našega Gospoda, ki je že zelo užaljen.

V Fatimi sem vam povedal, da bo Rusija širila svoje zmote, spodbujala vojne in preganjanje Cerkve, da bodo dobri mučeni in da bo Sveti Oče veliko trpel. Vi živite te dni in videli boste, da se bodo preganjanja in trpljenje vse bolj povečevalo, tako da boste morali Sveto Žrtev mojega Sina obhajati na skrivaj, če jo boste hoteli obhajati v pravilni, pravični in sveti obliki, kot to želi Bog.

To zlo proti Cerkvi mojega Sina in Evharistiji se je med Božje služabnike začelo vnašati od leta 1960. V masonskem načrtu je bilo potrebno, da  služabniki mojega Sina sprejmejo sodobne, posvetne ideje, pri čemer so opustili duhovniško obleko in obhajanje Svete Daritve v tridentinski obliki, ki so jo opravljali prej.

Kolikemu zlu bi se izognili, če tega vzvišenega daru za vernike, ne bi z izkrivljenim pogledom na Sveto Božjo Daritev, spremenili v navadno pojedino.

Koliko duhovniških duš se je za večno obsodilo na peklenski ogenj in koliko drugih je v enaki nevarnosti, ker so bili nezvesti Gospodu in so dopustili, da je toliko teoloških zmot in posvetnih idej mnoge duše trenutno pripeljalo v prepad pogube.

Cerkev je bila v tem času hudo ranjena in danes je ponovno ranjena in močno krvavi, ker je bil udarec, ki so ji ga zadali, globok, zaradi česar je omahnila in izgubila moč, ker jo sile teme želijo izbrisati z obličja zemlje in ustvariti novo človeštvo brez Boga, ki sprejema vse vrste zmot, kot bi bile resnica in uči duše, kot če bi bil v vseh teh zmotah prisoten Bog in da bi sprejemal tako velike herezije.

Bog je en sam: Poslušaj, Izrael, Gospod, naš Bog, Gospod je edini!  Oče, Sin in Sveti Duh je edini Gospod nebes in zemlje. Zunaj njega ni drugega Boga in Gospoda. Izven svete Cerkve, ki jo je ustanovil moj Sin Jezus Kristus po delovanju Svetega Duha, ni odrešenja. Tisti, ki ne verjamejo v te resnice, ne bodo vstopili v nebeško kraljestvo. To vseh  učite!

Razsvetlite duše, da bodo odprle svoja srca za Božje resnice in se rešile.

Blagoslavljam te!

DEVETDNEVNICA H KARMELSKI MATERI BOŽJI 7-15.7.2022

DEVETDNEVNICA H KARMELSKI MATERI BOŽJI

UVODNA MOLITEV

Mati in Kraljica Karmela,

k tebi prihajam z zaupanjem v tvojo materinsko ljubezen in tvoje varstvo.

Vodi me na poti vere in me podpiraj, da ne omagam.

Moja dobra Mati, ti rada pomagaš svojim otrokom

in z nežnostjo skrbiš za vse njihove potrebe.

Prisluhni mojim prošnjam, ki ti jih izročam v tej devetdnevnici

(povej svoj namen).

Izprosi mi pri vsemogočnem Bogu,

kar je dobro zame in za vse, za katere te prosim.

Zavaruj nas s svojim plaščem s svojo nežno materinsko ljubeznijo

in nas varno vodi k svojemu Sinu Jezusu.

S teboj ga želim ljubiti in slaviti zdaj in vso večnost,

ki z Očetom in Svetim Duhom živi in kraljuje, Bog na vse veke vekov.

Amen.

 

(molimo vsak dan devetdnevnice)

Prvi dan

MARIJIN DA!

»Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi!« (Lk 1,38).

Tvoja duša, brezmadežna Devica,

je Gospodu lahko še ljubša od nebes …

Boga si prevzela s ponižnostjo.

Ta skrita krepost te dela vsemogočno

in pritegne Sveto Trojico v tvoje srce;

tedaj te je obsenčil Duh Ljubezni,

in Sin, enak Očetu, se je učlovečil v tebi.

Sv. Mala Terezija (Zakaj te ljubim, O Marija, 3-4)

Marija se je odprla Božji ljubezni in Bog jo je vso prevzel. Ob oznanjenju je odgovorila s poslušnostjo vere, Bogu je darovala vse svoje bitje. Vedno znova je ponavljala svoj Zgodi se, verovala je Bogu, tako pri oznanjenju kot pod križem. Nikoli ni iskala sebe, predano je skrbela za Sveto Družino in potem za skupnost prve Cerkve.

Marija nam je blizu, ker nam je enaka v vsej človeški krhkosti. Naša Mati je, ki pozna, razume, ljubi in sprejema vse svoje otroke. Želi nas pripeljati k Jezusu, v polnost življenja.

MOLITEV

Marija, Kraljica in Mati karmela in Jezusova Mati, uči me odprtosti do Boga, poslušnosti Svetemu Duhu. Prosi zame, da bom vsak dan pogumno in predano odgovarjal Bogu na Njegovo ljubezen. Uči me prepoznavati in izpolnjevati Božjo voljo. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Drugi dan

MARIJINA VERA

»Blagor ji, ki je verovala,

da se bo izpolnilo, kar ji je povedal Gospod!« (Lk 1,45).

 

Marija je vzor vere. Kako mila je nebeškemu Očetu njena vera!

Po tej veri je v njej rastel Jezus.

Če imamo isto vero in ponižnost, bo v nas rastel Jezus.

 1. Mirjam Križanega Jezusa (Misli, str. 17)

Mariji je angel razodel Božjo voljo. Verovala je in se dala Bogu na razpolago.

Marija je prej spočela v veri kot v telesu. V veri svoje ponižne služabnice je Bog našel za svoj dar sprejem, na katerega je čakal od začetka časov.

Marija ni bila obvarovana temne noči vere, dušo in srce ji je prebodel meč bolečin. Tudi v trpljenju je verovala, da jo Bog ljubi, da je njen Sin pravi Bog. Vse življenje, od oznanjenja do Sinove smrti na križu, njena vera ni omahnila. V tihoti velike sobote je verovala, da bo Jezus vstal.

MOLITEV

Marija, izprosi mi močno in trdno vero. Uči me moliti v veri, da nebeški Oče najbolje ve, kaj je dobro zame in da mi bo v svoji ljubezni dal, kar potrebujem. Prosi zame, da ne omagam v preskušnjah. Naj v veselju in trpljenju s Teboj izrekam svoj da. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Tretji dan

MARIJINA PONIŽNOST

»Ozrl se je na nizkost svoje dekle« (Lk 1,48).

 

Marija je postala Božja Mati, ker je bila ponižna.

Duša sama iz sebe ne more nič storiti za Boga.

Bog dela v njej, v njej raste v takšni meri,

kot se duša umika, izginja, izničuje.  

 1. Mirjam Križanega Jezusa (Misli, str. 17, 54)

Marija se je vedno zavedala, da je ustvarjeno bitje. Bog pa je bil njeno središče. Popolnoma je bila izpraznjena sama sebe, usmerjena k Bogu, zato je On lahko v njej in po njej storil velike reči.

Marije ni premamila skušnjava, da bi želela biti kakor Bog. Izbrala je držo služenja in jo živela z vsem srcem.

Po Božji volji je sprejela poroko z Jožefom. Ob oznanjenju je ponižno sprejela, da postane Božja Mati, hkrati pa je ostala običajna žena, vpeta v družinsko življenje.

V najtežji uri svojega življenja, pod križem, je vdano sprejela, da postane mati vsem ljudem.

MOLITEV

Marija, moja Mati, prosim Te za ponižnost srca. Uči me prave ponižnosti, da bo Bog moje vse. Kot sv. Mala Terezija želim s Teboj hoditi za Jezusom po mali poti velikega zaupanja v Očetovo dobroto. Varuj in vodi me. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Četrti dan

MARIJINA ČISTOST

»Pozdravljena, milosti polna, Gospod je s teboj« (Lk 1,28).

 

Marija je v polnosti odgovorila na Božjo izvolitev.

Bila je vedno čista, brezmadežna in brezgrajna v očeh trikrat svetega Boga.

Njena duša je tako preprosta.

Zdi se, da na zemlji ponavzočuje Božje življenje.

Tako prozorna je, tako svetla, da bi jo lahko imeli za luč.

A vendar je le »zrcalo Sonca pravičnosti«.

 1. Elizabeta Presvete Trojice (Zadnje duhovne vaje, 15. dan)

Marijo je Bog obdaril s polnostjo svoje milosti. Obvaroval jo je vsakega madeža izvirnega greha.

Marija ni grešila, njena duša je bila vedno čista, prosojna. Bog nam jo je dal za srednico milosti in vzor svetosti.

Ljudje lahko grešimo, prezremo in zavrnemo Božjo ljubezen. Bog nam odpušča, ko iskreno priznamo svoje pogreške in se jih kesamo, saj nas je Jezus odrešil s svojim trpljenjem in vstajenjem. Na svet je prišel po Mariji in mi se po Mariji bližamo Njemu.

Očiščeni smo v Jezusovi predragoceni Krvi in umiti z Marijinimi solzami. Čisti smo, ker nas Bog očiščuje in ne, ker se ne bi umazali.

MOLITEV

Brezmadežna, moja Mati, v svoji krhkosti in šibkosti potrebujem Tvojo pomoč. Pomagaj mi, da se ogibam grešnih priložnosti. Varuj moj pogled in vsa moja čutila, da ohranim čisto srce. Prosi zame, da si bom zvesto izpraševal vest, izprosi mi milost pravega kesanja in spreobrnjenja. Tvoje brezmadežno Srce je moje zavetje in najbolj varna pot k Bogu. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Peti dan

MARIJIN MOLK

»Marija pa je vse te besede ohranila

in premišljevala v svojem srcu« (Lk 2,19).

»Vsa Marijina zgodovina  se da povzeti v teh nekaj besedah:

živela je v svojem srcu in to v takšni globini, da ji pogled ne more slediti …

Ko gre k Elizabeti, jo vidim hoditi tako lépo, tako mirno,

tako veličastno, tako notranje zbrano z Božjo Besedo!

 1. Elizabeta Presvete Trojice (Zadnje duhovne vaje, 15. dan)

Marija je bila s srcem vedno pri Bogu. Rada se je umikala v samoto. Z molkom je v sebi napravila prostor za srečanje z Bogom. V srcu je hranila Božje Besede kot dragocen zaklad, čeprav ni vsega takoj razumela. Premišljevala je o njih, pustila se jim je nagovoriti in je po njih živela.

Ohranjala je notranjo tišino in samoto. Notranje zrenje Boga jo je ohranjalo v zbranosti tudi v njenem na zunaj običajnem družinskem življenju. Bolj kot z besedami, je govorila s služenjem.

MOLITEV

Marija, moja dobra Mati, pomagaj mi notranje umolkniti. Nauči me v tihoti in samoti v srcu poslušati Boga. Varuj me praznega govorjenja. Daj, da bom živel v zaupnem prijateljstvu z Bogom. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Šesti dan

MARIJINA MOLITEV

»Moja duša poveličuje Gospoda

in moj duh se raduje v Bogu, mojem Odrešeniku« (Lk 1,46-47).

V tihoti skrite nazareške hiše se je moč Svetega Duha

spustila na Devico, ki je molila v samoti. Tako se je utelesil Odrešenik.

Zbrana ob Devici, ki je molila v tišini,

je nastajajoča Cerkev pričakovala novo izlitje Duha.

Obljubljen ji je bil, da bi okrepil njeno notranjo svetlobo

in zunanje delovanje Cerkve naredil rodovitno.

 1. Terezija Benedikta od Križa

Marija je molila. Njen da ob oznanjenju jo je spremljal vse življenje.

Ob obiskanju ji je iz srca privrela hvalnica »Magnifikat«. Marija slavi Boga, ker je velik in vsemogočen, pa se ljubeče sklanja k nam in izpolnjuje obljubo odrešenja.

V Kani je Marija molila za druge, preprosto in v zaupanju je Jezusu predstavila stisko mladoporočencev. Njena zaupljiva priprošnja dela čudeže!

Po Jezusovem vnebohodu je Marija s svojimi molitvami podpirala prve začetke Cerkve.

Vedno se lahko zatečemo k Mariji. Kaj bi brez njene priprošnje?

MOLITEV

Marija, moja Mati in Mati Cerkve, z zaupanjem prihajam k Tebi, prosim Te, uči me moliti. Prosi Jezusa zame za vse, kar potrebujem za duha, dušo in telo. Uči me predanosti Bogu v veri. Pomagaj mi s srcem moliti rožni venec. Prosi zame zdaj in ob moji smrtni uri. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Sedmi dan

MARIJINA BLIŽINA

»Jezusova Mati je bila tam« (Jn 2,1).

 

V otroštvu je v meni začelo rasti globoko spoštovanje do Device Marije.

Pripovedovala sem ji o vsem, kar se mi je zgodilo, od srca do Srca …

Ko sem se v življenju počutila osamljeno, sem pogledala njen kip,

zdelo se mi je, kakor da bi mi govorila: tvoja Mati te ne bo nikoli zapustila.

 1. Terezija Jezusova Andska

Marija je vedno bila tam. Bila je blizu z molitvijo in služenjem, kakor je bilo potrebno.

Ob oznanjenju jo je angel našel pripravljeno. Šla je k Elizabeti, bili sta si v duhovno oporo, pomagala ji je pri delu. V Kani je opazila stisko in jo posredovala Jezusu. Jezusu je bila med Njegovim oznanjevanjem evangelija vedno blizu z molitvijo.

Bila je pod križem. Jezusu ni mogla odvzeti trpljenja, naredila je največ, kar je mogla, bila je z Njim.

Po Jezusovem vnebohodu je bila zopet tam, z apostoli, zbranimi ob njej v pričakovanju Svetega Duha.

Marija je vedno blizu tudi nam, pozna nas in prosi za nas.

MOLITEV

Marija, moja Mati, prosi zame, da bom s srcem tam, kjer me tisti trenutek pričakuje Bog ali potrebuje moj bližnji. Bodi mi blizu, da bom vesten v svojih dolžnostih, zvest molitvi, pozoren na stisko bližnjih, sočuten s trpečimi, blizu umirajočim. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Osmi dan

MARIJINO TRPLJENJE

»Tvojo lastno dušo bo presunil meč« (Lk 2,35).

Marijo je v srcu presunil meč, kajti pri njej se vse dogaja v notranjosti …

O, kako lepa je, ko jo zremo v njenem dolgem mučeništvu, tako vedra,

obdana z neke vrste veličastnostjo, ki odseva hkrati moč in blagost!

Od same Besede se je namreč naučila, kako morajo trpeti tisti,

ki jih je Oče izvolil kot žrtve,

tisti, ki jih je določil pridružiti velikemu delu odrešenja.

Tiste, »ki jih je že vnaprej poznal, je tudi vnaprej določil,

naj bodo podobni Njegovemu Sinu«, križanemu iz ljubezni.

 1. Elizabeta presvete Trojice (Zadnje duhovne vaje, 15. dan)

Marija je bila polna milosti in izbrana za Mater Božjega Sina, ni pa bila obvarovana trpljenja. Tesneje in globlje kakor kdorkoli drug je pridružena skrivnosti Jezusovega odrešenjskega trpljenja. Po svoji privolitvi se je z materinsko dušo pridružila Njegovi daritvi. V zedinjenju z Jezusom je v globokem sočutju vztrajala zvesto do križa.

Marija se je učila trpeti, ko je gledala, kako Jezus, Božji Sin, sprejema trpljenje za odrešenje človeškega rodu. Trpi tudi, ko gleda, kako ljudje zavračamo in se upiramo Božji ljubezni in odrešenju.

MOLITEV

Marija, Jezusova in naša Mati, ti si polna sočutja do svojih otrok. Uči me sprejemati trpljenje, trpeti s Teboj. Podpiraj me, da v trpljenju, ki ga prinese življenje, ostanem zvest Bogu. Naj po Tvojem zgledu in priprošnji tudi jaz v preizkušnjah in trpljenju izrekam svoj da Bogu. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Deveti dan

MARIJINO POSLANSTVO

»’Glej, tvoja Mati!’ In od tiste ure jo je učenec vzel k sebi« (Jn 19,27).

 

Marija je Knjiga,

v kateri more svet brati večno Božjo Besedo, Kristusa Gospoda.

Mi smo Marijino delo in Ona nas ne neha klicati,

naj bomo njeni služabniki in naj poskrbimo za njene zadeve.

 1. Rafael Kalinowski

Bog je Marijo izbral, da je rodila Jezusa, Odrešenika sveta. Pod križem je Jezus njeni materinski skrbi zaupal vse ljudi. Po Njegovem vstajenju in vnebohodu se njeno poslanstvo ni končalo. Z učenci je molila za prihod Svetega Duha.

Tako kot apostol Janez tudi mi Marijo vzamemo k sebi. Zbira nas ob sebi, da bi skupaj enodušno v občestvu bratov in sester molili in svetu razodevali Božjo ljubezen.

Marija želi v nas in preko nas nadaljevati svoje poslanstvo na zemlji, da bi bili vsi ljudje za večno srečni v Božji ljubezni.

MOLITEV

Marija, Jezusova Mati in Mati Cerkve, Ti si tudi moja Mati, prosi zame, da bom živel Tvoje kreposti, naj Tvoje življenje živi v meni. Varuj in vodi me, pritegni me k sebi. Usmerjaj moj pogled k nebesom. Naj rastem v ljubezni do Boga vse do popolnega združenja z Njim, ko ga bom s Teboj v nebesih in z vsemi angeli in svetniki gledal iz obličja v obličje. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

ZAKLJUČNA MOLITEV

Mati in Kraljica Karmela,

kako lepo je premišljevati kreposti,

s katerimi Te je Bog obdaril!

Naj moje navdušenje nad Teboj ne ostane samo pri občudovanju,

ampak daj, da Te bom posnemal in živel Tvoje kreposti.

Ti vodiš duše k Bogu in prinašaš naše molitve pred prestol Najvišjega.

Hvala, Mati, za vse prejete milosti

in še posebej za tisto, kar sem te prosil v tej devetdnevnici.

Bodi vedno naša zavetnica in priprošnjica,

dokler ne bomo vsi pri Bogu v nebeški slavi.

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

LITANIJE NAŠE KARMELSKE GOSPE (stran 31 v knjižici)

Gospod, usmili se

Kristus, usmili se

Gospod, usmili se

Kristus, sliši nas

Kristus, usliši nas

Bog Oče nebeški – usmili se nas

Bog Sin, Odrešenik sveta

Bog Sveti Duh

Sveta Trojica, en sam Bog

Sveta Marija,                                     prosi za nas grešnike

Naša Karmelska Gospa, Kraljica nebes,

prosi za nas grešnike

Naša Karmelska Gospa, zmagovalka hudega duha,

Naša Karmelska Gospa, najzvestejša hči,

Naša Karmelska Gospa, najčistejša devica,

Naša Karmelska Gospa, najvdanejša žena,

Naša Karmelska Gospa, najboljša mati,

Naša Karmelska Gospa, prečudoviti zgled kreposti,

Naša Karmelska Gospa, najvarnejše sidro upanja,

Naša Karmelska Gospa, zavetje prizadetih,

Naša Karmelska Gospa,   srednica Božjih milosti,

Naša Karmelska Gospa, močni stolp pred sovražnikom,

Naša Karmelska Gospa, naša pomoč v nevarnosti,

Naša Karmelska Gospa, naša luč v temi,

Naša Karmelska Gospa, naša tolažba ob smrtni uri,

Za trpeče duše v vicah,              z zaupanjem prihajam k Tebi,

o naša Karmelska Gospa.

Za tiste, ki zanemarjajo molitev,

Za tiste, ki živijo v strahu,

Za tiste, ki odlašajo svoje spreobrnjenje,

Za tiste, ki trpijo,

Za tiste, ki Te ne poznajo,

Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta – prizanesi nam, o Gospod

Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta – usliši nas, o Gospod

Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta – usmili se nas.

NAŠA KARMELSKA GOSPA, UPANJE V OBUPU,

 POSREDUJ ZA NAS PRI SVOJEM BOŽJEM SINU.

Molimo.

Naša Karmelska Gospa, slavna Kraljica angelov,

ki usmerjaš najrahlejšo Božjo milost k človeku,

zagovornica in pribežališče grešnikov,

z zaupanjem pokleknem predte,

s prošnjo, da me pritegneš k sebi …

V zahvalo Ti slovesno obljubljam,

da bom iskal pribežališče v Tebi,

kadar bom zašel v preizkušnje, trpljenje in skušnjave

in da bom naredil vse, kar je v moji moči,

da bom navajal druge, da Te bodo ljubili in častili

ter se zatekali k Tebi v vseh svojih potrebah.

Zahvaljujem se Ti za neštete milosti,

ki sem jih prejel po Tvoji dobroti

in Tvojem mogočnem posredovanju.

Še naprej mi bodi ščit v nevarnosti,

vodnica v življenju in tolažnica ob smrtni uri. Amen.

Naša Karmelska Gospa,

zagovornica najbolj zakrknjenih grešnikov,

prosi za njihove duše (ali za dušo X),

da se bodo veselili angeli v nebesih

in bo pekel ostal brez svojega uspeha.

Z ZAUPANJEM PRIHAJAM K TEBI, O NAŠA KARMELSKA GOSPA.

 

 

 

 

 

 

POSVETILNA MOLITEV

(Ob prejemu škapulirja in pri obnovitvi posvetitve))

Blažena Devica, Mati in Kraljica Karmela,

Tebi se posvetim iz hvaležnosti in ljubezni.

Obljubljam, da ti bom služil/a z otroško

ljubeznijo in zvestobo. Po tvojem vzoru

hočem v veri in ljubezni slediti tvojemu

Sinu Jezusu Kristusu.

Želim s teboj služiti Bogu in ljudem

z molitvijo, žrtvijo in dejavno ljubeznijo.

Poslušaj, dobra Mati, mojo obljubo

in jo milostno sprejmi.

Daj mi milost, da pod tvojim varstvom

ostanem zvest/a Kristusu in njegovi Cerkvi.

Amen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSVETITEV ŠKAPULIRSKI MATERI BOŽJI (stran 35)

O najslavnejša Devica Marija, Mati sv. škapulirja!

Glej, jaz, Tvoj/a nevredni/a služabnik/ca,

a opogumljen(a) s Tvojo dobroto in željo služiti Tebi,

Te izberem za svojo edino in najboljšo Mater

ter Srednico.

Vpričo Presvete Trojice, svojega angela varuha,

slovesno obnavljam obljube, ki sem jih naredil Tebi,

Presveta Mati, na dan prejema sv. škapulirja.

Zvesto in goreče želim služiti Tebi,

Tvojemu Božjemu Sinu vse svoje življenje.

Zahvaljujem se Ti, da si me izmed milijonov duš

po sv. škapulirju sprejela med svoje otroke.

Obljubljam Ti in trdno sklenem, da hočem ostati

Tvoj/a zvesti/a sin/hči, Te ljubiti

z vsem srcem ter Ti slediti v kreposti in pobožnosti.

Sprejmi, presveta Mati, to mojo žrtev in mi pomagaj,

da bo sv. škapulir, ki ga nosim,

vedno znak Tvojega posebnega varstva

in obramba pred grehom in sovražnikovimi napadi.

Naj bo spodbuda za vajo v krepostih

in sredstvo za zveličanje.

To te prosim po Tvojem Sinu Jezusu Kristusu,

našem Gospodu. Amen.

DEVETDNEVNICA H KARMELSKI MATERI BOŽJI – LITANIJE KARMELSKE GOSPE

DEVETDNEVNICA H KARMELSKI MATERI BOŽJI – LITANIJE KARMELSKE GOSPE

OD 7.7. DO 15.7. 2021

KDOR ZAČNE DANES 0D 8. DO 16.7. 2021

Prejem škapulirja Karmelske Matere Božje. (kdor se bo prijavil)

DEVETDNEVNICA H KARMELSKI MATERI BOŽJI

 

UVODNA MOLITEV

Mati in Kraljica Karmela,

k tebi prihajam z zaupanjem

v tvojo materinsko ljubezen in tvoje varstvo.

Vodi me na poti vere in me podpiraj,

da ne omagam.

Moja dobra Mati, ti rada pomagaš svojim otrokom

in z nežnostjo skrbiš za vse njihove potrebe.

Prisluhni mojim prošnjam,

ki ti jih izročam v tej devetdnevnici

(povej svoj namen).

Izprosi mi pri vsemogočnem Bogu,

kar je dobro zame in za vse, za katere te prosim.

Zavaruj nas s svojim plaščem

s svojo nežno materinsko ljubeznijo

in nas varno vodi k svojemu Sinu Jezusu.

S teboj ga želim ljubiti in slaviti

zdaj in vso večnost,

ki z Očetom in Svetim Duhom živi in kraljuje,

Bog na vse veke vekov.

Amen.

(molimo vsak dan devetdnevnice)

Prvi dan

MARIJIN DA!

»Glej, dekla sem Gospodova,

zgodi se mi po tvoji besedi!« (Lk 1,38).

 

Tvoja duša, brezmadežna Devica,

je Gospodu lahko še ljubša od nebes …

Boga si prevzela s ponižnostjo.

Ta skrita krepost te dela vsemogočno

in pritegne Sveto Trojico v tvoje srce;

tedaj te je obsenčil Duh Ljubezni,

in Sin, enak Očetu, se je učlovečil v tebi.

Sv. Mala Terezija (Zakaj te ljubim, O Marija, 3-4)

Marija se je odprla Božji ljubezni in Bog jo je vso prevzel. Ob oznanjenju je odgovorila s poslušnostjo vere, Bogu je darovala vse svoje bitje. Vedno znova je ponavljala svoj Zgodi se, verovala je Bogu, tako pri oznanjenju kot pod križem. Nikoli ni iskala sebe, predano je skrbela za Sveto Družino in potem za skupnost prve Cerkve.

Marija nam je blizu, ker nam je enaka v vsej človeški krhkosti. Naša Mati je, ki pozna, razume, ljubi in sprejema vse svoje otroke. Želi nas pripeljati k Jezusu, v polnost življenja.

MOLITEV

Marija, Kraljica in Mati karmela in Jezusova Mati,

uči me odprtosti do Boga,

poslušnosti Svetemu Duhu.

Prosi zame, da bom vsak dan pogumno in predano

odgovarjal Bogu na Njegovo ljubezen.

Uči me prepoznavati in izpolnjevati Božjo voljo.

 Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Drugi dan

MARIJINA VERA

»Blagor ji, ki je verovala,

da se bo izpolnilo, kar ji je povedal Gospod!«

(Lk 1,45).

 

 

Marija je vzor vere.

Kako mila je nebeškemu Očetu njena vera!

Po tej veri je v njej rastel Jezus.

Če imamo isto vero in ponižnost, bo v nas rastel Jezus.

 1. Mirjam Križanega Jezusa

Mariji je angel razodel Božjo voljo. Verovala je in se dala Bogu na razpolago.

Marija je prej spočela v veri kot v telesu. V veri svoje ponižne služabnice je Bog našel za svoj dar sprejem, na katerega je čakal od začetka časov.

Marija ni bila obvarovana temne noči vere, dušo in srce ji je prebodel meč bolečin. Tudi v trpljenju je verovala, da jo Bog ljubi, da je njen Sin pravi Bog. Vse življenje, od oznanjenja do Sinove smrti na križu, njena vera ni omahnila. V tihoti velike sobote je verovala, da bo Jezus vstal.

MOLITEV

Marija, izprosi mi močno in trdno vero.

Uči me moliti v veri, da nebeški Oče najbolje ve,

kaj je dobro zame in da mi bo v svoji ljubezni dal,

kar potrebujem.

Prosi zame, da ne omagam v preskušnjah.

Naj v veselju in trpljenju s Teboj izrekam svoj da.

Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Tretji dan

MARIJINA PONIŽNOST

»Ozrl se je na nizkost svoje dekle« (Lk 1,48).

 

 

Marija je postala Božja Mati, ker je bila ponižna.

Duša sama iz sebe ne more nič storiti za Boga.

Bog dela v njej, v njej raste v takšni meri,

kot se duša umika, izginja, izničuje.  

 1. Mirjam Križanega Jezusa

Marija se je vedno zavedala, da je ustvarjeno bitje. Bog pa je bil njeno središče. Popolnoma je bila izpraznjena sama sebe, usmerjena k Bogu, zato je On lahko v njej in po njej storil velike reči.

Marije ni premamila skušnjava, da bi želela biti kakor Bog. Izbrala je držo služenja in jo živela z vsem srcem.

Po Božji volji je sprejela poroko z Jožefom. Ob oznanjenju je ponižno sprejela, da postane Božja Mati, hkrati pa je ostala običajna žena, vpeta v družinsko življenje.

V najtežji uri svojega življenja, pod križem, je vdano sprejela, da postane mati vsem ljudem.

MOLITEV

Marija, moja Mati, prosim Te za ponižnost srca.

Uči me prave ponižnosti, da bo Bog moje vse.

Kot sv. Mala Terezija želim s Teboj hoditi za Jezusom

po mali poti velikega zaupanja v Očetovo dobroto.

Varuj in vodi me.

Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Četrti dan

MARIJINA ČISTOST

»Pozdravljena, milosti polna,

Gospod je s teboj«  (Lk 1,28).

 

Marija je v polnosti odgovorila na Božjo izvolitev.

Bila je vedno čista, brezmadežna in brezgrajna

v očeh trikrat svetega Boga.

Njena duša je tako preprosta.

Zdi se, da na zemlji ponavzočuje Božje življenje.

Tako prozorna je, tako svetla,

da bi jo lahko imeli za luč.

A vendar je le »zrcalo Sonca pravičnosti«.

 1. Elizabeta Presvete Trojice

Marijo je Bog obdaril s polnostjo svoje milosti. Obvaroval jo je vsakega madeža izvirnega greha.

Marija ni grešila, njena duša je bila vedno čista, prosojna. Bog nam jo je dal za srednico milosti in vzor svetosti.

Ljudje lahko grešimo, prezremo in zavrnemo Božjo ljubezen. Bog nam odpušča, ko iskreno priznamo svoje pogreške in se jih kesamo, saj nas je Jezus odrešil s svojim trpljenjem in vstajenjem. Na svet je prišel po Mariji in mi se po Mariji bližamo Njemu.

Očiščeni smo v Jezusovi predragoceni Krvi in umiti z Marijinimi solzami. Čisti smo, ker nas Bog očiščuje in ne, ker se ne bi umazali.

MOLITEV

Brezmadežna, moja Mati, v svoji krhkosti

in šibkosti potrebujem Tvojo pomoč.

Pomagaj mi, da se ogibam grešnih priložnosti.

Varuj moj pogled in vsa moja čutila,

da ohranim čisto srce.

Prosi zame, da si bom zvesto izpraševal vest,

izprosi mi milost pravega kesanja in spreobrnjenja.

Tvoje brezmadežno Srce je moje zavetje

in najbolj varna pot k Bogu. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Peti dan

MARIJIN MOLK

»Marija pa je vse te besede ohranila

in premišljevala v svojem srcu« (Lk 2,19).

 

»Vsa Marijina zgodovina

se da povzeti v teh nekaj besedah:

živela je v svojem srcu in to v takšni globini,

da ji pogled ne more slediti …

Ko gre k Elizabeti, jo vidim hoditi tako lépo,

tako mirno, tako veličastno,

tako notranje zbrano z Božjo Besedo!

 1. Elizabeta Presvete Trojice

(Zadnje duhovne vaje, 15. dan)

Marija je bila s srcem vedno pri Bogu. Rada se je umikala v samoto. Z molkom je v sebi napravila prostor za srečanje z Bogom. V srcu je hranila Božje Besede kot dragocen zaklad, čeprav ni vsega takoj razumela. Premišljevala je o njih, pustila se jim je nagovoriti in je po njih živela.

Ohranjala je notranjo tišino in samoto. Notranje zrenje Boga jo je ohranjalo v zbranosti tudi v njenem na zunaj običajnem družinskem življenju. Bolj kot z besedami, je govorila s služenjem.

MOLITEV

Marija, moja dobra Mati,

pomagaj mi notranje umolkniti.

Nauči me v tihoti in samoti v srcu poslušati Boga.

Varuj me praznega govorjenja.

Daj, da bom živel v zaupnem prijateljstvu z Bogom.

Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Šesti dan

MARIJINA MOLITEV

»Moja duša poveličuje Gospoda

in moj duh se raduje v Bogu,

mojem Odrešeniku« (Lk 1,46-47).

 

V tihoti skrite nazareške hiše se je moč Svetega Duha

spustila na Devico, ki je molila v samoti.

Tako se je utelesil Odrešenik.

Zbrana ob Devici, ki je molila v tišini,

je nastajajoča Cerkev pričakovala novo izlitje Duha.

Obljubljen ji je bil,

da bi okrepil njeno notranjo svetlobo

in zunanje delovanje Cerkve naredil rodovitno.

 1. Terezija Benedikta od Križa

Marija je molila. Njen da ob oznanjenju jo je spremljal vse življenje.

Ob obiskanju ji je iz srca privrela hvalnica »Magnifikat«. Marija slavi Boga, ker je velik in vsemogočen, pa se ljubeče sklanja k nam in izpolnjuje obljubo odrešenja.

V Kani je Marija molila za druge, preprosto in v zaupanju je Jezusu predstavila stisko mlado-poročencev. Njena zaupljiva priprošnja dela čudeže!

Po Jezusovem vnebohodu je Marija s svojimi molitvami podpirala prve začetke Cerkve.

Vedno se lahko zatečemo k Mariji. Kaj bi brez njene priprošnje?

MOLITEV

Marija, moja Mati in Mati Cerkve,

z zaupanjem prihajam k Tebi,

prosim Te, uči me moliti.

Prosi Jezusa zame za vse, kar potrebujem

za duha, dušo in telo.

Uči me predanosti Bogu v veri.

Pomagaj mi s srcem moliti rožni venec.

Prosi zame zdaj in ob moji smrtni uri. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Sedmi dan

MARIJINA BLIŽINA

»Jezusova Mati je bila tam« (Jn 2,1).

 

V otroštvu je v meni začelo rasti

globoko spoštovanje do Device Marije.

Pripovedovala sem ji o vsem,

kar se mi je zgodilo, od srca do Srca …

Ko sem se v življenju počutila osamljeno,

sem pogledala njen kip,

zdelo se mi je, kakor da bi mi govorila:

tvoja Mati te ne bo nikoli zapustila.

 1. Terezija Jezusova Andska

Marija je vedno bila tam. Bila je blizu z molitvijo in služenjem, kakor je bilo potrebno.

Ob oznanjenju jo je angel našel pripravljeno. Šla je k Elizabeti, bili sta si v duhovno oporo, pomagala ji je pri delu. V Kani je opazila stisko in jo posredovala Jezusu. Jezusu je bila med Njegovim oznanjevanjem evangelija vedno blizu z molitvijo.

Bila je pod križem. Jezusu ni mogla odvzeti trpljenja, naredila je največ, kar je mogla, bila je z Njim.

Po Jezusovem vnebohodu je bila zopet tam, z apostoli, zbranimi ob njej v pričakovanju Svetega Duha.

Marija je vedno blizu tudi nam, pozna nas in prosi za nas.

MOLITEV

Marija, moja Mati, prosi zame, da bom s srcem tam,

kjer me tisti trenutek pričakuje Bog

ali potrebuje moj bližnji.

Bodi mi blizu, da bom vesten v svojih dolžnostih,

zvest molitvi, pozoren na stisko bližnjih,

sočuten s trpečimi, blizu umirajočim. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Osmi dan

MARIJINO TRPLJENJE

»Tvojo lastno dušo bo presunil meč« (Lk 2,35).

Marijo je v srcu presunil meč,

kajti pri njej se vse dogaja v notranjosti …

O, kako lepa je, ko jo zremo

v njenem dolgem mučeništvu,

tako vedra, obdana z neke vrste veličastnostjo,

ki odseva hkrati moč in blagost!

Od same Besede se je namreč naučila, kako morajo

 trpeti tisti, ki jih je Oče izvolil kot žrtve, tisti,

ki jih je določil pridružiti velikemu delu odrešenja.

Tiste, »ki jih je že vnaprej poznal,

je tudi vnaprej določil, naj bodo podobni

Njegovemu Sinu«, križanemu iz ljubezni.

 1. Elizabeta presvete Trojice

Marija je bila polna milosti in izbrana za Mater Božjega Sina, ni pa bila obvarovana trpljenja. Tesneje in globlje kakor kdorkoli drug je pridružena skrivnosti Jezusovega odrešenjskega trpljenja. Po svoji privolitvi se je z materinsko dušo pridružila Njegovi daritvi. V zedinjenju z Jezusom je v globokem sočutju vztrajala zvesto do križa.

Marija se je učila trpeti, ko je gledala, kako Jezus, Božji Sin, sprejema trpljenje za odrešenje človeškega rodu. Trpi tudi, ko gleda, kako ljudje zavračamo in se upiramo Božji ljubezni in odrešenju.

MOLITEV

Marija, Jezusova in naša Mati,

ti si polna sočutja do svojih otrok.

Uči me sprejemati trpljenje, trpeti s Teboj.

Podpiraj me, da v trpljenju, ki ga prinese življenje,

ostanem zvest Bogu. Naj po Tvojem zgledu

in priprošnji tudi jaz v preizkušnjah in trpljenju

 izrekam svoj da Bogu. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

Deveti dan

MARIJINO POSLANSTVO

»’Glej, tvoja Mati!’ In od tiste ure

jo je učenec vzel k sebi« (Jn 19,27).

 

Marija je Knjiga, v kateri more svet

brati večno Božjo Besedo, Kristusa Gospoda.

Mi smo Marijino delo in Ona nas ne neha klicati,

naj bomo njeni služabniki

in naj poskrbimo za njene zadeve.

 1. Rafael Kalinowski

Bog je Marijo izbral, da je rodila Jezusa, Odrešenika sveta. Pod križem je Jezus njeni materinski skrbi zaupal vse ljudi. Po Njegovem vstajenju in vnebohodu se njeno poslanstvo ni končalo. Z učenci je molila za prihod Svetega Duha.

Tako kot apostol Janez tudi mi Marijo vzamemo k sebi. Zbira nas ob sebi, da bi skupaj enodušno v občestvu bratov in sester molili in svetu razodevali Božjo ljubezen.

Marija želi v nas in preko nas nadaljevati svoje poslanstvo na zemlji, da bi bili vsi ljudje za večno srečni v Božji ljubezni.

MOLITEV

Marija, Jezusova Mati in Mati Cerkve,

Ti si tudi moja Mati, prosi zame,

da bom živel Tvoje kreposti,

naj Tvoje življenje živi v meni.

Varuj in vodi me, pritegni me k sebi.

Usmerjaj moj pogled k nebesom.

Naj rastem v ljubezni do Boga

vse do popolnega združenja z Njim,

ko ga bom s Teboj v nebesih in z vsemi angeli

in svetniki gledal iz obličja v obličje. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

ZAKLJUČNA MOLITEV

Mati in Kraljica Karmela,

kako lepo je premišljevati kreposti,

s katerimi Te je Bog obdaril!

Naj moje navdušenje nad Teboj

ne ostane samo pri občudovanju,

ampak daj, da Te bom posnemal

in živel Tvoje kreposti.

Ti vodiš duše k Bogu in prinašaš naše molitve

pred prestol Najvišjega.

Hvala, Mati, za vse prejete milosti

in še posebej za tisto,

kar sem te prosil v tej devetdnevnici.

Bodi vedno naša zavetnica in priprošnjica,

dokler ne bomo vsi pri Bogu v nebeški slavi.

Po Kristusu, našem Gospodu.

Amen.

 

LITANIJE NAŠE KARMELSKE GOSPE (stran 31 v knjižici)

Gospod, usmili se

Kristus, usmili se

Gospod, usmili se

Kristus, sliši nas

Kristus, usliši nas

Bog Oče nebeški – usmili se nas

Bog Sin, Odrešenik sveta

Bog Sveti Duh

Sveta Trojica, en sam Bog

Sveta Marija,                                                   prosi za nas grešnike

Naša Karmelska Gospa, Kraljica nebes,

prosi za nas grešnike

Naša Karmelska Gospa, zmagovalka hudega duha,

Naša Karmelska Gospa, najzvestejša hči,

Naša Karmelska Gospa, najčistejša devica,

Naša Karmelska Gospa, najvdanejša žena,

Naša Karmelska Gospa, najboljša mati,

Naša Karmelska Gospa, prečudoviti zgled kreposti,

Naša Karmelska Gospa, najvarnejše sidro upanja,

Naša Karmelska Gospa, zavetje prizadetih,

Naša Karmelska Gospa,   srednica Božjih milosti,

Naša Karmelska Gospa, močni stolp pred sovražnikom,

Naša Karmelska Gospa, naša pomoč v nevarnosti,

Naša Karmelska Gospa, naša luč v temi,

Naša Karmelska Gospa, naša tolažba ob smrtni uri,

Za trpeče duše v vicah,                     z zaupanjem prihajam k Tebi,

o naša Karmelska Gospa.

Za tiste, ki zanemarjajo molitev,

Za tiste, ki živijo v strahu,

Za tiste, ki odlašajo svoje spreobrnjenje,

Za tiste, ki trpijo,

Za tiste, ki Te ne poznajo,

Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta – prizanesi nam, o Gospod

Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta – usliši nas, o Gospod

Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta – usmili se nas.

NAŠA KARMELSKA GOSPA, UPANJE V OBUPU,

 POSREDUJ ZA NAS PRI SVOJEM BOŽJEM SINU.

Molimo.

Naša Karmelska Gospa, slavna Kraljica angelov,

ki usmerjaš najrahlejšo Božjo milost k človeku,

zagovornica in pribežališče grešnikov,

z zaupanjem pokleknem predte,

s prošnjo, da me pritegneš k sebi …

V zahvalo Ti slovesno obljubljam,

da bom iskal pribežališče v Tebi,

kadar bom zašel v preizkušnje, trpljenje in skušnjave

in da bom naredil vse, kar je v moji moči,

da bom navajal druge, da Te bodo ljubili in častili

ter se zatekali k Tebi v vseh svojih potrebah.

Zahvaljujem se Ti za neštete milosti,

ki sem jih prejel po Tvoji dobroti

in Tvojem mogočnem posredovanju.

Še naprej mi bodi ščit v nevarnosti,

vodnica v življenju in tolažnica ob smrtni uri. Amen.

Naša Karmelska Gospa,

zagovornica najbolj zakrknjenih grešnikov,

prosi za njihove duše (ali za dušo X),

da se bodo veselili angeli v nebesih

in bo pekel ostal brez svojega uspeha.

Z ZAUPANJEM PRIHAJAM K TEBI, O NAŠA KARMELSKA GOSPA.

 

POSVETILNA MOLITEV

(Ob prejemu škapulirja in pri obnovitvi posvetitve))

Blažena Devica, Mati in Kraljica Karmela,

Tebi se posvetim iz hvaležnosti in ljubezni.

Obljubljam, da ti bom služil/a z otroško

ljubeznijo in zvestobo. Po tvojem vzoru

hočem v veri in ljubezni slediti tvojemu

Sinu Jezusu Kristusu.

Želim s teboj služiti Bogu in ljudem

z molitvijo, žrtvijo in dejavno ljubeznijo.

Poslušaj, dobra Mati, mojo obljubo

in jo milostno sprejmi.

Daj mi milost, da pod tvojim varstvom

ostanem zvest/a Kristusu in njegovi Cerkvi.

Amen.

Litanije Srca Svetega Jožefa – čudovite

Litanije Srca Svetega Jožefa

Gospod, usmili se
Kristus, usmili se
Gospod, usmili se
Kristus, sliši nas.
Bog Oče nebeški, – usmili se nas.
Bog Sin, Odrešenik sveta, – usmili se nas.
Bog Sveti Duh, – usmili se nas.
Sveta Trojica, en sam Bog, – usmili se nas.
Srce Jezusovo, vir vseh milosti, – usmili se nas.
Srce Marijino, brez madeža izvirnega greha spočeto,
– prosi za nas.
Srce Jožefovo, obvarovano z največjimi milostmi nebes
Srce Jožefovo, obogateno z močjo Očeta
Srce Jožefovo, napolnjeno z modrostjo Sina
Srce Jožefovo, napolnjeno z darovi Svetega Duha
Srce Jožefovo, po Božjem namenu združeno z
Brezmadežnim Srcem Marijinim
Srce Jožefovo, sijoče ogledalo svetega Srca Marijinega
Srce Jožefovo, navdihnjeno z najglobljim češčenjem
Božje Matere Marije
Srce Jožefovo, ki si imelo delež pri bolečinah
Srca Marijinega
Srce Jožefovo, vneto z nebeško ljubeznijo, s katero je
gorelo Srce Marijino
Srce Jožefovo, prežeto s sveto radostjo, ko je prvič
počastilo Dete Jezusa
Srce Jožefovo, tolažnik Srca Jezusovega ob brezčutnosti
prebivalcev Betlehema
Srce Jožefovo, tako pogosto počivališče Srca Jezusovega
Srce Jožefovo, ki ga je Srce Jezusovo poučilo o svojih zakladih milosti
Srce Jožefovo, ki ga krasi Srce Jezusovo z vsemi
darovi nebes
Srce Jožefovo, ganjeno z angelskim slavospevom,
ki so ga ob jaslih ponavljali pastirji
Srce Jožefovo, polno veselja, da so Jezusa
prvi počastili ubogi
Srce Jožefovo, po katerem je bilo prvim učencem
Odrešenika danih toliko blagoslovov
Srce Jožefovo, s ponižnostjo, s katero si pozdravilo
prihod Modrih
Srce Jožefovo, z ljubeznijo, s katero si ohranjalo besede,
ki so jih izrekli Kristusu
Srce Jožefovo, ki si Jezusu darovalo zlato svoje vere,
kadilo svoje dobrote in miro svojih žalosti
Srce Jožefovo, katerega neizmerno očetovsko dobroto so
Modri tako občudovali
Srce Jožefovo, ki si za te svete kralje pridobilo nebeške
luči, da so spoznali zvijačo krutega Heroda
Srce Jožefovo, ki si globoko slavilo Božje veličastvo pri
vstopu v jeruzalemski tempelj
Srce Jožefovo, vdano bolečinam, ki jih je Brezmadežni
Mariji napovedal Simeon
Srce Jožefovo, zelo vdano, ko ti je bilo naročeno,
naj Dete Jezus beži v Egipt
Srce Jožefovo, čudovita lilija odkritosrčnosti in nedolžnosti
Srce Jožefovo, vedno brez vsake nepopolnosti
Srce Jožefovo, ki si umrlo Jezusovim in Marijinim
blagoslovom
Srce Jožefovo, ki v nebesih siješ s slavo, od katere
je večja le še slava Svetih Src Jezusa
in Marije
70
Srce Jožefovo, vedno sočutno v naših bridkostih
Srce Jožefovo, pribežališče od sveta preziranih src
Srce Jožefovo, angelski učitelj mladine
Srce Jožefovo, kažipot do popolnosti
Srce Jožefovo, luč molitvi predanim dušam
Srce Jožefovo, sladko upanje umirajočih
Srce Jožefovo, posebni varuh sv. Terezije,
reformator Karmela
Srce Jožefovo, očetovsko zatočišče otrok Karmela
Srce Jožefovo, mogočni varuh redov
Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe s sveta,
– prizanesi nam, o Gospod.
Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe s sveta,
– usliši nas, o Gospod.
Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe s sveta,
– usmili se nas, o Gospod.
Prosi za nas, nadvse ljubeznivo Srce Jožefovo,
– da bomo vredni tvojega očetovskega varstva.
Molimo.
Nadvse ljubeznivo in slavno Srce Jožefovo, sprejmi, prosimo te, vdana srca svojih otrok in vladaj jim za vedno.
Od Gospoda nam pridobi vse potrebne milosti, da bi potrpežljivo prenašali zemeljske bridkosti in varno hodili
naproti nebeški domovini, kjer, upamo, da te bomo lahko
vso večnost blagoslavljali in se ti zahvaljevali. Amen.

DOBRO DREVO OBRODI DOBER SAD – EDSON – SVETICE – KRALJICA ROPŽNEGA VENCA IN MIRU 16.6.2013

 

BESEDE MIČEJO – ZGLEDI VLEČEJO!

GOSPOD DAJ NAM VELIKO DUHOVNIKOV, KI BODO BRANILI TVOJO PRAVICO DO USTVARJANJA IN PRAVICO OTROK DO ŽIVLJENJA!

SPOROČILO DEVICE MARIJE 16. 6. 2013 KARLOVAC

Mir, moji ljubljeni otroci!
Moji otroci, prišla sem z mojim Sinom Jezusom in svetim Jožefom, da podelimo nebeške milosti vam in vašim družinam.
To je čas milosti, čas, ko Bog manifestira vsemu svetu svojo ljubezen, ker hoče vaše spreobrnjenje in zveličanje vaših družin.
Odprite svoja srca na klice iz nebes. Ko Bog govori, prosi za poslušanje v veri in ljubezni. Le ponižni more razumeti sporočila iz nebes, zato vas vabimo, da vedno molite v svojih družinah, tako da boste tisti, ki lahko pričate v preprostosti vašega vsakdana, Božjo prisotnost in ljubezen svojim bratom.

Jaz vas ljubim in vam danes povem, da vas moj Sin Jezus in sveti Jožef blagoslavljata z blagoslovom ljubezni in miru, tako, da bodo vaše družine pripadale Bogu. Blagoslavljam vas: V

imenu Očeta, Sina in Svetega Duha. Amen

PRIČEVANJE ŽIVLJENJA!

UDRUGA BETLEHEM, SVETICE (KARLOVAC), KI JO JE EDSON GLAUBER OBISKAL 16.6.2013 .
NIKOLI NE BOM POZABILA TEGA SREČANJA kRALJICE rOŽNEGA VENCA IN MIRU Z EDSONOM IN DRUŽINAMI, KI SO NAPOLNILE CERKEV.

Hvala ti Mati za milosti in blagoslove, ki si jih pustila v Sveticah!

Udruga Betlehem objavila dirljivo svjedočanstvo svoje bivše štićenice, žrtve silovanja

Udruga Betlehem Sisak na svojim Facebook stranicama objavila je dirljivo svjedočanstvo bivše štićenice ove udruge koja skrbi za trudnice i majke u potrebi.

‘Zahvaljujemo jednoj bivšoj štićenici Udruge, koja se s nama jučer podijelila svojim svjedočanstvo te ga je htjela podijeliti sa svima Vama. Recimo zajedno “Da, Životu!”, piše na Facebook stranici ove udruge koju u Sisku vodi Družba sestara Milosrdnog Isusa.
Objavu prenosimo u cijelosti.
”Kao ponosna majka troje dječice, imam potrebu napisati par riječi, znak potpore svim majkama i ženama, žrtvama kaznenog djela silovanja i nasilja, u znak potpore samoj udruzi Betlehem i zahvalnosti jer su mi pružili utočište kao žrtvi kaznenog djela silovanja, otvorili su svoja vrata meni i mome djetetu.
Znam da im nije bilo lako, ali borili su se za nas, s toga ono što je bit svih ovih dana je život od začeća pa do prirodne smrti, ja sam okusila bol koju ne želim da ikad itko osjeti, imama kćer za koju je okolina htjela da ju abortiram, za sve je bila deformirani “fetus” osuđeni invalid, biljka, ali ja sama stala uz nju i sad mi je najveći ponos, zdravo, veselo i nasmijano dijete, imam sina koji je rođen iz ljubavi, koji voli svoju seku više nego bilo koga, a imam i anđela koji me napustio u 5mj trudnoće!
Zašto sam ja rekla, da životu????
To malo čudo što raste pod srcem to nije naše tijelo
To malo čudo što raste pod srcem to nije naše tijelo, nemam pravo oduzeti život malome čovjeku, stoga bi poručila svim ženama koje su abortirale, koje to planiraju želim reći da bi se sa vama mijenjala iz razloga jer vi imate izbor, a ja ga nažalost nisam imala, ja bi dala svoj život samo da sam imala priliku čuti svoga sina kako plače, primiti ga u zagrljaj, pomirisati ga i reći mu koliko ga mama voli, samo da mi je Bog dao priliku da ga uzmem živog.
Ali ne, ja sam dobila priliku ga primiti u ruke, njegovo beživotno tijelo koje je u meni ležalo mrtvo četiri tjedna, moj nerođeni sin me je zaštitio od sepse, pružio mi je priliku da ga i takvog primim u ruke i oprostim se s njime, da ga pustim s mirom, da ga dostojno sahranim, da ga ispratim kao heroja koji je meni dao priliku da budem tu s njegovim bracom i sekom, dao mi je snagu da bol za njegov gubitak prebacim u borbu za svako nevino dijete.

Ja sam okusila bol silovanja, zlostavljanja, rodila sam ”neželjeno” dijete, okusila sam bol gubitka djeteta, ali nisam poklekla, nisam u nijednom trenu pomislila oduzeti pravo na život svojoj ljubljenoj djeci, jer oni nisu moji robovi, moje tijelo, oni su dio mene, ali imaju svoju osobnost, svoje tijelo i svoje srce. Bog nam daje mogućnost i moć majčinstva ne da oduzimamo život nego da se borimo za život, da damo životu priliku. Reci da životu i bori se za njega jer nagrada je neprocjenjiva uz borbu, ljubav, osmjeh i veselje svakog djeteta.“

Betlehemska nevina dječice, molite za nas!”