NAŠA GOSPA EDSONU GLAUBER 25. DECEMBRA 2004

Brescia, 25. december 2004

Naša Gospa Edsonu Glauberju de Souza Coutinhu

Mir mojega Sina Jezusa naj bo s teboj!

Dragi otroci, jaz sem vaša nebeška Mati in v tej praznični noči, ko se nebesa združijo z zemljo, da bi slavili, častili in hvalili Gospoda, mojega Sina Jezusa, ga vzamem v naročje, da bi blagoslovila vas in vaše družine, ter vas še enkrat kličem k miru. Otroci moji, Jezus je mir za vas in vaše družine. Ponudite mu svoja srca, da bo njegov mir preoblikoval vaša življenja in vas napolnil z veseljem.

Svet potrebuje Božji mir in jaz, Kraljica rožnega venca in miru, v tej sveti noči posredujem za dar miru v svetu.

Otroci moji, ljubite Jezusa. Moj božanski Sin vas zelo ljubi in si želi vaše sreče. Ves raj se združuje z vami, da bi poveličeval in oboževal mojega Sina. Koliko veselja čutim, ko vas vidim vse zbrane v molitvi. Naj vam moj Sin da svoj blagoslov. S svojim življenjem pričujte o Jezusovi ljubezni
svojim bratom in sestram. Danes jaz, moj Sin in sveti Jožef blagoslavljam vaše družine. Mir, mir, mir. Še močneje molite za mir. Če se ljudje ne bodo vrnili k Jezusu, ne bodo mogli doživeti edinosti in ljubezni v svetu. Prinesite vsem mojim otrokom moje nebeške pozive, kajti Bogu se mudi. Želim vas obogatiti s svojimi nebeškimi milostmi, da bi vsakdo intenzivno ljubil mojega Sina Jezusa, kakor ga ljubim jaz.

Otroci moji, prepustite se v Jezusove roke. Približajte se njegovemu božanskemu Srcu in našli boste odrešenje.

Vse blagoslavljam v imenu Očeta, Sina in Svetega Duha. Amen!

O Jezus, ljubim te in darujem ti svoje srce, da ga spremeniš v svoje bivališče.
Jezus, želim živeti združen s teboj in vsem bratom in sestram pričevati o tvoji usmiljeni ljubezni. Jezus, reši me, reši me. Amen!

Med prikazovanjem mi je Devica Marija pokazala zelo žalostno vizijo nečesa, kar se bo kmalu zgodilo, vendar tistega večera nisem mogel ničesar reči, saj je bil božični dan in sem moral izraziti veselje. To, kar mi je pokazala, me je spomnilo na neko videnje iz preteklosti, ki se je zgodilo v Itapirangi leta 1996

V imenu Očeta, Sina in Svetega Duha. Amen!

SPOROČILO DEVICE MARIJE EDSONU GLAJUBER 25. DECEMBRA 2018

Sporočilo Device Marije Edsonu Glauberju 25 december 2018

Mir, moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, jaz, vaša Mati, vas kličem k Bogu, ker želim vaše dobro in vašo srečo. Bog vas ljubi in želi prebivati v vaših srcih, da bi vas njegov mir osvobodil vsake žalosti in vsakega greha. Ne živite v grehu, ne odstranite Ljubezni mojega božjega Sina iz svojega življenja! Kajti samo On vam lahko da večno življenje. V vaših domovih naj kraljuje Ljubezen naših presvetih Src, naj razsvetljuje in blagoslavlja vaša življenja. Tukaj sem, da vas vodim po varni poti, ki vodi v nebesa. Veliko je nevarnih poti, ki so pred vami na tem svetu, a nobena vas ne vodi k Srcu mojega Sina Jezusa. Prizadevajte si za nebeško kraljestvo, pripravite svoja življenja in srca za večnost, to je edini razlog na koncu vašega življenja! Bog vas želi nekega dne videti ob sebi v slavi svojega kraljestva, da bi lahko uživali v čudežih njegove Ljubezni. Ljubim vas in združene z mojim Sinom in mojim najčistejšim soprogom Jožefom vas blagoslavljam.

V imenu Očeta, Sina in Svetega Duha. Amen!

PROŠNJA – MOLITEV V ČAST SEDMIH PRIVILEGIJEV SVETEGA JOŽEFA

OB VSAKEM PRIVILEGIJU SVETEGA JOŽEFA PROSIMO ZA SVETO KATOLIŠKO CERKEV IN DODAMO NAŠE OSEBNE PROŠNJE.

MOLIMO: Oče naš,   Pozdravljen sveti Jožef,    Slava Očetu

Dodamo vzklik: Naj bo Gospod vedno slavljen, čaščen in ljubljen. Amen

Na koncu : K tebi o sveti Jožef pribežimo ….

Vatikan sporoča škofom, naj vsako spolno zlorabo prijavijo policiji -  Slovenec

Prvi privilegij svetega Jožefa:  Imeti za sina Jezusa, edinorojenega Božjega Sina;

Drugi privilegij svetega Jožefa: imeti za ženo Marijo, Božjo Mater,

Tretji privilegij svetega Jožefa: da ga ubogata Jezus in Marija

Opis slike ni na voljo.

Četrti privilegij svetega Jožefa: da je užival objeme  Kralja slave;

Peti privilegij svetega Jožefa:  prvi človek, ki je častil Božjega Sina, rojenega v Betlehemu;

POZDRAVLJEN SVETI JOŽEF – Jezus Marija Jožef

Šesti privilegij svetega Jožefa: umreti v objemu Jezusa in Marije;

Smrt sv. Jožefa

Sedmi privilegij svetega Jožefa: vstajenje z Jezusom v slavi.

Sveti Peter Julijan Eymard, duhovnik, ČASTILEC EVHARISTIJE – redovni ustanovitelj

ČE BI DOJELI VELIČINO BOŽJE PRISOTNOSTI JEZUSA KRISTUSA V EVHARISTIJI, NE BI ZAMUDILI NITI ENE SVETE MAŠE, ČE IMAMO MOŽNOST SE JE UDELEŽITI. KOLIKO ČASOV PREČIŠČEVANA V VICAH BI SI PRIHRANILI.  NAMREČ KOT SO  NEBESA, TAKO SO VICE IN TAKO JE TUDI PEKEL REALEN. I

N SATAN SE S POMOČJO VSEH  NJEGOVIH SODELAVCEV TRUDI, DA TEGA NE BI VERJELI, KER ČE NE VERUJEMO VANJ Z NAMI LAHKO MANIPULIRA PO MILI VOLJI.

Sveti Peter Julijan Eymard, duhovnik, redovni ustanovitelj

Že kot petleten deček naj bi Peter Julijan v sebi občutil posebno ljubezen do Jezusove evharistične navzočnosti v tabernaklju in že takrat ure in ure preklečal pred njim. Zato je razumljivo, da je širjenju češčenja sv. Rešnjega telesa posvetil vse svoje življenje in moči.

Ime: Ime Peter izhaja iz latinske in grške besede petra, »skala«, prevedeno iz hebrejskega imena Kefa z istim pomenom. Julijan pa je pridevniška izpeljanka iz imena Julij, ki izhaja iz latinskega rodovnega imena Julius »Jupitrov, božji«

Rodil se je 4. februarja 1811 v mestecu Le Mure d’Isere pri Grenoblu v Franciji,

umrl pa 1. avgusta 1868 v rodnem mestu.

Družina: Njegov oče Julijan je bil reven krojač, ki je zgodaj ovdovel in se leta 1804 drugič oženil s Petrovo mamo Marijo Magdaleno Pélorse. Imel je več bratov in sester, a nekateri od njih niso preživeli otroških let.

Skupnost: Junija 1829 je sprva vstopil v noviciat oblatov brezmadežne device Marije, a je moral zaradi bolezni skupnost zapustiti. Deset let kasneje je že kot duhovnik vstopil k maristom (Družba Marijina), kjer je opravljal pomembne službe. 14. maja 1856 je iz reda izstopil in ustanovil svojo družbo.

Ustanovitelj: Leta 1856 je v Parizu ustanovil redovno skupnost evharistincev – Duhovnikov najsvetejšega Zakramenta (SSS). Naloga kongregacije je pospeševanje češčenja sv. evharistije. Poleg tega je ustanovil še kongregacijo »služabnic najsvetejšega Zakramenta« ter bratovščino za svetne ljudi (laiško združenje). Kongregacija ima danes dobrih 900 članov v 29 skupnostih po vsem svetu, na vseh kontinentih.

Dela: Po njegovih zapiskih je nastala knjiga Presveti zakrament, ki je bila leta 1935 prevedena tudi v slovenščino.

Sodobniki:Sveta Janez Vianney in Peter Chanel, papež Pij IX., Marguerite Guillot, soustanoviteljica »služabnic najsvetejšega Zakramenta«, kipar August Rodin.

Zavetnik:Svojega reda, častilcev najsvetejšega Zakramenta.

Kreposti:Vse življenje je gojil globoko in prisrčno pobožnost do Najsvetejšega in spokorno življenje. Bil je obdarjen z zamaknjenji, prerokbami in razločevanjem duhov, doživljal pa je tudi hudo notranje trpljenje in napade satana. 

Upodobitve: Na upodobitvah in fotografijah ga vidimo običajno v preprosti duhovniški obleki, koščenega obraza s pogledom, zazrtim v daljavo. V rokah, ogrnjen z velumom, največkrat drži monštranco in z njo blagoslavlja.

Grob:Pokopali so ga na domačem pokopališču, a so ga po desetih letih (njegovo truplo so našli nestrohnjeno) prekopali in odpeljali v Pariz, kjer počiva v redovni cerkvi Kristusovega telesa.

Beatifikacija:Za blaženega ga je 12. julija 1925 razglasil papež Pij XI., za svetnika pa 9. decembra 1962 papež Janez XXIII.

Goduje: 2. avgusta.

Misel:»Za duhovnike bi storil vse!«

Splet:www.blessedsacrament.com; www.eymardianplaces.com

SKRIVNOST IN SEDEM PRIVILEGIJEV SVETEGA JOŽEFA

 

1.Tako kot obstaja “Marijina skrivnost”, ki jo je opisal sveti Louis Marie de Monfort, obstaja tudi “skrivnost svetega Jožefa”, skrita skrivnost, ki jo je Bog razodel svojim ljubljenim sinovom, da bi dosegli čisto in brezmejno ljubezen z Jezusom in Marijo. To je skrivnost, ki jo je usmiljeni Oče želel v teh časih stiske razkriti vsem po besedah in življenjih svetnikov, ki so svoje življenje posvetili svetemu Jožefu. (Edson Glauber)

2.Samo z nežno in iskreno pobožnostjo do svetega Jožefa se bo Božje ljudstvo vrnilo k veliki ljubezni do molitve, uboštva, žrtvovanja in apostolata. “Pod varstvom svetega Jožefa bo Božje ljudstvo premagovalo preganjanja tega sveta, da bi bojevalo dober boj in bilo močno v veri.” (2 Tim 4,7) (Edson Glauber)

3. Tako kot Božja skrivnost in Marijina skrivnost bo tudi skrivnost svetega Jožefa vedno ostala “skrivnost”, katere luč je nad vsemi našimi mislimi. Le duh resnice nas uvaja v Prečisto Srce svetega Jožefa. (Edson Glauber)

4. Sedem privilegijev svetega Jožefa;

    1. Privilegij:  Imeti za sina Jezusa, edinorojenega Božjega Sina;

5. Sedem privilegijev svetega Jožefa;

    2. Privilegij: imeti za ženo Marijo, Božjo Mater,

SE NADALJUJE!

ODLOČNOST IN VZTRAJNOST – Jak 1,1-27

PREMIŠLJUJMO O ODLOČNOSTI IN VZTRAJNOSTI.

Jak 1,1-27

1 Jakob, služabnik Boga in Gospoda Jezusa Kristusa, dvanajstim rodovom v razseljenosti: lep pozdrav.

Vera in modrost

2 Moji bratje, kadar pridete v razne preizkušnje, imejte to za čisto veselje, 3 saj spoznavate,  da preizkušenost vaše vere ustvarja stanovitnost. 4 Za stanovitnost pa naj bo značilno popolno delo, da boste popolni  in celoviti in vam ne bo ničesar manjkalo. 5 Če pa komu od vas manjka modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem rad daje in ne sramoti – in dana mu bo. 6 Prosi pa naj v veri, ne da bi kaj dvomil; kdor dvomi, je namreč podoben morskemu valu, ki ga veter dviga in premetava. 7 Tak človek naj ne misli, da bo kaj prejel od Gospoda: 8 mož, ki je v duši razdvojen, nestanoviten na vseh svojih poteh.

Revščina in bogastvo

9 Ponižani brat naj se ponaša s svojo visokostjo, 10 bogati pa s svojim ponižanjem, saj bo minil kakor cvet na travniku. 11 Sonce namreč vzide z vročino in posuši travnik. Cvet na njem se osuje in lepota njegovega obličja izgine. Tako bo tudi bogataš ovenel na svojih poteh.

Preizkušnja in skušnjava

12 Blagor človeku, ki stanovitno prenaša preizkušnjo, kajti ko bo postal preizkušen, bo prejel venec življenja, ki ga je Bog  obljubil njim, kateri ga ljubijo. 13 Nihče, ki je preizkušan, naj ne govori: »Bog me skuša.« Boga namreč zlo ne more skušati in sam ne skuša nikogar. 14 Vsakogar skuša njegovo lastno poželenje, ki ga vleče in zavaja. 15 Nato poželenje spočne, rojeva greh, storjeni greh pa porodi smrt. 16 Ne varajte se, moji ljubi bratje; 17 vsak dober dar in vsako popolno darilo prihaja od zgoraj, od Očeta luči,  pri katerem ni spremembe ne sence menjave.  18 Po svoji volji nas je rodil z besedo resnice, da bi bili nekakšna prvina  njegovih stvaritev.

Poslušanje in izpolnjevanje besede

19 Zavedajte se, moji ljubi bratje, da mora biti vsak človek hiter za poslušanje, počasen za govorjenje, počasen za jezo, 20 kajti človekova jeza ne uresničuje Božje pravičnosti. 21 Zato odpravite vso umazanost in odvečno  zlo ter s krotkostjo sprejmite besedo, ki je v vas vrojena  in ima moč, da reši vaše duše. 22 Postanite uresničevalci besede in ne le poslušalci, ki sami sebe varajo. 23 Če je namreč kdo poslušalec besede, ne pa njen uresničevalec, je podoben človeku, ki ogleduje svoj rojstni obraz  v zrcalu; 24 pogleda se, a odide in takoj pozabi, kakšen je bil. 25 Človek pa, ki pozorno motri popolno postavo svobode in vztraja in ne postane pozabljiv poslušalec, temveč njen dejaven uresničevalec, bo blažen v svojem delovanju. 26 Če kdo misli, da je pobožen, a ne brzda svojega jezika, temveč vara svoje srce, je njegova pobožnost prazna. 27 Čista in neomadeževana pobožnost pred Bogom in Očetom je to: skrbeti za sirote in vdove v njihovi stiski ter se ohraniti neomadeževan od sveta.

 

IŠČEMO, KLIČEMO, PROSIMO IN MOLIMO ZASE,

IŠČEMO, KLIČEMO, PROSIMO IN MOLIMO ZASE, ZA SVOJE DRAGE, ZA OZDRAVLJENJA, ZA SPREOBRNJENJA,,,,ZA ,,,,ZA ,,,,ZA

KO MARIJA PROSI PO PREROKIH TEH ČASOV, KI JIH ONA SAMA VZGAJA IN VODI, P R O S I NAJ PREJEMAMO JEZUSA V HOSTIJI NA USTA.

OSTAJAMO GLUHI. CERKEV DOVOLJUJE. PAPEŽ JE REKEL….

MARIJA JOKA KRVAVE SOLZE, KER SE NJEN GLAS NE SLIŠI, NE UPOŠTEVA. NJENEGA SINA SKRUNIJO Z NEVREDNIMI ROKAMI. JEZUS JE MAZILIL TISTE, KI JIH JE POKLICAL, DA PO NJIH PRIDE NA OLTAR V HOSTIJO V VSEM SVOJEM BISTVU. NJEGOVO SRCE V HOSTIJI BIJE ZA NAS IN NAŠE ODREŠENJE… IN ŠE VEDNO SO NEKATERI GLUHI ZA TA NAJVEČJI BOŽJI ZAKRAMENT, PO KATEREM JE OSTAL MED NAMI.

ČE HOČEMO DOBITI MILOSTI, ZA KATERE PROSIMO, POTEM MORAMO DAROVATI MARIJI TISTO, KAR NAS PROSI IN NE TISTO, KAR MI HOČEMO. TISTO, KAR MI HOČEMO JE ŠE ZMERAJ MOJ JAZ, JE ŠE ZMERAJ DAM-DAJ, TODA NE PO TVOJI AMPAK PO MOJI VOLJI.

PREJEM SVETEGA OBHAJILA

http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/knjigarna/C54F657D2800ED2FC1256F8900358240/$FILE/CD_108P.PDF

                                     *******

Kongregacija za bogoslužje in disciplino zakramentov

NAVODILO O ZAKRAMENTU ODREŠENJA CERKVENI DOKUMENTI 108 (Iz CD 108 )

  1. Delitev svetega obhajila

  2. Verniki navadno prejemajo sveto obhajilo med mašo . in v času, ki ga predpisuje obred slavja, to pomeni neposredno po mašnikovem obhajilu (B 55). Naloga mašnika, ki mu morebiti pomagajo tudi drugi duhovniki ali diakoni, je, da obhaja vernike; maša se ne sme nadaljevati, dokler ni končano obhajanje vernikov. Po določbah prava smejo izredni delivci obhajila pomagati mašniku samo tam, kjer je to nujno.81

  3. Da bi se »tudi po znamenjih bolj pokazalo, da je 89. obhajilo udeležba pri daritvi, ki jo obhajamo« (RM 85), je zaželeno, da verniki prejmejo obhajilo s hostijami, ki so posvečene pri tisti maši.82

  4. »Verniki se obhajajo stoje ali kleče, kakor je določila 90. škofovska konferenca« in je potrdil apostolski sedež. »Če se obhajajo stoje, se priporoča, da v skladu z istimi določbami pred prejemom zakramenta izrazijo dolžno spoštovanje« (RM 160).

  5. Glede obhajanje je . treba spomniti, da »posvečeni služabniki ne smejo odreči zakramentov tistim, ki na pravi način zanje prosijo, so pravilno pripravljeni in jim pravo ne 80 Prim. Janez Pavel II., Apostolsko pismo Gospodov dan, Cerkveni dokumenti 78, Ljubljana 1998, 31–33. 81 Prim. Kongregacija svetih obredov, Navodilo Eucharistisum mysterium, 31; Papeški svet za razlago zakonskih besedil, Odgovor (1. junija 1988), v: AAS 80 (1988) 1373. 82 Prim. B 55; Eucharisticum mysterium, 31; RM, 85, 157, 243). 44 brani, da bi jih prejeli« (ZCP, kan. 843 § 1, ter kan. 915). Zato sme vsak krščen katoličan, ki mu pravo tega ne prepoveduje, pristopiti k svetemu obhajilu. Ni torej dovoljeno odreči obhajila verniku, na primer zaradi preprostega razloga, ker želi prejeti obhajilo kleče ali stoje.

  6. Čeprav ima vsak vernik po svoji izbiri vedno pravico  prejeti sveto obhajilo na jezik (prim. RM 161), sme obhajanec v krajih, kjer je škofovska konferenca z odobritvijo apostolskega sedeža to dovolila, prejeti sveto obhajilo na roko. Posebno je treba paziti, da obhajanec takoj in pred duhovnikom zaužije sveto hostijo, tako da se nihče ne oddalji, noseč v roki evharistični kruh. Če obstaja nevarnost skrunitve (profanacije), naj se vernikom ne deli obhajilo na roko.83

  7. Obvezno je ohraniti uporabo patene za obhajanje 93. vernikov, da bi se tako izognili, da bi sveta hostija ali kak delček padel na tla (RM 118).

  8. Verniki »ne smejo jemati posvečenega kruha ali ke- 4. liha, še manj si ga podajati iz rok v roke« (RM 169). Tako je treba zavreči zlorabo, da novoporočenca pri poročni maši drug drugemu podelita obhajilo.

  9. Vernik, »ki je že prejel sv 95. eto evharistijo, jo sme prejeti še enkrat isti dan samo med evharističnimm opravilom, ki se ga udeleži; velja pa predpis kan. 921, § 2« (ZCP 917). 96. Graje vredna je navada, da se v nasprotju s predpisi

  10. liturgičnih knjig med mašo ali pred njo delijo neposvečene hostije ali druge užitne ali neužitne snovi na način obhajanja. Takšna navada ni v skladu z rimskim obredom in vnaša med vernike zmedo glede cerkvenega nauka o evharistiji. Če je kje še v navadi, da blagoslovijo kruh in ga po maši razdelijo, je treba opraviti skrbno katehezo o pomenu tega znamenja. Sicer pa naj se ne uvajajo podobne navade, tudi naj se v ta namen ne uporabljajo neposvečene hostije.

 83 Prim. Kongregacija za bogoslužje, Odgovor na vprašanje, v: Notitiae 35 (1999) 160–161.

NAROČITE KNJIGO IN ŠKAPULIR IN JU PODARITE

Način kako razširjamo pobožnost do treh Svetih Src je tudi, da naročimo knjigo in jo podarimo ljudem, še posebno v teh prazničnih dneh. Sveti Jožef bo vse tiste, ki jim bomo knjigo podarili, sprejel pod svoj zaščitni plašč. 

Sveti Jožef je VARUH DRUŽIN IN MOGOČNI PRIPROŠNJIK V VSEH POTREBAH, TAKO V DUHOVNIH KOT TELESNIH PA TUDI MATERIALNIH.

SVETI JOŽEF JE STRAH HUDOBNIH DUHOV. V ZNAMENJE PRIPADNOSTI IN VARSTVA NOSIMO ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA.

Nevenka 031 529 838