SPOROČILO NAŠE GOSPE 27.2.2016

 

SPOROČILO NAŠE GOSPE 27.2.2016

12771639_1191604224207575_3770589557326279353_o

Mir moji ljubljeni otroci, mir!
Moji otroci, jaz vaša Mati sem tu, da vas varujem pred vsem zlom in da vas sprejmem v svoje materinsko Srce, ki je polno ljubezni za vas in za vaše družine.

Ničesar se ne bojte! Moj varovalni plašč vas brani in s tem plaščem vas pokrivam, kakor tudi vaše družine, da bi mogli služiti mojemu Božjemu Sinu v miru in vedrini.

Molite za tiste, ki ne molijo in ki so daleč od mojega Sina Jezusa. Vsako preizkušnjo, vsako bolečino in vsako težavo, ki jo doživljate morete darovati Gospodu v spravo za  svoje grehov in grehe vsega sveta, proseč Gospoda rešitev duš.

Moji otroci, ne izgubite nikoli poguma, niti vere in upanja.

Verujte vedno bolj in učite se zaupati, četudi zgleda vse, da se nič ne spremeni v vaših življenjih, kajti Gospod vas nikoli ne zapusti. On je vedno ob vaši strani in vas blagoslavlja. Jaz vas ljubim in z veliko ljubeznijo vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Dodatek

FATIMA

N4.MON3247d

Manjša kot Lurd in zaradi tega še manj obiskana je druga velika Marijina božja pot katoliškega zahoda – Fatima na Portugalskem. Portugalska je na jugozahodnem delu Pirenejskega polotoka ki je bil od leta 711 pod arabsko oblastjo. Na portugalskem ozemlju je najbolj zahodna točka evropske celine – Rt Rocca zahodno od Lizbone. Ime kraja kamor od leta 1917, uradno pa od leta 1930, prihajajo romarji z vsega sveta je arabskega izvora. Po stari legendi, ki pa ima verjetno zgodovinsko podlago, je imel arabski poveljnik mesta Alcacer do Sal, ki so ga oblegali portugalci, hčerko Fatimo.
Ko so vitezi osvojili mesto, se je njihov voditelj zaljubil v lepo arabsko deklico, ki je tudi vzljubila viteza. Sprejela je krščansko vero in bila krščena na ime Quriana ter se poročila z vitezom. Ljudje, ki so jo poznali že od prej, so ji rekli kar Fatima. Ko je mlada žena kmalu umrla, je vitez, ki je odšel v samostan, dal nad njenim grobom zgraditi Marijino cerkev. Ko so ljudje hodili v cerkev so rekli:”Pojdimo k Fatimi!” In tako se je tistega kraja prijelo ime Fatima.
Fatima je vasica nekako v srcu Portugalske. Leži v pokrajini, ki je precej podobna naši Istri. Župnijo Fatima sestavlja več zaselkov. Eden od zaselkov se imenuje Aljustrel. Od tam so bili doma trije pastirci, otroci, ki se jim je 13. maja 1917 in nato vse do 13. oktobra 1917 vsakega 13. dne v mesecu prikazala Marija. To je bilo na gmajni, imenovani Cova de Iria – Sv Irene, zavetnice treh kraljev.
Ti trije otroci so bili: 10 letna Lucija Dos Santos, 9 letni Francisco Marto in njegova 7 letna sestrica Hiacinta.
Natanko na tistem kraju, kjer so otroci videli Mater Božjo, danes stoji kapelica s kipom, ki je narejen po opisu otrok. Drevo nad katerim je Gospa stala – nizek in košat graden (neke vrste hrast) – pa so ljudje razlomili in razrezali ter koščke odnesli domov kot relikvije.
13. maja 1917 je bila nedelja. Otroci, ki so pasli ovce, so se igrali; ko je sonce kazalo poldne so po krajevni navadi kleče molili rožni venec. Po molitvi se je nenadoma zabliskalo in menili so, da se pripravlja k nevihti, ko so pogledali k višku, so videli, da je nebo povsem brez oblačka. Tedaj so nad drevesom blizu sebe zagledali skrivnostno, čudovito lepo Gospo. Hoteli so zbežati, a Gospa jih je z materinsko dobroto zadržala, jim rekla, naj se ne bojijo, povedala, da prihaja iz nebes in jim naročila, naj prihajajo sem ob isti uri vsakega trinajstega v mesecu do oktobra. “Oktobra vam bom povedala kdo sem in kaj želim od vas.” Naročila jim je še, naj vsak dan molijo rožni venec za mir na svetu. V Evropi je tedaj divjala prva svetovna vojna. Otroci so sklenili, da bodo o prikazni molčali, vendar je Jacinta vse izklepetala mami. Male vidce so začeli nadlegovati z radovednimi vprašanji, vendar so ubogali Gospo ter 13. junija odšli v dolino Iria. Spremljalo jih je 50 ljudi. Marija jim je spet priporočala, naj molijo rožni venec za mir.
13. julija je prišlo sem že 3000 pobožnih ali radovednih ljudi – jim je med drugim naročila tudi to, naj pri molitvi rožnega venca pred vsako destko zmolijo prošnjo: “Jezus, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja in privedi v nebesa vse duše, posebno še tiste, ki so najbolj potrebne tvojega usmiljenja.” Ta molitev se je naglo razširila po vsem svetu.
Podobno kot lurško Bernadette so zdaj od vseh strani začeli pritiskati na fatimske pastirčke, da bi priznali, kako so si vse skupaj le izmislili.. Postavili so jih, vendar so otroci ostali pri svojem. Pri naslednjem prikazanju, 13. avgusta, je šlo v dolino Iria že
18 000 ljudi, septembra jih je bilo 30 000, pri zadnjem prikazanju, 13. oktobra 1917, pa kar okoli 70 000 in vsi ti so bili priča nenavadnemu astronomskemu pojavu. Sonce se je začelo naglo vrteti okoli svoje osi in je sipalo okoli sebe snope mavričnih barv, potem je začelo naglo padati ter je v vijugah poplesavalo. Prizor je trajal kakih deset minut in videli so ga vsi, tudi mnogi, ki so bili od tega kraja nekaj kilometrov vstran. To je bila čudežna potrditev, da je prikazen res prihajala iz nebes. Ta dan je Marija veliko povedala: “Jaz sem Gospa rožnega venca.” Želim, da mi na tem mestu postavijo kapelo v čast.” Potem pa je ponovno naročila, ” naj molijo vsak dan rožni venec in delajo pokoro za svoje grehe.”
V prejšnjih prikazovanjih je Marija priporočala tudi češčenje njenega Brezmadežnega Srca.
Obdobje prikazovanj je bilo tako končano, začela se je pet let trajajoča doba borbe, ko so nasprotniki z vsemi silami skušali zavreti češčenje Matere božje v dolini Irija. Škof iz Leiria je ustanovil posebno komisijo, ki je stvar natančno in strogo preiskala. Delal je sedem let.
13. oktobra 1930 je škof izdal uradno dovoljenje za romanje v Fatimo. Dva mala vidca sta med tem že umrla: najprej Francisco (1919), nato pa Hiacinta (1920). Lucija je 1921 odšla najprej v mesto Porto, 1925 pa je vstopila v samostan redovnic dorotejk, 1948 pa je postala karmeličanka, redovnica strogega reda v Coimbri. V javnosti se je pokazala 13. maja 1967, ko je ob 50 letnici fatimskih prikazovanj na to veliko božjo pot romal papež Pavel VI.
Marija je trem pastirčkom naročila, naj odgovornim sporočijo njeno željo, da na kraju prikazovanja zgradijo kapelo njej v čast. Leta 1925 so postavili temeljni kamen za veličastno cerkev, ki je bila posvečena 7. oktobra 1953 Kraljici presvetega Rožnega venca. Cerkev je grajena v slogu umirjenega baroka in portugalskega neo klasicizma, nad pokrajino kraljuje visok zvonik. Cerkev ima petnajst oltarjev – kolikor je skrivnosti Rožnega venca. 14 oltarjev predstavlja 14 portugalskih škofij, glavni oltar pa je “oltar sveta”. Okoli cerkve je vrsta stavb za romarje, tu so razni samostani in verski zavodi. Tudi tu je, kakor v Lurdu, velik križev pot. Trg pred cerkvijo sprejme lahko ogromno število romarjev. Ob priliki papeževega obiska za 50 – letnico prikazovanj (13. maja 1967) se je tu zbralo kar 2 000 000 romarjev. Tudi v Fatimi so vpeljali procesije z lučkami, blagoslov bolnikov, tudi tu se dogajajo številna čudežna ozdravljenja.
Ko je 1936 izbruhnila državljanska vojna v sosednji Španiji, je bilo 13. maja portugalsko romanje v Fatimo, pri katerem so Marijo, kraljico Miru, prosili, da bi njihovo deželo obvarovala vojne. Romarjev je bilo 250 000. Kar pol miljona pa jih je bilo dve leti kasneje, ko so se prišli zahvalit, da je bil ohranjen mir v njihovi domovini. 13. maja 1946 je bil slovesno kronan kip fatimske Matere božje, ki je nato romal po vsej Portugalski.
Leta 1947 so naredili lep posnetek fatimske Marije, ki je potem s helikopterjem potoval po vsem svetu. Spremljali so ga beli golobi, simboli miru. Leta 1951 so bile v Fatimi zaključne slovesnosti svetega leta in takrat se je tam zbralo 1 000 000 romarjev. Leta 1954, ob stoletnici razglasitve verske resnice o Marijinem brezmadežnem spočetju, je papež Pij XII.svet posvetil Marijinemu Brezmadežnemu Srcu in takrat se je spet v Fatimo zgrnilo veliko romarjev z vsega sveta. Prva skupina romarjev slovenskih in dežel bivše Jugoslavije ki je obiskala Fatimo marca 1968 leta. Sledilo je še več romanj, tako da je v jubilejnem letu obiskalo Fatimo okoli 1000 Slovencev.

13. maja 2000 sledi nadaljevanje:
V Rimu je Sv. Oče Janez Pavel II. ob navzočnosti nepregeldne množice romarjev proglasil za blažena oba fatimska pastirčka Frančiška in Jacinto.To proglasitev je radostna dočakala še živeča vidkinja Lucija. Hkrati je kardinal Sodano – državni sekretar Vatikana sporočil, da bo v roku enega meseca razkrita končno tudi tretja fatimska skrivnost.
Dne 21. junija je po internetu prišlo obvestilo, da je za dne 26. junija 2000 ob 11.30 sklicana tiskovna konferenca v avli Janeza Pavla II., kjer bo prefekt kongregacije za nauk vere kardinal Joseph Ratzinger uradno predstavil dokument z naslovom :”Tretja fatimska skrivnost”
Del tega dokumenta je bil že objavljen, čeprav urad kongregacije za nauk vere ni tega dokumenta
do sedaj še potrdil.
Sporočilo “Gospe” Marije iz Fatime

Dano Luciji 13. 10. 1917

Sledeče sporočilo je dala Lucija 22. maja 1958 patru Auguštinu Fuentes, postulatorju zadeve za beatifikacijo Frančiška in Hiacinte iz Fatime.
“Oče, Marija je zelo nezadovoljna, ker se ni vzelo zares njeno sporočilo iz 1917 leta.” Niso ga upoštevali niti dobri, niti hudobni. Dobri gredo po svoji poti brezskrbno in ne sledijo nebeškim normam, hudobni pa se držijo široke poti v pogubo. Prav nič jih ne vznemirjajo kazni, ki jim grozijo. Verjemite oče, Gospod bo kaznoval svet prav kmalu. Kazen nam nenehno grozi; kmalu bo prišla materialna kazen; predstavljajte si oče, koliko duš bo prišlo v pekel. In to se bo zgodilo, ker se ne moli in se ne dela pokore. To je vzrok za žalost Božje Matere.
Oče, povejte vsem, da mi je Marija mnogokrat rekla:
“Mnogo narodov bo izginilo iz obličja zemlje. Narodi brez vere v Boga bodo tisti meč, ki ga je Bog sam izbral, da kaznuje človeštvo, če ne bomo mi z molitvijo in zakramenti dosegli zanje milost spreobrnjenja”.
Povejte oče, da satan začenja odločilno bitko proti Mariji, kajti tisto, kar žalosti Srce Brezmadežne Marije in Jezusa, je padanje religioznih in duhovnih duš. On ve, da redovniki in duhovniki s tem, da zapustijo svoj vzvišen poklic, vlečejo mnoge duše v pekel. Mi smo skoraj še pravočasni, da zadržimo kazen Nebes.
Na razpolago imamo dve zelo uspešni sredstvi: MOLITEV IN ŽRTVOVANJE.
Satan naredi vse, da bi nas raztresel in nam vzel smisel za molitev: rešili ali pogubili se bomo skupaj.
Toda oče, treba je povedati ljudem, da ne smejo stati in čakati, da bo vrhovni poglavar (papež) pozval k spokornosti in molitvi, niti ne škofje, župniki, niti generalni predstojniki. Čas je, da vsak po lastni inicjativi opravlja sveta dela in preoblikuje svoje življenje glede na Marijine opomine!

Drugi del sporočila:
Hudič hoče zagospodovati nad posvečenimi dušami; poskuša jih spriditi, tako da bi zapeljal druge h končni nepokornosti. In zato uporablja vse vrste spletk in celo to, da predlaga posodobitev religioznega življenja. Iz tega izhaja nerodovitnost notranjega življenja in hladnost laikov glede odpovedi užitkom in popolnemu žrtvovanju Bogu.
Povejte oče, da sta dve stvari pomagali posvetiti Hijacinto in Frančiška: Marijina žalost in videnje pekla. Marija se nahaja kot med dvema mečema. Na eni strani vidi človeštvo zakrknjeno in nezainteresirano pred grozečimi kaznimi, na drugi strani pa vidi nas, ki teptamo zakramente in zapostavljamo kazen, ki se bliža s tem, da ostajamo neverni, čutni in materialistični. Marija je izrecno rekla: “Bližamo se zadnjim časom”. Rekla mi je to trikrat:
– Najprej je zatrdila, da je hudič začel odločilni boj-to je končni, iz katerega bo izšel zmagovalec ali poraženec – ali smo z Bogom ali smo s hudičem.
– Drugikrat mi je povedala, da so zadnja sredstva, ki jih ima svet: Sveti Rožni venec in vdanost Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.
– Tretjič mi je rekla – ko bodo izčrpana druga sredstva, ki jih ljudje zaničujejo, nam bo dala
s trepetom zadnje sidro rešitve, ki je Presveta Devica osebno; znaki solza, sporočila vidcev. Marija pravi, da nam ne bo več prizaneseno, če bomo še nadaljevali z žalitvami in neposlušnostjo.
Oče, mi je rekla Lucija, nujno je, da se zavemo strašne stvarnosti. Ne želimo napolniti duše s strahom, ampak poudariti nujen klic k stvarnosti. Odkar je presveta Devica dala veliko moč Sv. Rožnemu vencu, ni več materialnega ali duhovnega, narodnega ali mednarodnega problema, ki se nebi mogel rešiti s sv. Rožnim vencem in z našimi žrtvami. S tem, da ga bomo molili z ljubeznijo in vdanostjo,bo to pomenilo tolažbo za Marijo in bomo s tem obrisali toliko solza njenemu Brezmadežnemu Srcu!

Tesnobna opozorila

Slavna tretja skrivnost iz Fatime, ki jo je časnik “Nova Evropa” iz Stuttgarta, 15.10.1963 leta objavil pod naslovom “Prihodnost človeštva” Članek je priobčil “izvleček” iz Fatimske skrivnosti, katere objavo so pričakovali leta 1960.
13. 10. 1917 leta po več prikazovanjih, se je presveta Devica zadnjikrat prikazala otrokom iz Fatime: Luciji, Hijacinti in Frančišku. Po “čudežnem dogodku sonca”, je Božja Mati razkrila Luciji posebno sporočilo, ki pravi med drugim tudi to:

Ne boj se draga mala. Mati Božja sem, ki ti govori in prosi, da objaviš to sporočilo celemu svetu. Pri tem boš naletela na hud odpor. Dobro poslušaj in pazi nato, kar ti povem: Ljudje se morajo popraviti. S ponižnimi prošnjami morajo prositi odpuščanja za grehe, ki so jih storili, ali, ki bi jih mogli storiti.
Ti želiš, da ti dam nek znak, da bi vsi sprejeli moje besede, ki jih povem po tebi človeškemu rodu. Videla si “videnje sonca” in vsi verujoči, neverujoči, kmetje, meščani, modri, časnikarji, laiki, duhovniki – vsi so ga videli. In zdaj oznani v mojem imenu: Velika kazen bo prišla na ves človeški rod, ne danes, ne jutri, ampak v drugi polovici XX. stoletja. To sem že povedala otrokoma Melaniji in Maksimu v “La Salette”, in danes ponavljam tebi, ker so ljudje grešili in teptali dar, ki sem ga napravila.
Hudič vlada na najvišjih mestih in določa potek stvari. Uspel se bo praktično vriniti prav med vrhove Cerkve.
Uspel bo zapeljati duhove velikih znanstvenikov, ki izumljajo orožje s katerim bo mogoče uničiti v nekaj minutah velik del človeštva.
V oblasti bo imel mogočneže, ki vladajo narode in jih bo naščuval, da bodo izdelali ogromne količine tistega orožja. In če se človeštvo slučajno ne bo postavilo po robu, bom prisiljena pustiti mojemu Sinu proste roke. In tedaj boš videla, da bo Bog kaznoval ljudi z večjo strogostjo, kot je bil storil z vesoljnim potopom.
Prišel bo čas časov in konec vseh koncev, če se človeštvo ne bo spreobrnilo in če bi vse moralo ostati kot sedaj in še slabše, se bo moralo še bolj poslabšati, veliki in mogočni bodo pogubljeni skupaj z majhnimi in slabotnimi. Tudi za cerkev bo prišel čas njenih največjih preizkušenj.
Kardinali se bodo zoperstavili kardinalom, škofje škofom. Satan bo korakal v njihovih vrstah in v Rimu bodo velike spremembe. To kar je gnilo bo padlo. In to, kar bo padlo, se ne bo več dvignilo. Cerkev bo zamračena in svet bo pretresen z nasiljem. Prišel bo čas, ko ne bo noben kralj, vladar, kardinal, škof pričakoval Njega, ki bo vsekakor prišel, da bi kaznoval po načrtu Nebeškega Očeta.
“Velika vojna se bo vnela v drugi polovici XX. stoletja.Ogenj in dim bosta padala z neba, vode oceanov se bodo parile in pena se bo dvigala in vse preobračala ter vse potopila. Milijoni in milijoni bodo umirali iz ure v uro in tisti, ki bodo preživeli bodo zavidali mrtvim. Na katerokoli stran neba se bo oko obrnilo, bo stiska, revščina, ruševine po vseh krajih. Vidiš? Čas se vedno bolj bliža in brezno se širi brez upanja.
Dobri bodo umrli skupaj s hudobnimi, veliki z malimi, poglavarji Cerkve skupaj s svojimi verniki in vladarji skupaj s svojimi narodi. smrt bo povsod zaradi napak norcev in hudičevih privržencev, takrat bo – in samo takrat – vladal nad svetom.
Končno, takrat, ko bodo tisti, ki bodo preživeli vse te dogodke in bodo še pri življenju, bodo ponovno razglašali Boga ni njegovo slavo in mu služili kot nekoč, ko svet ni bil tako izprijen.
Pojdi moja mala in razglasi to sporočilo. Jaz bom s tem namenom vedno ob tvoji strani, da ti bom pomagala.”

Niti papež Janez XXIII niti Pavel VI. nista smatrala za primerno, da bi odkrila del skrivnosti iz Fatime svetu in v zadnjem času je tudi sestra Lucija Dos Santos izjavila, da je, ko je pisala tretjo skrivnost smatrala, da je ni primerno objaviti pred letom 1960, ker je dobršen del sveta nebi razumel.
Sveti oče Janez Pavel II. je 13. maja 2000 ob proglasiti Frančiška in Hijacinte za blažena v Fatimi izrekel besede: “I tempi sono maturi” Čas je zrel. Izgleda, da je Sveti oče želel objavo tretje Fatimske skrivnosti povezati z beatifikacijo Frančiška in Hiacinte, ki sta ravno ob tej viziji veliko trpela in molila za papeža.

TRETJI DEL SKRIVNOSTI OBJAVLJENE 13. JULIJA 1917 V COVA DE IRIA – FATIMA

( Prevedeno po izvirniku-rokopisu sestre Lucije.)

Pišem iz ubogljivosti do Vas, svojemu Bogu, ki mi to ukazuje po svoji odličnosti prevzvišenega gospoda škofa iz Leire in po vaši in moji Najsvetejši Materi.

Po dveh delih, ki sem jih že opisala smo videli na levi strani naše ljube Gospe malo višje angela, ki je držal ognjeni meč v svoji levi roki. Iz iskrečega meča so prihajali ognjeni zublji in zdelo se nam je, naj bi zažgali zemljo, toda ognjeni zublji so ugašali, ko so prišli v dotik s sijajem, ki ga je naša ljuba Gospa z desnico usmerjala proti angelu. Angel je s svojo desnico kazal proti zemlji in klical z močnim glasom: Pokora, Pokora, Pokora!
In videli smo v neskončni svetlobi, ki je Bog: “Nekaj, ki je izgledalo kot osebe v zrcalu, kadar gredo mimo njega” , v belo oblečenega škofa. Imeli smo občutek, da je to Sveti Oče.
Mnogi drugi škofje, duhovniki, redovniki in redovnice so se vzpenjali na strm hrib na katerega vrhu se je nahajal velik križ iz neobdelanega debla, kot da je iz plutovinastega hrasta z lubjem. Preden se je povzpel do njega, je Sveti Oče šel skozi veliko mesto, ki je bilo napol porušeno.
Drhteč in s klecavimi koraki, obtežen z bolečino in tesnobo je molil za duše neštevilnih mrličev, katere je srečeval na svoji poti. Ko je prišel na hrib, je pokleknil v podnožje velikega križa. Tu ga je ubila skupina vojakov, ki so streljali nanj iz strelnega orožja in s puščicami. Na enak način so umirali eden za drugim škofje, duhovniki, redovniki in razni ljudje možki in ženske različnih vrst in stanov.
Pod obema krakoma križa sta stala dva angela in vsak je imel v roki kristalno posodo za zalivanje.
V posodi sta zbirala kri mučencev in z njo napajala duše, ki so se bližale Bogu.

PRVA IN DRUGA SKRIVNOST

Zaradi tega moram povedati nekaj o skrivnosti in odgovoriti na prvo vprašanje. Kaj je skrivnost? Prepričana sem, da to lahko povem, ker imam za to dovoljenje iz Nebes. Božji poslanci tukaj na zemlji so me na različne načine in z različnimi pismi za to pooblastili. Verjamem, da vaša odličnost hrani eno tako pismo, ki izhaja od patra Jose Bernarda Goncalesa in v njem mi zapoveduje da pišem Svetemu Očetu. Ena točka v tem pismu se nanaša na objavo skrivnosti. Nekaj sem že povedala. Da nebi preveč podaljševala tega pisma, ki naj bi bilo kratko, se bom omejila na najnujnejše in prepustila Bogu, da izkoristim za to najboljši trenutek
V drugem pismu sem že opisala dvom, ki me je težil od trinajstega junija do trinajstega julija, ki pa je popolnoma zbledel po tem videnju. Dobro!
Skrivnost je sestavljena iz treh različnih delov od katerih sedaj želim odkriti dva dela.
Prva je bila torej vizija pekla.
Marija nam je pokazala veliko ognjeno morje. Zdelo se nam je, de se nahaja pod zemljo. Videli smo hudiče in duše potopljene v ta ogenj, kot da so prozorno črne ali rjavo razžarjene človeške oblike, ki so valovale po ognjenih zubljih, ki so jih nosili sem ter tja in buhteli iz njih skupaj z oblaki dima. Padale so na vse strani kot iskre pri velikem požaru brez teže in ravnotežja, tulile od bolečin in s kriki obupa, ki so izražali grozo in bi se človek ob njih tresel od strahu.
Hudiče smo spoznali po strašnih in gnusnih oblikah odvratnih nepoznanih živali, ki so bili prozorni in črni.
To videnje je trajalo samo trenutek. Hvala naši dobri nebeški Materi, ki nam je pred tem obljubila, da nas bo popeljala v nebesa, (v prvem prikazovanju) če ne, verjamem, da bi umrli od strahu in groze.
V nadaljevanju smo dvignili svoj pogled v Marijo, ki nam je govorila z dobroto in žalostjo:
– “Videli ste pekel v katerega padajo duše ubogih grešnikov. Da bi jih odrešil, želi Bog, da se v svetu ustanovi pobožnost do mojega Brezmadežnega srca. Če se bo delalo to, kar vam bom povedala, se bodo mnoge duše rešile in nastopil bo mir. Vojna se bo končala, toda če ne bodo prenehali žaliti Boga, bo v času papeževanja papeža Pija XII. izbruhnila nova še strašnejša vojna.
Ko boste zagledali noč, ki bo obsijana z nepoznano svetlobo, vedite, da je to veliki znak, ki vam ga Bog daje, da bo svet kaznoval zaradi njegovih zločinov z vojno, lakoto, preganjanjem Cerkve in svetega Očeta. (Noč obsijana z nepoznano svetlobo je bil polarni sij krvavo rdeče barve, ki so ga ljudje gledali na nebu pred drugo svetovno vojno nekega večera. Očividci zatrjujejo da je trajal štiri ure in ga povezujejo s štiriletno vojno.) Da bi se to preprečilo, bom prišla in zahtevala posvetitev Rusije mojemu Brezmadežnemu srcu ter za grehe zadostilno sveto obhajilo prvih sobot v mesecu. Če bodo sprejete moje zahteve, se bo Rusija spreobrnila in bo nastopil mir. Če ne, bo razširila svoje zmote po celem svetu, pospešila vojne in preganjanje Cerkve. Dobri bodo mučeni, Sveti Oče bo zelo trpel in različni narodi bodo uničeni. Končno bo zmagalo moje Brezmadežno Srce. Sveti Oče mi bo posvetil Rusijo, ki se bo spreobrnila a svetu bo podarjeno obdobje miru.

Ne slepimo se, da smo rešeni, vsekakor je prišel čas, v katerm besede ne zadoščajo več, ampak je treba takoj ukrepati, če hočemo, da bo vsak od nas lahko videl prek ognja….Luč.

 

DA BI LE NEKOLIKO RAZUMELI ZAKAJ SE MORAMO SPREOBRNITI,prenos (26)

 

SPOROČILO NAŠE GOSPE 20.2.2016

 

384405_2

SPOROČILO NAŠE GOSPE 20.2.2016 EDSONU GLAUBER – MANAUS
Mir moji ljubljeni otroci, mir!
Otroci moji, jaz vaša Brezmadežna Mati prihajam iz Nebes in vas prosim, da darujete svoje molitve za spreobrnjenje vsega sveta, ki se nahaja v grehu in brez življenja.

Moji otroci, mnogi vaši bratje se pustijo  odvleči prevaram sveta in moje Materinsko Srce trpi in skrbi usoda njihovih duš, če se ne bodo pokesali in spremenili življenje.

Nosite Božjo Luč tistim, ki so zaslepljeni z grehom. Hudič uničuje mnoge duše z napuhom, ker mnogi ne molite z ljubeznijo in srcem, kot sem prosila.

Ponosna duša ne sveti in je strašno orožje v satanovih krempljih, toda Bog zna to dušo popraviti v pravem času in z dihom resnice stori, da vse zlo pade na tla.

Molite, molite za rešitev in spreobrnjenje človeštva. Čas milosti, ki vam ga Bog daje je milost njegovega Božjega Srca, ki vas toliko ljubi. Spremenite življenje torej, vrnite se na pravo pot in Gospodova milost in blagoslov bosta prišla na vas.

Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

JUTRI 18. FEBRUARJA ZAČNEMO S PLAŠČEM SVETEGA JOŽEFA – ALI TRIDESETDNEVNICO

DNE 18. FEBRUARJA ZAČNEMO S PLAŠČEM SVETEGA JOŽEFA – ALI TRIDESETDNEVNICO.

PONOVNO JO OBJAVLJAM, IMATE JO TUDI V KNJIGI : ČEŠČENJE PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA IN V MALEM MOLITVENIKU. VSAK DAN ZMOLIMO VSE MOLITVE! čE PA KAKŠEN DAN NE UTEGNETE VSE, NADOKNADIRE NASLEDNJI DAN. PO TEJ TRIDESETDNEVNICI BOSTE NE SAMO VZLJUBILI SVETEGA JOŽEFA, TEMVEČ TUDI POSTALI NJEGOV VAROVANEC, NJEGOV ČASTILEC IN ČASTILEC SVETE DRUŽINE.

PO OPRAVLJENI 30 DNEVNICI BO POSVETITEV IN PODELITEV ŠKAPULIRJEV SVETEGA JOŽEFA, V SOBOTO DOPOLDNE 19. MARCA 2016.

URO IN KRAJ ŠE SPOROČIM.

 

prenos (20)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLAŠČ VARSTVA SVETEGA JOŽEFA

Gre za poseben poklon svetemu Jožefu, s katerim mu izkazujemo čast, sebi pa zagotovimo njegovo varstvo. Izbrane molitve je priporočljivo moliti trideset dni zapored, v spomin na trideset let, ki jih je sveti Jožef preživel v družbi z Jezusom Kristusom, Božjim Sinom.

Milosti, ki nam jih Bog nakloni na priprošnjo svetega Jožefa, so neštete.

Sveta Terezija pravi: ”Kdor dvomi, naj poskusi in se prepriča.”

Da bi si lažje pridobili pomoč svetega Jožefa, moramo k molitvam pridružiti še zaobljubo Svetniku in se dobrohotno spomniti na duše v vicah ter v duhu kesanja in sprave pristopiti k svetim zakramentom.

Zaupamo lahko, da bo sveti Jožef skrbno otrl naše solze z enako mero pozornosti, s katero mi obrišemo solze pomoči potrebnim.

Tako se bo plašč njegovega varstva milostno razprostrl nad nas in nam bo v trdno zaščito pred vsemi nevarnostmi, da bomo lahko vsi, po Gospodovi milosti, dospeli v pristan večnega zveličanja.

 

 

Sveti Jožef, dobrohotno se ozri na nas

in nas vselej blagoslavljaj!

Sveti Jožef, uteha nesrečnikov,

prosi za nas!

 

 

TRIDESETDNEVNICA ZAŠČITNEGA PLAŠČA V ČAST OČAKU SVETEMU JOŽEFU

 

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen. Jezus, Jožef in Marija, danes vam posvetim svoje srce in svojo dušo.

(Sledi trikrat ”Slava Očetu” v zahvalo Sveti Trojici, da je povzdignila svetega Jožefa na tako častno mesto.)

 

 

IZROČITEV

 

I

 

Tukaj sem, slavljeni Očak. Pobožno klečim pred teboj. Prinašam ti skrbno izbrane molitve in obljubljam da ti bom zvesto in iskreno vdan. V tvojo čast bom v življenju storil vse, kar bo v moji moči, da ti vselej izkažem svojo ljubezen. Sveti Jožef, pomagaj mi!

Stoj mi ob strani, zdaj in vselej, predvsem pa ob uri moje smrti, kot sta bila Jezus in Marija ob tebi, da te bom lahko nekega dne večno častil v nebeški domovini. Amen.

 

II

 

Slavljeni Očak sveti Jožef, ponižno klečim pred teboj in ti vdano izkazujem svoje spoštovanje. Sprejmi ta izbrani zaklad molitve v spomin na premnoge kreposti, s katerimi je ozaljšano tvoje sveto Ime.

V tebi se je dovršil skrivnostni sen tvojega predhodnika, očaka Jožefa. Še več, nebeško Sonce te je obsijalo z najbolj bleščečimi žarki in skrivnostna luna Marija te je osvetlila s svojo toplo lučjo.

 

O, slavljeni Očak, zgled svetega Jakoba, ki se je osebno poveselil s svojim ljubljenim sinom, povzdignjenim nad egiptovski prestol, in pritegnil tudi druge sinove. Kako naj ne bi zgled Jezusa in Marije, ki te častita z vsem spoštovanjem in zaupanjem, pritegnil mene, da tebi v čast spletem venec skrbno izbranih molitev?

 

Mogočni svetnik, daj, da Gospod upre svoje dobrotljive oči vame. Po zgledu očaka Jožefa, ki ni zavrnil obtoženih bratov, temveč jih je sprejel z vso ljubeznijo, jih branil ter rešil lakote in smrti, ti, slavljeni Očak, posreduj pri Gospodu, da me v tej solzni dolini nikoli ne zapusti.

 

Izprosi mi milost, da bom v družbi zvestih služabnikov, ki brezskrbno prebivajo pod plaščem tvojega varstva. Tega varstva želim biti deležen vse dni svojega življenja in ob svoji smrtni uri. Amen.

 

 

MOLITVE

 

I

 

Pozdravljen, častitljivi sveti Jožef, varuh neprecenljivih zakladov Nebes, zemeljski oče in varuh Njega, ki vse vzdržuje pri življenju.

 

Ob Presveti Devici Mariji si Svetnik, ki je najbolj vreden naše ljubezni in čaščenja. Med vsemi si bil samo ti deležen časti, da si lahko vzgajal, vodil, hranil in objemal Mesijo, ki so ga želeli videti  mnogi preroki in kralji.

Sveti Jožef, reši mojo dušo in mi od Božjega Usmiljenja izprosi milost, za katero te ponižno prosim. Blaženim dušam v vicah pa izprosi olajšanje v njihovih mukah.

Slava Očetu in Sinu … (trikrat)

 

II

 

O, mogočni sveti Jožef, postavljen si za vesoljnega zavetnika Cerkve. Med vsemi svetniki kličem k tebi, velik zaščitnik ubogih, in tisočkrat blagoslavljam tvoje Srce, pripravljeno pomagati v vsaki potrebi.

K tebi, dragi sveti Jožef, se zatekajo vdove, sirote, zapuščeni, žalostni, nesrečniki vseh vrst. Ni je bolečine, stiske ali nesreče, v kateri ne bi ti milostno priskočil na pomoč.

Blagovoli torej uporabiti meni v prid vse tisto, kar ti je Bog dal na razpolago, da lahko dosežem milost, za katero te prosim. In ve, svete duše v vicah, prosite svetega Jožefa zame.

Slava Očetu in Sinu … (trikrat)

 

III

 

Premnogim, ki so te prosili pred mano, si podelil tolažbo, mir in milosti ter jim izkazal naklonjenost. Moja otožna in užaloščena duša ne najde pokoja v stiskah, ki jo tarejo.

Predragi svetnik, ti poznaš vse moje potrebe, še preden jih izrazim v molitvi. Ti veš, kako zelo potrebujem milost, zaradi katere se obračam nate. Klečim pred tvojim obličjem in vzdihujem pod težo bremena, ki me zasužnjuje. Nobeno človeško srce mi ni tako blizu, da bi mu lahko zaupal svoje bolečine; in četudi bi v kakšni usmiljeni duši našel sočutje, mi vendarle ne bi mogla pomagati.

Zato se v upanju, da me ne boš zavrnil, zatekam k tebi. Sveta Terezija je namreč v svojih spominih zapisala: ”Za katerokoli milost boste prosili svetega Jožefa, vam bo zagotovo dana.”

O, sveti Jožef, tolažnik žalostnih, usmili se moje bolečine in svetih duš v vicah, ki upajo v naše molitve.

 

Slava Očetu in Sinu … (trikrat)

 

IV

 

Oh, vzvišeni Svetnik,   (ponavljamo vsakokrat)

zaradi svoje popolne poslušnosti Bogu, usmili se me.

zaradi svojega svetega življenja in pomoči ubogim, usliši me.

zaradi svojega predragocenega imena, pomagaj mi.

zaradi svojega najmilejšega Srca, hiti mi pomagat.

zaradi svojih svetih solz, bodi moja opora.

zaradi svojih sedmih žalosti, bodi usmiljen z mano.

zaradi svojih sedmih radosti, potolaži moje srce.

vsega hudega na duši in telesu, osvobodi me.

vseh nevarnosti in nesreč, reši me.

podpri me s svojim svetim varstvom in mi s svojim usmiljenjem in močjo izprosi vse potrebno, predvsem pa milost, ki jo še posebej potrebujem.

Svetim dušam v vicah pa izprosi takojšnjo osvoboditev vseh muk.

 

Slava Očetu in Sinu … (trikrat)

 

V

 

Častitljivi sveti Jožef, nešteto milosti in pomoči izprosiš pomoči potrebnim.

Bolniki vseh vrst, zatirani, obrekovani, prevarani, oropani vsakršne človeške tolažbe, ubogi in lačni kruha prosijo za tvoje kraljevo varstvo in so v svojih prošnjah uslišani. Ne dopusti, predragi sveti Jožef, da bi bil med tolikimi, ki so bili deležni tvoje dobrote, samo jaz prikrajšan za milost, za katero te prosim. Izkaži tudi meni svojo mogočnost in dobroto in v hvaležnosti bom klical: ”Naj živi na veke slavljeni Očak sveti Jožef, moj mogočni zaščitnik in rešitelj svetih duš v vicah.”

 

Slava Očetu in Sinu … (trikrat)

 

VI

 

Večni Bog Oče, po zasluženju Jezusa in Marije mi blagovoljno podeli milost, za katero te goreče prosim. V imenu Jezusa in Marije vdano klečim pred tvojim svetim obličjem in te ponižno prosim, da sprejmeš mojo trdno odločitev, da bom stanovitno vztrajal med njimi, ki hočejo živeti v varstvu svetega Jožefa.

Blagoslovi torej ta dragoceni venec molitev, ki mu ga poklanjam v znamenje predanosti.

 

Slava Očetu in Sinu … (trikrat)

 

O, sveti Jožef, brani sveto Cerkev pred vsemi nasprotovanji in razprostri nad vsakim izmed nas plašč svojega svetega varstva.

 

 

MILOSTNE PROŠNJE

v spomin na skrivnostno življenje svetega Jožefa z Jezusom in Marijo

 

Sveti Jožef, prosi Jezusa, naj pride v mojo dušo in jo posveti.

Sveti Jožef, prosi Jezusa, naj pride v moje srce in ga vname za dobroto.

Sveti Jožef, prosi Jezusa, naj pride v moj razum in ga razsvetli.

Sveti Jožef, prosi Jezusa, naj pride v mojo voljo in jo utrdi.

Sveti Jožef, prosi Jezusa, naj pride v moje misli in jih prečisti.

Sveti Jožef, prosi Jezusa, naj pride v moje čute in jih vodi.

Sveti Jožef, prosi Jezusa, naj pride v moje želje in jih usmerja.

Sveti Jožef, prosi Jezusa, naj pride v moja dejanja in jih blagoslovi.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa njegovo sveto ljubezen.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa posnemanje tvojih vrlin.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa pravo ponižnost duha.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa milino srca.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa dušni mir.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa sveti strah božji.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa željo po popolnosti.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa nežnost značaja.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa čisto in usmiljeno srce.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa ljubezen do trpljenja.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa modrost večnih resnic.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa vztrajnost pri izvrševanju dobrega.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa trdnost pri prenašanju križev.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa nenavezanost na dobrine tega sveta.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa, da se bom držal zanesljive poti v Nebo.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa, da bom obvarovan vsake grešne priložnosti.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa sveto hrepenenje po Raju.

Sveti Jožef, izprosi mi od Jezusa, da bom vztrajal do konca.

Sveti Jožef, naj se nikoli ne oddaljim od Tebe.

Sveti Jožef, naj te moje srce nikoli ne preneha ljubiti in moj jezik ne slaviti.

Sveti Jožef, naj ljubim Jezusa tako, kot si ga ljubil Ti.

Sveti Jožef, naj bom sprejet med tvoje vdane častilce.

Sveti Jožef, tebi se darujem, sprejmi me in mi pomagaj.

Sveti Jožef, ne zapusti me ob uri moje smrti.

 

Jezus, Marija, Jožef,

vam podarim svoje srce in svojo dušo.

 

Slava Očetu in Sinu … (trikrat)

 

 

VZKLIKI K SVETEMU JOŽEFU

 

Spomni se, prečisti ženin Device Marije, moj ljubeznivi varuh, da se še ni zgodilo, da bi kdo, ki te je prosil za varstvo in pomoč, ne bil uslišan in potolažen. S tem zaupanjem prihajam pred tvoje obličje in se ti goreče priporočam. O, zemeljski oče Odrešenika, ne zavrzi moje prošnje, temveč jo usmiljeno sprejmi in usliši. Amen.

 

II

 

Slavljeni sveti Jožef, ženin Device Marije in deviški oče Jezusa, imej me vselej v mislih in bdi nad menoj. Nauči me, da se bom trudil za svojo svetost in sprejmi pod svoje usmiljeno varstvo tiste neodložljive potrebe, ki jih danes izročam tvoji očetovski skrbi.

 

Odstrani vse ovire in težave in daj, da bodo moje uslišane prošnje v večjo slavo Gospoda in v dobro moje duše. V znamenje vdane hvaležnosti ti obljubljam, da bom oznanjal tvojo slavo, medtem ko z vso ljubeznijo poveličujem Gospoda, ki te je postavil za tako mogočnega v nebesih in na zemlji.

 

 

LITANIJE SVETEGA JOŽEFA

 

Gospod, usmili se
Kristus, usmili se
Gospod, usmili se

Kristus, sliši nas
Kristus, usliši nas
Bog Oče nebeški, – usmili se nas
Bog Sin, Odrešenik sveta
Bog Sveti Duh
Sveta Trojica, en sam Bog
Sveta Marija, – prosi za nas,
Sveti Jožef,
Slavni Sin Davidov
Luč očakov
Ženin božje Porodnice
Čisti varuh Device
Rednik Sina Božjega
Skrbni branitelj Kristusov
Glavar svete Družine
Jožef najpravičnejši
Jožef najčistejši
Jožef najmodrejši
Jožef najsrčnejši
Jožef najpokornejši
Jožef najzvestejši
Ogledalo potrpežljivosti
Ljubitelj uboštva
Zgled delavcev
Kras domačega življenja
Varuh devic
Steber družin
Tolažnik nesrečnih
Upanje bolnikov
Zavetnik umirajočih
Strah hudobnih duhov
Zaščitnik svete Cerkve
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – prizanesi nam, o Gospod,
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – usliši nas, o Gospod,
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – usmili se nas.

 

SKLEPNA MOLITEV

 

Slavljeni Očak sveti Jožef, od Boga postavljen za glavarja in varuha najsvetejše med vsemi družinami, varuj z nebes mojo dušo, ki hrepeni po tvojem svetem varstvu. Danes te izvolim za očeta, varuha, vodnika in  tvoji sveti skrbi izročam svojo dušo, svoje telo, vse, kar sem in kar imam, svoje življenje in svojo smrt.

Naj bom tvoj otrok, brani me pred vsemi sovražniki, vidnimi in nevidnimi. Stoj mi ob strani v vsaki stiski in me tolaži v bridkostih življenja, posebno pa v smrtnem boju.

Posreduj zame pri ljubljenem Odrešeniku, ki si ga kot otroka pestoval v svojem naročju, in pri slavljeni Devici, ki si ji bil izbrani mož.

Izprosi mi tistih blagoslovov, ki jih spoznaš kot koristne za moje resnično dobro ter za moje odrešenje in poskrbel bom, da bom vreden tvojega svetega varstva.

031 529 838 Nevenka

IZ SKUPNE POSLANICE PAPEŽA FRANČIŠKA IN KIRILA, PATRIARHA MOSKVE IN VSE RUSIJE 12.2.2016

 

853e3d508defd19c3acb6cbeb040ee2afdccca91DRUŽINAM IN MLADIM
Iz Skupne izjava papeža Frančiška in Kirila, patriarha Moskve in vse Rusije
Havana,Kuba 12.2.2016
18. Krščanske Cerkve so poklicane braniti zahteve pravičnosti, spoštovanje izročil ljudstev ter resnično solidarnost z vsemi tistimi, ki trpijo. Mi kristjani ne smemo pozabiti: »Kar je na svetu nespametno, si je Bog izbral, da bi osramotil modre. In kar je na svetu slabotno, si je Bog izbral, da bi osramotil tisto, kar je krepko. In kar je na svetu neplemenito in zaničevano, si je Bog izbral, to, kar ni nič, da bi uničil to, kar je, da se noben človek ne bi ponašal pred Bogom« (1Kor 27-29).
19. Družina je naravno središče človeškega življenja in družbe. Zaskrbljena sva zaradi krize družine v številnih državah. Ker je pravoslavnim in katoličanom skupno pojmovanje družine, smo zato poklicani pričevati, da je ona ena od poti svetosti, ki izraža zvestobo zakoncev v njunih medsebojnih odnosih, njuno odprtost za rojevanje in vzgojo otrok, solidarnost med generacijami in spoštovanje najbolj slabotnih.
20. Družina je utemeljena na zakonu, to je svobodnem in zvestem dejanju ljubezni med enim moškim in eno žensko. Ljubezen zapečati njuno zvezo in ju uči, da se medsebojno sprejmeta kot dar. Zakon je šola ljubezni in zvestobe. Žalosti naju, da so tudi že druge oblike sobivanja postavljene na isti nivo kot ta zveza, medtem ko se pojem očetovstva in materinstva, kot posebna poklicanosti moža in žene v zakonu in posvečena v svetopisemskem izročilu, izključuje iz javne zavesti.
21. Vse tudi prosiva, da spoštujejo neodtujljivo pravico do življenja. Milijonom otrokom je odvzeta ta možnost, da bi se rodili na svet. Glas krvi nerojenih otrok vpije k Bogu (prim. 1Mz 4,10).
Razvoj tako imenovane evtanazije povzroča, da se ostareli in bolni čutijo kot preveliko breme za njihove družine in za družbo na splošno.
Zaskrbljena sva tudi nad razvojem tehnik oplojevanja z medicinsko pomočjo, saj je manipuliranje s človeškim življenjem napad na temelje obstoja človeka, ustvarjenega po Božji podobi. Najina dolžnost je, da spomniva na nespremenljiva krščanska moralna načela, ki temeljijo na spoštovanju dostojanstvu človeka, poklicanega po Stvarnikovi zamisli v življenje.
22. Danes se še posebej želiva obrniti na mlade kristjane. Naloga vas mladih je, da ne zakopljete talenta v zemljo (prim. Mt 25,25), temveč uporabite vse sposobnosti, ki vam jih je Bog dal, da potrdite v svetu Kristusove resnice in udejanjite v svojem življenju evangeljski zapovedi ljubezni do Boga in do bližnjega. Ne bojte se iti proti toku in braniti Božjih resnic, ki jih posvetne norme niti od daleč ne sprejemajo.
23. Bog vas ljubi ter od vsakega od vas pričakuje, da boste njegovi učenci in apostoli. Bodite luč sveta, da bodo tisti, ki so ob vas, videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih (prim. Mt 5,14,16). Svoje otroke vzgajajte v krščanski veri, posredujte jim dragocen biser vere (prim. Mt 13, 46), ki ste ga prejeli od svojih staršev in prednikov. Zapomnite si, da »ste bili odkupljeni za visoko ceno« (1Kor 6,20), za ceno smrti na križu Človeka-Boga, Jezusa Kristusa.

………..

9- in ZADNJI DAN DEVETDNEVNICE V ZADOŠČEVANJE ZA ŽALITVE JEZUSOVEGA OBLIČJA

 

NAJ BO DANAŠNJI ZADNJI DAN DEVETDNEVNICE ZADOŠČEVANJA NAMENJEN ČEŠČENJU JEZUSOVEGA SVETEGA OBLIČJA ZA VSE ŽALITVE IN PONIŽEVANJA

La-Sacra-Sindone

sv. Terezija Deteta Jezusa in Presvetega obličja:

»Terezija mlade vodi naproti krščanski , ko jih kliče k brezmejni velikodušnosti in jih vabi v srce Cerkve, da bi bili apostoli in žive priče Kristusove ljubezni«

Sv. Jožefu je bilo razodeto, kako bo iznakaženo obličje milega Jezusa, zato ga je že kot dojenčka ljubkoval in poljubljal njegovo obličje, da bi zadoščeval za vse žalitve in pljunke, ki bodo Jezusu storjeni v času njegovega trpljenja.

TRI SO ZAPOVEDI, KI JIH MORAMO POSTAVITI NA PRVO MESTO, DA BI LAHKO Z LAHKOTO IZPOLNJEVALI OSTALIH SEDEM, NE DA BI SE ZATO POČUTILI OMEJENI IN PRIKRAJŠANI V NAŠI VERI:

1. VERUJ V ENEGA BOGA

2. NE SKRUNI BOŽJEGA IMENA

3. POSVEČUJ GOSPODOV DAN

DANES MOLIMO ŽALOSTNI DEL ROŽNEGA VENCA:

ki je za nas krvavi pot potil, ki je za nas bičan bil, ki je za nas s trnjem kronan bil, ki je za nas teški križ nesel in ki je za nas križan bil.

images (7)

000-krizevpot

 

 

 

 

 

 

 

 

16_v

 

Vsem, ki ste opravljali to devetnevnico v zadoščevanje naj Gospod podeli obilje svojih milosti in blagoslovov že v tem življenju in poplača za vsako dušo, ki je bila in še bo rešena večnega pogubljenja – po tej devetdnevnici.

PREJMITE BLAGOSLOV SVETIH TREH SRC : JEZUSA, MARIJE IN SV. JOŽEFA. AMEN

KDOR BO VZTRAJAL, TA BO REŠEN IN BO Z JEZUSOM V NEBEŠKI SLAVI.

vstali-kristus-620

 

SPOROČILO NAŠE GOSPE ZA MLADE 6.2.2016

 

cd6579dd57051fb429bed479723f5a44

SPOROČILO NAŠE GOSPE  ZA MLADE 6.2.2016


Prejeto 22.10

Precej pozno je Sveta Mati dala sledeče sporočilo za mlade v Škofiji Itacoatiara, ki se nahajajo na srečanju IX.CONFEST-a v Uricutirubi, Amazonas:

 

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Moji otroci, pripadajte Bogu. Ljubite Boga. Jaz vaša Mati prihajam vas blagoslovit, da bi bila vaša življenja preplavljena z milostjo, lučjo in nebeškimi blagoslovi.

Bodite usmiljeni, nosite Gospodovo ljubezen tistim, ki jo potrebujejo. S svojim življenjem, moji ljubljeni mladi, dajajte Bogu slavo. S svojim pričevanjem in ljubeznijo do Boga vodite mnoge, mnoge mlade k Srcu mojega Sina Jezusa.

S svojo molitvijo, s svojim zavzetostjo in z vsem vašim bitjem za Božji načrt, bodite

misijonarji ljubezni vsem, ki iščejo in ki so najbolj potrebni ljubezni in odpuščanja.

Blagoslavljam vas, da bodo vaša srca vneta z Božjo ljubeznijo in da vaša življenja postanejo milost  za vaše brate, da bi ostali združeni z mojim Sinom in kot on delovali za slavo njegovega kraljestva.

Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

 

Opomba:

IX CONFEST – Congresso e Festival da Pastoral da Juventude de Itacoatira

Pastoralni kongres in festival mladih v Itacoatiari (t.j. v škofiji, kjer Edson živi)

SPOROČILO NAŠE GOSPE Z DNE 6.2. 2016

SPOROČILO NAŠE GOSPE Z DNE 6.2. 2013 OB 23 OBLETNICI MOLITVENE SKUPINE

405

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Moji otroci, jaz vaša Mati vas vabim k molitvi in zadoščevanju za grehe, ki so storjeni po vsem svetu.

Darujte Gospodu svojo ljubezen, tako da se vedno bolj zavzeto posvečate za Božje Kraljestvo. Pomagajte svojim bratom pri ozdravljenju od duhovne slepote, tako da vi vsem nosile luč in Božjo ljubezen.

Molite, molite za Sveto Cerkev. Molite za človeštvo. Mnoge žalostne stvari se lahko spremenijo po molitvi in mnogo hudega je lahko premagano z vašo ljubeznijo in vašo poslušnostjo Bogu.
Bog gleda in varuje tiste, ki so ponižni in majhni pred njim. Spreobrnite se. Spreobrnite se. Spreobrnite se! Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

 

8.DAN DEVETDNEVNICE V ZADOŠČEVANJE ZA ŽALITVE JEZUSA V SVETI EVHARISTIJI

8. DAN DEVETDNEVNICE MOLIMO ISTO KOT PRVI (ALI SEDMI DAN)

NAŠ GOSPOD JE GLOBOKO ŽALJE V ZAKRAMENTU SVETE EVHARISTIJE, KER GA MNOGI NEVREDNO PREJEMAJO V STANJU SMRTNEGA GREHA, GA PREJEMAJO Z NEZAVEDANJEM, DA JE V POSVEČENI HOSTIJI JEZUS ŽIV IN NAVZOČ. O NJEGOVI ŽIVI NAVZOČNOSTI NAM PRIČUJEJO EVHARISTIČNI ČUDEŽI ( N.PR. V LANCIANO – ITALIJA, LUDBREG – HRVAŠKA  – V BUONES AIRESU, … ), EVHARISTIČNI ČUDEŽI SO ZNAMENJA VELIKE BOŽJE LJUBEZNI DO ČLOVEŠTVA

http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/54-26-VeraInKultura-1

http://evharisticni-kongres.rkc.si/index.php/content/display/200images (6) lanciano-miracolo

 

 

7.DAN 9-DNEVNICE . ZADOŠČEVANJE ZA DANAŠNJE ŽALITVE MARIJINEGA IN JEZUSOVEGA SRCA

 

7. DAN 9-DNEVNICE V ZADOŠČEVANJE ZA VSE DANAŠNJE ŽALITVE MARIJINEGA IN JEZUSOVEGA SRCA

 

7. DAN DEVETDNEVNICE V ZADOŠČEVANJE ZA ŽALITVE MARIJINEGA IN JEZUSOVEGA SRCA NA DANAŠNJO PUSTNO SOBOTO

JEZUS KRALJUJE V ITAPIRANGI Z LJUBEZNIJO! MARIJINA ALI JEZUSOVA IN PRIKAZOVANJA SV. JOŽEFA SO MANIFESTACIJA BOŽJE LJUBEZNI DO ČLOVEKA.

1607089_1113786475322684_1538561553629903623_n

12049566_1113786558656009_4081362272217850252_n

10368253_1113786511989347_3931151971122831156_n

 

 

 

 

 

 

DANES MOLIMO PRI VSAKI SKRIVNOSTI:  1x Oče naš,    1 X  Pozdravljen sveti Jožef in       1x Slava Očetu

IN PO VSAKI SKRIVNOSTI MOLIMO: PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN.

Pozdravljen, sveti Jožef, Davidov sin, Pravični in čisti, Modrost je s teboj. Blagoslovljen si med vsemi možmi in blagoslovljen je Jezus, sad Marije, tvoje zveste neveste. Sveti Jožef, vreden oče in varuh Jezusa Kristusa in svete Cerkve, prosi za nas grešnike. Izprosi nam od Boga božjo Modrost, zdaj in ob naši smrtni uri. Amen!

12418036_213072139035375_2791943683407973873_n(4)

SKRIVNOSTI

  1. SVETI JOŽEF,ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel obmaterinstvu Device MarijeME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
  2. SVETI JOŽEF, ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob rojstvu Jezusa, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
  3. SVETI JOŽEF,ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob obrezovanju Jezusa, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
  4. SVETI JOŽEF,ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob prerokbi starčka Simeona, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
  5. SVETI JOŽEF,ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel na begu v Egipt,ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
  6. SVETI JOŽEF,ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob  vrnitvi iz Egipta, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
  7. SVETI JOŽEF,ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel, ko si  izgubil  in spet našel Jezusa v templju, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.

12418036_213072139035375_2791943683407973873_n(4)

 

NA KONCU ROŽNEGA VENCA MOLIMO : 

K tebi, o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto, prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, božjo materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo. O preskrbni varuh svete Družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas, ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani zdaj sveto Cerkev božjo sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja.  Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen.

12418036_213072139035375_2791943683407973873_n(4)

 

POSVETITEV SVETIM TREM SRCEM

Presveto Srce Jezusovo, Brezmadežno Srce Marijino, Prečisto Srce sv. Jožefa Danes (nocoj) vam posvetim svoje misli*, svoje besede*,svoje telo*, svoje srce*, in svojo dušo*, da se v tem dnevu (v tej noči) po meni izvrši vaša sveta volja. Amen.

prenos (1)

 

MOLITEV K NADANGELU MIHAELU.

Sveti Nadangel Mihael, brani nas v boju, bodi nam v pomoč zoper zlobnost in zalezovanje hudega duha, ukroti naj ga Bog, ponižno za to prosimo in ti vodnik nebeške vojske satana in druge hudobne duhove, ki hodijo po svetu v pogubo duš, z Božjo močjo v pekel pahni. Amen.

ZAKLJUČEK: PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN      3X 

JEZUSOVO SPOROČILO DNE 5.2. 2016

000009

 

JEZUSOVO SPOROČILO DNE 5.2.2015 MANAUS

V ITAPIRANGI KRALJUJEM S SVOJO LJUBEZNIJO, TODA LE PONIŽNE DUŠE JO BODO RAZUMELE IN JO KORISTILE!

 

Moj mir naj bo z vami vsemi!

Moj sin, kraljujem v Itapirangi z ljubeznijo, toda le ponižne duše bodo razumele in jo  koristile.

Moja ljubezen je za vse, ki jo sprejmejo s skesanim srcem in jim je žal. Moja ljubezen je za tiste, ki jo sprejmejo z otroškim srcem in znajo biti majhni pred menoj in mojo Sveto Materjo.

Vstopi v moje srce in ti prvi koristi to mojo ljubezen in jo nesi tistim, ki jo potrebujejo, ki so bolni, ki so brez vere in upanja.

Moja ljubezen zdravi vaše duše. Moja ljubezen očiščuje vaša srca in jih naredi, da so moje. Jaz vas ljubim in s svojo ljubeznijo vas blagoslavljam: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!