SPOROČILO SV. JOŽEFA 27.10.2018

Sporočilo Svetega Jožefa z dne 27.10.2018

Danes se je prikazala Sveta Družina, sijoča je prišla iz nebes blagoslovit vse človeštvo.

Sv. Jožef nam je dal v tej noči sporočilo:

Moj mir vam in vašim družinam, ljubljeni moji otroci!

Moj sin, zbiraj tvoje brate k molitvi, da prosijo za dobro Svete Cerkve in vsega človeštva, ker so časi težki in mnogi so brez moči in brez luči, omahujoči, skoraj do točke, da se prepustijo premagati skušnjavam in preizkušnjam.

Prosite za mojo pomoč in varstvo. Bog želi od človeštva: da bo moje Srce bolj poznano in ljubljeno, ker po milostih mojega Srca bo ozdravil številne duše šibke v veri in osvobodil mnoge, ki so na poti teme in greha.

Hudič uničuje mnoge duše z nečistostjo. Skoraj ne obstaja čistosti v svetu, ker se je zlo razširilo na strašen način, da toliki možje in žene, mladi in otroci živijo življenje brez Boga,

Tu v mojem Srcu bo človeštvo našlo milost, da bo ostalo zvesto Gospodu in v celoti pripadalo njegovemu Božjemu Srcu.

Moj sin, Jezus in Marija sta zelo užaljena, zaradi tolikih žalitev in napadov in moje Srce trpi. Družine so postale kraji nenehnih žalitev naših treh Svetih Src. Mnogi prezirajo naše klice, v njihovih domovih so oskrunili našo sveto prisotnost med njimi, ker so se vrnili v grešno življenje iz preteklosti. V mnogih domovih, kjer so bila naša tri Sveta Srca čaščena, so naše podobe odstranili, sežgali ali vrgli ven.

Bog bo veliko zaračunal tistim, ki so pripeljali tolike duše v zmoto in preziranje sporočil, ki jih daje svetu preko naših treh Svetih Src. Za vsako povzročitev žaljenja, zanikanja in zavračanja, za vsako dušo, bodo dajali odgovor pred Božjo Pravičnostjo, ki je razžaljena in prezirana.

Molite, molite, molite in recite vsem naj mnogo zadoščujejo, darujejo Gospodu molitve, žrtve in pokoro za nevernike in nehvaležne grešnike.

Težki in boleči časi bodo obdali Cerkev in svet. Kazni, ki jih človeštvo zasluži so boleče in strašne in so pred vrati. Ne izgubite svojega mesta v nebesih. Bodite zvesti Gospodu in njegovemu klicu in hodili boste po varni poti, ki vodi v večno srečo.

Jaz vas ljubim in sem tu, da vas vodim k Bogu. Naj vam moj Božji Sin podeli svoj mir in svojo ljubezen. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Mali Jezus v naročju Svetega Jožefa je med prikazovanjem gledal na vse nas, pokazal mi je nekaj žalostnih dogodkov, ki se pojavljajo v Sveti Cerkvi. Pogled Malega Jezusa je postal v določenem trenutku resen: tako majhen v naročju Svetega Jožefa, a s tako prodornim pogledom, ki se je dotikal globine duše. Razumel sem koliki grehi kličejo božjo pravičnost na nevernike in nehvaležne, ki prezirajo Božji klic, ki ga nebo daje preko prikazovanj Svete Device v Amazoniji. Če se ljudje ne bodo skesali in delali pokoro svojih napak in grehov, jih bodo  nenadno udarile boleče in grozne kazni.

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 30.7.2011

 

Sporočilo Kraljice Rožnega venca in miru je poslala Maria do Carmo, ob 03h, 07.30.2011.

Maria do Carmo, reci … da se katoliška poroka konča šele, ko umre mož ali žena, eden od obeh.

Če je ločitev bila pred smrtjo ali pred odhodom v večno življenje, tisti, ki razdeli trpijo veliko v posmrtnem življenju po letih živela narazen tu na zemlji, saj je dal lažno prisego pred Bogom, ko sta se poročila v katoliški Cerkvi.

Civilna poroka pred Bogom ne velja.

Tisti, ki imajo sinove in hčere, bodo kasneje veliko trpeli zaradi slabega primera, ti otroci pa bodo močno trpeli zaradi ločitve obeh: od očeta in od matere.

Naredite vse, da rešite vaš zakon. Amen! Amen! Amen!

Ko je Marija dejal, da civilna poroka ne velja za Boga, je rekla tistim, ki mislijo, da je dovolj to in nič drugega, ne da bi se potrudili  prejeti zakrament poroke v Cerkvi, pred duhovnikom. Veliko ljudi se danes poroči le civilno in ne v Cerkvi. Ti ljudje živijo v grehu in žalijo Boga. Drugi zahtevajo razveljavitev svoje zakonske zveze in celo lažejo, da to dosežejo, ne da bi bili iskreni pred Bogom in Cerkvijo, prikrivajo pravi razlog, zakaj je  bila njihova poroka uničena. Ti ljudje, če se ne pokesajo in ne zapustijo življenja v grehu, ne bodo šli v nebesa. In otroci teh ljudi, ki so ločeni močno trpijo zaradi slabega zgledu in grehov svojih staršev nezvestih Bogu in zakonske zveze, ker za njih je to strašna travma. Starši ne morejo videti resnost svojih grehov zdaj, ko pa se pojavi kasneje, v času, ki ga je Bog določil, kaj so naredili s svojimi otroki, ker so mislili samo na sebe, da zadovoljijo svoje lastne strasti in želje.

SREČANJE V GROSUPLJEM 28. OKTOBRA 2018

 

SREČANJE V GROSUPLJEM 28. OKTOBRA 2018

PRIČETEK SREČANJA OB 14h.

Zaključek ob 17h.
Župnijska sv. maša je ob 18h.
Vabljeni vsi častilci Svetih Src in vsi, ki ste se že posvetili in imate že škapulir.

Pričevanje
Češčenje Najsvetejšega.
Litanije sv. Jožefa,
Blagoslov.
Podelitev škapulirjev,
Obnovitev posvetitve
Agape
Za agape priporočam, da vsak prinese
nekaj s seboj in bomo skupaj podelili.

BLAGOSLOV

NEVENKA

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 02.10.2018

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 2.10.2018

Sveta Mati je prišla danes v spremstvu Svete Faustine in mnogih Angelov. Molila je večkrat Slava Očetu, da bi ostali zvesti Bogu in njegovi sveti poti, živeli njene materinske klice z ljubetnijo, vero in zavzetostjo. Dala nam je sporočilo:

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Moji otroci, sem vaša Mati in prihajam iz nebes vas prosit, da poslušate moj materinski klic k molitvi in spreobrnjenju.

Vrnite se, vrnite se h Gospodu z odprtim srcem in skesanostjo ter odločitvijo, da boste popravili svoja pretekla dejanja.

Ne grešite. Ne opuščajte molitve, ker ona rešuje in osvobaja vsega zla,  ki vas želi oddaljiti daleč od Srca mojega Božjega Sina.

Veliko molite Rožni venec za vaše družine in za dobro vsega človeštva. Bog vas ljubi in ne želi vaše nesreče ampak večno zveličanje. Molite, da bi imeli luč, moč in milost Svetega Duha, ki vam bo pomagala razumeti Božjo voljo. Jaz sem ob vas, da vam pomagam in vas vedno blagoslavljam. Ne obupujte, temveč nadaljujte na poti spreobrnjenja, ki vam jo kažem.

Sprejmite mojo ljubezen v svoja srca in nesite  vsem svojim bratom moje materinska povabila, da bi bili srečni in imeli mir. Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

DANES SE ZAČNE 9-DNEVNICA K SV. JOŽEFU OB NJEGOVEM PRAZNIKU 2048. LET

 

Prikazovanja svetega Jožefa v letu 1998 je Nebeška Gospa Edsonu napovedala že veliko prej, leta 1995. Sveti Jožef je tako prvič predstavil obljube svojega prečistega Srca ter pobožnost, za katero Bog želi, da bi zaživela v svetu in Cerkvi .

Gre za izjemno možnost posvečevanja, ki jo Bog daje vsem, ki vredno častijo prečisto Srce svetega Jožefa. Pobožnost k Srcu svetega Jožefa, združena s pobožnostjo Srca Jezusovega in Srca Marijinega, je tako ena pobožnost Treh svetih Src, s katero Gospod želi, da Cerkev na poseben način časti Sveto Trojico. To je Jezusova in Marijina želja od začetka prikazovanj.

V razodetju Edsonu je Sv. Jožef povedal, da je rojen 27. oktobra, ter da je bil star 28 let, ko se je zaročil z Marijo. Marija pa je bila takrat stara 14 let. Letos ima Sv. Jožef 2048 let.

 

DEVETDNEVNICA K SVETEMU JOŽEFU

 
V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.
 
Sveti Jožef, moj varuh in zagovornik, k tebi se zatekam. Izprosi mi milost, zaradi katere vzdihujem v ponižni prošnji pred teboj. Tegobe in bridkosti, ki jih zdaj doživljam, so resda lahko pravična kazen za moje grehe. Priznam svojo krivdo. Ali moram zato opustiti upanje, da mi bo Gospod pomagal? ”Nikakor ne,” mi odgovarja tebi vdana sv. Terezija, ”seveda ne, ubogi grešniki. V vsakršni potrebi, najsibo še tako velika, se zatecite k učinkoviti priprošnji Očaka svetega Jožefa, obrnite se k Njemu z živo vero in zagotovo boste uslišani.”
 
Poln zaupanja stojim torej pred Teboj in te goreče prosim, da se me usmiliš in mi nakloniš milost. Kolikor je v tvoji moči, hiti mi pomagat v mojih stiskah. Ozri se na mojo revščino in daj, mogočni sveti Jožef, da bom po tvojem dobrotljivem posredovanju deležen potrebne milosti in se bom lahko prišel hvaležno poklonit pred tvoj oltar.
 
Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.
II
 
Usmiljeni sveti Jožef, pomni, da še nobeden ni ostal razočaran, najsibo še tako velik grešnik, če se je z zaupanjem in vero zatekel k tebi. Koliko milosti in pomoči si izprosil žalostnim! Bolni, zatirani, obrekovani, prevarani in zapuščeni, ki so pribežali pod tvoje varstvo, so bili uslišani. Ne dovoli, mogočni Svetnik, da bi bil jaz edini, ki bi ostal brez tvoje podpore. Bodi dobrotljiv in velikodušen tudi do mene, da bom v znamenje hvaležnosti poveličeval tvojo dobroto in Gospodovo usmiljenje.
 
Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.
 
III
 
Vzvišeni glavar Svete Družine, nadvse te spoštujem in iz srca te kličem. Žalostnim, ki so molili k tebi pred menoj, si podelil tolažbo in mir, milost in pomoč. Blagovoli torej potolažiti tudi mojo užaloščeno dušo, ki ne najde pokoja med skrbmi, ki jo tarejo. Ti, najmodrejši Svetnik, prepoznaš v Bogu vse moje potrebe, še preden ti jih predstavim v molitvi. Predobro torej veš, kako zelo potrebujem milost, za katero te prosim. Nobeno človeško srce me ne more potolažiti; zaupam, da me boš ti potolažil, častitljivi Svetnik. Če mi podeliš milost, za katero te tako vztrajno prosim, obljubim, da bom širil pobožnost, podpiral dela, ki bodo v tvojem imenu delila tolažbo nesrečnikom in umirajočim. O, sveti Jožef, tolažnik žalostnih, usmili se moje bolečine!
 
Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.
 
IV.
 
LITANIJE SVETEGA JOŽEFA
 
Gospod, usmili se
Kristus, usmili se
Gospod, usmili se
Kristus, sliši nas
Kristus, usliši nas
Bog Oče nebeški, – usmili se nas
Bog Sin, Odrešenik sveta
Bog Sveti Duh
Sveta Trojica, en sam Bog
 
Sveta Marija, – prosi za nas,
Sveti Jožef,
Slavni Sin Davidov
Luč očakov
Ženin božje Porodnice
Čisti varuh Device
Rednik Sina Božjega
Skrbni branitelj Kristusov
Glavar svete Družine
Jožef najpravičnejši
Jožef najčistejši
Jožef najmodrejši
Jožef najsrčnejši
Jožef najpokornejši
Jožef najzvestejši
Ogledalo potrpežljivosti
Ljubitelj uboštva
Zgled delavcev
Kras domačega življenja
Varuh devic
Steber družin
Tolažnik nesrečnih
Upanje bolnikov
Zavetnik umirajočih
Strah hudobnih duhov
Zaščitnik svete Cerkve
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – prizanesi nam, o Gospod,
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – usliši nas, o Gospod,
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – usmili se nas.
 
V
 
O, Najvišji ženin Device Marije in zemeljski oče Jezusa, zaradi skrivnosti tvoje popolne poslušnosti Bogu, usmili se me. Podpiraj me s svojim svetim varstvom in mi po svojem usmiljenju in moči od Gospoda izprosi vse potrebno, še posebno pa milost, za katero te prosim.
 
Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.
Zmolimo Vero, predvsem pa prejmemo svete zakramente.
 
 
 
 
SEDEM ŽALOSTI IN RADOSTI SVETEGA JOŽEFA
 
1. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,
ki si jih okusil ob spoznanju materinstva Device Marije,
me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.
Očenaš, Pozdravljen Sveti Jožef, Slava Očetu 1X
PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN IN SV. CERKVE
 
2. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,
ki si jih okusil ob rojstvu Jezusa,
me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.
Očenaš, Pozdravljen Sveti Jožef, Slava Očetu 1X
PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN IN SV. CERKVE
 
3. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,
ki si jih okusil ob obrezovanju Jezusa,
me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.
Očenaš, Pozdravljen Sveti Jožef, Slava Očetu 1X
PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN IN SV. CERKVE
 
 
4. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,
ki si jih okusil ob prerokbi starčka Simeona,
me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.
Očenaš, Pozdravljen Sveti Jožef, Slava Očetu 1X
PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN IN SV. CERKVE
 
 
 
5. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,
ki si jih okusil pri begu v Egipt,
me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.
Očenaš, Pozdravljen Sveti Jožef, Slava Očetu 1X
PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN IN SV. CERKVE
 
 
 
6. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,
ki si jih okusil ob pri vrnitvi iz Egipta,
me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.
Očenaš, Pozdravljen Sveti Jožef, Slava Očetu 1X
PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN IN SV. CERKVE
 
7. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,
ki si jih okusil ob izgubi in najdbi Jezusa v templju,
me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.
Očenaš, Pozdravljen Sveti Jožef, Slava Očetu 1X
PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠIH DRUŽIN IN SV. CERKVE
 
 
Pozdravljen, sveti Jožef
 
Pozdravljen, sveti Jožef, Davidov sin,
Pravični in čisti, Modrost je s teboj,
blagoslovljen si med vsemi možmi
in blagoslovljen je Jezus,
sad Marije, tvoje zveste neveste.
Sveti Jožef,
vreden oče in varuh Jezusa Kristusa
in svete Cerkve, prosi za nas grešnike
in nam od Boga izprosi božjo Modrost,
zdaj in ob naši smrtni uri. Amen!
(Molitev je napisal sv. Alojz Maria Grignon de Monfort)
 
 
Posvetitev trem Svetim Srcem
 
Sveto Srce Jezusovo,
Brezmadežno Srce Marijino,
Prečisto srce svetega Jožefa,
Danes (nocoj) vam posvetim
svoje misli *, svoje besede *,
svoje telo *, svoje srce *
in svojo dušo,
da se lahko v tem dnevu (noči)
po meni izvrši
vaša sveta volja. Amen.
 
(Op.: * naredimo križ na ustreznem delu telesa (na čelu, ustnicah, srcu …)

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 01.10.2018

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 01.10.2018

Sveta Mati je prišla v spremstvu Svete Terezije iz Lisieuxa in Svete Terezije Avilske. Okoli nje je bila množica angelov: naši Angeli varuhi. Ljubljena Mati nam je dala njeno sporočilo:

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Moji otroci, sem vaša Mati in prihajam iz nebes vas prosit, da poslušate in živite moja sporočila z ljubeznijo, spoštovanjem in vero.

Ne prihajam iz nebes za šalo. Kar vam govorim je zelo resno in pomembno za rešitev vaših duš. Spreobrnite se in odločite se, da boste sledili sveto pot k Bogu, kjer boste srečali mojega Božjega Sina z vso njegovo ljubeznijo.

Veliko molite moj Rožni venec za spreobrnjenje grešnikov. Mnogo duš slepo sledijo poti, ki vodi v pekel. Mnogi moji otroci se pustijo prevarati od satanovih laži, ki hoče uničiti vaše duše in vaše družine. Ne dovolite, moji otroci. Bojujte se proti vsem zlu in živite vedno združeni s Svetim Jezusovim Srcem, darujte se mu z vsem svojim bitjem.

Časi so težki in videli boste, da se bodo zgodile težke stvari notri v Sveti Cerkvi in v svetu. Mnogi so brez luči, brez vere in brez ljubezni do svetega, opuščajo resnico, ki prihaja od Gospoda zato, da sledijo in živijo laži, ki prihajajo od hudiča.

Bojujte se za nebesa, prizadevajte si biti dobri vsak dan in dajte dober zgled. Kadar grešite in ste neposlušni povzročite, da moje Srce Matere toliko trpi, da krvavi.

Ne ranite mojega Srca z nehvaležnostjo in grehi. Bodite dobri in prijetni Gospodu. Jaz vas ljubim in dajem moj materinski blagoslov. Vrnite se na svoje domove v Božjem miru. Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 22.09.2018

 

 

SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 22.09.2018

Mir moji ljubljeni otroci, mir!

Otroci moji, sem vaša Mati, prihajam iz nebes vas prosit molitve, spreobrnjenja in pokore. Bog me pošilja na mnoge kraje sveta, da zberem moje otroke v njegovi ljubezni, v eno resnično družino.

Mnogo teh mojih otrok ne sprejema mojega klica, ga zavrača. Moje Brezmadežno Srce trpi zaradi teh mojih otrok, ki s svojimi zakrknjenimi srci za moj glas se zaprejo moji ljubezni Matere. Za tolike moje otroke nisem ljubljena in spoštovana in moje Srce je zaskrbljeno in  polno bolečine, za srečo in večno zveličanje za vsakega. Molite za nevernike, molite za tiste, ki imajo srce trdo kot kamen, moji otroci, da se spreobrnejo in odprejo svoja srca Gospodu.

Veliko trpljenja bodo udarilo različne narode, ki so se odločili živeti brez Boga in ne spoštovati njegovih Zapovedi. Ne ostanite gluhi na njegov Sveti klic, ki vam ga pošilja po meni. Bog goreče želi vašo srečo za vsakega izmed vas.

Nič na tem svetu se ne more primerjati s slavo, ki jo bo Bog podelil tistim, ki so zvesti in poslušni njegovemu glasu. Bojujte se za nebeško kraljestvo, prenašajte preizkušnje, bolečine in trpljenja tega sveta zaradi Božje ljubezni in za rešitev duš.

Bog je srečen z vašo vztrajnostjo, da ostajate na njegovi sveti poti, kljub vsem trpljenjem in bolečinam, ki jih prenašate iz ljubezni do Njega.

Vse je uporabljeno za realizacijo njegovih božjih planov in veličino njegovega dela v ljubezni do duš, za zmago nad vsem zlom.
Jaz vas nikoli ne zapustim in vas nikoli ne bom zapustila. Sprejmite moj blagoslov in mojo Materinsko ljubezen: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

EKSORCIST GABRIEL AMORTH O RAZLOČEVANJU, POMANJKANJE LUČI O PRIZNAVANJU PRIKAZOVANJ

 

1 Tes 5

20 Preroštev ne zaničujte. 21 Vse preizkušajte in kar je dobro, obdržite. 22 Zla, pa naj bo kakršno koli, se vzdržite.

Pater Gabriel Amorth je ocenil, da ukrepi, ki so bili sprejeti na Lateranskem Konciliju in Konciliju v Trentu, se niso nanašali na prikazovanja ampak na nove čudeže in nove relikvije.

Obžaloval je pravno praznino, nedoslednost in negovotovost, ki je prevladovala na tem področju, medtem ko je bil postopek kanonizacije izjemno točen. Zaključil je:

“Takoj takoj rečem, da ni natančnih določb za odobritev ali zavrnitev prikazovanj.

V preteklih stoletjih niti ni mislil, da bi dobili izjavo o pristnosti. Ko je bilo prikazovanje sprejeto s pravo vero s strani ljudi in duhovščine prejela s prave vere s strani ljudi in duhovščine, so bili hvaležni nebu , da se je rodil kult, ki v mnogih primerih traja še vedno. «(SM, marec 1988).

Pred petnajstimi leti, je monsignor Laurentin imel pogum napisati:

»Priznanje ni zelo pomembno spominjajoč se primera Čudodelne Svetinje Rue du Bac, nikoli ni bilo uradno priznano in vendar Papež je bil tam, je molil s škofi in veroval… Torej pobožnost je nadaljuje.

In zato uradno priznanje ni bistveno. Škofom svetujem naj ne iščejo »priznanja«, ampak naj iščejo pobožnost ljudi.

Če so sadovi dobri in če ljudje molijo, škofje ne bi smeli postavljati ovire, ampak jih opogumljati, tako kot je storil škof Nicolas iz Argentine…«(SM320)

OS OBSTÁCULOS E A FALTA DE LUZ E DE DISCERNIMENTO, NOS DIAS ATUAIS.

1 Tessalonicenses 5

20 Não trateis com desdém as profecias, 21 mas, examinai todas as evidências, retende o que é bom. 22 Afastai-vos de toda a forma de mal

O padre Gabriel Amorth estimou que as disposições tomadas pelo Concílio de Latrão V e pelo Concílio de Trento não diziam respeito às aparições, mas aos novos milagres e às novas relíquias. Deplorou o vácuo jurídico, a inconsistência e a indeterminação que prevaleciam nesse campo, enquanto o procedimento das canonizações era extremamente preciso. E ele concluiu:

«Digo imediatamente que não existem disposições precisas para aprovar ou desaprovar as aparições.

Nos séculos passados ​​nem se pensou em obter uma declaração de autenticidade. Quando uma aparição foi recebida com verdadeira fé pelo povo e pelo clero, se agradecia ao céu e nascia um culto que em muitos casos ainda hoje dura “(SM, março de 1988).

Há quinze anos, o monsenhor Laurentin ousou escrever: “O reconhecimento não é muito importante. Recorda-se o caso da Medalha Milagrosa da Rue du Bac, nunca oficialmente reconhecida, e ainda assim o Papa foi lá, rezou com os bispos e acreditou. Assim o culto continua.

E é por isso que o reconhecimento oficial não é essencial. Eu aconselho os bispos a não procurar por “reconhecimento”, mas a olhar para a piedade do povo.

Se os frutos são bons e se as pessoas rezam, os bispos não devem colocar obstáculos no lugar, mas incentivá-los, como fez o bispo de San Nicolas, na Argentina … “(SM 320).