22. APRIL – 30. APRIL -DEVETDNEVNICA K SVETEMU JOŽEFU DELAVCU

 

Devetdnevnica, molitev, ki se moli devet dni, je način molitve z vztrajnostjo. Tako kot so molili apostoli od Jezusovega vnebohoda do binkošti, da so prejeli darove Svetega Duha, tako molimo mi devet dni za kakšno posebno pomoč, ki jo potrebujemo mi ali naši bližnji in se obračamo tudi na sv. Jožefa, da s svojo priprošnjo podpre našo molitev.

Spoznajte moč priprošnje Svetega Jožefa

+ V imenu Očeta, in Sina in Svetega Duha. Amen.

O Bog, ozri se name in me poslušaj,
Gospod, pridi in mi pomagaj.
Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu,
kakor je bilo v začetku, tako zdaj in in vselej in vekomaj. Amen.

Vsemogočni Bog, Oče milosti in delivec vseh darov,  prihajam pred Tebe, da Te častim v Tvojih svetnikih in jih prosim za njihovo pomoč v mojih potrebah.
Ti si obljubil, da bodo tisti, ki prosijo, prejeli;
tisti, ki iščejo, bodo našli;
tisti, ki trkajo, se jim bo odprlo.
Poslušaj molitev svoje Cerkve, sprejmi moje prošnje, in odpusti moje grehe. Amen.

Sveti Jožef, pravičen in pošten, z očetovsko skrbnostjo si vzgajal Jezusa
in z ljubeznijo zakonca delil svoje življenje z Marijo, njegovo Materjo.
Zaupam v tvojo pomoč in v tvoje roke izročam te moje prošnje…
(predloži svoje prošnje Bogu)
Sveti Jožef, v mirnem Nazaretu si slišal navdihe Svetega Duha in si s čudovitim zaupanjem zvesto izpolnil Božjo voljo. V nemiru mojih dni mi pomagaj slišati navdihe Svetega Duha in sprejeti voljo nebeškega Očeta.
(Zmoli eno  molitev za dan)

1. dan
Bog Oče, voditelj tistih, ki poslušajo in pomočnik tistih, ki slišijo Tvoj glas, govori mi, kot si govoril svetemu Jožefu, prerokom in apostolom in mi pomagaj izpolniti Tvojo voljo, ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.
2. dan
Bog Oče, Ti ljubiš svoje ljudstvo. Blagoslovi nas, kot si blagoslovil Svetega Jožefa, blagoslovi moje (naše) delo in daj, da bo vse, kar bom storil, narejeno  z ljubeznijo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen
3. dan
Bog, naš Oče, ti si vedno zvest, vedno se nas usmiliš in ob pravem času nam podeliš svoj blagoslov. Pomagaj mi zaupati v Tvojo dobroto in moč, kot je zaupal Sveti Jožef. Nikoli naj ne izgubim upanja, da mi boš naklonil čudovite darove, ki si mi jih obljubil. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
4. dan
Bog, naš Oče, blagoslovi mojo ( našo) družino. Ohrani nas varne pred zlom, in nikoli ne dopusti,
da nas zlo premaga. Daj, da ostane mir in ljubezen v naših srcih. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
5. dan
Bog, naš Oče, ki ljubiš vse otroke, bodi usmiljen do naših otrok.  Daj jim oči vere, da bodo videli daleč, odprta ušesa za Tvojo besedo in ljubeče srce v katerem bo prebival Sveti Duh in bodo zvesto hodili za Tvojim Sinom, ki s Teboj živi in kraljuje vekomaj. Anen.
6. dan
Bog, naš Oče, blagoslovi naš dom. Duhovna prisotnost Device Marije in sv. Jožefa naj se čuti pri naši mizi, v naših besedah in dejanjih in pošlji blagoslov vsem, ki živimo pod isto streho. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
7. dan
Bog, naš Oče, daj svojega Svetega Duha vsem očetom. Kot sv. Jožefu, jim daj v srca ponižne ljubezni za njihove žene in otroke ter moč za odpuščanje in potrpežljivost. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
8. dan
Bog, naš Oče, daj zavetje tistim, ki to potrebujejo, in združi zopet razdeljene družine.
Daj nam dovolj hrane in primerno delo, da zaslužimo naš vsakdanji kruh.
To te prosimo po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
9.dan
Bog, naš Oče, blagoslovi vse družine, posebno tiste v stiski. Prosimo za revne, za tiste, ki pogrešajo topel dom, za vse, ki so v pregnanstvu. Podeli jim, Gospod, za varuha  sv. Jožefa. ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

Vsaki dan zaključi devetdnevnico z enim Očenašem, Zdravo Marijo in Slava Očetu…
Molimo lahko tudi ves mesec…

 

PAPEŽ FRANČIŠEK IMENOVAL NOVEGA ŠKOFA ITACOATIARE – BRAZILIJA

 

Cidade do Vaticano (RV) – A Igreja no Brasil ganhou dois novos bispos. O Papa Francisco nomeou Bispo Prelado da prelazia territorial de Itacoatiara (AM) o Pe. José Ionilton Lisboa de Oliveira, S.D.V., atualmente Vigário Paroquial de “Nossa Senhora da Conceição”, em Riachão do Jacuípe, diocese de Serrinha (BA).

USMILJENJE O JEZUS, USMILJENJE ZA VSE GREŠNIKE, USMILJENJE ZA VSE ČLOVEŠTVO!

Usmiljenje o Jezus, usmiljenje za vse grešnike, usmiljenje za vse človeštvo!

Večni Oče, darujem ti Presvete Rane našega Gospoda Jezusa Kristusa za ozdravljenje ran naših duš!

Moj Jezus, odpuščanje in usmiljenje po zaslugah tvojih Svetih Ran!

Večni Oče, darujem ti Telo in Kri, Dušo in Božanstvo tvojega Sina, Našega Gospoda Jezusa Kristusa, v zadoščenje za naše grehe in grehe vsega sveta.

Po njegovem bridkem trpljenju, usmili se nas in vsega sveta!
Sveti Bog, Sveti Močni, Sveti Nesmrtni, usmilise nas in vsega sveta!

NOŠENJE ŠKAPULIRJA SVETEGA JOŽEFA

 

Praznik Karmelskega škapulirja in Škapulirja svetega Jožefa

16.07.2013 – Vigolo (BG)

Sof 3, 16-17 Tisti dan bodo rekli prestolnici Jeruzalem »Ne boj se, Sion, naj ti roke ne omahujejo! Gospod, tvoj Bog, je v tvoji sredi, tvoj močni rešitelj. Veseli se nad teboj v radosti, obnovi v svoji ljubezni, vriska nad teboj v prepevanju.«

Sveta Družina, v Fatimski cerkvi v Sciacchi dne 16. Julija 2001 me je prosila, da naredim škapulir Svetega Jožefa. Minilo je mnogo let in Gospod še naprej daje velike milosti tistim, ki ga nosijo z vero in ljubeznijo.l

(INFO 031529838)

ODLOK O ČAŠČENJU V ZVEZI S PRIKAZOVANJI V ITAPIRANGI

 

ODLOK O ČAŠČENJU V ZVEZI S PRIKAZOVANJI V ITAPIRANGI

(Objavljeno  v: Sedanja prikazovanja device Marije – LAURENTIN, René, druga izdaja, 1988 (Pariz); 1991 (španska verzija), založba RIALP, Madrid).

Pa si poglejmo dejstva in kako se je na njih odzvala Cerkev.

Oče Gianni Sgreva, ki je nameraval ustanoviti skupnost, ki bi živela sporočilo iz Medžugorja, se je vprašal, ali ta projekt ni bil preuranjen, ker prikazovanja niso priznana. Kardinal Ratzinger mu je odgovoril:

“Ne skrbite, saj bomo za dejstva poskrbeli mi. Vi pa poskrbite za sadove.”

Pomembna razlika med presojanjem dejstev (pristnost prikazovanja) in presojanjem sadov je kardinala Seperja pripeljala do dveh faz, se pravi dveh funkcij pri škofovski presoji: pastoralnega priznanja sadov in pristnosti dejstev. Pri prvem pastoralnem pregledu dejstev (pri katerih gre lahko prej za nujnost kot za doslednost) lahko škof, če ni ničesar, kar bi nasprotovalo veri in morali, če so sadovi prikazovanj dobri, sprejme dogodek kot resničen in uradno dovoli čaščenje, ne da bi se izrekel o pristnosti prikazovanj. In stvari lahko ostanejo takšne, kot so, kot v primeru prikazovanj v Pellevoisinu ali Rue du Bac: prikazovanja namreč, ki niso bila predmet uradne presoje.

Takšno odločitev so slavnostno sprejeli v Treh Fontanah, v sami papeževi škofiji: čaščenje obstaja od leta 1949 na kraju, kjer je imel Bruno Cornacciola (praticante SDA*) od 12. aprila 1947 več prikazovanj device Marije, ki mu je preprečila, da bi umoril Papeža Pia XII., h katerega nogam je vrgel svoje orožje 8. decembra 1949. Rim je pametno usmeril romarje iz Treh Fontan, s tem ko je izgradil svetišče, v katerem so navzoči menihi. Spomladi leta 1987 je kardinal rimska vikar (ki opravlja škofovske funkcije v imenu papeža in ga uradno zastopa) vodil mašo v Treh Fontanah, vendar ni niti z besedico omenil prikazovanja, ki še ni uradno priznano. Uradno je priznano kot čaščenje, ni pa priznana uradnost samega prikazovanja.

Te nianse je treba previdno predstaviti, da je jasna velikodušna svoboda, ki nam jo Cerkev daje glede prikazovanj, svoboda, ki jo je treba skrbno varovati in jo ohranjati v jasnih okvirih, ki jih je določila Cerkev.

(Sedanja prikazovanja device Marije – LAURENTIN, René, druga izdaja, 1988 (Pariz); 1991 (španska verzija), založba RIALP, Madrid).