ZAKAJ BOG NE UMAKNE VIRUSA? (JE UPANJE-SPREOBRNJENJE)

PREVODI SPOROČIL 28 IN 30. 03.2020

SPOROČILO NAŠEGA GOSPODA 28.03.2020

Manaus-AM.

Mir tvojemu srcu!

Sin moj, če bi našel v svetu Duhovnike posvečene meni z vero v velikosti tega virusa, bi takoj prenehalo trpljenje človeštva in bi ga rešil smrti. Toda ne najdem takih duhovnikov. Verovali so v tolike napačne stvari in so to tudi učili mnoge vernike, da so te stvari Božja volja, da je vse po mojem Svetem Duhu, toda v resnici so ranili moje Sveto Srce s svojimi žalitvami in pomanjkanjem vere. Ob strani so pustili mojo Božanstvo in ga niso spoštovali, primerjali so ga s čudnimi bogovi, kot če bi jaz bil eden teh lažnih božanstev, ki prihajajo od peklenskega duha.

Jaz sem trikrat Sveti, jaz sem edini Gospod nebes in zemlje. Smrt kraljuje sveti, ker so mnogi duhovno mrtvi že veliko let, ne da bi želeli prositi mojega odpuščanja in se kesati svojih grehov. Če je duša mrtva in uničena v grehu, tudi telo trpi in umre. Mnogi so že dolgo taki pred menoj, ne da bi želeli spremeniti svoja življenja in zadostiti za svoje grehe.

Kdo je poslušal mojo Sveto Mater in molil vedno več?

Kdo je poslušal besede matere in zapustil življenje v prešuštvu, nečistosti in nezvestobah?

Kdo se je popravil in prosil odpuščanja za splave, za skrunitve in Bogoskrunstva storjena proti mojemu Dragocenemu Telesu in Krvi v Evharistiji?

Kdo se je v iskrenem kesanju in popolni skrušenosti iskreno poskušal popraviti od svojih grehov v Zakramentu spovedi?

Koliko lažnih spreobrnjenj sem videl vsak dan, neprenehoma, brez namena spremeniti svoje življenje v moji ljubezni. Z mojo ljubeznijo in usmiljenjem so ravnali, zaradi lastnih želja in interesov kot s smetmi, kot z nečim kar je za enkratno uporabo.

O sin moj, kako sem trpel in trpim sedaj, ker ljudje še ne razumejo, kako se pravično popraviti. Kot sem ti enkrat rekel, ponavljam: Božja pravičnost je Sveta in po njej popravlja, vse grehe in vse stvari in očiščujem svet vsega tega. S svojo pravičnostjo popravljam uporna in neposlušna srca.

Že pred mnogimi leti sem poslal mojo Sveto Mater v Amazonijo. Ona prihaja na zemljo z veliko ljubeznijo, s svojim Brezmadežnim Srcem, polnim mojih milosti, da posreduje moja sporočila po moji Božji volji, toda mnogi je niso hoteli sprejeti niti poslušati, pravzaprav so prezirali njene milosti in tako veliko ljubezen do njihovih duš. Govorila je z veliko ljubeznijo in potrpežljivostjo, ponovno se je vrnila govoriti in voditi vse človeštvo, toda mnogi jo zavračajo, ne da bi jo poslušal

Moje Srce trpi, ko govorim te besede, moj sin, toda moja Mati je moja Mati in zahtevam do nje spoštovanje, ki je prišla z nebes tisoč krat za dobro in rešitev človeštva.

Zdaj, v tem trenutku so bolečine in nadloge; mnogi  vpijejo k meni, koliki me prosijo, da bi to zlo kmalu prenehalo, koliki s solzami v očeh in pokleknjeni na tleh jokajo, stokajo in se spusti na tla? Rad bi spomnil vse, da jih je moja Mama klicala k meni, da je moja mati jokala krvave solze pred mojim Svetim Prestolom, in moja Mati se je vse dni klanjala pred mojim Božanskim Veličanstvom, proseč odpuščanja in usmiljenja za nehvaležne grešnike, a mnogi niso hoteli slišati ali zapustiti svoje slabe poti.

Gospod, če je tako, kdo se bo mogel rešiti? Imej usmiljenje z nami ubogimi grešniki, daj nam vsem še enkrat priložnost za odpuščanje in iskreno spreobrnjenje. Oddalji za trenutek pravično sodbo in ljudje se bodo spremenili in se spreobrnili!… Kaj moramo storiti, da premagamo to strašno zlo?

Vera, vera v mene in mojo moč, ki vse ozdravlja in rešuje. Smrt ni imela zmage nad menoj. Kdor se bo združil z mojo ljubeznijo in z mojim Srcem ne bo umrl, ampak bo imel življenje v polnosti. Kdor veruje, ne da bi kdajkoli dvomil, ta bo rešen. Če sem vam rekel, da vera premika gore,  koliko bolj bo koliko bolj majhen virus iz vaše srede?

Kdor veruje v mojo ljubezen ne prepuščen smrti, ampak bo imel življenje, mojo luč in moj mir. Živite v moji prisotnosti, živite v moji milosti in Satan vas ne bo mogel nikoli raniti, ker je moja ljubezen mogočnejša od smrti. Uči duše naj ne izgubijo vero in niti upanja. Nosi vsem mojo luč.

Ne pozabi, sin moj: vse bo minilo, toda moja ljubezen in moje besede ne bodo minile nikoli. Glejte, jaz sem z vami vse dni do konca sveta.

Dajem ti blagoslov in božje maziljenje, da mojim trpečim in prizadetim ljudem prinašaš vero in upanje.

Kdor verjame v moje besede in obljube, ne bo umrl, ampak bo živel v meni in zame. Bom z vsemi, ki gredo po mojih stopinjah in ki živijo združeni z mojo ljubeznijo.

Blagoslavljam te: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

SPOROČILO NAŠE GOSPE 30.03.2020 – Manaus-AM.

Mir tvojemu Srcu!

Sin moj, veliko moli in stori da molijo, ker molitev more spremeniti vse v svetu. Srce polno vere in zaupanja v Boga doseže vse pri njegovi Božji Ljubezni.

Moli za Pastirja, Velikega Pastirja. Kmalu bo Bog  sprejel njegovo zadnjo žrtev za dobro Svete Cerkve in ovac. Kot vam je moj Sin rekel: dober Pastir je tisti, ki da svoje življenje za ovce.

Tri svete posredujejo pred Prestolom mojega Sina za Pastirja v njegovem žrtvovanju: Sveta Gemma Galgani, Sveta Katarina Sienska in Sveta Veronika Giuliani.Te tri svetnice imajo pred Gospodom, po Božjem naročilu, po mojih prošnjah in prošnjah Svetega Jožefa, pomembno vlogo v teh težkih in bolečih časih.

Naj vsi prosijo njihovega posredovanja in Bog bo kmalu dal še eno priložnost človeštvu in vaše solze bolečin, otroci moji, bodo spremenjene v solze veselja. Molite in zaupajte.

Blagoslavljam te!

EDSON GLAUBER ZA VEDNO ODŠEL V NEBESA, NA PROSTOR, KI MU GA JE JEZUS PRIPRAVIL 25.05.2021

*27.10.1972 –  +25.05.2021

25. MAJA 2021 JE V 49. LETU STAROSTI ODŠEL K OČETU NAŠ PRIJATELJ, EDSON GLAUBER DE SOUZA COUTINHO, VIDEC IZ ITAPIRANGE.

KRALJICA ROŽNEGA VENCA IN MIRU, JEZUS IN SVETI JOŽEF SO PO NJEM ZAUPALI SPOROČILA ZA VSE ČLOVEŠTVO, ZA ČAS V KATEREM ŽIVIMO IN ZA PRIHODNJE ČASE.

JEZUS JE PROSIL NAJ PAPEŽ RAZGLASI  POBOŽNOST DO PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA IN POBOŽNOST DO ZDRUŽENIH TREH SVETIH SRC.

EDSON, HVALA TEBI IN TVOJI MAMI MARIJI DO CARMO (+8.11.2020), DA STA BILA PONIŽNO ORODJE V NEBEŠKIH ROKAH, ZA DOBRO VSEGA ČLOVEŠTVA IN SVETE CERKVE.

 

VELJA ZA VSE : LAIKE IN POSVEČENE, VERNE IN NEVERNE – SPREOBRNITE SE IN VERUJTE EVANGELIJU!

 

Molitev je naučila Naša Gospa Edsona Glauber, 29.10.2020 – Manaus/AM

KRALJICA BOŽJE VOLJE, TEBI ZAUPAM MOJO ČLOVEŠKO VOLJO: TVOJA JE IN NE MOJA!
 
VSE JE ZAJETO V TEM SPOROČILU!
VELJA ZA VSE ZA LAIKE IN POSVEČENE, ZA DUHOVNIKE IN ŠKOFE…..
SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU 29.09.2020 – POPOLDNE
 
Ob 16.oo je Sveta Mati prišla še enkrat iz nebes, ob običajni uri prikazovanj, popolde. Bila je z Malim Jezusom v svojem naročju in bila sta v spremstvu Svetega Mihaela, Svetega Gabrijela in Svetega Rafaela. Dala nam je sledeče sporočilo:
 
Mir moji ljubljeni otroci, mir!
Otroci moji, vaša Mati sem in se ne utrudim klicati vas k molitvi in spreobrnjenju.
 
Odločite se za Boga in za božje kraljestvo, ker samo on vam more dati rešitev in večno življenje.
 
Bodite poslušni Gospodovim klicem, bodite možje in žene, ki molijo vedno več za zadostitev za grehe sveta. Zbudite se. Spremenite življenje, poslušajte moje klice, ker morda kasneje ne boste imeli več te milosti in možnosti, ki vam jo Bog daje sedaj.
 
Vzemite svoje rožne vence in jih intenzivno molite, kajti tisti, ki molijo bodo znali preživeti čas strašnih preizkušenj, ne da bi bili premagani in ne da bi izgubili vero.
 
Verujte otroci moji v Božjo ljubezen, ker samo njegova ljubezen more rešiti svet velikega zla in more spremeniti vaša življenja. Molite, molite, molite, ker bodo zelo kmalu prišle velike bolečine in preganjanja in srečni bodo tisti, ki so vedno živeli v milosti Božji. Spremenite življenje in se vrnite k Bogu.
 

Vse vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

ROŽNI VENEC OSKRBE objavljeno 25.05.2021

 

ROŽNI VENEC OSKRBE

(za čas pomanjkanja in lakote)
O, neskončno Božje Usmiljenje, ki oskrbuješ ljudi dobre volje, uboge, vdove in sirote, in pokrivaš njihove duhovne in materialne potrebe; odpri Nebeške shrambe in v Imenu Očeta (blagoslov + ), v Imenu Sina (blagoslov + ) in v Imenu Svetega Duha (blagoslov +) mi pošlji oskrbo, ki jo potrebujem, da izpolnim svoje potrebe tega dne … (izreci prošnjo ).
Vera. Oče naš.
Pri velikih jagodah:
Lahko imam Milost in Usmiljenje tudi v času pomanjkanja . (Heb 4,16)
Pri malih jagodah:
V Imenu enega in troedinega Boga, Božje Usmiljenje, oskrbi me. 10-krat
Ob koncu vsake desetke zmolimo Oče naš in začnemo kot na začetku: Lahko imam milost … in tako ponavljamo do konca pete desetke. Ko končamo Rožni Venec zmolimo Psalm 136. Vsak, ki moli z vero in vdanostjo ta Rožni Venec, mu ne bo manjkal vsakdanji kruh. To je obljuba Usmiljenega Jezusa.
Psalm 136
Zahvaljujte Gospoda, ker je dobrotljiv,
ker vekomaj traja milost njegova.
Zahvaljujte Boga bogov,
ker vekomaj traja milost njegova.
3.
Zahvaljujte gospodov Gospoda,
ker vekomaj traja milost njegova.
Njega, ki edini dela čuda velika,
ker vekomaj traja milost njegova.
Ki je ustvaril nebesa z umnostjo,
ker vekomaj traja milost njegova.
Ki je razprostrl zemljo nad vodami,
ker vekomaj traja milost njegova.
Ki je naredil luči velike,
ker vekomaj traja milost njegova.
8
Sonce, da gospoduje po dnevi,
ker vekomaj traja milost njegova.
9
Mesec z zvezdami, da gospodujejo po noči,
ker vekomaj traja milost njegova.
Ki je udaril Egipčane v njih prvorojencih,
ker vekomaj traja milost njegova.
In je izpeljal Izraela izmed njih,
ker vekomaj traja milost njegova.
12
Z močno roko in z iztegnjeno ramo,
ker vekomaj traja milost njegova.
Ki je razdelil Rdeče morje,
ker vekomaj traja milost njegova;
14
in peljal Izraela po sredi njegovi,
ker vekomaj traja milost njegova;
15
in pahnil Faraona in vojsko njegovo v Rdeče morje,
ker vekomaj traja milost njegova.
16
Ki je peljal ljudstvo svoje skozi puščavo,
ker vekomaj traja milost njegova.
Ki je udaril kralje velike,
ker vekomaj traja milost njegova.
18
In pobil je kralje veličastne,
ker vekomaj traja milost njegova.
Sihona, kralja amorejskega,
ker vekomaj traja milost njegova.
In Oga, kralja basánskega,
ker vekomaj traja milost njegova.
21
In dal je njih deželo v dediščino,
ker vekomaj traja milost njegova.
22
V dediščino Izraelu, svojemu hlapcu,
ker vekomaj traja milost njegova.
23
Ki se nas je spomnil v ponižanju našem,
ker vekomaj traja milost njegova.
24
In nas je otel nasprotnikov naših,
ker vekomaj traja milost njegova.
Ki daje hrane vsemu mesu,
ker vekomaj traja milost njegova.
26

Zahvaljujte Boga mogočnega nebes,

ker vekomaj traja milost njegova.

SPOROČILO EDSONU GLAUBER 08.06.2011 V MANAUSU/AM-VNEBOVZETJE SV.JOŽEFA

SPOROČILO EDSONU GLAUBER 08.06.2011 V MANAUSU/AM-VNEBOVZETJE SV.JOŽEFA

Govori Edson Glauber

Na podlagi razodetja Boga v prejšnjem letu, smo danes praznovali vnebovzetje Svetega Jožefa v nebesa. Sveti Jožef mi je razkril preteklo leto, da se naj to dejanje njegovega življenja obhaja v sredo, ki sledi prazniku Vnebohoda njegovega Sina Jezusa.

Danes se je prikazala Sveta Družina. Dete Jezus je bilo v naročju Svetega Jožefa in je govoril. Bil je star približno 1 leto in pol, in čeprav tako majhen je govoril veličastno, kot kralj. Dete Bog je rekel:

***

Dete Jezus:
Mir z vami vsemi!

Sin moj, razširjaj v svetu pobožnost Treh združenih Src. Ta pobožnost se je rodila v globini Mojega Svetega Srca in je izvir neusahljivih milosti za grešno človeštvo. Ta pobožnost je za ozdravljenje ranjenega in uničenega človeštva, da se odpre Božji milosti.

Prišel sem iz nebes s svojo Sveto Materjo in z mojim Deviškim Očetom Jožefom, da vas blagoslovim in vam povem: če želite blagoslove in varstvo nebes morate častiti in ljubiti naša združena Sveta Srca tako, da bo vaše življenje osvetljeno in obdano z lučjo in Božjo milostjo.

Svet si zasluži potop kazni, toda po posredovanju Marijinega Brezmadežnega Srca in Prečistega  Srca Svetega Jožefa, je moja pravičnost še zadržana in oddaljena. Posredujte, zadoščujte in molite, da bi dosegli usmiljenje Mojega Srca za vas same in za svet.

Kdor ni ponižen ne razume naše Svete prisotnosti med vami  in je nikoli ne bo razumel; tisti, ki se naredijo majhne in priznajo svojo ničevost pred menoj, mojo Materjo in Svetim Jožefom, bodo imeli milost razumeti Skrivnosti Božje prisotnosti.

Molitve; mnogi govorijo tolike molitve a malo jih je izrečenih z ljubeznijo in s srcem; (*) molitve izrečene s srcem polnim grehov in nepopolnosti, ne morejo se dvigniti v nebo. Molite, spreobrnite se in spremenite življenje: tako bodo vaše molitve bile vredne pred našimi združenimi Tremi Srci.

Blagoslavljam vas. V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

DANES JE PRAZNIK VNEBOVZETJA SVETEGA JOŽEFA – SPOROČILO 19.03.2010

 

 

SPOROČILO SVETEGA JOŽEFA *19.03.2010* –

Danes je praznik Svetega Jožefa

Dan hvaležnosti in blagoslovov za Cerkev, za družine in za ves svet. Kdo bi si mogel misliti, kaj je vse Bog storil, da reši človeštvo Satanove teme.

Kdo bi mogel misliti o Božji Previdnosti, da nam zagotavlja tako velikega srednika in varuha v nebesih?

Sveti Jožef vse prosi in doseže vse pri Gospodu, kadar je pred njegovim Božjim prestolom.

Svetnik, ki ima za Blaženo Devico, prost vstop pred njegovo Božje Veličastvo, da prosi Jezusovo Sveto Srce vse milosti in blagoslove za tiste, ki koristijo njegovo posredovanje in varstvo.

Danes Sveti Jožef se da občutiti zelo blizu tistemu, ki ga ljubi in časti z dostojanstvom.

*Danes, predno sem šel spat, mi je dejal:*

Danes je poseben dan za Cerkev in za svet. Danes prosim najsvetejše milosti za vse človeštvo. Neprestano posredujem pred prestolom svojega Sina Jezusa zate, za Cerkev in za svet. Dajem poseben blagoslov in milosti družinam, še posebno družinam Amazonije, kjer je bilo moje Prečisto Srce razodeto svetu.

*(#)*

Danes je dan, ko sem zapustil ta svet in izročil mojo dušo Gospodu.

Ta dan, ki ga je Bog tako želel in razglasil. Ta dan je poln najbolj svetih milosti, ko po meni morejo ljudje najti  varno pot odrešenja in spreobrnjenja.

Želim voditi vse duše k Bogu in to bom storil, če se zatečejo k mojemu očetovskemu varstvu in kličejo na pomoč moje Srce, ki je na tem svetu toliko ljubilo Jezusa in ga ljubi za večno v nebesih.

Ne zapravljajte nebeških milosti.

Naredite vse kar morete, da jih pridobite in prejmete. Sedaj, bolj kot kdaj koli, Gospod daje človeštvu nov izvir milosti in odrešitve: moje Srce je čisto, sveto in nedolžno, polno Njegove ljubezni in Njegove ga nebeškega miru.

Pridi, sin moj, pridi in prejmi nebeške milosti. Obljubim, da jih bom vse delil s teboj, ker te hočem voditi k Jezusu.
Pusti, da te vodim k Jezusu in nikoli se ne boš kesal.

Ljubim te in te blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

*(#)*  Sveti Jožef mi je razkril dan, ko je zapustil ta svet in je svetniško umrl v rokah Jezusa in Device Marije. Bil je 19. marec in Bog želi in razglaša ta dan kot najbolj sveti in zahvalni dan.

Sveti Jožef mi je dal razumeti da, če se Cerkev in verniki želijo spominjati njegove svete smrti je to 19. marca vsako leto in naj se dan njegovega Vnebovzetja v nebesa praznuje na sredo po prazniku Jezusovega Vnebohoda. To je razkril z dejanjem ponižnosti, poslušnosti in v ljubezni do Boga. Naročil je naj to razkrijem Cerkvi in svetu, ker ga Jezus zelo ljubi in je hvaležen za vse kar je sveti Jožef storil zanj in za njegovo Mater, Sveto Marijo.

Pri pobožnosti Srca Svetega Jožefa je bil vedno Bog, ki je prvi prosil in razglasil njegovo popolno uresničitev.

Razkritje njegovega Srca svetu se je zgodilo na dan Jezusovega rojstva.
Za določitev praznika Jožefovega Srca je Jezus prosil na praznik svojega Svetega Srca v juniju 1997.

Ta pobožnost je bila razkrita prvič ljudstvu Amazonije na prvi petek, ki je posvečen Jezusovemu Svetemu Srcu.

Cerkev v Manausu, ki je prva častila podobo združenih Treh Src je bila Cerkev Deteta Jezusovega, v območju Armando Mendes.

*In sedaj Jezus prosi naj praznik Vnebovzetja Svetega Jožefa bo na prvo sredo po prazniku njegovega slavnega Vnebohoda v nebesa.*

Tako bo ves svet še bolj slavil Boga zaradi slave, ki jo je podelil Svetemu Jožefu,  velikemu, velikemu Svetniku, ki stoji poleg Jezusa in Device Marije v slavi nebes s telesom in dušo.

VABLJENI NA MOLITEV PO ZOOMU:

Janeza v Nevenki vas vabita DANES na zoom srečanje 
Sveti Jožef  in vsako sredo ob 20h.

ID sestanka: 991 2545 1900

Geslo: 880110

 

IN ZGODILO SE BO! SEMINAR O. JAMESA 21-23.5. 2021DOSTOPNO VSAKUMER

 

IN ZGODILO SE BO! 

razlil bom od svojega Duha čez v se meso,
PRIDI SVETI DUH IN PRENOVI OBLIČJE ZEMLJE!
PRIJAVI SE NA SEMINAR O. JAMESa MANJACKALa! BOG ČAKA NATE, DA MU ODPREŠ OKNO SVOJEGA RAČUNALNIKA, DA LAHKO PREKO NJEGA VSTOPI V TVOJE SRCE.
PRIJAVI SE NA:  http://www.manjackal.net
LAHKO SLEDIŠ TUDI S PAMENTIM TELEFONOM!
In zgodilo se bo v poslednjih dneh, govori Bog:

razlil bom od svojega Duha čez vse meso,

in prerokovali bodo vaši sinovi in vaše hčere
in vaši mladeniči bodo gledali videnja
in vaši starci bodo sanjali v sanjah.
Tudi čez svoje služabnike in čez svoje dekle
bom v tistih dneh izlil od svojega Duha
in bodo prerokovali.
In dal bom čudeže zgoraj na nebu
in znamenja spodaj na zemlji,
kri in ogenj in dimne oblake.
Sonce se bo spremenilo v temo
in mesec v kri,
preden pride veliki in sijajni Gospodov dan.

In zgodilo se bo: vsak, kdor bo klical Gospodovo ime, bo rešen.

PVD društvo, Obrežna 1, Maribor, SI56 0451 5000 3326 541, OTHR, sklic 5009. Bog povrni za vaš dar!

DEVETDNEVNICA K SVETI RITI – SVETNICI NEMOGOČEGA 16.05. – 24.4.2021

 

SVETA RITA, IZPROSI NAM POTREBNIH MILOSTI ZA EDSONA IN NJEGOVO DRUŽINO IN ZA VSE NAS, KI SMO PO SPOROČILIH KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU IN SVETEGA JOŽEFA, PREČISTEGA ŽENINA DEVICE MARIJE, PREJELI MILOST, DA SMO VZLJUBILI PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA IN TRI SVETA SRCA, KI BODO NA KONCU SLAVILA ZMAGO.

SVETA RITA, PROSI ZA EDSONA, ZA NJEGOVO DRUŽINO IN VSE ČLOVEŠTVO:

S V E T A  R I T A,  P R O S I  Z A  N A S

 DEVETDNEVNICA Svete Rite 

Po vsakem dnevu: – »« – Oče naš…, Zdrava Marija…, Slava Očetu in…

Molitev: » Sveta zaščitnica stiskanih, nesrečnih v vseh teţavah, sveta Rita, katere prošnje Nebeški Oče usliši, ki si zaradi velikih milosti imenovana: «Zaščitnica nemočnih«, pa celo »nemogočega«, sveta Rita, tako ponižna, tako čista, tako pogumna, tako potrpežljiva, s tako predano ljubeznijo, do križanega Jezusa, saj si od Njega izprosila vse, kar si prosila; ter se zaradi tega vsi z zaupanjem zatekamo k tebi, v upanju na tolažbo ali uslišanje, bodi usmiljena do svojih prosilcev in zavzemi se s svojim vtisom pri Bogu, za izpolnitev, da tudi sedaj podeli veliko milosti, kot jih je ţe, vedno po tvoji priprošnji podelil, pri toliko čudeţnih primerih za Boţjo slavo, za širjenje spoštovanja do tebe in v tolažbo tistih, ki verjamejo vate. Obljubljamo ti, da ne bomo pozabili uslišanja, na tvojo priprošnjo in bomo o tem pričevali, te blagoslavljali in se ti zahvaljevali. Da bodo tudi drugi spoznali, kako deluje Bog, če si mu zvest in spoštuješ njegove svete.

Prošnje:…

Litanije svete Rite: »Prosi za me/nas« Priporoči me/nas – –

po tvoji posebni velikodušnosti v tvojem otroštvu;

– po tvoji popolni podrejenosti Božji volji;

– po tvojem nenavadnem trpljenju zakonskega ţivljenja;

– po tolažbi, ki si jo doživela, po moževem spreobrnjenju;

– po bolečini, ki ti je napolnila srce, po umoru moža;

– po tvojem žrtvovanju, tvojih dveh otrok Bogu, raje kot da bi smrtno grešila;

– po tvojem čudežnem vstopu v samostan;

– po tvoji strogi pokori in vsakodnevnem trpljenju;

– po tvojem trpljenju zaradi rane s trnjem, ki si ga dobila od Križanega Rešitelja;

– po tvoji Božanski ljubezni, ki ti je prevzela srce;

– po tvoji znameniti poboţnosti Svetega zakramenta, v kateri si živela štiri leta (nepremična v postelji);

 – po tvoji sreči, s katero si se odrekla skušnjavam, da bi se združila z Božjim zaročencem;

– po tvojem zgledu popolnosti, ki si ga dajala ljudem ob prilikah v svojem življenju;

– Sveta Rita, prosi za me/nas, da postanem-o vreden/ni Kristusovih obljub.

»Molimo: 

O, Bog po svojem neskončnem usmiljenju si se ozrl na prošnje, Tvoje Blažene služabnice Rite in jih uslišal, za vse tiste nemogoče skrbi ljudi, sposobnosti in prizadevanja. Za nagrado njene usmiljene ljubezni in neomajnem zaupanju v Tvoje obljube, bodi usmiljen tudi do naših težav in pomagaj nam v naših stiskah, tako, da neverniki vidijo, tvoje brezmejno nagrajevanje ponižnim, varovanje nemočnih in povečanje moči tistim, ki verujejo vate. Po Jezusu Kristusu, Gospodu našem. Amen!«

 – »« – Prvi dan 

Ozri se name (na nas) sveta Rita, da ti stoječ ponižno pred teboj, dokažem svoje globoko spoštovanje, da se od tebe naučim poti kreposti, da na tvojo priprošnjo, izprosim milost od Boga, ki mu bom zvest do smrti. S sedmimi leti si postala znana po vsaki kreposti: (po) modrosti, ponižnosti, vzdržljivosti, pobožnosti, duhu molitve, pokornosti ter odklanjanju posvetnih stvari (poželenj, plehkosti…) ter njih izpraznitve. Blažena ti, ki si ţe od otroštva vedela, kako se odzvati Božji milosti! Blažena ti, ki si ţe takrat postavila temelj svoje svetosti! Joj, kako daleč smo še mi od tega: privlačijo me zemeljske slabosti, a svete stvari me dolgočasijo. Moji grehi iz dneva v dan rastejo in bojim se pokore. Usliši me sveta Rita, ki imaš vpliv pri Bogu, izprosi mi kesanje in novo življenje. Izprosi zame, čeprav nisem posnemal tvojo nedolžnost, da bi mogel doseči tvojo pokoro in nekega dne prejeti dragoceno nagrado, ki je v Nebesih namenjena nedolžnim in skesanim. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )

 

 Drugi dan

Bog te je izbral, sveta Rita, za vzornico: devic, soprog, vdov in redovnic; zato ti je dovolil, da občutiš vse te življenjske prilike. In med njimi, najbolj vzor soprogam, posebno v letih, ko si bila primorana živeti z možem, katerega značaj je bil tako nasproten tvojemu. Prenašala si ponižanja, žalitve, napade, toda s svojo nežnostjo, si ga uspela obvladati ter ga napraviti ponižnega in nežnega. Mnoge žene bi se lahko od tebe naučile, tiho prenašati trpljenje, a moţje obvladati in omehčati razdražljiva srca. Daj, da se naučimo živeti s svojo družino in bližnjimi, usklajeno s svetimi zapovedmi miru in krščanskega usmiljenja. Daj, da izginejo vsi hudobni duhovi, nesoglasja in jeze, ki tolikim družinam povzročajo žalost in bolečine nesrečnih situacij ter slabih odnosov. Posebno te prosim, izprosi nam, za vse, Svetega Duha, ki dela dobro, skrbi za medsebojno ljubezen, mir, nežnost in razumevanje, ter nas vodi v Božje kraljestvo. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )

Tretji dan

Sveta Rita, velika je bila tvoja bolečina, ko si zvedela, da je tvoj mož ubit. Kako grenke solze si prelivala, posebno ob strašnem pomisleku, da morda njegova duša še ni bila pripravljena, na srečanje z Bogom. Vdana Boţji volji, si se, ne glede na žalostno situacijo, skupaj s sinovoma, predala v Jezusove roke. Kako veliko molitev si usmerila k Njemu, za rešitev in spreobrnjenje duše in za odpuščanje njegovim nečloveškim ubijalcem. Ko si slišala za namene maščevanja, sinov za očeta, si molila in prosila, da ju raje vidiš mrtva, kot da bi to izvršila. Ko si ostala brez obeh sinov, nisi žalovala, kljub veliki bolečini izgube, temveč si se zahvaljevala Jezusu, da te je uslišal in nedolžne vzel k sebi. Kako smo mi nemočni, ki ne moremo odpustiti male zamere, niti sprejeti kakšne majhne žrtve za Božjo slavo in rešitev naših, ali duš svojih bližnjih. Izprosi nam Rita, zaradi tvoje ljubezni, od Jezusa milost, da bi lahko odpustili svojim nasprotnikom, da bi primerjali svojo ljubezen z Njegovo in do vsega, kar nam je ljubo, da bi lahko opustili vse naše grehe in prejeli večno nagrado v Nebesih. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )

 

Četrti dan

 Sveta Rita, kako velika je bila tvoja ljubezen do Boga in bliţnjih. Kdo bi mogel opisati neštete vzdihe in vroče solze trpljenja s katerimi si preživljala dni in noči v premišljevanju svoje križane ljubezni? Kdo more razumeti tvoje svete pripadnosti in gorečnosti za Boga? Tako globoke, da si neopazno prešla v nenadno ter neobčutljivo smrt. Ljubezen do bližnjih je bila znana ubogim in bolnim sestram, vsem ožaloščenim in tistim v zablodah, v vseh okoliščinah, vseh tistih, ki jih je tvoj značaj vpeljal v milost Jezusa Kristusa. Ubogi mi, katerih srca so otrdela za duhovne in telesne potrebe naših bližnjih, ter slepo dopuščamo, da smo zavedeni grešnim razvadam. Sveta Rita, izprosi za nas, od našega ljubljenega Jezusa, da zmehča naša srca in vodi naše občutke v najčistejši ljubezni k Bogu in do naših bližnjih; tako da ti bomo sledili; in bomo po smrti zdruţeni z Večno ljubeznijo, ki te dela tako slavno in blaženo v Nebesih. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )

Peti dan

Sveta Rita, od otroštva so ti poznani nevarni pritiski, ki razbijajo ljudi med seboj: častihlepje, koristoljubje, poželenja…, a tvoj odpor do tega, te je obvaroval v nedolžnosti krsta. Ti, ki so te sovražili, moževi sorodniki in sinova, ko se nisi več počutila varno na tem svetu, si vztrajno rotila skupnost, ki te je trikrat zavrnila, naj te sprejmejo v samostan, da bi lahko vstopila v združenje z Jezusom. On osebno, ti je potem to čudežno omogočil. In te uslišal, da si od tam izrekla svoje zadnje slovo temu svetu in odšla v večnost k Jezusu z izpolnitvijo slovesne zaobljube: siromaštva, čistosti in poslušnosti. Sveta Rita, blaženo je tvoje razumevanje, nas ubogih, ki smo strti pod težo poželenj, pod jarmom svojih nizkotnih strasti, ki nas vodijo v večni propad. Izprosi nam od Jezusa milost, da od sedaj naprej ljubimo le svete vrednote; da se izognemo vsem slabostim tega sveta, da s čistim srcem in dušo prejmemo stotero nagrado, obljubljeno vsem, ki prezirajo lažne in minljive dobrote tega sveta. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )

Šesti dan

Sveta Rita, ne moremo dovolj spoštovati tvojo molitveno držo in pokoro, ki izražajo posebno znamenje tvoje svetosti, s katero je tvoje ţivljenje postalo pot molitve, posta, trpljenja, premišljevanja, z vzdihi in hrepenenjem po Bogu. Tvoja hrana, kruh in voda pomešana s pepelom, odrekanji in solzami; tvoja postelja, groba trda deska; ostriženi lasje, disciplina, opečena roka in bolna noga, so ti bili sredstva s katerimi si obvladovala strasti. Sveta Rita, mi pa delamo nasprotno. Ko smo napadeni s kakšnimi težavami, namesto, da jih premagujemo, jih še bolj poudarimo, in še bolj, ter kar naprej iščemo tisto, kar nas zapelje v večni propad. Priznamo, da je nujno potrebna pokora in molitev in te prisrčno prosimo, da izprosiš za nas od Jezusa Kristusa milost, da po vztrajni molitvi, nikoli ne zaidemo v greh, temveč bomo primerni, s teboj deliti večno radost. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )

Sedmi dan

Sveta Rita, po pridigi svetega Jakoba, si se željno trudila, da bi sodelovala s trpljenjem Kristusovih muk in od Njega si izprosila, da te je uslišal. Tako si bila ganjena, da si po poti nazaj proti svoji celici točila grenke solze, zaradi usmiljenja do Križanega Kristusa, ki ti je, da bi ustregel tvoji goreči ţelji, s trnjem iz Njegove krone, ranil čelo s tako močno bolečino, da si padla v nezavest. Sveta Rita, kakšno neizmerno navdušenje si pokazala, kakšno radost si občutila, biti tako nagrajena od Jezusa, biti tako podobna Njemu; čeprav si postala za svoje družice tako neprijetna in odbijajoča zaradi rane in njenega neprijetnega vonja! A, mi bedniki, ki namesto, da prosimo Boga, da nam bi poslal trpljenje, postanemo žalostni, če smo kaznovani za svoje grehe! Sveta Rita izprosi nam od Jezusa milost, da potrpežljivo prenašamo težave in vse začasne zemeljske bolezni, ki nam jih On pošlje, da nas rešuje za večno ozdravljenje, da bi ga tako lahko vedno slavili v Raju. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )

Osmi dan

Sveta Rita, da bi tvoja svetost dobila še večji sijaj, je ljubljeni Jezus, tvoji trpeči rani dodal še bolezen, ki te je za štiri leta priklenila na posteljo in si bila nepremična vse do smrti. Kako veličasten vzor popolne predanosti Boţji volji, si nam zapustila in v trpljenju si bila nepremagljivo potrpežljiva. Edina žalost tvojega srca je bila, ker si bila v breme drugim. Kakšen blažen mir je zasijal na tvojem obrazu, ko si občutila Raj. Kdo more opisati radost, ki te je navdala, kadar si slišala Jezusa in Marijo, kako napovedujeta skorajšnji prihod osvoboditve iz zavzetja tvojega bolnega telesa, z odhodom v Božji dom. S poljubom in vdihom Križanega Kristusa, je tvoja prekrasna in blaţena duša poletela, v Njegovo naročje večnega počitka. Kako bo nam, bednim grešnikom, v času smrti? Nam, ki za svoje grehe ne moremo potrpežljivo trpeti bolečin, niti nekaj dni? Sveta Rita, ozri se na našo bedo; prosi Jezusa, da nam podeli popolno predanost in potrpežljivost v naši poslednji bolezni in blagoslovljeno smrt v Njegovem objemu, da združeni s teboj, za vedno blagoslavljamo našega Jezusa. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )

Deveti dan 

Sveta Rita, tvoja globoka ponižnost, vzvišene kreposti, ki si od otroštva do smrti iskala pot, da bi se umaknila pred svetom, da bi bila skrita s Kristusom v Bogu, so bili vzroki tvojega povišanja v slavo, ki se je sedaj veseliš v Nebesih. Toda ljubljeni Jezus, za katerim si predano hodila, te je želel počastiti tudi na zemlji in te je, čim je tvoja prekrasna duša vstopila v Raj, vsepovsod odel s čudeži tvojih priporočil in te istočasno razglasil za svetnico, a na zemlji je to opravil Sveti Oče Cerkve (Papež). Danes je tvoje spoštovanje razširjeno po vsem svetu, a med vsemi svetimi, le tebe imenujejo »Svetnica nemogočega« in »Zavetnica najbolj brezupnih primerov«. Slavna Sveta Rita! Ali je lahko bolj brezupnih primerov od nas, nevrednih stvarstva, kakršni smo, zaslepljeni z oholostjo – z grehom, ki ga Bog in ti najbolj sovražita? Sveta Rita izprosi za nas od Boga neprecenljivo milost, da vemo, kako se nimamo s čim ponašati, ter da brez Njega nismo nič in ne moremo nič. Varuj nas s svojimi uspešnimi priprošnjami, pred večnim propadom, v katerega so zapadli oholi in uporni angeli, da nam bo dovoljeno nekega dne, deliti s teboj, najbolj ponižno svetnico in največjo slavo ponižnih. (Zaključek: kot po vsakem dnevu – »« – )