Meditacije za 28. januar 2023

MEDITACIJE ZA JANUAR 28, 2023

1.Prešuštvo

Prešuštvo je hud greh, vendar vam bo odpuščeno, če se dobro spoveste in se popolnoma pokesate! Naučite se! Veste, kako se dobro spovedati! Ne smeš se bati ali sramovati duhovnika. Če on odpusti, bom tudi jaz odpustil. Če on ne odpusti, tudi jaz ne bom odpustil! (Jezus Mariji do Carmo, 11. maja 1994)

2.Grehi in bogokletje

Moje Srce je strto zaradi grehov in trnja, s katerimi me vsak trenutek ranijo nehvaležni ljudje, zlasti zaradi bogokletja, izrečenega proti moji Materi, vendar jo tolažite vsi, ki ste tukaj v molitvi. Ponoči pade v pekel veliko več duš kot podnevi. Mnogi so zaradi telesnih grehov večno izgubljeni v peklu! (Jezus Edsonu, 11. maja 1994)

3.Spoved

Sem najbolj usmiljen med starši. Ko govorim o spovedi, se veliko ljudi počuti pod pritiskom. To ni tako! Kot mati, ki vidi svoje otroke umazane z blatom, občuti nežnost in ljubezen, in jih hoče očistiti, da jih vidi čiste, Takšen sem tudi jaz, kadar vidim, da ste padli v greh. Želim vas očistiti, ko se umažete z grehom. Toda to lahko storim samo pri sveti spovedi, ker vas ljubim in vas hočem videti čiste in neoporečne.” (Jezus Edsonu, 11. maja 1994)

4. Očiščenje grehov človeštva

Otročiči, moje srce obdaja strašna trnjeva krona, ki je vsak dan večja. To so grehi vseh nehvaležnih ljudi. Potrebujem velikodušne duše, ki molijo za neverne, za njihovo spreobrnjenje. Otroci, vedno se morate očistiti vseh svojih grehov. Vedno se izpovejte svojih grehov. Jaz, vaš Gospod, vas ljubim iz vsega srca. Povem vam, da je moj prihod neizbežen in da mnogi ne bodo pripravljeni, da bi me sprejeli. Zato bolj molite za spreobrnjenje ubogih grešnikov. (Jezus Edsonu, 2. septembra 1995)
 
5.Svete duše v vicah

Ko molite za duše v vicah in izgovarjate molitev, ki sem vas jo naučil v Fatimi:

“O, Jezus, odpusti nam  naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja in privedi v nebesa vse duše, še posebno tiste, ki so najbolj potrebni tvojega usmiljenja. S tem pomagate najbolj pozabljenim in zapuščenim dušam, da se osvobodijo iz tega strašnega kraja muk. Naučite svoje brate, naj molijo za duše v vicah, zlasti za tiste, ki najbolj potrebujejo božje usmiljenje. Pomagajte tem dušam, da bodo hitreje šle v nebeško slavo, da vam bodo lahko pomagale s svojo priprošnjo pred prestolom mojega Sina Jezusa in za večno odrešenje mnogih duš. V vicah vam veliko pomagajo s svojimi molitvami in trpljenjem, ko prosijo za vaše odrešenje in posvečenje; ko pa bodo šle v nebesa in bodo častile Boga ter posredovale pred njegovim božanskim prestolom, bo njihova moč posredovanja še večja in popolnejša. Osvobodite jih za Boga, usmilite se jih, molite zanje in Bog se bo tudi vas usmilil in vas ne bo nikoli zapustil. (Devica Marija Edsonu, 2. novembra 1995)