3. AVGUST – PRVA SREDA V MESECU, ČASTIMO PREČISTO SRCE SV. JOŽEFA

Danes je prva sreda v mesecu, ko  na poseben način Prečisto Srce svetega Jožefa. To milost je Jezus razodel Edsonu Glauber, vidcu iz Itapirange. Edson je v nebesih, zato se mu priporočimo v molitev in ga prosimo naj moli z nami.

Z vsem zaupanjem se zatecimo v svojih prošnjah v njegovo Prečisto Srce in prosimo milosti. Jezusova obljuba: Kdor bo častil Prečisto Srce mojega krušnega očeta Jožefa na prve srede v mesecu, bo prejel iz velike milosti.

Ta dan Sveti Jožef izliva na svet milosti, ki jih izprosi pri svojem Božjem Sinu. Zato se z zaupanjem zatecite k njegovi priprošnji.

Tega dne molimo Rožni venec 7 žalosti in radosti sv. Jožefa, Litanije sv. Jožefa, Posvetitev K tebi o sv. Jožef in druge priprošnje molitve.

ČASTILCI SV. JOŽEFA IN NJEGOVEGA PREČISTEGA SRCA OPRAVIMO 30-DNEVNICO ZAŠČITNEGA PLAŠČA V ČAST OČAKU SVETEMU JOŽEFU. Trideset dnevnica, devet-dnevnica  in še druge molitve dobimo v Malem molitveniku, ki vsebuje tudi nebeške molitve, t.j. molitve, ki so jih dali Jezus, Marija in sv. Jožef in so dane zato, da jih molimo posebno v teh časih preizkušenj in stisk.

POZDRAVLJEN SVETI JOŽEF!

Pozdravljen, sveti Jožef, Davidov sin, pravični in čisti, Modrost je s teboj. Blagoslovljen si med vsemi možmi in blagoslovljen je Jezus, sad Marije, tvoje zveste neveste.

Sveti Jožef, vreden oče in varuh prosi za nas grešnike. Izprosi nam od Boga Božjo modrost, zdaj in ob naši smrtni uri. Amen!

POSVETITEV SVETEMU JOŽEFU

K tebi, o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali
tvojo presveto nevesto, prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri Ijubezni,
ki te je vezala z brezmadežno Devico, Božjo Materjo, in pri očetovski
Ijubezni, s katero si objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se
milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo, in pomagaj nam v
naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo.
O preskrbni varuh Svete družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa;
odvrni od nas, Ijubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas
milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper moči teme, in
kakor si nekdaj otel Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani zdaj sveto
Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja. Varuj nas
vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli sveto živeti,
srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen

POSVETITEV PREČISTEMU SRCU SVETEGA JOŽEFA

Prečisto Srce svetega Jožefa, varuj in brani mojo družino pred vsemi nevarnostmi in zlom. Prečisto Srce svetega Jožefa, razlij na vse človeštvo vse milosti in kreposti svojega Prečistega Srca. Sveti Jožef, popolnoma se ti izročim in posvetim svojo dušo, svoje telo, svoje srce in vse svoje življenje. Sveti Jožef, brani pobožnost svetega Srca Jezusovega in brezmadežnega Srca Marijinega. Uniči satanove načrte z milostmi tvojega Prečistega  Srca. Blagoslovi sveto Cerkev, papeža, škofe, duhovnike, redovnike in redovnice, misijonarje in ves svet. Popolnoma se ti izročimo z ljubeznijo in zaupanjem sedaj in vekomaj. Amen!