VSI SMO POKLICANI

KARIZMA VSAKEGA POSAMEZNIKA JE DRUGAČNA

Karizma vsakega posameznika je drugačna, kot je pot vsake duše različna . Vsakdo bi si moral prizadevati, da raste v edinosti in intimnosti z Gospodom , zavedajoč se, da s prejetimi darovi služi svojim bratom in Cerkvi. Gospod se manifestira po mnogih karizmah  po vsem svetu, v številnih krajih in po ljudeh različnih kultur in jezikov. Gospod je tisti, ki ustvarja, ki vsak dan izkazuje Božjo milost, da z njo krasi svojo Cerkev. Bog nikoli ne preneha delovati po ljudeh na mnogotere načine . Po svojem Svetem Duhu razliva svoje milosti in svoje karizme na svet.

Karizmatična duša prepoznava delovanje Gospoda v svojem življenju;( ne na način, ko se Gospod manifestira preko videnj, lokucije, milosti in darov Svetega Duha temveč), preko svojega poslanstva, ki ga imenuje služenje v edinosti z Gospodom. S posvečevanjem sebe se zaveda, da se po tem posvečujejo tudi drugi. Ta milost je dar Duha za izgradnjo, duhovno rast sebe in drugih. Dana je za vsem, da se dnevno spreminjajo, prenavljajo in na poseben način preko teh darov in karizem imajo moč in zaupanje, da s pogumom v veri sledijo poti svetosti. Če je duša nezvesta milosti in še vedno mnogo misli na sebe, ne bo nikoli popolna in sveta.

Ko izrečemo svoj »DA«  se moramo  zavedati, da se odločimo izpolnjevati Gospodovo voljo po njegovi Cerkvi.

Mladika, ki je ločena od trte ne more obroditi dobrih sadov.

Bolj ko je duša ponižna in poslušna Gospodu, bolj jo Bog napolnjuje z milostjo, ki jo potrebuje za duhovno rast. Učiti se mora od svojega Stvarnika in služiti vsem tistim, ki žele spoznati Gospoda in iščejo njeno pomoč. Karizma je dana za služenje Cerkvi, skrivnostnemu Kristusovemu telesu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja