PRISEGA – 1992

 

Na začetku prikazovanj v letu 1994, ko so Edsona napadali prijatelji, tudi najbližji in mu govorili naj utihne in naj ne omenja teh prikazovanj in sporočil, ker, da se Naša Gospa ne bo več pojavila mladeniču kot je on, da vse so laži in neumnosti in mu ne bodo nič pomagale. Edson je imel hude preizkušnje. Satan ga je noč in dan skušal, da bi opustil in zavrnil vse kar je videl in slišal od Jezusa in Naše Gospe.

Naslednji dan je šel k sveti maši in bil tudi med potjo v veliki skušnjavi, da zapusti to duhovno pot. Hotel se je vrniti v prejšnji način življenja, da bi bil kot vsi drugi, da bi se spet zabaval in živel svoje življenje, ker te stvari niso ustrezale njegovemu življenju in življenju drugih, ker so bile vse iluzije in laži.
Edson je takrat prosil Jezusa in Devico Marijo za jasen znak.

Jezus, Gospa, pomagajta mi! Potrebujem znamenje. Dajta mi  spoznanje in odgovor. Če ne dobim odgovora v prvem berilu, vama obljubim, da ne želim več ne vedeti o tem, da bi videl ali kaj slišal, in vrnil se bom v svoje življenje… To mora biti v prvem Berilu svete maše!

Ko je bil Edson v Cerkvi mu je Gospod dal odgovor v prvem Berilu svete maše – 1 Tim 4, 6-16

Dober služabnik Kristusa Jezusa

6To razlagaj bratom, pa boš dober služabnik Kristusa Jezusa, saj te hranijo besede vere in dobrega nauka, ki si mu sledil. 7Ogibaj pa se posvetnih in čenčastih bajk. Vadi se v pravi pobožnosti. 8Urjenje telesa namreč le malo koristi, prava pobožnost pa je koristna v vsem, ker obljublja življenje, sedanje in prihodnje. 9Zanesljiva je ta beseda in vredna popolnega sprejetja. 10Zato se namreč trudimo in bojujemo, ker smo naslonili svoje upanje na živega Boga, ki je odrešenik vseh ljudi, posebno vernih.

11To zapoveduj in úči. 12Nihče naj te ne prezira zaradi tvoje mladosti. Bodi pa vernim zgled v besedi, vedênju, ljubezni, veri in čistosti. 13Dokler ne pridem, skrbi za branje, za opominjanje in poučevanje. 14Ne zanemarjaj milostnega daru, ki je v tebi in ti je bil dan po preroštvu, ko je zbor starešin položil roke nate. 15Za te stvari se trudi, vesbodi v tem. Tako bodo vsi opazili tvoj napredek. 16Pazi nase in na svoje poučevanje. Vztrajaj v tem. Če boš namreč ravnal tako, boš rešil sebe in tiste, ki te poslušajo.

V tem Berilu sta Jezus in Marija spomnila Edsona na sanje, ki jih je imel pred nekaj leti, da je to bil dan, ko je prejel po Božjem naročilu dar, da je prisegel Gospodu pred dvanajstimi možmi, oblečeni v belem, ko so nanj položili svoje roke.

Dobil je vse odgovore na vsako zamero in žalitev, ki mu je bila izrečena  in potrditev, da vse kar doživlja, vidi in sliši prihaja od Boga. Od tega dne dalje je Edson Jezusu in Naši Gospe obljubil, da bo govoril do konca svojega življenja vse kar mu bodo pokazali, prosili, četudi bi moral zaradi tega trpeti in doživeti v svojem življenju, nič, nobenega razloga nikdar ne bo, da bi se umaknil od svojega poslanstva na njegovi duhovni poti, podarjeni po Božji milosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja