VSEM, KI TE BODO ČASTILI….

Jezus šepeta Jožefu na uho: Vsem tistim, ki te bodo častili in se k tebi zatekali bom privedel v slavo mojega kraljestva.

K tebi, o sve Jožef, pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali tvojo sveto nevesto, prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo, in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo.

O skrbni varuh Svete družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas, ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel dete Jezusa iz smrtne nevarnos, tako brani zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli sveto žive, srečno umre in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen.

Read more: https://www.zakonci.net/molitve/molitev-k-svetemu-jozefu/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja