PRAZNIK VNEBOVZETJA SVETEGA JOŽEFA – LETOS NA PRVO SREDO JUNIJA 5.06.2019

 

Katoličani smo letos, 30. maja, obhajali slovesen praznik Gospodovega vnebohoda, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov vnebohod je poleg velike noči in binkošti eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki so ga zanesljivo obhajali že ob koncu 4. stoletja, so zapisali pri Slovenski škofovski konferenci.

DANES JE PRVA SREDA V MESECU JUNIJU, DAN SVETEGA JOŽEFA IN ŠE PRAV POSEBNO PRAZNIK VNEBOVZETJA SVETEGA JOŽEFA.

Jezus je želel, da obhajamo praznik vnebovzetja svetega Jožefa na prvo sredo po prazniku Njegovega vnebohoda, kar v letošnjem letu je to na današnji dan t.j.5 junija.

 

PRVA SREDA PO JEZUSOVEM VNEBOHODU – PRAZNIK VNEBOVZETJA SV. JOŽEFA

joseph

Prikazovanja v Itapirangi so za pripravo sveta, da bi sprejel veliko milost, za katero Sveta Trojica želi, da jo Cerkev razglasi: da je sveti Jožef bil z dušo in telesom vzet v nebesa in je tam poveličan. Dejansko Jezus želi, da se sreda po prazniku Njegovega Vnebohoda razglasi za praznik Jožefovega vnebovzetja. Pobožnost Prečistemu Srcu svetega Jožefa, ki jo Jezus želi, nam kaže, da je bil sveti Jožef s Srcem in telesom poveličan po vstajenju vzet v Nebesa.

(Iz sporočil Edsonu Glauber)

Saint-Joseph-2

SREDA PO JEZUSOVEM VNEBOHODU!
TA SREDA JE ZA VSE ČASTILCE SVETEGA JOŽEFA. ZA VSE ČASTILCE PREČISTEGA SRCA SV. JOŽEFA IN SVETIH TREH SRC IZREDNO DRAGOCENA.
TEGA, KO BOMO OPRAVLJALI 6. DAN DEVETDNEVNICE K SV. DUHU.

TEGA DNE BOMO MOLILI MOLITVE K SVETEMU JOŽEFU IN MU PRIPOROČILI NAŠE MLADE, NAŠE DRUŽINE, SVETO CERKEV, PAPEŽA FRANČIŠKA IN VSE ŠKOFE, DUHOVNIKE, REDOVNIKE, REDOVNICE, MISIONARJE…
ČASTILCE PREČISTEGA SRCA SV. JOŽEFA VABIM, DA MOLIJO ROŽNI VENEC 7. ŽALOSTI IN RADOSTI SV. JOŽEFA, LITANIJE IN POSVETITEV SVETIM TREM SRCEM.

ZAKAJ JE TAKO POMEMBEN TA DAN?
Jezus je v Itapirangi prosil, da Cerkev določi  praznik

VNEBOVZETJA  SVETEGA JOŽEFA 

na prvo sredo po njegovem vnebohodu. Do danes praznik še ni določen, lahko pa vseeno prisluhnemo Jezusovi želji.
TEGA DNE PROSITE SV. JOŽEFA VELIKIH, IN
NE POZABITE PROSITI TUDI ZA DOMOVINO, V TEH RAZBURKANIH ČASIH. !

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja