UČINKOVITA 9 DNEVNICA K JEZUSOVEMU SRCU – Marjeta M.Alacocque

Zelo močna molitev, ker se neposredno obrača na Jezusovo src

 

I. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, prosite in boste prejeli, iščite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo.” Glej, trkam in prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu …. Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

II. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, Oče vam bo dal, karkoli ga boste prosili v mojem imenu.” Glej, v Tvojem imenu Očeta prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu …. Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

III. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.” Ob spodbudi Tvojih nezmotljivih besed Te zdaj prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu …. Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

O presveto Srce Jezusovo, ki si usmiljeno do vseh trpečih, usmili se nas ubogih grešnikov in nam nakloni milost, za katero Te prosimo, na priprošnjo Žalostnega in Brezmadežnega Srca Marijinega, ki je Tvoja in naša milostna Mati.                Vzkliknite Zdrava, Presveta Kraljica, in dodajte: sveti Jožef, Jezusov rednik, prosi za nas.

Predstavljamo vam molitev, ki jo je p. Pij molil vsakič, ko je želel za nekoga posredovati pri Bogu. To je pravzaprav molitev, ki jo je sestavila sv. Marjeta Marija Alakok in je znana pod imenom Učinkovita devetdnevnica k Presvetemu Srcu Jezusovemu. Marjeta Marija Alakok je svetnica, ki je živela v 17. stoletju in so ji bila v življenju dana številna videnja Jezusa.

Mnogi verjamejo, da je to zelo močna molitev, ker se neposredno obrača na Jezusovo srce in ga prosi usmiljenja za nas in naše prošnje. Jezusovo srce je resnično polno ljubezni in sočutja, ta molitev pa zaupa v to ljubezen in verjame, da je Jezus usmiljen in bo velikodušno izpolnil naše prošnje, če je takšna Njegova sveta volja.

Molitev ni čarobna paličica

Predvsem jo moramo moliti z iskreno vero, kot jo je molil p. Pij, ne zgolj za zabavo. Bog ni dobri duh, ki usliši vsako našo prošnjo, ampak se z ljubeznijo odziva svojim otrokom, ki ga prosimo, natančno vedoč, kaj potrebujemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja