PRAZNIKI SVETEGA JOŽEFA MED LETOM

Velikonočni čas traja od velike noči do praznika svete Trojice. Prvi teden po veliki noči se imenuje velikonočni teden in predstavlja podaljšano praznovanje velike noči. Velikonočni čas vsebuje sedem velikonočnih nedelj: za prvo šteje kar velika noč, druga se imenuje tudi bela nedelja. En teden po sedmi velikonočni nedelji je praznik binkošti, še en teden pozneje pa praznik svete Trojice s katerim se zaključi velikonočni čas. Liturgična barva velikonočnega časa je bela.

V knjigi ŽIVLJENJE PREBLAŽENE DEVICE IN MATERE MARIJE IN NJENEGA PREČISTEGA ŽENINA SVETEGA JOŽEFA, ki jo je napisal duhovnik Ljubljanske škofije Janez Volčič in izdala Mohorjeva družba v Celovcu 1887 so navedeni dvanajsteri častni dnevi svetega Jožefa. (Knjiga imadovoljenje visokočastitega Kerškega knezoškofijstva.)

NAVAJAM TE PRAZNIKE:

23. JANUAR – poroka svetega Jožefa s preblaženo Devico Marijo.

2. FEBRUAR – praznik darovanja Jezusa v templju

19. MAREC – god svetega Jožefa

TRETJA NEDELJA PO VELIKI NOČI – obhaja sveta cerkev praznik varstva svetega Jožefa

553356_984243678276965_2730552275993647835_nMAJ- KRISTUSOV VNEBOHOD – je tudi dan slave svetega Jožefa.

JUNIJ – na četrto nedeljo se premišljuje in časti pokorščino svetega Jožefa

JULIJ – 20. tega v mesecu obhajamo spomin njegove smrti

AVGUST – 10.tega v mesecu obhajamo spomin vrnitve Nazareške družine iz Egipta

SEPTEMBER  3.nedeljo se spomnimo kako sta Jožef in Marija žalostna iskala 12. letnega Jezusa, ki je ostal v templju v Jeruzalemu

OKTOBER – 15. obhajamo spomin, kako je sveti Jožef bil od vekomaj določen za rednika Kristusu in za ženina preblažene Device Marije

NOVEMBER – 19. tega se spomni  na zbeganost Jožefa, ko je hotel Marijo zapustiti.

DECEMBER – 24. tega obhajamo spomin stiske Svete Družine, ko Jožef in Marija nista mogla dobiti prenočišča v Betlehemu.

TAKO JE VSAK MESEC 1. DAN DOLOČEN ZA SPOMIN NA SV. JOŽEFA. ŽE IZ TEGA ZVEMO, KAKO SO NAŠI PREDNIKI ČASTILI PREČISTEGA ŽENINA DEVICE MARIJE IN KRUŠNEGA JEZUSOVEGA OČETA.

PO BESEDAH SV.TEREZIJE AVILSKE (v tem letu smo počastili njene relikvije v Sloveniji) SE V VSAKI STISKI IN POTREBI ZATECI PO POMOČ K SVETEMU JOŽEFU. ON JE VELIK PRIPROŠNJIK, KER JE PRVI MED SVETNIKI ZA DEVICO MARIJO.

LETOŠNJE OBHAJANJE 21. LETNICE PRIKAZOVANJ V ITAPIRANGI NOSI NASLOV:

 PO SRCIH MARIJE IN JOŽEFA NAREDIMO ZAVEZO LJUBEZNI Z JEZUSOVIM SRCEM. 

Três Corações1 (1)

Kdo nas lahko popelje v globine Jezusovega Srca bolje kot Marija in Jožef, ki sta ga najbolj ljubila na zemlji in ga ljubita tudi sedaj v nebesih.

 

 

 

 

One thought on “PRAZNIKI SVETEGA JOŽEFA MED LETOM”

  1. Marija Brus
    To nevenka_si@yahoo.com Today at 4:24 PM

    V letu 2014 sem molila k svetemu Jožefu za moževo mamo in sorodnike,da bi se med seboj pobotali in se vrnili k Bogu.Prav tako sem molila 33 Jezusovih vzklikov -devetdnevnica.V času Božičnih praznikov je prišla tašča na obisk k nam in tudi k svoji mami pri kateri ni bila že več let.Letos nas je presenetila tudi za Velikonočne praznike.Na velikonočni ponedeljek me je poklicala in povedala,da je bila po več kot 20 letih pri sveti spovedi.Bogu hvala za te milosti in svetemu Jožefu ki je to izprosil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja