ZGLED JEZUSA KRISTUSA

ZGLED JEZUSA KRISTUSA

 

Jezus je v tem času, ko je bil podložen presveti Devici in od nje odvisen, bolj poveličal Boga svojega Očeta, kakor pa bi ga častil, če bi teh trideset let delal čudeže, pridigal po vsem svetu in spreobračal vse ljudi; sicer bi to drugo gotovo storil. O kako poveličujemo tudi mi Boga, če se po Jezusovem zgledu podvržemo Mariji!

Če pozorno proučimo preostanek Jezusovega življenja vidimo, da je On želel začeti čudeže z Marijo. Sveti Janez Krstnik je bil posvečen v Elizabeti po Marijini Besedi. »Ko je Elizabeta zaslišala Marijin pozdrav, se je dete veselo zganilo v njenem telesu. Elizabeta je postala polna svetega Duha ..Glej, ko je prišel glas tvojega pozdrava do mojih ušes, se je dete v mojem telesu od radosti zganilo.« (Lk 41 – 44)(To je bil prvi čudež v redu milosti)

Pri poroki v Kani je Jezus spremenil vodo v vino na ponižno prošnjo njegove Matere. (To je bil prvi čudež v naravnem vrstnem redu) (Jn 2, 1-11). Jezus je začel in nadaljeval svoje čudeže z Marijo in jih bo z Njo nadaljeval do konca časov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja