ZGIBANKA – ROŽNI VENEC 7. ŽALOSTI IN RADOSTI SV. JOŽEFA

ZGIBANKA – ROŽNI VENEC 7. ŽALOSTI IN RADOSTI SV. JOŽEFA

 

ČEŠČENJE  PREČISTEGA

SRCA SVETEGA JOŽEFA

(Privatno razodetje Edsonu Glauberju de Suoza Coutinho)

 

Pozdravljen Sveti Jožef, Davidov sin,

pravični in čisti. Modrost je s teboj.

Blagoslovljen si med vsemi možmi

in blagoslovljen je Jezus, sad Marije,

tvoje zveste neveste.

Sveti Jožef, vreden oče in varuh Jezusa

Kristusa in svete Cerkve, prosi za nas

grešnike. Izprosi nam od Boga

Božjo Modrost, sedaj in ob naši smrtni

uri. Amen.

/Molitev napisal sv.L.M.G.de Monfort in dopolnil Edson

po Jezusovem naročilu.

 

Iz Edsonovih zapisov

Medtem ko sem zjutraj molil k svetemu Jožefu, se mi je ta prikazal v vsej svoji lepoti, in mi pokazal svoje Prečisto Srce. Prikazal se mi je ravno med molitvijo »Pozdravljen, Sveti Jožef«, ki jo že nekaj časa molim njemu v čast. Pogledal me je, se toplo nasmehnil, in mi dal naslednje sporočilo:

»Razširi to molitev med vse ljudi. Gospod želi, da bi bilo po njej moje ime bolj poznano in ljubljeno. Obenem obljublja, da želi podeliti veliko milosti tistim, ki me bodo z njo častili. Kdor bo molil to molitev, bo deležen številnih nebeških milosti. Po tej molitvi bom bolj pogosto priprošnjik vsega sveta in bom lahko po svojem Srcu, ki bo ljubljeno in počaščeno, podelil številne milosti grešnikom, ki potrebujejo božjo pomoč. Pomembno je, da to molitev vsi poznajo. Naj pride v vsak kraj, dokler ne bodo po njej vsi deležni božje Dobrote. To je Njegova presveta volja in jaz jo ta trenutek razodevam tebi …« (29. marec 2002).

 

Globoko sem se zahvalil Bogu, da me je izbral za to, da bo po meni predstavil svetu Prečisto Srce svetega Jožefa. Spoznal sem, da obstaja šest načinov češčenja Srca sv. Jožefa.

 

 1.  Podoba Njegovega Prečistega Srca, predstavljena ob prikazanju 25. decembra 1996, ko Jezus in Naša Gospa razodeneta svetu Srce sv. Jožefa.

 

 1. Praznik Prečistega Srca sv. Jožefa, je na željo Jezusa ob prikazanju 6. junija 1997, na praznik njegovega Svetega Srca: »Želim, da se prvo sredo po prazniku mojega Svetega Srca in Brezmadežnega Srca Marijinega postavi za praznik Prečistega Srca sv. Jožefa.«

 

 1. Rožni venec sedmih žalosti in radosti Sv. Jožefa naj se moli z molitvijo, ki jo je ob prikazanju (29. marca 2002) priporočil sam sv. Jožef, dokler ne bomo uživali sadov njegove priprošnje, sklicujoč se na njegovo presveto in mogočno ime, ki vzbuja strah peklu in razžene hudobne duhove, kot je povedal Jezus v enem od svojih prikazovanj.

 

 1. Škapulir sv. Jožefa, predstavljen ob prikazovanjih – prvič 14 julija 2000  v cerkvi karmelske Matere Božje v Aylesfordu v Angliji,(kjer se je Presveta Devica prikazala Simonu Stocku in mu predstavila škapulir)  -drugič pa v mestu Sciacca v italijanski pokrajini Agrigento, 16. julija 2001, na praznik karmelske Matere Božje. Škapulir je znamenje varstva in zvestobe Srcu sv. Jožefa, kateri nas želi pripeljati k Bogu in svetosti, opozarjajoč predvsem na svoje kreposti: čistost, poslušnost, molk in ponižnost, ter vzbuditi v nas gorečnost vere in ljubezni do Jezusa in Device Marije. Tiste, ki bodo nosili ta škapulir, bo sv Jožef ščitil kot svojo last in bodo po njegovem Prečistem  Srcu prejeli mnogotere milosti.

 

 1. Širjenje pobožnosti češčenja Srca sv. Jožefa, ki naj jo spremljajo dobra dela usmiljenja in pomoč potrebnim, še posebej bolnim in umirajočim, kot je želel sv. Jožef v svojih obljubah marca leta 1998.

 

 1. Prve srede v mesecu naj pridejo v zavest kot dnevi posebnih milosti, ko sv. Jožef razpošilja neizmerne vire izrednih milosti vsem, ki se zatečejo k njegovi priprošnji s češčenjem njegovega Prečistega Srca. Že Jezus je obljubil, da bodo ti častilci dosegli veliko slavo v nebesih – milost, ki je ne bodo deležni tisti, ki ga ne bodo častili kot je naročil.

 

»Naj bo Gospod vedno slavljen, počaščen in ljubljen!«

 

Posvetitev trem svetim Srcem

 

Presveto Srce Jezusovo,

Brezmadežno Srce Marijino,

Prečisto Srce sv. Jožefa

Danes (nocoj) vam posvetim

svoje misli*, svoje besede*,

svoje telo*, svoje srce*,

in svojo dušo*,

da se v tem dnevu (v tej noči)

po meni izvrši vaša sveta volja

Amen.

 

 

 

 

 

(*naredimo križ na ustreznem delu telesa,

čelu, ustnicah, srcu….)

 

 

(Za interno rabo molitvene skupine)

 

                  www.trisvetasrca.si

ROŽNI VENEC SV. JOŽEFA

/rožni venec molimo prvo sredo v mesecu/

 

Sestavljen je iz sedmih skrivnosti, v katerih  premišljujemo

sedem žalosti in radosti, ki jih je  sveti Jožef imel na zemlji.

Pri vsaki skrivnosti molimo Oče naš enkrat, Pozdravljen sveti Jožef desetkrat  in  Slava Očetu enkrat.

 

 1. SVETI JOŽEF, ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob materinstvu Device Marije ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
 2. SVETI JOŽEF, ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob rojstvu Jezusa, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
 3. SVETI JOŽEF, ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob obrezovanju Jezusa, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
 4. SVETI JOŽEF, ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob prerokbi starčka Simeona, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
 5. SVETI JOŽEF, ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel na begu v Egipt, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
 6. SVETI JOŽEF, ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel ob  vrnitvi iz Egipta, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.
 7. SVETI JOŽEF, ZARADI ŽALOSTI IN RADOSTI, ki si jih doživel, ko si  izgubil  in spet našel Jezusa v templju, ME OČETOVSKO SPREMLJAJ V ŽIVLJENJU IN SMRTI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRI SVETA SRCA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVETI JOŽEF

 

 

 

 

JOŽEF NAJČISTEJŠI

PROSI ZA NAS

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja