ZASLUŽNI PAPEŽ BENEDIKT XVI. SE VRAČA V VATIKAN DANES 22.06.2020 BOGU HVALA

PAPEŽ BENEDIKT JE NASMEJAN, BREZ MASKE.

ON VE, DA ČE UMRE GRE NARAVNOST V NEBESA.

VELIKO JE V SVOJEM ŽIVLJENJU NAREDIL ZA JEZUSA, MARIJO IN JOŽEFA IN V CELOTI IZPOLNJEVAL BOŽJO VOLJO V VSAKEM TRENUTKU NJEGOVEGA ŽIVLJENJA.

 

PRESENEČENJE NAD ENERGIJO IN ČILOSTJO PAPEŽA BENEDIKTA XVI – DANES SE VRAČA V RIM.

Benedikt XVI. v Nemčiji obiskal družinski grob

22. 6. 2020 | Mojca M. Štefanič
Presenečenje nad »energijo in čilostjo« upokojenega papeža med obiskom v domovini.

Upokojeni papež Benedikt XVI., ki je minulih nekaj dni preživel v svoji domovini Nemčiji, kjer je predvsem preživel nekaj skupnega časa s hudo bolnim starejšim bratom, 96-letnim Georgom, je v Regensburgu med drugim obiskal tudi družinski grob in svoj nekdanji dom v Pentlingu. Na pokopališču v kraju Ziegetsdorf so pokopani njegovi starši in sestra Marija. Benedikt XVI. je na družinskem grobu zmolil Očenaš in Zdravamarijo ter grob poškropil z blagoslovljeno vodo.

Hišo na obrobju mestnega predela Pentling v Regensburgu pa je dal leta 1969 zgraditi tedanji profesor teologije Joseph Ratzinger, ko je prevzel mesto predavatelja na tamkajšnji univerzi. Po imenovanju za münchenskega nadškofa in po odhodu v Rim je »hiško« uporabljal kot svoje počitniško rezidenco. Upokojeni papež je med tokratnim obiskom 45 minut preživel na vrtu svojega nekdanjega doma, nato pa so ga prenesli v prvo nadstropje v nekdanjo delovno sobo, kar je 93-letnega cerkvenega dostojanstvenika globoko ganilo. Obiskala sta ga tudi nekdanja soseda Rupert in Therese Hofbauer.

V soboto je upokojenega papeža v domovini obiskal tamkajšnji papeški nuncij nadškof Nikola Eterović. Cerkvena dostojanstvenika sta se srečala v regensburškem bogoslovnem semenišču, njuno srečanje pa gre razumeti tudi kot znamenje, da se je papež Frančišek strinjal z obiskom svojega predhodnika pri bolnem bratu. Benedikt XVI. in nadškof Eterović sta stara znanca, saj je bil nadškof med njegovim pontifikatom pristojen za organizacijo škofovskih sinod v Vatikanu.

Cerkveni predstavniki v Nemčiji so »presenečeni nad Benediktovo energijo in čilostjo«, je v pogovoru za medije dejal tiskovni predstavnik regensburške škofije Clemens Neck in obenem potrdil, da so tamkajšnji mediji sicer spoštovali željo upokojenega papeža po zasebni naravi obiska v domovini.

Benedikt XVI. se danes vrača v Vatikan.

HVALA BOGU!

Foto: Vatican Medi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja