ZASKRBLJENOST – PAPEŽ PIJ XII

Čas v katerem živimo je čas zaskrbljenosti  častitljivega papeža  Pija XII. Papež Pij XII., rojen kot Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli, papež Rimskokatoliške cerkve od 2. marca 1939 do smrti, * 2. marec 1876, Rim, Italija, † 9. oktober 1958, Castel Gandolfo, Lacij, Italija.

Razmislimo, pazimo na besede in dejanja, da ne pride čas, ko bomo spraševali: Kam so ga položili?

Častimo Najsvetejši zakrament. V vsaki naši katoliški cerkvi gori večna luč, ki nas opozarja, da je v Tabernaklju navzoč živi Jezus .

“Zaskrbljen sem zaradi sporočil Blažene Device  majhni Luciji iz Fatime. Marijino vztrajanje glede nevarnosti, ki ogrožajo Cerkev, je Božje opozorilo pred samomorom, da se spremeni  vera, v naši liturgiji, v naši teologiji in v njeni duši … slišim  inovatorje, ki želijo razstaviti Sveto Kapelo, uničiti univerzalni plamen cerkve, zavrnitev njenih krasot in dati občutek krivde za njeno preteklo zgodovino … Dan bo prišel, ko bo civilizirani svet zanikal svojega Boga in bo Cerkev dvomila, kot je storil Peter. V preizkušnji bo verjela, da je človek postal Bog. V naših cerkvah bodo kristjani zaman iskali rdečo luč, kjer jih Bog čaka. Tako kot Marija Magdalena, v solzah v praznem grobu, bodo spraševali: “Kje so ga vzeli?” (Papež Pius XII)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja