ZAROKA MARIJE IN JOŽEFA – UPODOBITVE UMETNIKOV – SPOMINJAMO SE 23. JANUARJA – FAMILIARIS CONSORTIO

ZAROKA MARIJE IN JOŽEFA

O zaroki med Marijo in Jožefom poročata tako evangelist Matej kakor Luka. Zaroka je pri Judih veljala za pomembno dejanje in je bila slovesnejša kot sama poroka. Zaročenca sta po zaroki še bivala vsak na svojem domu in šele po poroki, ki je bila čez nekaj mesecev, sta se preselila na skupni dom. Tako je bilo tudi z Jožefom in Marijo. Ko je Jožef spoznal, da je Marija spočela od Svetega Duha, je ni odslovil,temveč jo je vzel k sebi. Spomin Marijine zaroke so začeli praznovati šele v 15. stoletju in sicer v znamenitem mestu Chartres pri Parizu.

V ZAKRAMENTU SVETEGA ZAKONA DVA POSTANETA ENO SRCE – ENA DUŠA

Draga Nevenka, preberi Spodbudo FAMILIARIS CONSORTIO Janeza Pavla II

Tu govori o svetosti in edinosti zakoncev v zakramentu zakonske zveze. Tu se razume združenost treh Src. Edinost Marije s svetim Jožefom je popolna, ker se po zakramentu združujeta v samo eno srce. Če je Brezmadežna eno s svetim Jožefom in je odšla v nebesa, je tudi on odšel v nebesa s telesom in dušo, ker je bil popolnoma združen s njo.

Jožef je vzor moža.

Beseda »pravični« v Bibliji že pomeni, da je Jožef bil svetnik. Sveto pismo ga že kanonizira, tako da ga imenuje pravični (sveti).

Mnogi nočejo –  ne razumejo, da Bog v tem času želi, da vsi sprejmemo to Pobožnost, da vzcvetijo velike milosti  vnebovzetja svetega Jožefa v vsej Cerkvi. Treba je delati in širiti to resnico v srcih in mislih ljudi in tako bo nekega dne Cerkev sprejela in razglasila.

Carissima Nevenka, legge la exortazione  FAMILIARIS CONSORTIO Di Giovanni Paolo II

Li se parla della santità e unità degli sposi nel sacramento del matrimonio. Se capisce l’unita dei tre Cuori. L’unità della Madonna con San Giuseppe perfetta che se tornano un solo cuore. Se l’ Immacolata se unisce con San Giuseppe e lei è andata in cielo allora anche lui è andato in cielo in corpo e anima. Perchè era unito a Lei perfettamente. Lui è un esempio di uomo; la parola “giusto”na Biblia già significa che San Giuseppe era santo. La Sacra Scritura già lo canonizza chiamandolo giusto (santo).

Loro non capiscano che in questo tempo Dio vuole che sia tutti noi che acoggli questa devozione che faccia florire in tutta la Chiesa questa grande grazie dell’assunzione di San Giuseppe. Bisogna lavorare e difondere nei cuori e nella mente delle persone questa verità e così un giorno la Chiesa accoglierà e proclamerà.

Un abbraccio

Edson Glauber

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

HAGIO – ZDRAVLJENJE SVETEGA S SVETIM

V ZAKRAMENTU SVETEGA ZAKONA DVA POSTANETA MOŽ IN ŽENA ENO SRCE – ENA DUŠA

Iz tega moremo razumeti, kako je prešuštvo in nezvestoba tako velik greh, ker ne rani pri človeku samo mesa – ampak rani vez ljubezni srca.

Zato za odpuščanje in ozdravljenje v zakonu je potrebno: odpoved temu grehu, eksorcizem, obnovitev zakonske zvestobe in obljub, redna dnevna molitev v družini.

Težo greha ne nosi samo zakonec, ki greši, temveč nosita oba zakonca in tudi otroci tega zakona.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja