ZANIMIVOST O KARMELSKEM ŠKAPULIRJU IN ŠKAPULIRJU SVETEGA JOŽEFA

V Aylesfordu, Anglija, se je naša Gospa prikazala svetemu Simonu Stocku, ko je z gorečnostjo prosil Karmelsko Mater za zaščito z lepo molitvijo, ki je sestavljena; »Cvet Karmela, rodovitna vinograd, sijaj nebes, rodovitna Devica, edinstvena, dobrotljiva mati, morska zvezda.. Po zaključku te molitve je dvignil oči in glej celica je bila nenadoma polna svetlobe, Prikazala se je sveta Devica, oblečena v sijaju in obkrožena z angeli. A rokah je držala škapulir in z neizrekljivo materinsko nežnostjo dejala svetemu Simonu Stocku:  »Prejmi, ljubljeni sin ta škapulir, kot prepoznavni znak tvojega reda in privilegij zate in za vse otroke Karmela. Je znamenje odrešenja, varovalo v nevarnosti, zaveza miru in večna zaščita. Kdor umre oblečen v ta plašč bo obvarovan večnega ognja«

Ta zelo posebna milost se je takoj razširila na mestih, kjer so bili i karmeličanski redovi  in bila je potrjena z veliko čudežev, ki so se pojavili povsod, da so obnemeli nasprotniki Bratov Svete Device Marije gore Karmel.Sveti Simon Stock je dosegel visoko starost in najvišjo svetost, delal številne čudeže, prejel dar jezikov. Bog ga je poklical v nebeško domovino 16. Maja 1265.

Naša Gospa se je vrnila v nebesa in pustila Simonu škapulir kot njeno znamenje. Na zadnjem prikazovanju v Fatimi, je naša Gospa imela škapulir in prišla je s svetim Jožefom, ki je imel malega Jezusa v naročju, da so  skupaj blagoslovili svet.

V času Edsonovega obiska v Italiji mu je bila dana možnost, da je lahko za dva tedna obiskal Anglijo in tam obiskal tudi Svetišče naše Karmelske Gospe. 14. Julija leta 2000 je obiskal Aylesford in tam imel prikazovanje Marije, Jezusa in svetega Jožefa, ki mu je spregovoril o pobožnosti do treh svetih Src in o prihodnjih zelo žalostnih dogodkih, ki se bodo pojavili v tej državi. To prikazovanje je imel Edson v kapeli Svete Družine. Edson je postal pozoren.  Naša Gospa, ki sta jo spremljala mali Jezus in sveti Jožef, je v svojih rokah držala škapulir, toda ne tistega iz Karmelske bratovščine. Bil je drugačen, bele barve, na katerem je razločno videl tri sveta Srca.

  1. Škapulir sv. Jožefa, predstavljen ob prikazovanjih – prvič 14 julija 2000 v cerkvi karmelske Matere Božje v Aylesfordu v Angliji,(kjer se je Presveta Devica prikazala Simonu Stocku in mu predstavila škapulir)  -drugič pa v mestu Sciacca v italijanski pokrajini Agrigento, 16. julija 2001, na praznik karmelske Matere Božje. Škapulir je znamenje varstva in zvestobe Srcu sv. Jožefa, kateri nas želi pripeljati k Bogu in svetosti, opozarjajoč predvsem na svoje kreposti: čistost, poslušnost, molk in ponižnost, ter vzbuditi v nas gorečnost vere in ljubezni do Jezusa in Device Marije. Tiste, ki bodo nosili ta škapulir, bo sv Jožef ščitil kot svojo last in bodo po njegovem Prečistem  Srcu prejeli mnogotere milosti.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja