VZKLIKI ZA DUHOVNE POKLICE

 

 

Gospod usmili se nas! Kristus usmili se nas! Gospod smili se nas! Jezus Kristus sliši nas! Jezus Kristus usliši nas!

Bog Oče nebeški, usmili se duhovnikov! Bog sin, Odrešenik sveta, usmili se duhovnikov! Bog Sveti Duh, usmili se duhovnikov! Sveta Trojica, en sam Bog, usmili se duhovnikov!

Presveto Srce Jezusovo, vzor duhovniškega Srca, posveti duhovnike! Jezus Dobri Pastir, ki si dal življenje za svoje ovce, posveti duhovnike! Jezus, Veliki Duhovnik, ki si se za duše žrtvoval na Križu, posveti duhovnike! Jezus, Jetnik v naših tabernakljih, posveti duhovnike! Jezus, Kralj ljubezni, ki želiš kraljevati človeštvu, posveti duhovnike! Jezus, Božanski Učitelj, ki želiš, da se tvoj Evangelij oznanja, posveti duhovnike! Jezus, prijatelj služabnikov za uboge, posveti duhovnike! Jezus, tolažnik trpečih, posveti duhovnike! Jezus, luč tistim ki iščejo resnico, posveti duhovnike! Jezus, ki želiš, da so luč in sol zemlje, posveti duhovnike! O Marija, brezmadeža izvirnega greha spočeta, posreduj za duhovnike! Marija, Mati Velikega Duhovnika Jezusa, posreduj za duhovnike! Marija, Kraljica Apostolov, posreduj za duhovnike!

DAROVANJE ZA DUHOVNIKE

 

Božji Odrešenik Jezus Kristus, ki si duhovnikom zaupal, da te nadomeščajo na zemlji v delu Odrešenja, zveličanja in sreče ljudi,

ti popolnoma darujem

po rokah Tvoje Svete Matere in po srednikih Sv. Petru in Sv. Pavlu, Nadangelu Mihaelu za posvečevanje duhovnikov in tistih, ki so poklicani v duhovništvo, vse molitve, delo, veselje in trpljenje tega dne. Podeli nam o Gospod resnično svetih duhovnikov, ki bodo ožarjeni z Božjim ognjem tvoje božanske ljubezni v tvojo večjo slavo in zveličanje naših duš! In ti, o Marija, dobra mati Duhovnikov, vse jih varuj  pred nevarnostmi in težavami njihovega svete poklicanosti! Vodi tudi s svojo materinsko roko tiste uboge duhovnike, ki so zapustili duhovništvo in postali nezvesti njihovi vzvišeni poklicanosti, da se  čimprej  vrnejo k Dobremu Pastirju. Amen!

Sveta Mati, Kraljica Apostolov, Mati Velikega Duhovnika Jezusa, posreduj za duhovnike vsega sveta! Amen!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja