VELIK RAZLOG ZA ČEŠČENJE SVETEGA JOŽEFA V TEM LETU – 150 OBLETNICA RAZGLASITVE SV. JOŽEFA ZA ZAVETNIKA CERKVE

 

VELIK RAZLOG, DA POSTAVIMO LETOS V OSPREDJE SVETEGA JOŽEFA – PO MARIJI JE PRVI IN NAJVEČJI SVETNIKA

8. DECEMBRA, NA PRAZNIK BREZMADEŽNE BOMO LETOS PRAZNOVALI 150. OBLETNICO POSVETITVE SVETA SVETEMU JOŽEFU
 V postnem času 2020 pričenjamo duhovno pripravo na 150, letnico, ko je vesoljna Cerkev razglasila sv. Jožefa za zavetnika vesolje Cerkve. Razglasitev je izvršil Papež Pij IX. dne 8. decembra 1870 z dekretom “QUEMADMODUM DEUS”
 V teh časih Jezus v sporočilih poklicanim prosi, da se Cerkev posveti njegovemu krušnemu očetu Svetemu Jožefu. Kot je za časa življenja varoval Jezusa in njegovo Mater Marijo, tako danes, kot vesoljni Zavetnik Cerkve more Sveti Jožef izprositi od Božjega Sina milosti za rešitev Cerkve, ki jo premetavajo hudi valovi notranjih in zunanjih nasprotij.
 Dobri Bog, v svoji previdnosti si izbral sv. Jožefa za moža Materi svojega Sina. Častimo ga kot varuha na zemlji, naj nam bo tudi priprošnjik v nebesih. Po Kristusu, našem Gospodu.
(iz litanij sv. Jožefa)
Ženin Božje porodnice … prosi za nas!
Čisti varuh Device …
Rednik Sina Božjega …
Skrbni branitelj Kristusovo …
Glavar sv. Družine … prosi za nas!
MOLITEV
Spomni se, o prečisti ženin preblažene Device Marije, moj ljubeznivi varuh sveti Jožef, da še nikdar ni bilo slišati, da bi kdo prosil tvojega varstva in iskal tvoje pomoči, pa ne bi bil potolažen. S tem zaupanjem hitim k tebi in se ti prav goreče priporočam. Ne zavrzi moje prošnje, o Rednik našega Zveličarja, temveč milostno me poslušaj in usliši. Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja