TRIDNEVNICA K SVETEMU JANEZU PAVLU II.

Dragi moji,

v ponedeljek, 18. maja, bo minilo natanko 100 let od rojstva izjemnega človeka in velikega svetnika naše dobe, svetega papeža Janeza Pavla II, in točno 24 let, ko smo se na tisto posebno – milostno soboto, 18. maja 1996, zbrali okrog njega na srečanju v Postojni, in mu zapeli za njegov tedanji nepozabni 76. rojstni dan.

Zato predlagam, da se mu poklonimo s tridnevno molitvijo, in ga prosimo, da nam pomaga na naši duhovni poti poglobitve osebne vere. Ker vemo, da je bil ves Marijin, se mu priporočimo, da bi znali vsak dan živeti po Marijinih sporočilih in iz vsakdanje svete maše, h kateri nas Kraljica miru neutrudno vabi že skoraj 40 let, ko nas opominja in spodbuja: “Če živite vsak dan iz svete maše, boste čutili potrebo po svetosti in rasli boste v njej.”

Predlagam, da z molitvijo začnemo danes in jo zaključimo v nedeljo, in sicer:

Zmolimo:

I.

Presveta Trojica, zahvaljujemo se ti, da si Cerkvi podarila papeža Janeza Pavla II., ki je s svojim življenjem izžareval nežnost tvojega očetovstva, slavo Kristusovega križa in sijaj Duha ljubezni. Ker je popolnoma zaupal v tvoje neskončno usmiljenje in v Marijino materinsko priprošnjo, nam je posredoval živo podobo Jezusa dobrega Pastirja in nam pokazal svetost kot najvišjo mero vsakdanjega krščanskega življenja, kot pot do večnega občestva s teboj. Nakloni nam na njegovo priprošnjo, če je skladno s tvojo voljo, milost, za katero te prosimo … Amen.

II.

Oče na, Zdrava Marija – desetka rožnega venca: KI JE SVETEGA DUHA POSLAL

Zaključimo z molitvijo, ki jo je papež molil vsak dan:

VES TVOJ, MARIJA  Izročam se Ti, Mati mojega Boga.     Po plamenu ljubezni Marijinega  brezmadežnega Srca dajem v rane Jezusovega srca vso svojo dušo in vsega duha,  vse svoje telo in vso umevanje, vse svoje odnose z bližnjimi, s seboj in s Teboj, ljubi Jezus. Vstopi vame in v moje odnose. Ti me očisti, ozdravi, osvobodi in napolni s Svetim Duhom. Tebi izročam vso svojo svobodo, da uresničiš vse, kar je v tvoji sveti  volji zame in za moje služenje. Blagoslovi me, Gospod.

Sveti Oče, Janez Pavel II, želimo ti slediti in živeti tvoje preroške besede, ki si jih izrekel na trgu sv. Petra v Rimu, ko si bil postavljen za našega pastirja: “Ne bojte se! Odprite, na stežaj odprite vrata Kristusu!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja