SVETI JOŽEF, PRAVIČNI IN ČISTI, 4.JUNIJ 2014

Pomembna je pravičnost, ne dolgo življenje

7 Pravični pa bo počival, čeprav bo prezgodaj umrl…
10 Ker je bil Bogu po volji, ga je vzljubil,

in ker je živel med grešniki, ga je vzel.

11 Vzel ga je, da hudobija ne bi popačila njegove pameti,

da zvijačnost ne bi zapeljala njegove duše…

c3b56dbb8d1c02efcf12f39b39d847cb

13 S tem da v kratkem doseže popolnost, izpolni veliko let…

14 Njegova duša je Gospodu po volji,

zato pohiti

iz hudobnega okolja.

Ljudstva to vidijo, vendar ne dojamejo

in niti pomislijo ne,

15 da je v resnici milosten in usmiljen do svojih izvoljencev

in da skrbi za svoje svete.

13 Po njej bom dosegel nesmrtnost

in zanamcem pustil večen spomin.

7 Ti si me izbral za kralja svojega ljudstva,

za sodnika svojih sinov in hčera.

 

Mt 27, 51-53   51 In glej, zagrinjalo v templju se je pretrgalo na dvoje od vrha do tal. Zemlja se je stresla in skale so se razpočile. 52 Grobovi so se odprli in veliko teles svetih, ki so zaspali, je bilo obujenih. 53 Po njegovi obuditvi so šli iz grobov in prišli v sveto mesto ter se prikazali mnogim.

SREDA 4. JUNIJ, PRAZNIK JOŽEFOVEGA VNEBOVZETJA Z DUŠO IN TELESOM.

joseph (1)

ZA MEDITACIJO

19.03.2010

Danes je praznik svetega Jožefa, praznik milosti in blagoslovov za Cerkev, za družine, za ves svet. Kdo bi si lahko predstavljal kako bo Bog naredil, da bi rešil človeštvo teme Satana? Kdo bi lahko razmišljal, da nam bo Božja previdnost dala tako velikega zavetnika in priprošnjika v nebesih? Sveti Jožef vse prosi in doseže pri Gospodu, kadar se nahaja pred Božjim prestolom. On je eden med svetniki, po Devici Mariji, ki ima prosto dostop pred Božjo Vsemogočnost, proseč Sveto Srce Jezusovo za vse milosti in blagoslove za tiste, ki se k njemu zatekajo po njegovo posredništvo in varstvo. Danes se je sveti Jožef dal čutiti blizu tistim, ki ga ljubijo in častijo dostojno. 

Danes, preden sem šel spat mi je sveti Jožef rekel:

Danes je poseben dan za Cerkev in za svet. Danes prosim najbolj svete milosti za vse človeštvo. Neprestano sem pred prestolom mojega Sina Jezusa in prosim za vas, za Cerkev in za svet. Dajem poseben blagoslov in posebno milost za družine, posebno za družine v Amazoniji, kjer je bilo moje srce razodeto svetu. * Danes je dan, ko sem zapustil svet in predal svojo dušo Gospodu. Ta dan je dan poln najbolj svetih milosti, ker je Bog tako želel in razodel, da bo po meni človeštvo našlo varno pot do rešitve in spreobrnjenja. Želim popeljati vse duše k Bogu, če se bodo zatekali v moje očetovsko varstvo in prosili pomoči moje Srce, ki je tako ljubilo Jezusa na zemlji in ga ljubi vedno v nebesih.

Ne izgubljajte nebeških milosti. Naredite vse kar morete, da bi zmagali in jih prejeli. Danes, bolj kot kdajkoli, Gospod daje grešnemu človeštvu izvor milosti in odrešenja: moje srce je  čisto, sveto in deviško, srce polno njegove ljubezni in miru. Pridite, otroci moji, prejmite milosti iz nebes. Obljubljam, da bom vse delil z vami, ker vas hočem vse popeljati k Jezusu. Dovolite, da vas dvignem k Jezusu in se ne boste nikoli kesali. Jaz vas ljubim in blagoslavljam: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

*Sveti Jožef mi je dejal, da je 19. marec dan, ko je zapustil ta svet, umirajoč v svetosti v Jezusovem in Marijinem objemu in da Bog želi razglasiti ta dan kot dan najsvetejših milosti. Sveti Jožef mi je dal razumeti, da če se Cerkev in človeštvo želijo spominjati njegove svete smrti naj bo to 19. marca vsako leto. Dan njegovega Vnebovzetja, je on razodel v ponižnosti, poslušnosti in ljubezni do Boga, naj se praznuje v sredo po Jezusovem vnebohodu. Sveti Jožef mi je tudi dal razumeti, da mu je Jezus dal to čast, da se njegovo Vnebovzetje praznuje na sredo po prazniku njegovega Vnebohoda in da razodene Cerkvi in svetuf4f510cce94b236772f0d3c88e6c5943 zato, ker ga Jezus ljubi in je zelo hvaležen za vse kar je Sveti Jožef storil zanj in za njegovo Sveto Mater Marijo.

Za pobožnost Srca svetega Jožefa, je bil Bog vedno tisti, ki je prosil za razglasitev in  izvršitev. Razkritje njegovega Srca svetu je bilo na dan Jezusovega rojstva. Za praznik njegovega Srca je prosil Jezus na dan njegovega Presvetega Srca v juniju 1997.

Ta pobožnost je bila razodeta ljudstvu Amazonije prvič na en prvi petek v mesecu, ki je posvečen Presvetemu Srcu Jezusovemu. Cerkev v Manausu je sprejela in častila podobo Treh združenih Src v Cerkvi Deteta Jezusa v Barrio de Armando Mendes.

Sedaj je Jezus,  ki prosi za določitev praznika Vnebovzetja svetega Jožefa na Sredo po Njegovem vnebohodu. Tako bodo lahko vsi slavili Boga v večji slavi, s katero je določil svetemu Jožefu, kot velikemu in poveličanemu svetniku , ki je z Jezusom in Devico Marijo v nebeški slavi s telesom in dušo.

096ade9698c60ba19bbf388aaf055a63

 

 

 

 

 

Op.prev.: Cerkev se še ni izrekla o teh izrecnih sporočilih, glede določitve dnevov praznikov Prečistega Srca svetega Jožefa  in Vnebovzetja svetega Jožefa. Takšna sodba pripada Cerkvi in se ji  administrator vnaprej podreja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja