SVETA URA – PO MARIJINIH NAMENIH – VSAK ČETRTEK MED 23-24 URO.

 

 –  ob 100 letnici Fatime – veriga molitve in žrtve – sveta ura -molimo po Marijinih nameenih sveta ura – vsak četrtek od 23. do 24. ure –

Uvodna misel:

Sveta ura zaznamuje strašno skrito Jezusovo trpljenje na eni stani ter na drugi strani veliko duhovno navzočnost njegove matere Marije v tej sveti uri. Potem, ko so ga prijeli in so se njegovi učenci razbežali lahko sklepamo, da ji je bilo hitro sporočeno o zadnjih dogodkih. Lahko rečemo, da je sveta ura ura velike bližine Marije njenemu Sinu v njegovi veliki zapuščenosti, kot tudi telesnega in duševnega mučenja. Sveto uro obhajamo v veliki povezanosti z Marijo, v zavedanju, da je preprosto z nami, ko molimo po namenih sveta, v katerem njen Gospod ponovno trpi veliko agonijo smrti. Fatimska Gospa to na najlepši način izkaže, ko na sveto uro 13. julija 1929 s. Luciji dokončno razodene voljo Boga – namen fatimskih prikazovanj -, da bi svet rešila pred širjenjem ruskega komunizma, preganjanjem Cerkev in papeža, začetkom II. sv. vojne in mučenjem pravičnih.

Kaj je sveta ura?

Sveta ura je bila razodeta sv. Marjeti Mariji Alakok v Paray le monialu, kjer je bilo leta 1673 razodeto Jezusovo Srce. Od tu izvira tudi pobuda za vesoljni praznik v Katoliški Cerkvi, ki smo ga začeli praznovati leta 1865.

Sveta ura označuje Jezusovo življenje od prijetja v vrtu Getsemani do jutra na velik petek. V tem času je bil Jezus strašno mučen in o tem sv. pismo ne govori. To trpljenje pa Jezus odkriva nekaterim izvoljenim svetnikom. Na poseben način ga zaobjamejo Brigitine molitve.

Jezus v prikazanju sv. Marjeti Mariji Alakok v Pareju povabi, da bi obhajali ob četrtkih med 23. in 24. uro  sveto uro.

Sveto uro je obhajala tudi s. Lucija in v njej dobila Marijino dokončno naročilo (»prišel je trenutek…«) glede posvetitve Rusije Njenemu Srcu (13.7.1929). Obhajati  jo je smela le na to toč z posebnim dovoljenjem predstojnika in spovednika in v njej doživela veliko razodetje Svete Trojice z Marijinim povabilom naj sv. oče v edinosti z vsemi škofi sveta posveti Rusijo Njenemu Srcu, z obljubo da bo po tem dejanju Rusija rešena.

Sveta ura je molitev in bedenje.

Kaj lahko molimo v sveti uri?

Posebno je primerno moliti molitve v čast Jezusovemu trpljenju, kot so žalostni del rožnega venca, križev pot, rožni venec božjega usmiljenja, branje sv. pisma o dogodkih iz Jezusovega trpljenja,  psalme, kot tudi Brigitine molitve in molitve v čast presveti Jezusovi krvi itd.

Zakaj molimo v tej sveti uri?

 Da zadoščujemo za grehe zoper presveto Jezusovo in Marijino Srce, tako za osebne kot za  grehe vsega sveta; ali po posebnem namenu npr. po Marijinih namenih.

V spodbudo: Na Japonskem blizu kraju kjer je padla strašna jedrska bomba so v cerkvi pred tem obhajali 5. mesečno fatimsko pobožnost. V času pred atomsko eksplozijo so se v to  cerkev zatekli verniki in vsi ostali nepoškodovani, in niso utrpeli posledic strašne jedrske eksplozije. (po spominu iz pričevanja v listu V materni šoli)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja