STIČNA 2.MAREC 2014, VELIK PRAZNIK

2. Marca 2014 je bil velik praznik, velik dogodek v Sloveniji.
V samostanu Stična, kjer je Edson bil pred meseci in pričeval o prikazovanjih in sporočilih Kraljice Rožnega venca in Miru in kjer se mu je Marija prikazala, v prisotnosti bratov in vernikov, je kardinal Dom Raymundo Assis ustoličil na oltar samostanske bazilike Našo Gospo Aparecido, zavetnico Brazilije. Prisotni so bili tudi škofje, predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Glavan in sekretar Slovenske škofovske konference dr. Tadej Strehovec. Skupaj 7 škofov, en kardinal in trideset duhovnikov. Bil je edinstven dogodek in velik dar Boga in Marije, ki je povezal Brazilijo s Slovenijo in potrdil, kar sta Gospod in Devica Marija razkrila Edsonu o tem narodu. Bil je to velik dan zahvale in posebnih blagoslovov , rezerviranih za Slovenijo.
Nekega dne (op.p. 19.maja 2012) je imel Edson videnje, kako Bog drži svojo roko nad Slovenijo. To videnje je zelo pomembno in je znamenje, da je Bog izbral to ljudstvo za veliko poslanstvo. Mati Božja je dejala Edsonu, da za Itapirango bo slovensko ljudstvo drugo, ki bo najbolj ljubilo in pomagalo širiti Prečisto Srce svetega Jožefa po vsem svetu.

Ob prikazovanju v samostanu Stična v Opatovi kapeli dne 23.6. 2013 je Jezus dejal Edsonu:
…«Sin moj, glej kako dragoceno je žrtvovati se za reševanje duš. Glej,
kako je dragoceno posvetiti se za Božje Kraljestvo.
Tu v tej deželi, tako daleč od tvoje, ko si pustil svoj dom, svojo družino, ki jo ljubiš, z namenom, da bi razširjal dušam ljubezen do naših Src, ti povem, da si tu našel svoje brate, svojo družino: novo družino, ki bo oblikovala krono rož in lilij okrog naših Najsvetejših src.
Tu v tej deželi, tako daleč od tvoje, ko si pustil svoj dom, svojo družino, ki jo ljubiš, z namenom, da bi razširjal dušam ljubezen do naših Src, ti povem, da si tu našel svoje brate, svojo družino: novo družino, ki bo oblikovala krono rož in lilij okrog naših Najsvetejših src. Duše bodo koprnele v želji pripadati Bogu in Bog bo živel z njimi, kajti našel je dom v njihovih srcih. Tukaj si danes videl prižgati plamen ljubezni do naših treh svetih Src v svetu in ta sveti in čisti ogenj se bo razširil vsepovsod ter uničil Satanovo kraljestvo teme. Mnoge duše bodo sprejele Božji klic in izpolnjevale Božjo voljo.
Zahvaljujem se vsem duhovnikom, ki so se posvetili našim presvetim Srcem in ki niso gledali na napor, da bi se vse to zgodilo. Njim pravim, da bodo svetili v slavi mojega Kraljestva za vso večnost. To je moja velika obljuba v sedanjih časih.«

Mnogi duhovniki so sprejeli sporočilo Treh združenih svetih Src. Nekateri trpijo v tišini in poslušnosti, da bi se Božja volja izpolnila in bi se Njegovo delo močno širilo, kot On želi.

Velik apostol Treh svetih Src pater Leopold Grčar- frančiškan je dejal: “Po posredovanju Treh združenih Src Jezusa, Marije in Jožefa se nebo dotika zemlje. To je čas milosti!”

Bog je ljubezen in On čaka mojo, tvojo, našo ljubezen. On čaka z našim darovanjem in našo posvetitvijo Njemu, po Svetih treh Srcih. To je naš največji dar: prostovoljna posvetitev Bogu zaradi ljubezni; to bi moral biti naš odgovor Bogu!
Poslanstvo Treh svetih Src je sveto poslanstvo, saj nas vodi k svetosti, v popolno izpolnjevanje Božje volje, ki spreminja naše življenje in naše bitje, ga blagoslavlja in obnavlja v opravljeni Kristusovi daritvi, ki se zgodi ob vsakem darovanju Svete maše.

Z velikim veseljem v srcu sem v Slovenijo prinesel častito milostno podobo Naše Gospe brezmadežnega spočetja Aparecide, kraljice in zavetnice Brazilije, ki zdaj stoji v Baziliki Žalostne Matere Božje v samostanu Stična. Upam, da bo prisotnost Matere Božje, ki jo tukaj simbolizira majhna podoba Naše Gospe brezmadežnega spočetja Aparecide, še okrepila bratske vezi, ki združujejo Brazilijo in Slovenijo. Prosim Boga, naj skozi dela Najsvetejse Marije blagoslovi ta preljubi narod.
Kardinal Raymundo Damascene Assis Nadškof Aparecide, SP

Dragi prijatelji!
Vloga diplomata je, da gradi mostove, ki približujejo narode in ljudi ter se zavzema za mir, dialog in medsebojno razumevanje. V tem smislu se mi je porodila ideja, da Sloveniji in Slovencem podarimo milostno podobo kraljice in zavetnice Brazilije, ki tako simbolizira našo željo po poglabljanju prijateljskih odnosov in skupnosti verujočih.

Zelo sem hvalezen Raymundu Damascenu, ki je tako zavzeto podprl pobudo ter menihom Samostana Stična za trdno zavezo prekrasni izvedbi te geste, ki bo nedvomno prispevala k edinstvenosti že tesnih vezi, ki združujejo naši državi.
Rad bi se zahvalil vsem posameznikom, ki so posredno in neposredno prispevali k izvedbi tega obreda, zlasti navedenim spodaj:

Patru Maksimiljanu iz Samostana Slična;
Zaposlenim na Velepostaništvu Brazilije v Ljubljani;
Gospe Jacqueline Pereira, tajnici nadškofa iz Aparecide
Gospe Madaleni Leal de Faria, pevki;
Gospodu Paulu de Mouri Aragaju, glasbeniku;
Članom zborov in simfoničnega orkestra Samostana Stična;
Ministru svetovalcu Silviu Menesesu Garciji iz Veleposlaništva Brazilije pri Svetem sedežu.
Naj nas varujeta Naša Gospa Aparecida in Marija Pomagaj iz Brezja!
S spoštovanjem,
Gilberto F. G. de Moura Veleposlanik Brazilije v Sloveniji

Leto 2013 – obisk Edsona Glauber v Sloveniji:
Pričevanje g. Nevenke o tem, kaj ji je Edson dejal pred meseci o tem velikem dogodku:

Med sveto mašo 2. Marca 2014 v Stični, sem se spomnila , da smo bili pri jutranji maši skupaj : Giorgio, Mariangela in jaz. Edson je bil sam v drugi klopi v tej cerkvi. Ko se je maša končala sem ga poklicala, da bi šli in on mi je dejal polglasno : » Un giorno qui sara una grande cosa« ( Nekega dne se bo tukaj zgodila velika stvar). Takoj nisem razumela kaj je rekel, potem je še dejal:«Una grande festa« (En velik praznik).

Tega dne, 2. Marca 2014 se je uresničil ta velik praznik.

*Spominjam se še, da se je Edson od tistega dne dalje, vsakokrat ko smo se vračali na prenočišče v poznih večernih urah v Stično, ustavil in pomolil tudi pri oltarju, kjer je sedaj Naša Gospa Aparecida. To je storil tudi tisti dan, ko smo odhajali.
Takrat sem razmišljala, kaj se ustavlja, saj tukaj ni nič tako zanimivega.
In vedno je molil za mlade v kapeli bl. Lojzeta Grozdeta in mi spremljevalci smo molili z njim.*
Če uporabimo besede Veleposlanika iz Brazilije, lahko potrdimo, da je Naša Gospa poslala mnogo prej v Slovenijo svojega zaupnika Edsona, da bi odprl pot in pripravil srca slovenskega ljudstva za ta dogodek. Poslan kot ambasador nebes, da bi govoril o nebeških sporočilih njene materinske ljubezni temu ljudstvu, ki se povezuje čedalje bolj z Brazilijo, kot je Ona sama prerokovala.
NAJ BO GOSPOD VEDNO SLAVLJEN, ČEŠČEN IN LJUBLJEN!

Postado há 5 days ago por ARRPI-Associação Rainha do Rosário e da Paz de Itapiranga
Marcadores: Artigos
Prevod Brozina Nevenka
* Dodatek: Brozina Nevenka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja