ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA

ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA

ZGODOVINA

 

 escapulrio_1

escapulrio_4

14. julija 2000 je Edson obiskal  Aylesford z Marino Hoodkin, ki živi v Sao Paulu. To se je zgodilo, ko je bil Edson na obisku v Italiji v Bresci in bil povabljen v Anglijo. Preživel je v Angliji dva tedna in obiskal svetišče Karmelske Matere Božje.

V Angliji je imel nekaj prikazovanj Marije, Jezusa in svetega Jožefa, ki mu je govoril o izročitvi trem svetim Srcem in o prihodnjih dogodkih, žalostnih, ki se bodo dogodili v tej državi.

escapulrio_6

V Aylesfordu, v svetišču Marije Karmelske, je Edson obiskal kapelo svetega Jožefa .Tu v kapeli je imel prikazovanje Svete družine. To prikazovanje je pritegnilo veliko Edsonovo pozornost.

Edson: »Gospa, ki sta jo spremljala dete Jezus in sveti Jožef, je imela v svojih rokah škapulir, toda ne škapulir Karmelske Matere Božje, temveč drugačen škapulir, bele barve in Edson je na škapulirju jasno razlikoval tri sveta Srca.

Po prikazovanju je Edson omenil prijateljici Marini, kaj se je zgodilo, bil pa je zelo zamišljen in tedaj še ni razumel vsebino tega sporočila, svetih treh Src.

escapulrio_7

 V Londonu, med sveto mašo, je imel razodetje od Boga, ko mu je bilo pokazano v videnju tri srca Jezusa, Marije in Jožefa združena v eno Srce. To videnje se je ponovilo trikrat, da je ostalo v nepozabnem spominu in nima niti najmanjšega dvoma o edinosti treh Src Jezusa Marije in Jožefa.

escapulrio_8

Dne 16.07.2001, Edson je v mestu Sciacca, v provinci v Agrigentu na Siciliji, v Italiji, ob obisku skupine mladih, ki je tam  nastala, je Edson  popoldne, med molitvijo rožnega venca imel, po njegovi izjavi,  v cerkvi Marije Rožnovenske prikazovanje Svete Družine pred vsemi prisotnimi ljudmi.. Pri videnju so bili prisotni  tudi kapucinski bratje.

escapulrio_9

Prečisto Srce svetega Jožefa, bodi varuh naših družin!

Na tem prikazovanju je Marija dala Edsonu sporočilo, nato pa mu je rekla: . “. Bodi pozoren na to, kar ti bom pokazala;  daj izdelati tak škapulirkot ga vidiš. To bo škapulir svetega Jožefa. Moj Sin Jezus želi da ga vsi uporabljate z vero in ljubeznijo ter globokim spoštovanjem do mojega ženina Jožefa, kot si zasluži. Kdor ga nosi, more prejeti zaščito Boga, Prečistega Srca svetega Jožefa in zaščitnega plašča kot tudi mnoge nebeške milosti, ki so potrebne za odrešenje in posvečenje. Edson je videl Sveto Družino v zlati barvi in  v zlati barvi napis: PREČISTO SRCE SVETEGA JOŽEFA, BODI VARUH NAŠE DRUŽINE. 

Kmalu je vizija izginila in dala prostor trem svetlim in sijočim Srcem. Iz Jezusovega Srca sta izšla dva žarla, ki sta bila usmerjena v Marijino brezmadežno Srce in v Prečisto Srce svetega Jožefa. Nad Srci se je pojavil napis v zlatih barvah Jezus, Marija, Jožef ljubim vas,  rešite duše. Kmalu po tem videnju se je pojavila ponovno Marija z Jezusom in svetim Jožefom. Vsi trije so vse prisotne blagoslovili in nato izginili v čisti jasnosti svetlobe, ki jih je obdajala. Edson ni vedel, da je tega dne 750 obletnica, ko je Marija v dala škapulir Karmelske Matere Božje Simonu Stocku. Ta dan sta Jezus in Marija predstavila svetu svetega Jožefa, kot znamenje posebnega varstva za družine po vsem svetu. l

escapulrio_10

Če želite prejeti škapulir svetega Jožefa, je potrebno, da se pripravite s 30 dnevno Pobožnostjo svetemu Jožefu, ki jo molimo 30 zaporednih dni, v spomin na leta, ki jih je sveti Jožef preživel z Jezusom Kristusom, Božjim Sinom.

Prejem škapulirja za vse tiste ki želijo in bodo opravili 30 dnevnico, bo dne 25. oktobra 2015, ob srečanju častilcev svetega Jožefa in svetih treh Src v župniji Grosuplje na Dolenjskem.

 

9 thoughts on “ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA”

 1. Prejem škapulirja za vse tiste ki želijo in bodo opravili 30 dnevnico, bo dne 27. oktobra 2013, ob srečanju častilcev svetega Jožefa in svetih treh Src v župniji Grosuplje na Dolenjskem.

  1. Spoštovana g. Nevenka,

   priznam, da sem bila kar nekaj časa zadržana glede pobožnosti k Trem prečistim Srcem. K temu so malo pripomogli tudi nekateri duhovniki, ki so me v tem dvomu potrdili. Letos sem pa bila dvakrat v Rimu, nazadnje od 11-13.10.in me je Duh obakrat vodil v veliko stransko kapelo Svetega Jožefa in tam sem dobila močan klic k globlji pobožnosti do Njega. Saj sem ga že prej častila, iskala, ga prosila, a Njegov odgovor sem dobila šele v Vatikanu, prav posebej ob Posvetitvi Sveta Mariji. Še druga močna znamenja so bila, tako da se bom jutri z veliko radostjo udeležila slovesnosti v Grosuplju.
   Prosila bi, če bi lahko prejela škapilir, četudi bom tridesetdnevnico pričela šele z jutrišnjim dnem. Tudi me zanima, če bo v Grosuplju kaka priložnost za spoved, ki bi jo pred posvetitvijo rada opravila. Bogu hvala in hvala vam, če mi boste odgovorili in posebej, če bom imela jutri ta božji privilegij, posteviti se in prejeti škapulir, Alja

   1. Draga Alja,
    jutri bo na razpolago 5 spovednikov.
    Škapulir boš lahko prejela z obljubo, da boš 30 dnevnico začela takoj opravljati. Imenujemo jo tudi Plašč svetega Jožefa, zato je važno, da jo opravimo, ker se s tem popolnoma damo v varstvo svetega Jožefa – torej pod njegov plašč.
    Vem, da nekateri duhovniki to zaenkrat težko sprejemajo, vendar moramo biti tudi mi potrpežljivi in vztrajni. Sveti Jožef bo vse duhovnike vzel pod svoje varstvo, če bomo ga mi vztrajno prosili. Velike so obljube svetega Jožefa za duhovnike, največja pa je ta, da bodo lahko reševali še najbolj zakrknjene duše. Reševanje duš je tako njihovo kot tudi naše poslanstvo.
    Pridi na srečanje, molimo, naredimo svoj del, Srca Jezusa, Marije in Jožefa pa bodo dežili milosti na svet.
    HJMJ Nevenka

  1. Da, lahko pošljem. Na razpolago so DVD iz vseh krajev prikazovanj, Martijanci, Bevke, Domžale, Brezje, Kurešček, Stična, Grosuplje, Krka, pa tudi DVD – intervju z Edsonom, na katerem so tudi pesmi, ki jih pojejo v nebesih. Pa tudi knjiga z vsemi sporočili, ki smo jih prejeli letos v Sloveniji, zgibanke in podobice. Če koga zanima lahko pokliče 031 529 838.
   Pozdrav in blagoslov treh svetih Src naj nas spremlja.
   Nevenka

 2. Koliko stane knjiga, ki jo omenjate in škapulirji ( imel bi 3 kom )….se plača po povzetju ali po položnici?? Hvala za odgovor…Pax

  1. Ti bom poslala s pošto 3 x sporočila za Slovenijo in 3 kom škapulirjev?
   Je v redu?
   Blagoslov svetih treh Src naj te spremlja!
   Nevenka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja