ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA

JEZUSOVO SPOROČILO

Praznik Karmelskega škapulirja in Škapulirja svetega Jožefa

16.07.2013 – Vigolo (BG)

Sof 3, 16-17 Tisti dan bodo rekli prestolnici Jeruzalem »Ne boj se, Sion, naj ti roke ne omahujejo! Gospod, tvoj Bog, je v tvoji sredi, tvoj močni rešitelj. Veseli se nad teboj v radosti, obnovi v svoji ljubezni, vriska nad teboj v prepevanju.«

 Sveta Družina, v Fatimski cerkvi v Sciacchi dne 16. Julija 2001 me je prosila, da naredim škapulir Svetega Jožefa. Minilo je mnogo let in Gospod še naprej daje velike milosti tistim, ki ga nosijo z vero in ljubeznijo. (Edson)

Jezus je dal sporočilo:

Moj mir naj bo tu vami!

Otroci moji,  ponovno  sem tu, da vas sprejmem v svoje Srce. Prosim vas, da molite za sveto Cerkev in za duhovnike. Duhovniki padajo, ker poslušajo satana, ko se jim približa in uničuje njihove duše. Zbudite se otroci, združite se v molitvi in posredujte za duhovnike! Po njih morem ozdravljati rane vaših duš in vam podeliti mir, ki ga potrebujete.

Duhovniki, ne padajte! Vstanite! Čas je, da se dvignete in vstopite v moje Srce, kjer boste črpali moč za zmago nad svetom, mesom in hudičem. Verujte, verujte, verujte! Brez vere ne morete iti dalje.

Želim vero, živo in živeto vero, da pa bi jo imeli je potrebno, da se obrnete k tisti molitvi, ki vas jo bo naučila in pokazala moja Presveta Mati po njenem rožnem vencu. Mnogi ne ljubijo in ne molijo k moji Materi, zato ne zmorejo vztrajati na poti spreobrnjenja in svetosti, ki vodi v nebesa. Sprejmite mojo ljubezen in ljubezen moje svete Matere in boste hodili po svetu z mojim blagoslovom in v moji svetlobi.

Zaupajte se varstvu svetega Jožefa. On vas bo branil in vam pomagal, da mi boste zvesti. Dal sem vam veliko milost, otroci moji, škapulir mojega krušnega očeta Jožefa: znamenje varstva, milosti in blagoslova naših svetih Src. Ta škapulir je dar za duše, ki ljubijo Boga in je milost, ki mnogo pomaga ostati zvest na poti svetosti, ki vodi v nebesa. Tisti, ki uporabljajo in nosijo na sebi škapulir mojega krušnega očeta Jožefa, se ob smrtni uri ne bodo srečali z mojo pravičnostjo temveč mojim usmiljenjem.

Sprejmite ta škapulir z ljubeznijo in razširjajte ga najhitreje, kot je mogoče, za rešitev mnogih duš. Molite, molite, molite in srečali boste moje usmiljeno obličje, ki bo sijalo na vas.

Blagoslavljam vas v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

Psalm 80,8  ..razjasni svoje obličje, da bomo rešeni.

ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA

Škapulir sv. Jožefa, predstavljen ob prikazovanjih – prvič 14 julija 2000  v cerkvi karmelske Matere Božje v Aylesfordu v Angliji,(kjer se je Presveta Devica prikazala Simonu Stocku in mu predstavila škapulir)  -drugič pa v mestu Sciacca v italijanski pokrajini Agrigento, 16. julija 2001, na praznik karmelske Matere Božje. Škapulir je znamenje varstva in zvestobe Srcu sv. Jožefa, kateri nas želi pripeljati k Bogu in svetosti, opozarjajoč predvsem na svoje kreposti: čistost, poslušnost, molk in ponižnost, ter vzbuditi v nas gorečnost vere in ljubezni do Jezusa in Device Marije. Tiste, ki bodo nosili ta škapulir, bo sv Jožef ščitil kot svojo last in bodo po njegovem Prečistem  Srcu prejeli mnogotere milosti. Škapulir je eden izmed šestih načinov češčenja Srca svetega Jožefa.

Škapulir pomeni plašč. Škapulir sv. Jožefa prejmemo in se s tem popolnoma postavimo pod njegov plašč, njegovo varstvo. To je zakramental, ki nam pomaga, da smo v milosti in sodelujemo z milostjo. 
Enako velja za škapulir Karmelske Matere Božje.

Dne 1.1.2014 bo podelitev škapulirjev in pristop k Bratovščini Družine svetih treh Src. Pričetek ob 15.uri v Selah pri Ptuju v cerkvi Svete Družine. Zaključek slovesnosti ob 18.30.
VSI KI STE ŽE  ALI PA ŽELITE OPRAVITI TRIDESETDNEVNICO ZAŠČITNEGA PLAŠČA SVETEGA JOŽEFA PRIDITE.

 

5 thoughts on “ŠKAPULIR SVETEGA JOŽEFA”

 1. Spoštovani, mi lahko prosim poveste, kje lahko dobim škapulir Svetega Jožefa?
  Že dolgo ga iščem. Na romanju v Međugorju sem našla škapulir Karmelske matere božje… od treh src pa niso imeli.

  Hvala lepa za pomoč

 2. Draga Marija!

  Škapulir vam bom poslala po pošti.
  Pridrušite se nam v dnevni molitvi k Svetemu Jožefu in Svetim Trem Srcem, posebno za mlade, za družine in Cerkev.
  Pozdravljena

 3. Pozdravljeni,

  zanima me kdaj se bo moč zopet pridružiti bratovščini družine svetih treh src? oziroma se lahko ta škapulir da dobiti tudi kako drugače?

  1. Za prejem škapulirja se pripravljamo s tridesetdnevnico k sv. Jožefu. Dobiš jo na spletu
   ali pa če imaš knjigo Češčenje Prečistega Srca sv.Jožefa. Začni sedaj, podelitev škapulirjev
   bo 19.marca dopoldne, Tridesetdnevnico sicer še ne boš imela končane, jo boš pa končala do
   konca marca? Ta dan bo možna posvetitev Trem svetim srcem.
   Prav danes sem zvedela, da je v letih 1901 do 1921 v Sloveniji izhajal
   GLASNIK TREH NAJSVETEJŠIH SRC. češčenje Svetih Src Jezusa, Marije in sv. Jožefa torej
   ni za nas Slovence nekaj novega.Le zamrlo je zaradi prve in kasneje druge svetovne vojne
   in povojne situacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja