SEDEM ŽALOSTI MATERE BOŽJE – KAKO MOLITI – KIBEHO – RUANDA

SEDEM ŽALOSTI MATERE BOŽJE

Mati Božja je dejala Marie Claire, vidkinji iz Kibeho (RuandaAfrika), izbbrani za širjenje tega rožnega venca: “Kar prosim je kesanje. Če boste molili ta rožni venec, boste imeli moč, da se pokesate. Dandanes mnogi ne znajo več prositi odpuščanja. Oni ponovno križajo Božjega Sina. Zato sem prišla, da vas spomnim, še posebno tu v Ruandi, ker tu je še ponižnih ljudi, ki niso navezane na bogastvo in na denar.” (31.5.1982).

9. Avgusta 1982 Marija joka in vidci jokajo z Njo, ker jim je pokazala vznemirljive podobe prihodnosti: strašna vojskovanja, reke krvi, zapuščeni mrliči in pekel odprt.

“Prosim te, da naučiš to molitev ves svet, čeprav ostajaš tu, kajti moja milost je vsemogočna”. (15.8.1982)

Ta prikazovanja so bila uradno potrjena od Cerkve 29.6.2001.

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha…

O Bog pridi in me reši… Gospod , pridi in mi pomagaj

Slava Očetu i Sinu…

KLICANJE SVETEGA DIHA

Moj Bog, darujem ti ta rožni venec vseh ran v tvojo večno slavo in čast Tvoje Svete Matere. Premišljeval bom o Njenem trpljenju in o njem govoril drugim.

O Marija, prosim Te, zaradi solz, ki si jih prelila v tistih trenutkih, izprosi meni in vsem grešnikom kesanje naših grehov.

Molimo ta Rožni venec in prosimo zaradi vsega dobrega, ki si nam ga podarila z Odrešenikom, čeprav mi nadaljujemo in ga križamo vsak dan.

Vemo, da če je nekdo bil nehvaležen do drugega, ki mu je storil dobro in ga hoče zahvaliti, je prva pot, da se mora spraviti z njim; zaradi tega molimo ta Rožni venec, premišljajoč o Jezusovi smrti za naše grehe in ga prosimo odpuščanja.

VERUJEM

Meni in vsem grešnikom podeli nam milost popolnega kesanja naših grehov(3x)

PRVA BOLEČINA

Stari Simeon je oznanil Mariji, da bo njeno dušo presunil meč bolečin.

33 Njegova oče in mati sta se čudila temu, kar se je govorilo o njem. 34 Simeon jih je blagoslovil in rekel Mariji, njegovi materi: »Glej, ta je postavljen v padec in vstajenje mnogih v Izraelu in v znamenje, ki se mu nasprotuje, 35 in tvojo lastno dušo bo presunil meč, da se razodenejo misli mnogih src.« (Lk 2,33-35)

OČE NAŠ….    ZDRAVA MARIJA 7x

Mati polna usmiljenja, spomni naše srce o Jezusovih bolečinah med njegovim Trpljenjem.

MOLIMO

O Marija,   ni se še polegla sladkost Jezusovega rojstva, ko si že razumela, da boš popolnoma prežeta z usodo bolečin, ki čakajo Tvojega Božjega Sina. Zaradi tega tvojega trpljenja posreduj za nas pri Očetu za resnično spreobrnjenje srca, popolno odločitev za svetost, ne da bi se bali križev kristjana in nerazumevanja ljudi. Amen.

DRUGA BOLEČINA

Marija beži v Egipt z Jezusom in Jožefom

Komaj so Trije kralji odšli se je Gospodov angel prikazal Jožefu v sanjah in rekel: »Vstani, vzemi dete in njegovo mater in béži v Egipt! Bodi tam, dokler ti ne povem; Herod bo namreč iskal dete, da bi ga umoril.« 14 Vstal je, ponoči vzel dete in njegovo mater ter se umaknil v Egipt. 15 Tam je bil do Herodove smrti, da se je izpolnilo, kar je Gospod rekel po preroku: Iz Egipta sem poklical svojega sina. (Mt.2, 13-15)

OČE NAŠ ….    ZDRAVA MARIJA 7X

Mati polna usmiljenja, spomni naše srce o Jezusovih bolečinah med njegovim Trpljenjem.

MOLIMO

O Marija, sladka Mati, ki si verovala glasovom Angelov in si šla na pot z zaupanjem v Boga, pomagaj, da postanemo kot Ti, pripravljeni vedno verovati v Božjo Voljo, ki je edina izvir milosti in odrešenja za nas. Naj postanemo ponižni kot Ti, da bomo pripravljeni z zaupanjem slediti Božji besedi.

TRETJA BOLEČINA

Izguba dečka Jezusa

48 Ko sta ga zagledala, sta bila presenečena in njegova mati mu je rekla: »Otrok, zakaj si nama tako storil? Tvoj oče in jaz sva te s tesnobo iskala.

OČE NAŠ ….    ZDRAVA MARIJA 7X

Mati polna usmiljenja, spomni naše srce o Jezusovih bolečinah med njegovim Trpljenjem.

MOLIMO

O Marija, prosimo Te, da nas naučiš prenišljevati s poslušnostjo  in ljubeznijo vse, kar nam Gospod daje v življenju, čeprav ne moremo razumeti in nas stiska hoče premagati. Podeli nam milost, da Ti bomo blizu in nam bi mogla podeliti nekoliko Tvoje moči in Tvoje vere. Amen.

ČETRTA BOLEČINA

Marija sreča Jezusa, ki nosi težki Križ

27 Za njim je šla velika množica ljudstva, tudi žene, ki so se tolkle po prsih in jokale zaradi njega.  (Lk 23,27)

OČE NAŠ ….    ZDRAVA MARIJA 7X

Mati polna usmiljenja, spomni naše srce o Jezusovih bolečinah med njegovim Trpljenjem.

MOLIMO

O Marija, prosimo, da nas naučiš poguma v trpljenju in naučiš reči da bolečini, ki jedel našega življenja in ,ki nam jo Bog pošilja kot sredstvo odrešenja in prečiščenja. Naj postanemo radodarni in poslušni, sposobni gledati Jezusu v oči in najti v njegovem pogledu moč, da bomo živeli Zanj in za Njegov načrt ljubezni za svet, čeprav bi nas to stalo življenja. Amen

PETA BOLEČINA

Marija pod Križem svojega Sina

25 Poleg Jezusovega križa pa so stale njegova mati in sestra njegove matere, Marija Klopájeva in Marija Magdalena. 26 Ko je Jezus videl svojo mater in zraven stoječega učenca, katerega je ljubil, je rekel materi: »Žena, glej, tvoj sin!« 27 Potem je rekel učencu: »Glej, tvoja mati!« In od tiste ure jo je učenec vzel k sebi. (Jn19,25-27)

OČE NAŠ ….    ZDRAVA MARIJA 7X

Mati polna usmiljenja, spomni naše srce o Jezusovih bolečinah med njegovim Trpljenjem.

MOLIMO

O Marija, ki poznaš bolečino, naj postanemo občutljivi tudi za bolečino drugih in ne samo za svojo. V vsakem trpljenju nam podeli moč, da nadaljujemo upamo in verujemo v Božjo ljubezen, ki z dobrim premaga zlo in zmaga smrt, da nam odpre radost Vstajenja. Amen

ŠESTA BOLEČINA

Marija sprejme mrtvo telo svojega Sina

38 Potem je Jožef iz Arimateje, Jezusov učenec, čeprav je bil to iz strahu pred Judi na skrivaj, prosil Pilata, da bi odnesel Jezusovo telo. In Pilat je dovolil. Prišel je torej in odnesel njegovo telo. 39 Prišel pa je tudi Nikodém, tisti, ki je najprej ponoči prišel k Jezusu, in prinesel okrog sto funtov zmesi mire in aloje. 40 Vzela sta torej Jezusovo telo in ga z dišavami vred povila s povoji, kakor imajo Judje navado pokopavati.. (Jn19,38-40)

OČE NAŠ ….    ZDRAVA MARIJA 7X

Mati polna usmiljenja, spomni naše srce o Jezusovih bolečinah med njegovim Trpljenjem.

MOLIMO

O Marija, sprejmi naše življenje kot zahvalni dar za vse kar storiš za nas. Nočemo se oddaljiti od Tebe, da bi mogli se v vsakem trenutku dotikati Tvojega poguma in iz Tvoje vere črpati moč, da bi bili pričevalci ljubezni, ki ne mine.

Zaradi Tvoje bolečine, živete v tišini, podeli nam Nebeška Mati milost, da se ločimo od vsake navezanosti na zemeljske dobrine in iščemo združitev z Jezusom v tišini srca. Amen.

SEDMA BOLEČINA

Marija ob grobu svojega Sina

41 Na kraju, kjer je bil Jezus križan, pa je bil vrt in na vrtu nov grob, v katerega še nihče ni bil položen. 42 Ker je bil grob blizu, sta zaradi judovskega dneva pripravljanja Jezusa položila tja. (Jn19,41-42)

OČE NAŠ ….    ZDRAVA MARIJA 7X

Mati polna usmiljenja, spomni naše srce o Jezusovih bolečinah med njegovim Trpljenjem.

MOLIMO

O Marija, kolikšno bolečino trpiš še danes, ko toliko krat vidiš grob Jezusa v naših srcih. Pridi o Mati, naj Tvoja nežnost objame naše srce, v katerem mnogokrat z grehom pokopljemo božjo ljubezen.

In kadar imamo občutek, da je smrt v naših srcih, podeli nam milost, da hitro usmerimo naš pogled k Usmiljenemu Jezusu in v Njem prepoznamo Vstajenje in Življenje. Amen.

ZAKLJUČNA MOLITEV

KRALJICA MUČENCEV, tvoje srce je veliko trpelo. Prosim te, da po zaslugah tvojih svetih solz v teh strašnih časih, prejmem jaz in vsi grešniki sveta milost popolnega kesanja. Amen.

O, Marija brez madeža spočeta, prosi za nas, da se k tebi zatekamo.

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja