PRVA SREDA V MESECU MAJU 2021 – ČASTIMO PREČISTO SRCE SV.JOŽEFA

PRVA SREDA V MESECU MAJU 2021 – ČASTIMO PREČISTO SRCE SV.JOŽEFA

Dragi častilci in prijatelji svetega Jožefa in njegovega Prečistega Srca. Danes je prva sreda v mesecu. Jezus želi, da na prvo sredo v mesecu častimo Prečisto Srce svetega njegovega krušnega očeta Jožefa, saj ga je sam neizmerno ljubil. 

Jožef, ki je bil vreden Najčistejše Device in je bil vreden postati Jezusov varuh in služabnik Odrešenika ima v teh časih, hudih preizkušenj človeštva, še prav posebno nalogo: Ne samo varovati Cerkev in družine, temveč vsakega posameznika. Njegova posebna naloga je varovanje čistosti otrok in mladih, družin, duhovnikov in posvečenih.

Koliko družin razpade in koliko otrok trpi in nosi vse življenje posledica greha nečistosti in prešuštva. Prešuštvo je poleg splava najbolj nagnusen greh, ki vpije v nebo in kliče na svet Božjo pravičnost. Božje usmiljenje, ki je neizmerno, se mora zaradi trdovratnosti srca umakniti od človeka, ki vztraja v grehih nečistosti in prešuštva, se jih ne kesa in noče stopiti na pot zvestobe in čistosti. Bog s takim človekom ravna usmiljeno tako, da ga preko trpljenja in preizkušenj vodi na pot spreobrnjenja. Temu smo priča v sedanjem stanju človeštva.

Človek, ali ti ni lažje samemu spoznati svojo trdovratnost vztrajanja v grehu. Obrni se k svetemu Jožefu, prosi njegovo Prečisto Srce naj se te usmili in te vodi na pot pokore in spreobrnjenja. Le tako boš dosegel srečo že na tej zemlji, ki je temelj za srečo v nebeškem kraljestvu. In ti, žena, prosi Brezmadežno Srce nebeške Matere, da te usmeri na pot čistosti in zvestobe. Mladeniči in mladenke, ni opravičilo stavek “saj vsi tako delajo”. Ko prideš nekoč pred Božje obličje kaj boš odgovoril na vprašanje, ki bo postavljeno tebi “kako si ti ravnal”? A boš odgovoril “saj vsi tako delajo”? In ko se boš mogoče s tem fantom, s tem dekletom razšel, kaj boš prinesel v doto svojemu bodočemu možu, očetu tvojih otrok, ali svoji bodoči ženi, materi tvojih otrok? Rane, ki jih prineseš s seboj, če se nisi greha iskreno skesal, se nisi  iskreno spovedal, bodo v tvoji zakonski zvezi nosile posledice. 

Zakaj so rane nečistosti in prešuštva, nezvestobe tako razdiralne? Ker te rane zajamejo celega človeka. Ranjen je njegov duh, duša in telo. 

Danes na prvo sredo obrni se k Sv. Jožefu, njegovemu Prečistemu Srcu in ga prosi za pomoč, da stopiš na pot spreobrnjenja.

JOŽEF NAJČISTEJŠI, PROSI ZA NAS.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja