PRIKAZOVANJA V AKITI IN PRIKAZOVANJA V ITAPIRANGI – V PRIMERJAVO IN RAZMISLEK

Edson Glauber:

V pastoralnem pismu je škof John Ito o odobritvi dogodkov v  Akiti da so nadnaravni izjavil: “Po preiskavah do današnjih dni, je nesporno,da je nadnaravni značaj v seriji nepojasnjenih dogodkov, ki se nanašajo na podobo čaščene Device v Akita (Niigata škofija ) Zato pooblaščam celotno škofijo, ki mi je zaupana, da časti Sveto Mater iz  Akite. “

O sporočilih, je dejal: “Vsebina prejetih sporočil, ni v ničemer v nasprotju s katoliško doktrino ali do dobrega nauka. Ko pogledaš na trenutno stanje v svetu, se zdi, da opozorila ustrezajo temu na različnih točkah.”. Škof je pojasnil, da je za to sodbo bilo potrebno osem let zaradi pomembnosti in odgovornosti. “Kongregacija za nauk vere mi je dala napotke za to odločitev,” je dejal škof, (škof Kongregacije za nauk vere) “, in da le škof škofije ima v tej zadevi moč, da prepozna dogodek take vrste.”

V prikazovanjih iz Akite, je škof John Ito dejal, da je prejel navodila Kongregacija za nauk vere, in da mu je ta ista povedala, da le Škof pristojne škofije (ali primerjava  Prelature) IMA MOČ PREPOZNATI DOGODKA TAKE NARAVE.

Škof John Ito je dejal, da je bilo potrebno osem let za izdajo sodbe.

Ob tej točki, Škof Carillo Gritti je vzel 10 let, da je 31. januarja v letu 2010 izdal Dekret o češčenju in  02. Maja 2010, blagoslovil temeljni kamen za Svetišče Naše Gospe.

Kot je dejal Škof Kongregacije za nauk  vere Škofu Akiti Johnu Itu: samo škof zadevne škofije ima moč, da prepozna dogodek take narave.

Itapiranga ne pripada Nadškofiji Manaus, temveč Prelaturi Itacoatiara, tako je le Škof Carillo GRITTI, ki je spremljal in analiziral dogodke, kot škof Cerkve, mogel prevzeti takšno pobudo.

Nihče drug ni mogel tega storiti, samo on. Ali to pomeni, da nekateri škofje morejo in drugi ne morejo?

Čudno je, da se je zdaj vse spremenilo in da je  Kongregacija naredila dokument ga poslala in spremenila to, kar je Škof storil, in to po njegovi smrti?

Zakaj tega niso  storili, ko je bil še živ? Kakšna novost je to?

Ali je dokument lažen ali vsebuje težke napake?

Ali pa je prst in laži nekaterih nejevernih ljudi, ki so hoteli končati vse?

Naj bo to nocojšnje premišljevanje.

Gospa od Akite, prosi za nas!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja