PRETRGAJMO SRCA ZA SLOVENIJO

 

PRETRGAJMO SRCA ZA SLOVENIJO

S svetim Jožefom prenovimo Slovenijo in slovensko Cerkev

Naša srca so otrpnila v odnosu do Stvarnika in pustila, da Božjo njivo zarašča plevel greha, slabosti in ravnodušnosti. Sovražniku smo dopustili, da je zasejal mnogo ljuljke in uničuje najboljšo pšenico. Ne smemo je iztrgati, temveč počakati, da dozorita obe in ju nato ločiti. Pri tem delu nam bo pomagal nebeški vrtnar, ki mu je zaupana skrb za Gospodovo ljudstvo in Njegovo Cerkev.
Sovražnik si je drznil krasti že sama semena pšenice, še preden bi vzklila nova življenja, bi jih je brezsramno uničil. Mnogi otroci ne zagledajo luči sveta, ker so še popolnoma nedolžni v maternem telesu že splavljeni. Mladi so prepuščeni duhu časa, ki je svet spremenil v greznico nečistosti, spolnih zlorab, uničevanje Ljubezni in volje do življenja.
Mladim je sovražnik življenja ukradel najčistejšo vez z Bogom in jih vodi po številnih zasvojenostih v brezno pogube. Čistih src je zaradi lahkega tehnološkega dostopa do pornografije čedalje manj. Otrok, ki ne zna ljubiti, ker dobi napačno predstavo o Ljubezni je čustveni invalid vse življenje. Ne najde smisla življenja, zatava v droge, alkohol, vse vrste zasvojenosti.
Mlad človek se ne zna odločiti ne za zakonski stan, ne za posvečeni stan, ker je njegova najbolj intimna srčika ranjena. Ne pozna pojma družina, ne bo je znal ustvariti. V družini se po zgledu svete Družine zrcali sveta Trojica. Ker je družina prva Cerkev, je tudi čedalje krhkejša zgradba Cerkve, katere posamezni deli smo mi. Sovražnik nam želi ne le uničiti družino, temveč jo povsem razvrednotiti s svojimi strupenimi ideologijami.
Branimo družino, ker je družina osnovna celica Božje prisotnosti v človekovem življenju. Ker so nezdrave družine ali jih ni, posledično tudi ni odločitev za sledenje Bogu v najsvetejših poklicih duhovništva in redovništva. Zaradi sovražnega delovanja in napačnih predstav je mnogo duhovnikov padlo in niso pastirji svojih čred, ki so jim zaupane od Boga. Mnogi padci so zelo boleči, ker so pustili za sabo strahotne rane v Božjem ljudstvu. Mnogi Božji služabniki rabijo našo pomoč, da za njih molimo in skupaj prenavljamo Cerkev ter jim pomagamo, da ponovno postanejo goreči grm za svoje ljudstvo.
Starejši ljudje so postali breme, namesto, da bi nam postali ponos in vir modrosti. Mnogi, ki Boga nočejo sprejeti v svoje življenje, iščejo poti, kako si končati življenje. Samomor, evtanazija in duhovna smrt preko številnih krščanstvu nasprotnih miselnosti in duhovnih gibanj. Če je katero od religij zares ustanovil Bog, je to katoliška vera. Jezus, v podobi živega Boga je naš ustanovitelj in naš vodja. Vse kar ne prihaja od njega, prihaja od sovražnika Življenja.
Slovenijo je ovila huda duhovna tema, ki se kaže v bohotenju množice nekrščanskih ideologij in življenju, ki je čedalje bolj izrinilo iz sebe Boga. Bog nima več svojega bivališča med nami. Po drugi strani pa sovražnik Boga na videz že skoraj kraljuje nad našo domovino. Dovolj je. Dovolj. Enkrat za vselej. Vrnimo Slovenijo Bogu, prebudimo našo Božje ljudstvo in pomagajmo obnoviti našo Cerkev. Pri tem pa brezpogojno zaupajmo nebeškemu Očetu, ki ga je postavil za vrtnarja naše dežele in vesoljne Cerkve. Obrnimo se k svetemu Jožefu, pretrgajmo svoja srca, darujmo se, molimo in goreče prosimo. Bog nam ga je dal, da skupaj z njim damo moč slabotnim in opogumimo močne. Izročimo se mu in po njem pomagajmo k prenovi našega naroda. Ne bojmo se, ker je tema ne bo nikoli zmagala. Jožef se je z njo boril, ko je varoval Božjega Sina, bojeval se bo tudi zdaj, ko mu je zaupana skrb nas, Božjega ljudstva. V zadnjih letih je izprosil brez števila čudežev in milosti za naš narod. Obrnimo se k njemu v vseh stiskah in tegobah, ki tarejo nas, naš narod in našo slovensko Cerkev. Prišel je njegov čas, da pokaže svojo moč in ljubezen do vsakogar od nas.

Molimo vsak dan za Slovenijo, pretrgajmo svoja srca in izprosimo od svetega Jožefa, da nam pomaga v tej prepotrebni narodovi duhovni prenovi.
Priporočam dve molitvi, ki sta najbolj klasični za svetega Jožefa.

Litanije svetega Jožefa ali molitev K tebi o sveti Jožef.

Litanije:
Gospod, usmili se
Kristus, usmili se
Gospod, usmili se
Kristus, sliši nas
Kristus, usliši nas
Bog Oče nebeški, – usmili se nas
Bog Sin, Odrešenik sveta
Bog Sveti Duh
Sveta Trojica, en sam Bog
Sveta Marija, – prosi za nas,
Sveti Jožef,
Slavni Sin Davidov
Luč očakov
Ženin božje Porodnice
Čisti varuh Device
Rednik Sina Božjega
Skrbni branitelj Kristusov
Glavar svete Družine
Jožef najpravičnejši
Jožef najčistejši
Jožef najmodrejši
Jožef najsrčnejši
Jožef najpokornejši
Jožef najzvestejši
Ogledalo potrpežljivosti
Ljubitelj uboštva
Zgled delavcev
Kras domačega življenja
Varuh devic
Steber družin
Tolažnik nesrečnih
Upanje bolnikov
Zavetnik umirajočih
Strah hudobnih duhov
Zaščitnik svete Cerkve
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – prizanesi nam, o Gospod,
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – usliši nas, o Gospod,
Jagnje božje, ki odjemlješ grehe sveta, – usmili se nas.

Ali K tebi sveti Jožef (potrdil papež Leon XIII.)

K tebi, o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali tvojo sveto nevesto, prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo, in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo.
O skrbni varuh Svete družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas, ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja