PRAZNIK VNEBOVZETJA SVETEGA JOŽEFA 1.JUNIJ 2022 (IN ŠE O JOŽEFU)

Danes 1. junij praznk Vnebovzetja Sv. Jožefa.

Jezus želi, da Cerkev 1. sredo po JEZUSOVEM VNEBOHODU

razglasi kot praznik VNEBOVZETJA SV. JOŽEFA.

(Sporočilo Jezusa Edsonu Glauber)

Prikazovanja v Itapirangi so za pripravo sveta, da bi sprejel veliko milost, za katero Sveta Trojica želi, da jo Cerkev razglasi: da je sveti Jožef bil z dušo in telesom vzet v nebesa in je tam poveličan. Dejansko Jezus želi, da se sreda po prazniku Njegovega Vnebohoda razglasi za praznik Jožefovega vnebovzetja. Pobožnost Prečistemu Srcu svetega Jožefa, ki jo Jezus želi, nam kaže, da je bil sveti Jožef s Srcem in telesom poveličan po vstajenju vzet v Nebesa.

(Iz sporočil Edsonu Glauber)

SPOROČILO SVETEGA JOŽEFA *19.03.2010* –

Danes je praznik Svetega Jožefa

Dan hvaležnosti in blagoslovov za Cerkev, za družine in za ves svet. Kdo bi si mogel misliti, kaj je vse Bog storil, da reši človeštvo Satanove teme.

Kdo bi mogel misliti o Božji Previdnosti, da nam zagotavlja tako velikega srednika in varuha v nebesih?

Sveti Jožef vse prosi in doseže vse pri Gospodu, kadar je pred njegovim Božjim prestolom.

Svetnik, ki ima za Blaženo Devico, prost vstop pred njegovo Božje Veličastvo, da prosi Jezusovo Sveto Srce vse milosti in blagoslove za tiste, ki koristijo njegovo posredovanje in varstvo.

Danes Sveti Jožef se da občutiti zelo blizu tistemu, ki ga ljubi in časti z dostojanstvom.

*Danes, predno sem šel spat, mi je dejal:*

Danes je poseben dan za Cerkev in za svet. Danes prosim najsvetejše milosti za vse človeštvo. Neprestano posredujem pred prestolom svojega Sina Jezusa zate, za Cerkev in za svet. Dajem poseben blagoslov in milosti družinam, še posebno družinam Amazonije, kjer je bilo moje Prečisto Srce razodeto svetu.

*(#)*

Danes je dan, ko sem zapustil ta svet in izročil mojo dušo Gospodu.

Ta dan, ki ga je Bog tako želel in razglasil. Ta dan je poln najbolj svetih milosti, ko po meni morejo ljudje najti  varno pot odrešenja in spreobrnjenja.

Želim voditi vse duše k Bogu in to bom storil, če se zatečejo k mojemu očetovskemu varstvu in kličejo na pomoč moje Srce, ki je na tem svetu toliko ljubilo Jezusa in ga ljubi za večno v nebesih.

Ne zapravljajte nebeških milosti.

Naredite vse kar morete, da jih pridobite in prejmete. Sedaj, bolj kot kdaj koli, Gospod daje človeštvu nov izvir milosti in odrešitve: moje Srce je čisto, sveto in nedolžno, polno Njegove ljubezni in Njegove ga nebeškega miru.

Pridi, sin moj, pridi in prejmi nebeške milosti. Obljubim, da jih bom vse delil s teboj, ker te hočem voditi k Jezusu.
Pusti, da te vodim k Jezusu in nikoli se ne boš kesal.

Ljubim te in te blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

*(#)*  Sveti Jožef mi je razkril dan, ko je zapustil ta svet in je svetniško umrl v rokah Jezusa in Device Marije. Bil je 19. marec in Bog želi in razglaša ta dan kot najbolj sveti in zahvalni dan.

Sveti Jožef mi je dal razumeti da, če se Cerkev in verniki želijo spominjati njegove svete smrti je to 19. marca vsako leto in naj se dan njegovega Vnebovzetja v nebesa praznuje na sredo po prazniku Jezusovega Vnebohoda. To je razkril z dejanjem ponižnosti, poslušnosti in v ljubezni do Boga. Naročil je naj to razkrijem Cerkvi in svetu, ker ga Jezus zelo ljubi in je hvaležen za vse kar je sveti Jožef storil zanj in za njegovo Mater, Sveto Marijo.

Pri pobožnosti Srca Svetega Jožefa je bil vedno Bog, ki je prvi prosil in razglasil njegovo popolno uresničitev.

Razkritje njegovega Srca svetu se je zgodilo na dan Jezusovega rojstva.
Za določitev praznika Jožefovega Srca je Jezus prosil na praznik svojega Svetega Srca v juniju 1997.

LETOS BO PRAZNIK PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA  29.JUNIJA 2022

Ta pobožnost je bila razkrita prvič ljudstvu Amazonije na prvi petek, ki je posvečen Jezusovemu Svetemu Srcu.

Cerkev v Manausu, ki je prva častila podobo združenih Treh Src je bila Cerkev Deteta Jezusovega, v območju Armando Mendes.

*In sedaj Jezus prosi naj praznik Vnebovzetja Svetega Jožefa bo na prvo sredo po prazniku njegovega slavnega Vnebohoda v nebesa.*

Tako bo ves svet še bolj slavil Boga zaradi slave, ki jo je podelil Svetemu Jožefu,  velikemu, velikemu Svetniku, ki stoji poleg Jezusa in Device Marije v slavi nebes s telesom in dušo.

Kjer se je sveti Jožef prikazal in spregovoril

Za vas piše:

Marjan Pogačnik

Objava:28. 10. 2021 / 05:30
Oznake: CerkevDuhovnostMolitev
Čas branja:8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2021 / 07:56
Kip sv. Jožefa v Cotignacu FOTO: LautreMarc
Marijinih prikazovanj po svetu, tudi takšnih, ki jih je priznala Cerkev, je za dolg seznam. Drugače je s svetim Jožefom. Ta že pregovorno skrit in tih svetnik se je v zgodovini krščanstva le redko prikazal; njegove tovrstne »obiske« lahko preštejemo na prste ene roke.

Cotignac, eden izmed krajev njegovih prikazovanj, leži na jugovzhodu Francije. Nekoliko odmaknjeno naselje z dva tisoč prebivalci množice, ki počitnikujejo na Azurni obali, tudi zaobidejo, čeprav je že zaradi svoje slikovitosti vreden obiska. Nad krajem se pnejo 80-metrske skalne pečine, skozenj pa teče rečica Cassole, ki se zunaj naselja spremeni v desetmetrski slap.

 Možje pri sv. Jožefu v Cotignacu FOTO: LautreMarc

Pastir brez vode 

Provansalsko vas je Jožef iz Nazareta, Marijin mož in Jezusov varuh, obiskal 7. junija 1660, na vroč predpoletni dan. Mladi pastir Gaspard Ricard d’Etienne je na pobočju Bessillon nad vasjo kot običajno pazil čredo ovac. Te so komajda našle kaj sveže trave, vse je bilo suho od vročine, le brinje in grmičevje je ponujalo nekaj hrane. Pastirjeva čutara je bila že dolgo prazna; skupaj z ovcami se je pomikal po pobočju, da bi prišel do sence in vode. 22-letnika je zajela slabost in padel je po tleh. Huda žeja in neznosna vročina sta ga povsem izčrpali in menil je, da je prišla njegova zadnja ura.

 V Cotignac, slikovito mestece sredi vinogradov, oljk in sredozemskega rastja v Provansi, se v letu svetega Jožefa stekajo množice romarjev FOTO: AFP

V tistem hipu je predenj stopil visok mož krepke postave in blagega glasu. Tujec se je v provansalskem narečju predstavil z besedami: »Jožef sem.« Potem je pokazal na skalo v bližini in rekel: »Dvigni to skalo in našel boš pijačo.« Pastir mu je odvrnil, da ne bo zmogel, saj da je veliko pretežka. Neznanec ga je še enkrat spodbudil: »Dvigni to skalo in lahko boš pil.« Gaspard je z zadnjimi močmi vstal in že pri prvem poskusu privzdignil skalo. Pod njo je žuborela voda.

Dvigni to skalo in našel boš pijačo.

»Sveti Jožef je bil tu« 

Ko se je pastir zahvalil tujcu, je ta že izginil. Ker mu v vasi nihče ni hotel verjeti, je zahteval, da mu sledijo na kraj. Izvir vode je med vaščani, ki so te puste kraje dobro poznali, vzbudil nemalo začudenja, pa tudi to, da je skalo, ki jim jo je pokazal Gaspard, lahko s skupnimi močmi premaknilo šele osem mož.

»Sveti Jožef je bil tu in mi je dal moč,« je odvrnil pastir. Ker se je voda kmalu izkazala za zdravilno, je Cotignac obiskovalo vedno več romarjev in ozdravljenja so se množila. Češčenje sv. Jožefa se je razširilo tudi zunaj Provanse. 9. avgusta 1660 so krajevne civilne oblasti dale zgraditi kapelo v čast sv. Jožefu, škof v Fréjusu pa je že leto zatem uradno priznal prikazanje sv. Jožefa v Cotignacu in odobril njegovo češčenje. Kralj Ludvik XIV. pa je še istega leta posvetil Francijo sv. Jožefu, poglavarju svete družine. Bossuet je takrat zapisal, da »si Jožef zasluži najvišje časti, ker nikoli ni bil deležen časti« in da »Cerkev nima ničesar vidnejšega, ker nima ničesar bolj skritega«.

 Izvir sv. Jožefa FOTO: Guillaume de Germain 

S prikazanjem svetega Jožefa je Cotignac postal romarski kraj, ki mu v Cerkvi ni para: tam se je prikazala vsa sveta družina. Stoletje pred tem, leta 1519, je tam namreč drvarja po imenu Jean de la Baume obiskala Marija z Detetom Jezusom v naročju. In še po nečem izstopa Cotignac. Kot nam je v pogovoru povedal brat Hubert-Marie de Bazelaire, rektor tamkajšnjega svetišča, se je sveti Jožef res prikazal še nekajkrat drugod (v Kaliszu na Poljskem, Knocku na Irskem, pri Naši Gospe du Laus v Franciji, Itapirangi v Braziliji), a v drugih krajih menda ni dejal ničesar. V Cotignacu pa je »velikan tišine« spregovoril in povedal pomemben stavek: »Dvigni to skalo in boš pil.«

Pogosta uslišanja parov brez otrok 

V teh besedah se, kot pravi br. Hubert-Marie, skriva simbolni pomen: Kamen svojega srca, ki preprečuje vodi, da bi prišla na plan, odstrani in sprejmi meseno srce; tako boš lahko pil pri izviru milosti. Sveti Jožef se je prikazal pastirju – in pastirji so bili tako kot varuh svete družine priča Jezusovemu rojstvu, učlovečenju. Veliko družinskih očetov, duhovnikov, torej pastirjev svojih družin, župnij … prihaja v Cotignac in pri sv. Jožefu najdejo spodbudo, oporo, zgled, pripoveduje rektor. Prikazovanje sv. Jožefa se zgodovinsko umešča v čas hudega janzenizma, ki je iz krščanstva naredil nekaj zelo elitističnega, moralizirajočega, oddaljenega od vsakdanjega življenja, pravi br. Hubert-Marie. »Jožef pa nas je prišel spomnit, da je svetost najprej v običajnem, vsakdanjem življenju, kakršnega je živel v Nazaretu.«

Jožef nas je prišel spomnit, da je svetost najprej v običajnem, vsakdanjem življenju, kakršnega je živel v Nazaretu.

V tem provansalskem kraju romarji običajno najprej obiščejo cerkvico sv. Jožefa na pobočju Bessillon nad naseljem, zatem pa še svetišče Naše Gospe milosti tri kilometre niže. Na nazareškega svetnika se obračajo s prošnjami, povezanimi z delom, iskanjem hiše ali stanovanja. Pogosto prosijo za svoje družine, pare. Na Jožefa in vso sveto družino se obračajo pari, ki ne morejo imeti otrok. To je povezano s še dvema Marijinima prikazanjema avguštinskemu bratu Fiakru leta 1637 v Parizu. Ta je molil, da bi se kraljevskemu paru po 23 letih brez otrok vendarle rodil naslednik, in Marija mu je naročila, naj kraljica da opraviti tri rožnovenske devetdnevnice, eno od teh v Cotignacu.

 Cerkev Naše Gospe milosti FOTO: Guillaume de Germain 

Ludvik XIII. in Ana Avstrijska sta bila uslišana z rojstvom sina, poznejšega kralja Ludvika XIV. Kot pravi rektor svetišča, so pari še danes uslišani z rojstvom ali možnostjo posvojitve. Spet drugi prejmejo milost molitve, vrnitve k izvirom vere, sprave, miru in tolažbe, pa tudi milost, tako značilno za nazareškega svetnika, to je zaupanje v Božjo previdnost. »Ta kraj leži v Sredozemlju, tu so oljke, vinogradi, in zelo spominja na Nazaret,« pripoveduje rektor. Tako kot v galilejski vasici tudi tu Marija v naročju drži Jezusa. »Kot bi nam hotela reči, da se je treba naučiti biti odvisen od nje, kot je tudi Jezus hotel biti odvisen od svoje matere,« pravi rektor svetišča.

Laiki organizirajo romanja 

Vsako leto se v Cotignac zvrsti več velikih romanj. Peš romarji, ki po Provansi, deželi, ki je po rektorjevih besedah s svojo pokrajino in podnebjem več kot primerna za romanja, največkrat hodijo dva ali tri dni, na koncu v skladu z Marijino prošnjo romanje končajo v procesiji. Med drugim marca na praznik sv. Jožefa in na soboto po prazniku, maja sta romanji mater in očetov (vsakokrat se jih udeleži med 1500 in 2000) ter romanje na Marijino vnebovzetje, dan, ko je Ludvik XIII. Francijo posvetil Mariji. Tja poromajo še druge skupine: stari starši, pari, ki ne morejo imeti otrok, samski … V Cotignacu v povprečju naštejejo okoli 80.000 romarjev letno.

Vsako leto se v Cotignac zvrsti več velikih romanj.

Še posebej br. Hubertu-Marieju čudenje vzbuja zavzetost laikov za organizacijo tovrstnih romanj. »Sam kot rektor ne organiziram nobenega velikega romanja. Laiki, očetje in matere, ki hodijo v službe in delujejo v svetu, so zelo dejavni pri evangelizaciji, to je nekaj neverjetnega,« pravi in spomni na sv. Jožefa, »prvega angažiranega krščanskega laika«. Dodaja, da je zanj to vir upanja.

Od Pariza do Cotignaca 

Letošnje leto, posvečeno sv. Jožefu, je po rektorjevih besedah izjemno, saj varuh svete družine v letu, posvečenem njemu, priteguje mnoge. Različna katoliška gibanja in mediji so denimo skupaj organizirali »veliko romanje« od Pariza do Cotignaca, na katerem je svetnik v družbi vedno novih romarjev skozi vasi in mesta prepotoval več kot 800 kilometrov. Sveti Jožef je pritegoval pozornost: »Nekateri so se celo z avtom ustavili in prišli opazovat njegov kip. To je bilo nepričakovano in zelo močno,« je za La Croix povedala sestra Caritas, ki je prehodila celotno pot.

Čudovito videti polno romarjev, ki letos odkrivajo sv. Jožefa kot očeta.

Arnaud Bouthéon, Kolumbov vitez in oče petih otrok, glavni organizator romanja, ki meni, da je poklicanost očeta zaščititi in vlivati zaupanje – oboje najde pri sv. Jožefu in v bratstvu romarjev, ki se vsak zaveda svoje nepopolnosti –, je prepričan, da je zaklad vere treba deliti z drugimi. Denimo z drznimi projekti, kakršen je to veliko romanje, ter veselim in ponižnim življenjskim slogom, značilnim za sv. Jožefa.

Kot pravi rektor svetišča, je čudovito videti polno romarjev, ki letos odkrivajo sv. Jožefa kot očeta. »Imel je edinstven privilegij, da je trideset let preživel z Odrešenikom sveta in Božjo Materjo. Tako nas uči, da je krščansko življenje nekaj preprostega – živeti z Jezusom in Marijo.«

Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Družina (44/2021).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja