POVABILO K TRIDNEVNI PRIPRAVI NA POSVETITEV SVETA MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU

POSVETITEV MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU

Objavljeno v 25. Avgust 2013 , Nevenka

PAPEŽ FRANČIŠEK BO POSVETIL SVET MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU 13.10.2013.

ŠKOF IZ LEIRIE (FATIMA) JE POVEDAL, DA BO KIP FATIMSKE MATERE BOŽJE, KI SE ČASTI V SVETIŠČU V FATIMI V KAPELI PRIKAZOVANJ,  PRENEŠEN V RIM, VATIKAN, KJER BO PAPEŽ FRANČIŠEK SVET POSVETIL MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU, V IZPOLNITEV OBLJUBE BOŽJi MATERi DNE 13. OKTOBRA 1917.

TO DEJANJE POSVETITVE  IMA VELIK POMEN ZA SVET V TEM LETU VERE IN BO DALO NOV ELAN PRI EVANGELIZACIJI VSEM MARIJANSKIM GIBANJEM.    Z VELIKIM UPANJEM ZREMO V PRIHODNOST, KI JE V MARIJINIH ROKAH IN KER ONA NIČESAR NE ZADRŽI ZASE BO IZROČILA VSE V LJUBEZEN SVETE TROJICE IN SRCE NJENEGA ŽENINA SVETEGA JOŽEFA.

PRIPRAVA NA POSVETITEV SVETA MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU  PAPEŽA FRANČIŠKA
–   nedelja, 13. oktober 2013 – trg sv. Petra v Rimu –
3 –  dnevnica  – 1. dan  – NEVERJETNA MOČ posvetitve
Uvodna misel:
Čas Leona XIII je bil v marsičem podoben sedanjemu. Svet se je znašel v težkih socialnih razmerah, politika je izgubljala verodostojnost. V  stoletjih pred njim se je širila in poglabljala pobožnost do svetega Jožefa, ki ga je njegov predhodnik Pij IX razglasil za zavetnika Katoliške Cerkve. Tudi danes se ponovno širi češčenje sv. Jožefa. Prav tako je Sveti Duh papežu Leonu XIII kot drugim razodeval bližnjo prihodnost sveta in Cerkve, ki se je najbolj potrdila prav v fatimskih dogodkih. Tudi danes so privatna razodetja po Mariji bolj kot kdajkoli v zgodovini Cerkve prisotna. Leta 1916 fatimski pastirčki dobijo po angelu Portugalske prvo katehezo in priprave na videnja v letu 1917. V tem letu jim Marija razodene, da Bog želi, da bi častili Marijino Brezmadežno Srce. Želela je, da sveti oče ves svet posveti njenemu Brezmadežnemu Srcu. S tem se bo svet ubranil rdeče zmote, ki je bila na pohodu. Škof Rožman je to storil leta 1943. Večja pobožnost v Fatimskemu duhu je bila v Sloveniji tudi po škofu Vovku, ki se je zaradi pomanjkanja novi duhovniški poklicev odločil, da se bodo obhajale prve sobote za nove duhovne poklice. Ljubljansko bogoslovje se je dodobra napolnilo. Tudi lani smo obhajali 5. Vovkovih shodov – Poletno akcijo za nove duhovne poklice ter svetost poklicanih na prve sobote v mesecu. Beležimo večji porast kandidatov v ljubljanskem bogoslovju. V dveh letih je vstopila polovica števila bogoslovcev glede na vse prisotne v bogoslovju v letu 2011. Prva posvetitev sveta Marijinemu Srcu je opravil Janez Pavel II. Sledila so neverjetni dogodki od katerih predvsem čudita miren razpad Sovjetske zveze in padec berlinskega zidu. Neverjetna je duhovna moč posvetitve Mariji. A pričakujemo še več, bližnjo in popolno zmago njenega Brezmadežnega Srca.
UVODNA MOLITEV:
Gospod Jezus Kristus tudi Cerkev na Slovenskem ter vse naše družine in skupnosti se želimo vključiti v pripravo in posvetitev sveta Brezmadežnemu Srcu tvoje matere, ki jo bo na fatimski dan v Rimu izvršil sv. oče papež Frančišek. Podari nam Marijinega duha, da se bomo znali odpreti Besedi in jo izvrševati ter prinašati mnogo kateri sad osebne in narodove posvetitve Tvojemu in Marijinemu presvetemu Srcu.
IZ SVETEGA PISMA:
»Poslušaj me, Jakob, Izrael, ki sem te poklical! Jaz sem tisti, jaz sem prvi in jaz sem poslednji. Moja roka je utemeljila zemljo in moja desna je razpela nebo, jaz ju kličem, da stojita skupaj «(Iz 48, 12-13).
 IZ LAVRETANSKIH LITANIJ:
Mati Brezmadežna…prosi za nas!
Mati nedolžna ….
Mati deviška…
Mati ljubezniva…
Mati čudovita…prosi za nas!
DUHOVNA SPODBUDA:
Povabim k pripravi v domači družini z molitvijo rožnega venca. V nedeljo na posvetitveni dan povabim prav tako tudi v župniji, da skupaj pri sv. maši preberemo molitev posvetitve Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.
IZ MARIJINIH SPOROČIL SLOVENIJI IN SVETU (Kurešček):
»…Evangeliju zvesti ste moje veselje. Varujte se lažnih prerokov in oznanjevalcev nebožjih evangelijev. Zaščitite te se pred vplivi tujih verstev, saj poznate Pot, Resnico in Življenje. … «( 28.09.1997).
ZAKLJUČNA MOLITEV:
Marija Kraljica Slovencev hvala ker si nas sprejela v svoje Brezmadežno Srce. Pridružujemo se posvetitvi papeža Frančiška na trgu sv. Petra v Rimu. Obnavljamo V LETU VERE našo zavezo in nepretrgano vez s svetim očetom in rimo – katoliško Cerkev. Marija sprejmi nas ponovno v svoje Srce, nas in vse naše verske in narodne voditelje, vse naše može in žene, družine in otroke ter vse kar imamo in premoremo v naših dušah in na vseh slovenskih tleh. Bodi naša Mati in naj naša izročitev in posvetitev Tvojemu Brezmadežnemu Srcu prinese obilen blagoslov na ves slovenski narod, predvsem pa odpuščanja, sprave in miru ter vsesplošnega kulturnega, verskega, družbenega in gospodarskega preporoda. Amen.
Vsi rimski in slovenski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite za nas! 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja