POSVETITEV SVETIM TREM SRCEM, MENGEŠ 2.7.2014

Župnik g. Janez Avsenik je posvetil Župnijo svetega Mihaela Mengeš Svetim trem Srcem:
JEZUSOVEMU PRESVETEMU SRCU, MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU IN PREČISTEMU SRCU SVETEGA JOŽEFA

Danes smo častilci Prečistega Srca svetega Jožefa in Svetih treh Src obhajali praznik PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA, kot je Jezus izrazil željo in prosil Svetega očeta, naj ta praznik določi za vso Cerkev, na prvo sredo po praznikoma Jezusovega Presvetega Srca in Marijinega Brezmadežnega Srca. Tako kot je Cerkev potrebovala čas, da je za Srci Jezusa in Marije določila praznik, tako moramo tudi potrpežljivo počakati na določitev praznika Jožefovega Srca. To pa nas nič ne ovira, da ne bi smeli počastiti Prečisto Srce prvega med svetniki, takoj za Marijo.

Tega dne je tudi 36 župljanov, ki so se pripravljali s 30. dnevnico,  prejelo škapulir Svetega Jožefa po rokah duhovnika g. Janeza Avsenik.Ta  pobožnost se širi zasebno z dovoljenjem SŠK.

Najmlajšemu prejemniku škapulirja je ime Jožef. Naj Sveta Tri Srca obilno blagoslovijo in obdarijo z milostmi vse, ki so se potrudili za tako lepo praznovanje. Posebno se zahvaljujemo župniku g. Janezu Avsenik, g. Janezu Slokan, ki je poskrbel, da so bile prisotne tudi narodne noše, domačemu cerkvenemu zboru in vsem molivcem.

Nekaj spominskih slik s praznovanja :

017008004

 

 

023021028

One thought on “POSVETITEV SVETIM TREM SRCEM, MENGEŠ 2.7.2014”

  1. Bog blagoslovi po Prečistem srcu Svetega Jožefa Mengeš, vse njegove prebivalce in Slovenijo in vse njene prebivalce. V molitvi in darovanju telesnega trpljenja-bolezni sem bil duhovno povezan z vami ob posvetitvi v Mengšu. Blagoslov in pozdrav.Mirko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja