POSVETILNA MOLITEV SV.OČETA PIJA XII. IN ŠKOFA ROŽMANA MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU

 

POSVETILNA MOLITEV SV.OČETA PIJA XII. IN ŠKOFA ROŽMANA MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU

Z ISTIM POSVETILNIM OBRAZCEM, KI GA JE UPORABIL PAPEŽ PIJ XII.

JE ŠKOF GREGORIJ ROŽMAN POSVETIL SLOVENIJO

virgin-mary-heart-single-catholics-cropped

Posvetilna molitev sv. očeta Pija XII. in škofa Rožmana

Marijinemu brezmadežnemu Srcu

(Ljubljanski škofijski list, št. 11, 7.  decembra 1942, str. 54)

Kraljica presvetega rožnega venca, pomoč kristjanov, pribežališče človeškega rodu in zmagovalka v vseh bojih za Bogá, ponižno pokleknemo pred tvoj prestol, v trdnem zaupanju, da bomo dosegli usmiljenje in prejeli milost, potrebno pomoč in obrambo v sedanji stiski, ne sicer zaradi našega zasluženja – saj ga nimamo – ampak edinole zaradi neizmerne dobrote tvojega materinskega Srca.

Tebi, tvojemu brezmadežnemu Srcu, se v tej usodni uri človeške zgodovine izročimo in posvetimo, ne le v zvezi s sveto Cerkvijo, skrivnostnim telesom tvojega Jezusa, ki trpi in krvavi na toliko delih in na toliko načinov, ampak tudi z vsem svetom, razklanim v divjih sporih, zažganim v požaru sovraštva kot žrtev lastne zlobe.

Naj te ganejo tolike tvarne in duhovne razvaline; tolike bolečine, tako velike bridkosti očetov in mater, ženinov in nevest, bratov in sestra in nedolžnih otrok; naj te gane toliko v cvetu uničenih življenj, toliko teles, raztrganih v strašnem klanju, toliko duš v mukah in smrtni grozi, toliko duš v nevarnosti, da se na veke pogube.

Ti, Mati usmiljenja, izprosi nam mir od Boga! Izprosi nam predvsem tistih milosti, ki morejo človeška srca v hipu spreobrniti, milosti, ki pripravljajo, sklepajo  in zagotavljajo mir! Kraljica miru, prosi za nas in daj vojskujočemu se svetu mir, po katerem narodi hrepene, mir v Kristusovi resnici, pravici in ljubezni. Daj nam mir orožja in mir v dušah, da se bo v miru in redu razširjalo božje kraljestvo.

Sprejmi v svoje varstvo nevernike in vse, ki bivajo še v smrtni senci; podeli jim mir in daj, da jim vzide Sonce resnice in bodo tako mogli skupaj z nami ponavljati pred edinim Odrešenikom sveta: ‘Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so Bogu po volji!’ (Lk 2,14).

Narodom, ki jih loči zmota ali razkol, zlasti tistim, ki gojijo posebno pobožnost do tebe in ki med njimi ni bilo hiše, kjer ne bi imeli v časti tvoje častitljive podobe (danes morda skrite in shranjene za boljše dni), podeli mir in jih privedi nazaj k eni Kristusovi čredi, pod vodstvom edinega in pravega Pastirja.

Izprosi mir in popolno svobodo sveti božji Cerkvi; zajezi razlivajočo se poplavo novega poganstva; búdi v vernikih ljubezen do čistosti, vnemo za pravo krščansko življenje in apostolskega duha, da bodo množice tistih, ki služijo Bogu, rastle po zaslugah in po številu.

Končno, kakor sta se Srcu tvojega Jezusa posvetila Cerkev in ves človeški rod, da bi jim bil On, ki so vse upanje položili vanj, znamenje in poroštvo zmage in rešitve, prav tako se danes za vedno posvetimo tudi tebi in tvojemu brezmadežnemu Srcu, o Mati naša in Kraljica svetá, da bi tvoja ljubezen in tvoje varstvo pospešila zmagoslavje božjega kraljestva, da bodo vsi narodi, pomirjeni med seboj in z Bogom, tebe blagrovali in s teboj zapeli od kraja do kraja svetá večni Magnificat slave, ljubezni in hvaležnosti Jezusovemu Srcu, v katerem edinem morejo najti Resnico, Življenje in Mir.

(3 leta odpustka; popolni odpustek enkrat v mesecu, če se moli molitev vsak dan. Pij XII., 17. novembra 1942)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja