Nadškof Zore se je odzval pozivu očeta Jamesa Manjackala Evropi Molitev bo vodil v ponedeljek, 30.marca ob 21. uri. Prenašal jo bo Radio Ognjišče.

Molitev bo vodil v ponedeljek, 30.marca, ob 21. uri. Prenašal jo bo Radio Ognjišče.

Tridnevna priprava na posvetitev bo skupna in sočasna molitev preko Radia Ognjišče.

Nadškof Zore se je odzval pozivu očeta Jamesa Manjackala Evropi

Avtor: Niko Rupnik -27. marca 202007

James Manjackal: ”Otroci moji, skrajni čas je, da se zbudite iz spanja, nezainteresiranosti, mlačnosti, ravnodušnosti, sebičnosti in lenobnosti! Prepoznavajte znamenja časa! Zato: Evropejci, prebudite se in se dvignite v boj za vero v Gospoda Jezusa Kristusa, ki je temeljni kamen Evrope in njene kulture!”
»Evropejci, prebudite se! Posvetite svoje dežele Jezusu Kristusu!«
Tako je znan indijski katoliški duhovnik in karizmatik James Manjackal na svoji uradni spletni strani, ki je dostopna tudi z medžugorske spletne strani, goreče spodbudil narode vseh evropskih držav k skupni molitvi v obliki molitvene verige.

Oče James nas vse želi opozoriti, da ima satan uničujoč načrt pustošenja po evropskih državah, in nas z vsem srcem spodbuditi, da bi se vsi posvetili Jezusu Kristusu, da bi nas branil in bi tako ohranili življenje in vero.

Oče James posebej poudarja, da je skrajni čas, da se zbudimo, preden bo satan uresničil svoj uničujoči načrt. Oče James Manjackal ima močan dar preroštva in od Boga prejema jasne spodbude, ki so namenjene vsem ljudem.

Prišel je čas za vztrajno molitev in posvetitev Kristusu
»Posvetite svojo državo in svoj narod Jezusu Kristusu! Prišel je čas, da prebivalci vseh evropskih držav organizirajo skupno verižno molitev, t. i. jerihonsko molitev, ki vključuje molitev rožnega venca in podobne molitve. Pomembno je, da bi tudi državniki (predsedniki držav, vlad, parlamentarci) posvetili svoje države na podoben način, kakor so to nekateri že storili, saj je satanov načrt jasen: da uniči evropske države!

Še posebej naj sprejmejo ta močan klic vsi verniki, ki so člani karizmatičnega gibanja ali kateregakoli gibanja v katoliški Cerkvi ali so vključeni v marijansko pobožnost, in naj odgovorijo nanj. Molitev in post premikata gore!

Otroci moji, skrajni čas je, da se zbudite iz spanja, nezainteresiranosti, mlačnosti, ravnodušnosti, sebičnosti in lenobnosti! Če tega ne boste storili, bo satan zasužnjil vaše potomce in bo njihove duše potegnil v temo ter jih zapeljeval v vse vrste greha, na koncu pa bo uničil telo in dušo, ki se bo pogreznila v pekel! Prepoznavajte znamenja časa! Zato: Evropejci, prebudite se in se dvignite v boj za vero v Gospoda Jezusa Kristusa, ki je temeljni kamen Evrope in njene kulture!

Zgled vam dajejo naslednje države: Zambija, Peru in Poljska! Podvizajte se in začnite moliti, da ne bo prepozno!«

Vaš brat oče James Manjackal, ki vas ljubi in deluje v vaši sredi!«

Bilo je že veliko pozivov …
Jerihonska molitev ali jerihonsko bedenje pomeni neprekinjeno sedemdnevno molitev na določeni lokaciji pred Najsvetejšim. Lahko se moli rožni venec, poje in slavi Boga, bere in premišljuje Sveto pismo …

Marija je že v Fatimi med prvo svetovno vojno pozivala državne in cerkvene voditelje, naj posvetijo posamezne države in ves svet njenemu brezmadežnemu Srcu, ker bo sicer svet doživel še eno, hujšo vojno. Tega si takratni voditelji niso upali. Papež pij XII. je svet leta 1942 posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Škof Gregorij Rožman je Slovenijo posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu leta 1943. Zdaj se spet vrste pozivi, kakršnega je poslal Evropi p. James Manjackal.

Nadškof bo v ponedeljek posvetil Slovenijo
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore jih je tudi slišal. Odločil se je, da bo med molitvijo Slovenijo posvetil presvetemu Srcu Jezusovemu in brezmadežnemu Srcu Marijinemu. Molitev bo vodil v ponedeljek, 30. MARCA ob 21. uri. Prenašal jo bo Radio Ognjišče. Vse Slovence vabi, da se na to dejanje pripravljamo z molitvijo rožnega venca in litanij Srca Jezusovega in Marijinih litanij.

Molitev za posvetitev naroda presvetemu Srcu Jezusovemu in brezmadežnemu Srcu Marijinemu:
Posvetitev lahko molimo kot posamezniki ali v skupini, zato jo navajamo v ednini in množini.

POSVETILNA MOLITEV

Vsemogočni večni Bog, zahvaljujem/o se Ti in Te slavim/o! Ustvaril si me/nas po svoji podobi in me/nas daroval tej prečudoviti državi. Izročil si me/nas Svojemu Sinu, našemu Gospodu Jezusu Kristusu. On mi/nam je prinesel odrešenje v svojem trpljenju in smrti na križu. Gospod Jezus Kristus, Sin živega Boga, zahvaljujem/o se Ti, ker si mi/nam poslal svojega Svetega Duha, ki bedi nad menoj/nami, ki me/nas vodi in usmerja moje/naše življenje, da bi se uresničil Božji načrt! Bog, Sveti Duh, verujem/o, da se povezuješ z vsemi ljudmi na tem svetu!
Goreče Te prosim/o: prenovi obličje zemlje tako, da razsvetljuješ moje srce/naša srca s svojo modrostjo, da bi živel/i v skladu z Božjo voljo, v ljubezni do Boga in bližnjega! Gospod Jezus Kristus, naš Odrešenik in naš Odkupitelj, tukaj in sedaj te skupaj z našimi državniki, vlado in državljani Slovenije, sprejemam/o za Gospoda in Kralja naše dežele in države ter posvečujem/o sebe in svojo državo Tvojemu presvetemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu! Prosim/o Te, vladaj nad nami in nad našim narodom z močjo Svetega Duha, da bodo v našem narodu vladale pravičnost, modrost, edinost, sprava …! Skupno si bom/o prizadevali za zvestobo Božjim zapovedim, za spoštovanje naravnega in moralnega življenja v skladu z Božjo Besedo, ki je zapisana v Svetem pismu!

Potem zmolimo očenaš, zdravamarija, slava Očetu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja