MOLITVE K SVETEMU JOŽEFU

 

 

MOLITVE K SVETEMU JOŽEFU

POZDRAVLJEN SVETI JOŽEF

Pozdravljen, sveti Jožef, Davidov sin,

pravični in čisti, Modrost je s teboj.

Blagoslovljen si med vsemi možmi

in blagoslovljen je Jezus,

sad Marije, tvoje zveste neveste.

Sveti Jožef, vreden oče in varuh

Jezusa Kristusa in svete Cerkve,

prosi za nas grešnike.

Izprosi nam od Boga Božjo modrost,

zdaj in ob naši smrtni uri. Amen!

POSVETITEV SVETEMU JOŽEFU

K tebi, o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah,

in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,

prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva.

Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, Božjo Materjo,

in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s Svojo krvjo in

pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo.

O preskrbni varuh svete Družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas, ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha.

Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh,

v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel

Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani zdaj sveto Cerkev Božjo

sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja.

Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo

mogli sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen

O sveti Jožef, v tvoje roke smo dali naše življenje, našo družino. Ti veš kaj najbolj boli naša srca. Poznaš naše težave in žalosti. Naj tvoj plašč varovanja, ogrinjalo miru in ljubezni razširi na celotno Cerkev in ves svet. Brani zatirane; dvigni padle; posreduj za zdravje tistih, ki so duhovno slepi, ker jih je prevzel napuh in ponos. Naredi, da bomo pokorni, poslušnim in ponižni pred Božjim klicem in naj naš da vedno odmeva iz naših ustnic, tako kot je storila vaša Brezmadežna nevesta.. Pripelji nas k Jezusu, ki prava svetloba in življenje za naše življenje. Amen!

POSVETITEV PREČISTEMU SRCU SVETEGA JOŽEFA

Prečisto Srce svetega Jožefa, varuj in brani mojo družino pred vsemi nevarnostmi in zlom. Prečisto Srce svetega Jožefa, razlij na vse človeštvo vse milosti in kreposti svojega Prečistega Srca. Sveti Jožef, popolnoma se ti izročim in posvetim svojo dušo, svoje telo, svoje srce in vse svoje življenje. Sveti Jožef, brani pobožnost svetega Srca Jezusovega in brezmadežnega Srca Marijinega. Uniči satanove načrte z milostmi tvojega Prečistega Srca. Blagoslovi sveto Cerkev, papeža, škofe, duhovnike, redovnike in redovnice, misijonarje in ves svet. Popolnoma se ti izročimo z ljubeznijo in zaupanjem sedaj in vekomaj. Amen!

Tvojemu Prečistemu Srcu se posvetimo tega dne, o Slavljeni Sveti Jožef. Posvetimo ti svoje družine in vse kar imamo. Tako kot si varoval Jezusa in Marijo, varuj tudi mene, o ljubljeni Varuh moje duše, mojega življenja varuj me pred vsemi nevarnostmi, ki me obkrožajo in napadajo.

O slavljeni Sveti Jožef, nauči me globoko ljubiti Sveti Srci Jezusa in Marije, da bi jih ljubil tako globoko kot tudi tvoje Prečisto Srce, ga častil in naredil poznanega kot si zasluži in bi moralo biti čaščeno in ljubljeno vso večnost. Amen!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja