MOLITEV ZA DUHOVNIKE (Edson)

 

10968553_968503479850985_4691652946535533495_n 10978713_968543496513650_7432646818612281298_n (1)

MOLITEV ZA SVETOST DUHOVNIKOV
Gospod Jezus, večni duhovnik, ki si v skrivnosti svoje ljubezni izbral izmed nas navadnih ljudi
svoje izvoljene in jih posvetil za svoje orodje, da bi bil ti po njih živo prisoten med nami in bi nam oznanjali tvojo besedo ter delovali v tvojem imenu. Za to tvoje veliko darilo dano tvoji Cerkvi častimo in slavimo tvoje sveto ime. Hvala ti!
Prosimo te Gospod, naj bodo naši duhovniki napolnjeni z ognjem tvoje ljubezni, da bo po njihovem duhovniškem poslanstvu, ki so ga prejeli s polaganjem rok, vedno bolj živa in očitna tvoja prisotnost med nami. 
Prosimo te Gospod, naj tvoja moč izpolni te izbrane, da bodo z veseljem nosili ta velik Božji zaklad duhovništva v svojih krhkih telesih. Izpolni Gospod te lončene posode, da bodo tako Tvoja moč vidna tudi v slabostih.
Gospod prosimo te za vse duhovnike, da zaradi njihovih stisk, zaskrbljenosti, dvomov ne padejo v obup, da bi jih tako skušnjava porazila in uničila. Naj v nemoralnosti sveta zmagujejo s čistostjo, molitvijo in predvsem te prosimo Gospod, navdihuj jih s kontemplacijo, da lahko živijo vsak dan skrivnost tvojega trpljenja, smrti in vstajenja.
Prosimo te Gospod, podpiraj duhovnike s tvojim Svetim Duhom v njihovi šibkosti, pomagaj jim, da te hvalijo, tebe živega in pravega Boga in da molijo za vse tiste, ki trpijo in so v skušnjavah in daleč od tvoje ljubezni. Z istim Svetim Duhom očisti njihove ustnice, daj jim tvojo besedo, tvojo modrost in vlij tvojo ljubezen v njihova srca, tako, da bodo nosili veselo oznanilo in upanje prizadetim in depresivnim, ter besedo, ki daje duhovno ozdravljenje vsem, ki imajo njihova srca uničena zaradi greha in trpljenja.
Na koncu prosimo Očeta, da jim pomaga biti sveti nosilci Jezusa kot Marija. Pomagaj jim, da postanejo kot ljubljeni apostol, ki je naslonil svojo glavo Srce Tvojega Sina Jezusa. Pomagaj jim biti sveti kot si ti Svet!
Gospod, podeli jim milost, da živijo v Svetosti in podari jim dar nenehna molitve srca ter jih upodobi po Tebi, da postanejo kot ti, o naš dobri Pastir. Amen!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja