MOLITEV K PRAVIČNEMU SODNIKU

 

MOLITEV K PRAVIČNEMU SODNIKU

Gospod Jezus Kristus, Božji in pravični Sodnik živih in mrtvih. Sonce pravičnosti, ki si se utelesil v deviškem telesu Device Marije, zdravnik človeškega rodu. Pravični sodnik, Stvarnik nebes in zemlje, ki si umrl na križu iz ljubezni do mene, ki si bil zavit v mrtvaški prt in v grob položen ter tretji dan vstal od mrtvih, zmagovalec nad smrtjo in peklom.

Pravični in Božji sodnik, poslušaj moje prošnje, odgovori na moje molitve, poslušaj moje zahteve in jih usliši.

Tvoj mogočni glas je umiril nevihte, ozdravil bolne in obujal mrtve – Lazarja in sina vdove iz Naima. Moč tvojega glasu je pognal v beg demone, ki so zapustili obsedene, dal si slepim vid, besedo nemim, gluhim sluh in odpuščal grehe – Magdaleni in hromemu.

Bil si neviden svojim sovražnikom. Tvoj glas je oddaljil množico v vrtu, ki je prišla, da bi te prijela.

In ko si izdihnil na križu, je tvoj močan glas stresel zemljo. Odprl si Petrovo ječo in ga rešil, ne da bi ga videli Herodovi vojaki.  Rešil si Dimasa in odpustil prešuštvo.

Prosim te, Pravični Sodnik, osvobodi me vseh mojih vidnih in nevidnih sovražnikov: Sveti Prt, v katerega si bil zavit, naj me pokrije, tvoja sveta senca naj me skrije, tančica, ki je pokrivala tvoje oči naj zaslepijo tiste, ki me preganjajo in mi želijo hudo: imajo noge a ne pridejo, imajo oči a me ne vidijo, imajo roke a me ne primejo, imajo ušesa a me ne poslušajo, imajo jezik a me ne obtožijo in njihove ustnice naj utihnejo na sodišču, ko mi skušajo škodovati.

O Jezus Kristus, Pravični in Božji sodnik, podpiraj me v vseh težavah in stiskah, zankah in vezeh in stori da, ko te pokličem na pomoč moč tvojega Svetega  Glasu,  se zapori odpro, vezi in verige uničijo, zlomijo palice in noži in vse orožje, ki je pripravljeno proti meni naj ne deluje in naj postane neuporabno.

Naj me konji ne dosežejo, vohuni ne iščejo, da bi me našli. Tvoja Kri naj me opere, pokrij me s svojim plaščem, tvoje Roke naj me blagoslovijo, tvoja Moč naj me skrije, tvoj Križ brani in naj bo moj Ščit v življenju in ob uri moje smrti.

O pravični sodnik, Sin večnega Očeta, ki si z njim in Svetim Duhom en pravi Bog.

Božja Beseda, ki je človek postala! Prosim te da me pokriješ s plaščem Svete Trojice, da bom rešen vseh nevarnosti in bom slavil tvoje Sveto Ime. Amen.

Božji in pravični sodnik, spremljaj me na vseh mojih potih, reši me vseh nevarnosti in nesreč, brani me pred mojimi sovražniki in pomagaj mi v mojih potrebah. Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja