MESEC MAREC – 19. MAREC GOD SVETEGA JOŽEF

DSC_0465 (1)

Naši predniki so se pridno pripravljali z molitvijo na praznik svetega Jožefa – 19. marca. O tem pričajo številne knjige in molitveniki, kjer je sveti Jožef . V letih 1895

je izšla knjiga

SVETI JOŽEF, REDNIK JEZUSA KRISTUSA, SINU BOŽJEGA, ŽENIN PREČISTE DEVICE MARIJE IN VARIH SVETE KATOLIŠKE CERKVE (spisal. dr. Jožef Pajek ) izdala pa je Mohorjeva družba v Celovcu.

ŽIVLJENJE PREBLAŽENE DEVICE IN MATERE MARIJE IN NJENEGA PREČISTEGA ŽENINA SVETEGA JOŽEFA (popisal Janez Volčič, duhoven ljubljanske škofije) Izšla pri Mohorjevi družbi v Celovcu. V TEJ KNJIGI GOVORI O PREČISTEM SRCU SVETEGA JOŽEFA IN TUDI O USTANOVITVI REDA OBLATOV PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA…

V LETIH 1901 DO 1921 JE V TAKRATNI SLOVENIJI IZHAJAL “GLASNIK NAJSVETEJŠIH SRC” Ustanovitelj duhovnik Jakob Pilar, takratni kaplan  v Selnici ob Dravi. Od leta 1922  so časopis prevzeli jezuiti in odslej izhaja kot GLASNIK SRCA JEZUSOVEGA.

ZADNJIH NEKAJ LET SE ČEŠČENJE SVETEGA JOŽEFA IN ČEŠČENJE NJEGOVEGA PREČISTEGA SRCA  OŽIVLJA. S ČEŠČENJEM JOŽEFOVEGA PREČISTEGA SRCA IZPOLNJUJEMO IZRECNO JEZUSOVO ŽELJO, DA BI BILO SRCE NJEGOVEGA “OČETA JOŽEFA” BOLJ POZNANO IN LJUBLJENO.

DRAGI ČASTILCI PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA IN SVETIH TREH SRC,

VZTRAJNO, ZVESTO IN KORAJŽNO SLEDIMO TEJ POTI! ZAUPAJMO IN NE BOJMO SE!

Hitimo s tridesetdnevnico k Sv.Jožefu in nekateri z  devetdnevnico, da ju bomo zaključili dan pred praznikom – 19. marcem, ko sv. Jožef goduje.DSC_0465 (1)

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja