KRISTUSOVA KRI IN SVETI ZAKON

10653781_975653079136025_5735451734615971650_n

KRISTUSOVA KRI IN SVETI ZAKON

Sveti zakon je podoba zaveze med Kristusom in Cerkvijo. To mu daje posebno dostojanstvo. Skupnost ljubezni zakoncev se realizira po krepostih in milostih Jezusovih zasluženj na križu. Prav tako bi lahko rekli, da je Kristusova kri vez, ki ohranja združeno krščansko poroko; je toplota, ki daje zrelost tej zvezi.

Kristusova Kri, kot izraz Božje ljubezni, očiščuje zakonsko zvezo v napetostih in stiskah vsakdanjega življenja in daje zakoncema moč, da sta popolnoma zvesta njuni ljubezni.

Iz pisma Efežanom (Ef 5, 25-33)

25 Možje, ljubíte svoje žene, kakor je Kristus vzljubil Cerkev in dal zanjo sam sebe, 26 da bi jo posvetil, ko jo je očistil s kopeljo vode z besedo, 27 tako da bi sam postavil predse veličastno Cerkev, brez madeža, gube ali česa podobnega, da bo sveta in brezmadežna. 28 Tako so tudi možje dolžni ljubiti svoje žene kot svoja lastna telesa. Kdor ljubi svojo ženo, ljubi sebe. 29 Saj vendar ni nihče nikoli sovražil svojega mesa,

temveč ga hrani in neguje, kakor Kristus Cerkev: 30 smo namreč deli njegovega telesa.

31 Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta oba eno meso.(1Mz 2,24)   32 Ta skrivnost je velika; jaz pa pravim: glede Kristusa in glede Cerkve.33 Zato naj tudi vsak med vami tako ljubi svojo ženo kakor sebe, žena pa naj spoštuje moža.
MOLIMO

Bratje, dvignimo naše molitve h Križanemu Gospodu in recimo: GOSPOD, USLIŠI NAS !

Za vse krščanske družine, da bi znale vedno bolj razumeti Kristusovo ljubezen…GOSPOD, USLIŠI NAS !

Da bi Kristusova Kri združila vse družine…GOSPOD, USLIŠI NAS !

Da bi Božja Cerkev našla vedno večjo izpolnitev in zavezo v družinah….GOSPOD, USLIŠI NAS !

Za vse družine na zemlji, še posebno za naše družine, da bi jim Gospod pomagal biti priče žive vere v svetu…GOSPOD, USLIŠI NAS !

Gospod, naš Bog, poslal si nam Jezusa, ki je Luč, Sol in Pravičnost:

Združeni kot ena sama družina te prosimo, da bi se čutili vedno bolj predani nalogi za prenovo sveta. Podari nam milost, da bi vse družine posnemale zvezo, ki je med Teboj, Očetom in Svetim Duhom, na vekov veke. Amen!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja