KAJ DEVICA MARIJA PROSI V ITAPIRANGI 

KAJ DEVICA MARIJA PROSI V ITAPIRANGI 

Sveta Devica je izrazila željo, da se zgradi »hiša dobrote«, in sicer kapela in svetišče, razvije pa se naj tudi velika pobožnost k prečistemu Srcu svetega Jožefa.

Amazonija je siromašna dežela, zato je Marija želela, da se zgradi »hiša dobrote«, ki bo namenjena dobrodelnosti, solidarnosti in spoštovanju revežev. Marija je večkrat ponavljala Jezusove besede: »…lačen sem bil in ste mi dali jesti…« Dejala je, da mnogi med nami ne vedo, koliko je »Jezusov« na zemlji. Molitev brez dobrih del pa pri Bogu nima vrednosti.

Pokazala je kraj, kjer naj bo zgrajena kapela, in dejala, da ga bo sveti nadangel Mihael nenehno varoval. Končno je ta kapela zgrajena v časten spomin ubitim, trpinčenim in izkoriščanim otrokom. Marija je želela, da se zgradi svetišče za ozdravljenje in spreobrnjenje duš in ranjenih src. Pokazala je tudi kraj, kjer naj bo svetišče postavljeno.

Škof je potrdil začetek del in blagoslovil temeljni kamen 2. maja 2010. Svetišče je posvečeno Svetim Trem Srcem in ima obliko Svetih Src, Jezusa, Marije in Jožefa, ki se med seboj prepletajo.

Ob blagoslovitvi temeljnega kamna je bilo prisotnih veliko romarjev. Ta dogodek, ki ga je prenašala tudi televizija, bo ostal neizbrisno vtisnjen v srcih romarjev, predvsem pa v Edsonu, ki je jokal od radosti.

Blizu svetišča je majhna vzpetina imenovana Hrib svetega križa. Križ je bil postavljen 23. aprila 1995. Na tem križu bo Bog pustil vidni znak, da potrdi resničnost prikazovanj nejevernemu ljudstvu.

Toda največja želja Presvete Device Marije v Itapirangi se nanaša na pobožnost k prečistemu Srcu svetega Jožefa. Marija je razložila, da je ta pobožnost resnično sredstvo nebes v spravo za veliko nevarnost, ki preti mnogim. Poudarek je v napadih na družine, širjenju napačne vzgoje in morale v družinskem življenju. Pobožnost  k prečistemu Srcu svetega Jožefa  je zaklad, ki ga je dal Bog človeštvu v današnjem času sprevrženega obnašanja mož in žena, ki so žrtev kulture smrti in greha.

Sveti Jožef, glava Svete Družine in zavetnik Svete Božje Cerkve, je vzor zvestobe Gospodu. On je v vsem služil Vsemogočnemu in zvesto izpolnjeval veliko ljubezen do Jezusa in Brezmadežne Device ter jima posvečal svoje življenje. Bog želi svetega Jožefa dati kot znamenje in vzor možem in očetom naših časov.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja