DUHOVNIKOM (L. 2013)

 

MarijaPomagaj01sPozdravljeni v ljubezni združenih Treh svetih Src Jezusa, Marije in svetega Jožefa (  l. 2013)

Prav gotovo ste bili seznanjeni z obiskom Edsona Glauber do Souza Coutinho v Sloveniji  v mesecu maju in juniju letošnjega leta. O tem je poročal radio Ognjišče in TV Exodus.

G.Edsonu je Jezus dal nalogo in zaupal poslanstvo širjenja češčenja prečistega Srca svetega Jožefa in s tem tudi združenih Treh svetih Src. Tako kot se je presveto Jezusovo Srce razodelo Marjeti M. Alacocque v Paray le Monial v Franciji in brezmadežno Srce Marijino v Fatimi, Portugalska,  tako je sveti Jožef na Jezusovo željo  izbral kraj Itapiranga, v Amazoniji, Brazilija, da se v tem kraju in po tem kraju razodene njegovo prečisto Srce vsemu svetu.

g. Edson že več kot 13 let prihaja v Evropo, predvsem v Italijo, ker je obisk Italije povezan še z drugim prikazovanjem Marije, Kraljice družine v Ghiaie di Bonate-Bergamo.

V Italiji je v teh letih ustanovil veliko molitvenih skupin, ki častijo Jožefovo Srce in vsa tri sveta Srca.

Večja skupina se imenuje Marija, regina dei giovani, Vigolo, ki združuje mlade in družine ter vse,ki so pripravljeni sodelovati v molitvenem združenju. Te kraje vsako leto obiskuje tudi g. škof Itacoatiare iz Brazilije, ki je po rodu Italijan iz Martinenga – Bergamo.

G. škof Itacoatiare, kamor spada Itapiranga, je z DEKRETOM potrdil verodostojnost prikazovanj, po Marijini želji izdal  dekret in položil temeljni kamen za svetišče Kraljice rožnega venca in miru, kjer se bodo častila tudi vsa tri sveta Srca. Edsonu je dal priporočilno pismo, s katerim mu dovoljuje da potuje in evangelizira svetu  prejeto poslanstvo.

Edson je sedaj star 41 let. Lani in letos je bil povabljen poleg Italije še v Francijo in Slovenijo, kjer je pričeval o ljubezni Src Svete Družine, o želji in zahtevi Boga po spreobrnjenju človeštva. Saj vendar vsi vemo, da človeštvo drvi v pogubo v vseh ravneh, tako najprej duhovno in posledično čustveno, pa materialno, da se družine razbijajo….

Namesto Jezusovih blagrov se človeštva polašča delovanje zlega in Zla, napuha, samozadostnosti, brezbrižnosti, pohlepa … pa kaj naj še naštevam, saj je vidno vse to že pri majhnih otrocih, ko ni več nobene prave vzgoje za vrednote in ljubezen, le redki pa so vzgojeni v veri.

Papež Frančišek nas v svojih homilijah tako jasno uči, kje so zanke, pa tudi svetega Jožefa nam daje kot zgled velikokrat.

Da se vrnem na Edsonovo poslanstvo:

Jezus želi, da človeštvo začne sprejemati in častiti prečisto Srce njegovega krušnega očeta Jožefa. To je bilo izraženo v sporočilih. To je nov izvir milosti, ki jih nebo želi izliti na človeštvo, na može in družine, da bi se možje  upodabljali po svetem Jožefu, žene po Mariji in družine po Sveti Družini. Samo iz svetih družin lahko rastejo zdravi rodovi.

Slovenija ima milost da je bila že leta 1675 posvečena svetemu Jožefu in čeprav je bil zadnje čase nekoliko odrinjen ob stran, imamo vendarle dobro podlago za sprejem češčenja prečistega Srca svetega Jožefa in s tem združena vsa tri Srca Svete Družine. Tako nam je Edson povedal, da je Itapiranga na prvem mestu po češčenju sv. Jožefa, Slovenija pa takoj za njo, torej na drugem mestu. To mu je povedala Mati  Marija.

Nebeški Oče nam je preko vidca Edsona, na srečanju v Stični lani 2012 pokazal, da drži nad Slovenijo svojo Božjo roko, iz katere izhajajo žarki milosti na vso našo domovino.

Prav gotovo je pobožnost do prečistega Srca svetega Jožefa pot in vir milosti za posameznike, za družine in človeštvo.

Letos je g. Edson obiskal več krajev po Sloveniji. Povsod je imel videnje in prejel sporočilo od nebeških gostov. Najbolj v ospredju so sporočila prejeta na Kureščku, Rakovniku, Grosupljem, Brezjah in Stični. Citiram: V višnji Gori, v privatni hiši, kjer so bili tudi zbrani nekateri duhovniki je nebeška Mati povedala: Moj sin Jezus želi duhovno prenovo družin po vsej Sloveniji. Ta prenova se bo najprej začela za moje sinove duhovnike in tako bo preko njih Njegova ljubezen in Njegova milost dosegla veliko očetov, mater, mladih in otrok.  Na Brezjah je prosila, da so srca duhovnikov in posvečenih odprta za sprejem tako svete in tako velike ljubezni, kot je Božja ljubezen… in vi pričujte to ljubezen vsem in veliko žalostnih stvari se bo spremenilo. Srca bodo ozdravela, družine se bodo prenovile, poklicanosti se bodo obnovile in veliko duš bo rešenih.

Vem, da imajo mnogi duhovniki problem s sprejemanjem »prikazovanj na tolikih krajih sveta«, vendar nam vernikom pomaga v utrjevanju naše vere in Marija je žalostna, ker  mnogi duhovniki ne sprejemajo klicev ljubezni njenega materinskega Srca.

Izšla je knjiga, v kateri sem zbrala glavna sporočila in obrise od začetka prikazovanj 1994 do 2012. Poleg tega je izšla knjižica s sporočili, ki smo jih letos po Edsonu prejeli za našo domovino.

Vabim vas, da si vzamete čas in premišljujete ta sporočila in našli boste sebe, kje, kako in kdaj lahko začnete s molitveno pobožnostjo k svetemu Jožefu.

Kot prvi korak vsem priporočam :

Povabite ljudi, da pred ali po maši, na prvo sredo v mesecu začnete z molitvijo rožnega venca 7 žalosti in radosti svetega Jožefa. V ta namen dobite  zgibanko z molitvijo. To je za začetek dovolj.

Sveti Jožef bo ta dan dežil milosti na vas, na vaše župnije, družine, Cerkev. Saj je sveti Jožef zaščitnik in varuh svete Cerkve. Taka je obljuba in že po mnogih krajih so nastale te molitvene skupine.

Veliko ljudi je prejelo in nosi škapulir svetega Jožefa, ki je znamenje njegovega varstva.

Mnogi duhovniki odgovorijo, to še ni priznano v Cerkvi. Res je, tudi Jezusovo in Marijino Srce ni bilo takoj priznano od Cerkve. Ko pa je ljudstvo vztrajno častilo njuna Srca je tudi Cerkev potrdila ti pobožnosti. Tako je prvi petek namenjen Srcu Jezusovemu, prva sobota Srcu Marijinemu in Jezus želi, da je prva sreda namenjena češčenju Jožefovega Srca.

Vsem želim obilje Božjega blagoslova in da bi po češčenju svetega Jožefa – njegovega Srca– vsi prejemali milost spreobračanja najbolj okamenelih src, kot je dana obljuba svetega Jožefa duhovnikom.

Želim, da bi bile nekoč  naše cerkve polne Božjega ljudstva na poti v večno domovino.

 

2 thoughts on “DUHOVNIKOM (L. 2013)”

 1. To ni neka nova stvar, že sredi 19. stoletja, natančneje leta 1843 je papež Gregor XVI. potrdil pravila družbe, ki je častila Prečisto srce svetega Jožefa. Ustanovitelj te družbe je bil italijanski oblat Mihael Bokko, če se ne motim, pa je nosila ime Družba češčenja prečistega srca svetega Jožefa. Jožefovo prečisto srce se je že častilo tudi na slovenskih tleh. Motor tega čaščenja je bil duhovnik Janez Volčič, kije v župniji Šmarjeta na Dolenjskem ustanovil posebno družbo češčenja svetega Jožefa, jasno je govoril tudi o prečistem srcu svetega Jožefa. Knjige, ki jih je izdal o svetem Jožefu so dobile imprimatur škofije, kar pomeni, da je vsebina nesporna in v skladu s cerkevnim naukom. Zato ni nobenega strahu, da to ne obstaja. Ker je papeštvo to že potrdilo sredi 19. stoletja in je to češčenje bilo že na slovenskih tleh. Oboje dokazujejo pisni dokumenti. Ne bojte se, ker to ni nič novega.

  1. Dragi Damijan
   Jožefovo Srce se je častilo tudi na slovenskih tleh in motor tega čaščenja je bil duhovnik Janez Volčič. Žal je to čaščenje zamrlo, kot je zamrla vera mnogih ljudi.
   Ta milost, da po prikazovanjih v Itapirangi Jezus želi, da se Srce njegovega krušnega očeta razodene in časti kot Prečisto Srce svetega Jožefa, je milost za te čase, za reševanje mladih, za reševanje družin, za reševanje in ohranjanje v svetosti posvečenih, za vesoljno Cerkev. Jožefu, ki je prvi svetnik za Marijo je dana milost, da nam pri Božjem Sinu izprosi vse potrebno za zdravo in srečno prihodnost človeštva. Če bomo računali samo na svoje moči potem ni prihodnosti. MILOST PRIHAJA OD ZGORAJ, iz nebes, ki so naš cilj. MNOGI, MNOGI MI PRIČUJEJO O MILOSTIH, KI JIH PREJMAJO PO MOLITVI ROŽNEGA VENCA 7 ŽALOSTI IN RADOSTI SVETEGA JOŽEFA, s katerim počastimo Jožefovo Srce na prve srede v mesecu tako, kot Jezus in Marija želita. Kdo pa je bolj ljubil Jožefa in s tem tudi njegovo Prečisto Srce, kot prav Jezus in Marija? Kdo je zaupal Jožefu tako veliko poslanstvo, da mu je dal nalogo biti varuh in oče svojemu Sinu? Če mu je nebeški Oče zaupal toliko, če sta mu Jezus in Marija izročila v varstvo svoja življenja in poslanstvo, zakaj mu ne bi tudi mi? S tem ne izključimo Marije ali jo postavimo na isto ali nižjo raven od Jožefa, kot nekateri mislijo in tudi s tem ne prehitevamo časov, ko bo Cerkev potrdila češčenje Prečistega Srca svetega Jožefa. Tudi Marijino Brezmadežno in Jezusovo Presveto Srce so ljudje častili prej, predno je Cerkev potrdila to češčenje.
   SPREJMIMO TEGA PREČISTEGA IN SKRBNEGA VARUHA NAZAREŠKE DRUŽINE IN MU IZROČIMO V VARSTVO SVOJE DRUŽINE NAŠE OTROKE, NAŠO MLADINO, NAŠE POSVEČENE, NAŠO CERKEV.
   MILOST JE MILOST IN JE ZASTONJSKI DAR IN ČEŠČENJE JOŽEFOVEGA PREČISTEGA SRCA JE ZASTONJSKI JEZUSOV DAR ČLOVEŠTVU TEH ČASOV PO RAZODETJU V ITAPIRANGI.
   S ČEŠČENJEM JEZUSOVEGA, MARIJINEGA IN JOŽEFOVEGA SRCA, KI SO ZDUŽENA V ENI LJUBEZNI, BOMO NAJPOPOLNEJE ČASTILI SVETO TROJICO, TAKO KOT JO ČASTI SVETA NAZAREŠKA DRUŽINA.
   NAJSVETEJŠA SRCA SVETE NAZAREŠKE DRUŽINE, PROSITE ZA NAS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja